Yabancı erkeklerle evlilik

dilexi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
10
1
86
51
Samsun
merhaba arkadaşlar,
bu konu üzerine topic açılmamış açayım dedim :) Türk olmayan, yabancı erkeklerle evlenmiş , evlenecek olan arkadaşların deneyimlerini paylaşmalarını diliyorum.

yaaa sanırım benim gibi olan kimse yok bu sitede ? yabancı erkekle olmanın zorlukları, keyifleri vs. aslına bakarsanız 1 yılı aşkın süredir beraberim kanadalı biri ile az buçuk biliorum türklerden farklı olan yanlarını ama beraber yaşamadıkça bilemezsiniz ve de ilişkimiz ciddiye doğru gitmekte. yakında ailemle tanışmak üzere gelecek ve günler yaklaştıkça sanırım büyük bir karar verme arifesinde olduğumu hissettim. sanırım birazcık korkuyla birlikte yeni dünyaya açılma heyecanı arasında gidip geliyorum. umarım bana yardımcı olabilecek tecrübellerini aktarabilecek birileri vardır.

hmm.. selam hemserm :))

bu konuda tecrübeli degilm emme sormak istedigim bisi vardi.. (merakli melaat)
ailen biliyomu bu yabanci arkadasini?

sevgilin isterse zenci olsn,.. ama ask olsun :))
önemli olan kafalarin dengii.. eger o uyusuyosa bence anlasabilirsin... eger her iki taraf kültürlerine gelenek ve göreneklerine saygi duyuyorsa - ben bi problem görmüyorum..
hayirlisi olsn...

neyseki benim öyle aileden bir sıkıntım yok. annem ve kardeşlerim hepsi biliyorlar ve de eğer sen olur diyorsan ve mutluysan biz daha da mutluyuz diyorlar ki, bu en büyük şansım sanırım. bu arada benimki zenci. ayyy mixed baby düşündükçe çok sevindirik oluorum :)hihoyyyt

hakkaten cok sirin olur eminim... Allah gonlune gore versin canim. ne diyim. vardir bunda da bir hayir. oturup yillarca bunun hayalini kurup da gidip yabanciya asik olmadik ki... yasamamiz gerekiormus demek ki. hakkimizda hayirlisi olur insallah....a.s.

temmuzda evlencek arkadaşım avustralyalı biri ile acayip mutlu.çok iyi olduğunu saygılı olduğunu söylüyor.

isin icine insan girince genelleme yapmak zor olsa da genelde! yabanci erkeklerle evlenen bayanlar cok daha mutlu oluyor. bunun en onemli sebebi yabanci erkekler icin turk kadini cok farkli. bizdeki sadakati, kadinligi (sevgiliye ya da ese karsi muamele ve el ustunde tutma durumundan bahsediyorum) ve anneligi kendi kadinlarinda goremiyorlar. bu yuzden bize daha cok saygi duyuyorlar. kaybetmek istemiyorlar.
turk kadinlari icin de yabanci erkeklerin arti yonu evlendikten sonra degismemeleri. cunku evlenme meraklisi deiller. yabancilar icin evlilik bizdekinden cok daha agir bir sorumluluk, yasim geldi evlenmem lazim diye dusunmuyorlar. oyle olunca da bu konuda daha titizler. aile baskisi yok. yani boyle bir secim yaparlarsa bunu gercekten cok istiyorlar demektir. bir de turk erkekleri gibi baskici ya da kiskanc deiller. sahiplenirler sevdiklerini ama sevgileriyle bogmazlar. genellikle kultur ve yetisme tarzinin farkliligini goz onunde bulundururak ciftler birbirine karsi daha anlayislidir.
cevremde gordugum ve kendi iliskimde yasanan durum bu.

siz ne dersiniz???a.s.

Sayin sez siz benim bu mesajimdan turkler kotudur yabancilar iyidir anlamini nerden cikarttiniz anlamadim. sizin sikintinizin din oldugununda zaten farkindaydim. ancak kimse size dinle ilgili birsey sormadi. ayrica bir arapla ya da misirliyla evlenmek de yabanciyla evlenmektir. yani siz hazir bir yerden yakaladim ordan gireyim diye ugrastiniz ama yanlis bir caba icindesiniz. yabanciyla evlenmek ille gayrimuslimle evlenmek deildir. yine soyluyorum benim kendimde gordugum ve cevremde gordugum hic azimsanmayacak orneklerden yaptigim cikarim ustteki gibidir. ayrica o sizin avrupadakiler trden evlenir dedikleriniz -kiz olsun erkek olsun- yine kendi koylerinden ya da akrabalarindan olan insanlardir cogunlukla. ve burda bir derdim var kosesinde eve hapsedilmis, kaynana baskisi gormus aldatilmis nice bayanlar goduk bir acip bakarsaniz siz de gorursunuz. daha gecen ay bir ablamiz kendisi de belcikada yasiyor kizlarini trden biriyle evlendirdikelrini ancak cok mutsuz oldugunu ve bosandiklarini soyledi. sonrasinda noldu biliyor musunuz? kizi bir italyanla nisanlandi ve cok mutlu. cocuk Allah kismet etti musluman bile oldu. ben size somut ornek sunuyorum siz napiyorsunuz? farazi onyargilarla topigi bulandiriyorsunuz. bir yasanmisliginiz varsa paylasin. yoksa kimsenin gunahini almayin. ben turklerle mutlu olunmaz yabancilarla mutlu olunur demedim. sadece yabancilarla mutlu olan insanlarin muhtemel sebeplerini sundum.

kimse turkler berbattir demedi. siz boyle bir cumle bulun ben kendimi banlaticam
. AYIP COK AYIP!!! bir de iftira ediyorsunuz.

Son düzenleme:

sözünüze genelleme yapmak zor olsa gerek diye başlamış sonunda bütün yabancı erkekleri mükemmel yapmışsınız gördüğüm kadari ile bişey sorcam neden yabancı biri ile evlenenler bu kadında olabilir erkekte hep dönüp türkleri aşağılıyolar bunu anlamam evlendiysen evlendin güzelliklerinden bahset olsun bitsin .

ayrıca yabancı erkeklerde sahiplenme felan yok yanlış kıskanç olmayan bir insan sahiplenicide olamaz bu yüzden ki yabancı erkekler sahiplenici değillerdir hatta yanında eşine sarkıntılık bile etseler seslerini çıkarmazlar bir çok kere şahit olmuşluğum vardır zaten bundan dolayı yabancı kadınlar genelde türkleri tercih ediyolar hangisine sorarsan kadınına sahip çıkmasını biliyolar derler e madem kendi erkekleride sahiplenici neden yabancı kadınlar bu tip bir şey söylüyolar bence sen böyle söyleyerek evliliğini mükemmel göstermeye çalışmışsın yanlış bir şey .
ayrıca türk kadınına saygı duyyolar demişsiniz allah aşkına siz nerde yaşıyosunuz yabancılar kesinlikle türk kadınlarına saygı felan duymuyolar hatta hiçbirinin tercihi türk kadını değil her zaman çok altlarda olmuştur türk kadınları onlar için, eğlenmek için olabilir ama asla bir türkle evlenmezler zira yabancı erkeklerin türklerle yaptıkları evliliklerin sayısı ortada ve evlenenlerde genelde boşanıyolar çünkü türk kadınına hiç uymayan erkekler .

zira yabancı erkeklerin türk kızları ile yaptıkları evliliklerde hep erkekler 45 60 yaş civarında kızlar ise 25 30 yaş civarındadır onların gençleri türk kızlarına yanaşmazlar sadece işi bitmiş artık eğlenceden felan elini eteğini çekmiş ve kendi milletinden bir kız bulamamışsa türk kızıyla evlenirler oda kendine hizmet ettirmek için ama anlayana.

yabancılar için evlilik sadece imzadan ibarettir başka hiçbir anlamı yoktur bunuda unutmayın zira onlar zaten evlenmedende evliymiş gibi yaşayabiliyolar bundan dolayıda sorumluluk felan duydukları yoktur.

şimdi biraz kendimden bahsedeyim ben avrupada çok uzun süre kaldım ( 8 yıl) ve orda yaşayan türk kızları asla bir yabancı erkek tercih etmezler zira yabancıların ne mal olduklarını çok iyi biliyolar ama Türkiye ye geldiğimde burdaki kızların yabancı erkekler hakkında hiç birşey bilmemesinden dolayı onları mükemmel zannetmeleri heleki italyanları romantik sanmaları çok büyük bir hata çünkü eğer türk erkeğine romantik değil diyorsanız italyanlara kesinlikle romantik diyemezsiniz çünkü onlar için kadın sex objesinden başka birşey değildir sadece yatağa atmayı düşünürler işini gördükten sonrada yüzüne bile bakmazlar ama maalesef türk kızları hep toz pembe hayaller kurarlar yabancı erkekler hakkında gerçekleride gördükleri zaman çok kötü bir şekilde psikolojik sorunlar yaşarlar heleki o erkeğe çok aşık olmuşlarsa...

tatlim naptin yaaaa???? inan sok oldum yazdiklarina. simdi tek tek cevap veremeyecegim ama oncelikle ben evli degilim bunu soyleyeyim. ikincisi ben de yurtdisinda kaldim hatta trde yasadigim donemlerde yabanci bir erkekle evlenmeyi asla dusunemezdim cunku onlari aynen senin anlattigin stereotipler olarak biliyordum. yok aile mefhumu yokmus, yok isleri gucleri kesinlikle seksmis, saygi duymazlarmis vs... hele ki evliligin bir imza olmasi ise kulliyen yalan. cunku evlenmelerini gerektiricek hicbir sebepleri yok. bizdeki gibi seks icin evlilik gerekmez. aileleri baski yapmaz. cevreden kimse evde kaldin muamelesi yapmaz. ama bu insanlar yine de evlenicem ben derlerse bu gercekten karsilarindaki kisiyi cok sevdikleri icindir. daha fazla cevap vermeyecegim cunku olaya tek tarafli yaklasiyorsunuz. Benim hem TURK sevgilim oldu hem de YABANCI. ben ikisini de yerinde yurdunda deneyimledim. ha senin yabanci sevgilin oldu da seninle tek derdi seks olduysa, seni kullanip atmak istediyse, ve sana deger vermediyse bilemiycem. sana kotusu denk gelmis demek ki...

bir kere vizyonu genis bir insan olarak mutlak tek dogru ya da tek yanlisin olmadigini bilmeniz gerekir. turk erkegi salt kotu ya da salt iyi degildir. ayni sey yabancilar icin de gecerli. ben cevremdekilerin ve kendi deneyimlerinden yola cikarak bir yorumda bulundum. benim deneyimlerimin disinda kalmis ornekler de olabilir ama sizin yaklasiminiz cok dar cerceveden yaklasiyor bu konuya.

ayrica rica ederim bizim fikirlerimizi kendi durumumuzu mukemmel gostermek icin uydurulmus seyler olarak lanse etmeyin. bu is boyleyse sizin yapmaya calistiginiz nedir??? bir yabanciyla birlikte olmayisinizin mesru sebeplerini aciklamak mi???? birakin insanlarin ozgur secimlerini yargilamayi. biz sizi secimlerinizden dolayi yargiliyor muyuz??? neden turkle birliktesin dior muyuz??? sizce bu isin normali bu mudur?? herkes illa kendi irkindan mi evlenmelidir??? eger boyle dusunuyorsaniz zaten bizi anlayamazsiniz. yine de ilginiz icin tesekkur ederiz ama maksadini asan cumleler sarfetmissiniz. umarim tekrarlamazsiniz....

değerli arkadaşlarım. açmış olduğum topic yabancılarla evlenen beraberliği olan iyi yada kötü deneyimlerinizi paylaşmak içindi ve görüyorum ki ''sez'' arkadaşım bu konudaki kötü deneyimlerini tecrübelerini bilgilerini aktarmış ve diğer arkadaşlarım da öyle. ama lütfen bir yanlış yapmayalım burada. racism üzerine topik değil. iki farklı kültür, din, dil vb sahip iki kişinin birlikteliği , güzellikleri, zorlukları.umarım anlayabiliyoruz. hayatım boyunca asla ve asla hiç bir memleket, sınıf, zümre üzerine genelleme yapmadım. herkesi şahsına münhasır değerlendirdim. ve birlikte olduğum kişi bir kanadalı ve kanadalı erkek değil kendisinin kişiliği ile değerlendiriyorum ve bu sebeplerle beraberim. evet yabancılarda sex tuuu kaka değil, evlilik onlar için cinselliğin meşrulaştırılması değil ve bu sebeple de sanırım onca zorluklara rağmen sırf sex için bir birliktelik içinde olmazlar yine kendilerine göre yabancı olan biriyle. demek istediğim şudur ki paylaşmak istediğin sevginin şekli ne ise ona göre birini istiyorsun hayatında.35 yaşındayım ve buzamana kadar ki ilişkilerimde beni boğan , beni benden koparan sebepler olmuştur hep. yok onu giyme, yok bunla artık konuşma, yok annem, yok senin annen... Lütfen etrafınıza bakın ve mevcut evlilik/birlikteliklerin bu çerçevede nasıl tükendiği ile ilgili biraz dürüst olun.ata erkil yetişen toplumun bireyleriyiz, daha bebekken anne oğluna evimin erkeği/reisi der.biz annelere öğretilmiştir bu. ve sez arkadaşımın dediği yabancılar 50-60 yaşında kendilerine baksın hizmetçilik etsin diye evleniyorlar türk kızlarıyla demiş.etrafımda yabancı erkeklerle evli çok arkadaşım var ve çok mutlulular. yemek,temizlik,ütü alışveriş kadın işi değil. evlilik paylaşım onlar için.(lütfen etrafımızdaki evliliklerde genç/yaşlı erkeklerden hangisi karşısındaki eşine hizmetçi gibi davranmıyor.hangisi ev işlerini eşi gibi yapıyor. hangisi destek kadına ??? ) bunları gördükçe ne denli böyle bir ilişki istediğimi kanıksadım ve mutluyum şuanda. kilometrelerce uzaktan hissedebiliyorum sevgisini ve samimiyetini. değerlerime saygı duyuldukça saygı duymayı öğreniyorum. ve önyargılı olduğum birçok şeyi yıktım. belki bende düşünüyordum yabancıların evliliği AMERİKAN PASTASIndaki gibi olduğunu. ama yaşadıkça yanıldım ve gördümki bir ramazan bayramında tüm ailemin bayramını kutlamasını, türkçe öğrenmeye çalışması, dinimi, atatürkü,ülkemi,öğrenmeye çalışması elbette beni / türk kızını hakir görmesinden değildir diye düşünüyorum (eminim).ve herneyse birtek sözüm var ki; SEVGI EVRENSEL.

koyu kirmizi ile vurguladigim kisim benim icin de aynen gecerlidir. zaten bu iliskinin en cazip yani da budur. bana kattiklarini anlatmam imkansiz gercekten. onyargilarinizdan kurtulmak gibisi yokmus meger. simdi benim icin cok ozel bir ayrintidan bahsetmek istiyorum. sevgilimle ilk bulusmamizda daha dogrusu bana ilk acildiginda ve benimle birlikte olmak istedigini soylediginde ona ilk soyledigim sey "sakin benden sex isteme" gibi birsey olmustu daha kibar bir sekilde. onun yuzundeki saskinligi anlatamam. sonrasinda da bunun bircok kez mutaalasini yaptik. siz gercekten bizi onune gelenle birlikte olan insanlar mi zannediyorsunuz demisti bir keresinde. o gun ogrendim ki benim sevgilim daha once kimseyle birlikte olmamisti. ve yasi 22 idi. bunu evlenecegi kisiye saklayacagindan deil sadece ozel bir insanla yasamak istedigi icindi. bu bana iyi bir ders olmustu. o gunden sonra kendimi ezberlerimi yikip herseyin ic yuzunu gormeye adadim. gordukce daha cok sevdim. ne dil farki ne de kultur bizim birbirimizi anlamamizi engellemedi. cunku birbirimiz icin butun algi yollarimizi acmistik. ayni dili konusurken bile anlasamiyoruz bizler. dusunun bir yabanciyla ki bizim durumumuzda ingilizce ikimizinde ana dili deil.

neyse bu kadar acik yazmama ragmen yine yanlis anlasilip bunlarin sanki iliskimi savunmak icin soyledigim seyler olarak adlandirilip kucultulmesini degersizlestirilmesini hic istemem. cunku bunlar benim icin cok anlamli seyler.

herkese sevgiler...

sevgili sez, genellemeden bahsetmişsin ama sen de az genelleme yapmamışsın :)
ben de yabancı sevgilisi olmuş bir insanım.. hiçbir olumsuz gözlemim olmadı.. bi defa gerçekten son derece saygılılar.. şunu yapma şunu giyme gibi bi tavır asla görmedim.. hep sekse düşkünlermiş gibi bir önyargı vardır ama benim sevgilim evlenmeden aramızda bu tarz bir ilişkinin olamayacağını söylemişti (inanılmaz şaşırmıştım).. önemli olan tabi ki insan olmasıdır neticede.. mutluluklar dilerim..

Saygı Sevgi Aşk ve tutku kafa uyuşması olduktan sonra.
Kişinin din dil irk mezhep vs.... hiç fark etmez.
Ha yabancıda bulmuşun mutlulugu ha yabancı olmayanda.
Yabancıda kıskanır yabancı olmayanda.
Yabancıda seks düşkünüdür Yabancı olmayanda

valla kuzenim evliydi alman bir adamla...tekmeyi koyan kuzenim oldu.avrupada yaşayan akrabalarımın dediği orda kimse kimseyle rastgele birbirine ...(anladınız siz onu).hatta kuzenim bir italyana takılıyordu babası katolik italyan heryerde bunları izliyordu gölge gibi..türk kadını yok iş görür hanım hanım hizmetçi tipik ev kızı gibi yorumlar yapılmış..ama kadınlarımız hayatın içinde çok şükür ki ..pencereden çizgi roman kahramanı sıdıka gibi dünyayı seyretmiyor...eskiden bir adamın himayesi altında yaşayan bağlı olmak zorunda olan kadınlarımızı düşünüyorum ama şimdi iş hayatında erkeklerle vahşice çarpışan yırtıcı yöneticileri gördükçe gururlanıyorum...o zaman avrupalı kadınlarla rahat rahar aşık atabiliriz..

elbette ben sizin fikirlerinize saygı duyuyorum ama kalkıp yabancılar mükemmel türkler kötü derseniz ki bu hataya çok düşüyor insanlar(şimdi düzeltmişsiniz sevindim) böyle bir tepki almanız da doğaldır yani sizin gördüğünüz yabancı erkeklerin hiçmi kusurları yoktu şimdi bende yurtdışında kaldım demişsiniz belliki onları tanıyacak kadar kalmamışsınız benim gördüğüm türk kızlarının internete düşen çıplak resimlerimi dersiniz videolarımı artık kızı kullanmış kullanmış sadece kendi egosunu tatmin etmek için sonundada bir bez parçası gibi kaldırmış atmış bu tip yabancı erkekler inanın bana çok fazla var zaten avrupada yaşayan birçok türk kızıda bu tip şeylere maruz kalmamak için yabancılarla birlikte olmuyorlar evlenecekleri erkekleride genelde türkiye den seçiyolar şimdi bu kızlar yabancı bir ülkede doğmuş büyümüş orda hiçmi erkek yoktuda gelip türkiye den biri ile evlendi peki onlarmı yabancı erkekleri daha iyi tanır yoksa türkiyedekilermi sorarım size demekki bir sorun var öyle aile baskısı felande değil kendi istedikleri için evleniyorlar.
şimdi evliliğe gelirsek yabancıların evliliğe saygısı olmadığını kendi gözümle görmüş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirimki onlar evlilğe müşterek gözle bakmıyorlar ayrıca avrupadaki evliliklere nazaran boşanmaların haddi hesabı yoktur e madem sevmiş ve o kadınla hayatını geçirmek istiyor neden boşanıyor çünkü tek eşliliğe inanmıyolar avrupada sırf boşanmamak için eş değiştirme diye fantaziler vardır ve farkettinizmi bilmiyorum ama bir türkle evlenen yabancı erkek fazla sürmeden ya boşanır yada aldatır e türk kadınıda salak değil anladığı zaman o evlilik biter.
yabancı bir erkekten çocuk yapamazsınız çünkü razı olmaz bunu çok basit bir şekilde avrupanın nüfusundan anlayabilirsiniz doğum oranı ölüm oranını geçmiştir şimdi anladınmı yabancı erkeklere neden karşıyım gözümün önünde türk kızlarına saygısızlık yaptıkları için evliliği biz kutsal sayarken onların hiç saygı gösterememlerinden dolayı ben onları sevmiyorum o kadar.
ayrıca evliliği seks için yapmıyolar demişsin evliliğin seks için yapılması ayıpmıdır peki, bakın evlilik öncesi seks zinadır zinada 10 büyük günahtan biridir nasıl olurda bunu savunursunuz ve bir marifetmiş gibi söylersiniz hayret şimdi evliliğin temel kurallarından biriside seks hayatını düzene sokmaktır yani evlilik seks içinde yapılabilir zira doğru olanda budur .

ben ırkçı değilim sizde beni ırkçı göstermeye çalışmışsınız benim için önemli olan bir insanın ırkı değil dinidir çünkü din hayatımızın heryerindedir ama ırk öyle değil bundan dolayıda dinime uygun biri ve benim inançlarıma kültürüme saygı duyacak biriyle evlenmek istiyorum bu yabancıda olabilir elbette ben bütün yabancıların kötü olduğunu söylemiyorum sizde iyisini bulmuşsanız ne mutlu ama hepsninin mükemmel olduğunu söylemekte çok büyük bir yalandır sonuçta hepimiz insanız ve hatalarımız olabilir ayrıca avrupalılar benim gördüğüm en ırkçı insanlar türküm dediğiniz zaman size vahşi barbar gözüyle bakıyolar tabiiki hepsi değil ama çoğunluk böyledir.

Bir Türkle evliyim ve hiç yabancı sevgilim olmadı. Yani yazdıklarımla hiçbirşeyi savunur ya da kendimi temize çıkarır durumda olmayacağımdan emin olabilirsiniz, baştan söyleyeyim.
Ben, iki insan önyargılarından arınmış ve saygılı bir şekilde birbirine yaklaşırsa; arada aşk da varsa mutlu olmamaları için bir sebep göremiyorum.
Her kişi kendine münhasırdır. Evet bazı genellemeler var, ben şu anda yabancı bir ülkedeyim ve bazı konularda ciddi toplumsal farklılıklar yaşadığımızı görüyorum. Ama bu, "bütün yabancılar sekskolik" demek değil ki, tıpkı bütün Türk erkeklerinin abaza sapıklar olmadığı gibi.
Ama tabi ki her aşk kendini yaşıyor. Bu biraz da dünyayı nasıl gördüğünüzle ve nasıl algılandığınızla ilgili. Yani siz "yabancılar böyle böyle..." diye düşünen bir kişiyseniz -ki buna da saygı duyarım-, bir yabancı ile mutlu olmazsınız ve bu da sizin seçiminizdir. Siz kendinizi tanıyarak kendi bakışınıza uygun bir karar vermişsiniz demektir. Ama bir diğer insan böyle bir önyargıya sahip değilse ve kültür alışverişi, inanca saygı konusunda dışa açık bir noktada ise o elbette ki doğru adamı bulduğunda -yabancı ya da Türk- mutlu olacaktır.
Bu işlerin bir tek doğrusu yok.
Bir nokta var sadece belirtmek istediğim, ailelerin karşı çıktığı bir evlilikse bu; biraz aile ile zorlukları göğüslemeye çalışırken ilişkinin yıpranacağını ve bunun bir ölçüde ilişkiye mutsuzluk olarak yansıyacağını öngörebilmek gerek. Eğer aileler de sorun etmiyorsa ilişki değerlendirilirken başka kriterler daha önceliklidir ırktan, dinden...
Son eklemek istediğim şu; iki arkadaşım var biri erkek karısı yabancı, biri bayan kocası yabancı. Ve çok mutlular. Ha yabancı biri ile evlenirsen mutlu olursun diye birşey yok, ama Türkle evlendiğinde de mutluluğun garantisi yok. Bu ülkeden çok kişilerle ilgili.
Herkese mutluluklar.

yaaa gerçekten konu buraya nerden geldi bilmiyorum. topic açarken yaşadığınız deneyimler, zorluklar, hoşluklar, mutluluklar gibi deneyimlerin sohbeti olacağını düşünürken birdenbire kendimi ve diğer arkadaşlarımı büyük bir hırsla türk - yabancı erkeklerin genellendiği bir ortamda buldum. herneyse konu din değildi, konu kıskançlık değildi, konu kıyaslama da değildi. ama anladığınız şey her ne idi ise bildiğim şudur ki ; her kim olursa, ne renkse, ne okuduysa, kaç yaşındaysa,hangi dili konuşuyorsa konuşsun SEVGI EVRENSELDIR...

ben ne olursa olsun evlilik konusunda talihe inanırım yani kader deniyor belkide... hiç bir milletin insanı tornadan çıkmış gibi aynı değil..ayrıca yabancılarda kendi iinde akdenizli kuzeyli iskandinav vs.diye ayrılıyor..birbirlerine benzemiyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…