neyseki benim öyle aileden bir sıkıntım yok. annem ve kardeşlerim hepsi biliyorlar ve de eğer sen olur diyorsan ve mutluysan biz daha da mutluyuz diyorlar ki, bu en büyük şansım sanırım. bu arada benimki zenci. ayyy mixed baby düşündükçe çok sevindirik oluorum :)hihoyyyt
isin icine insan girince genelleme yapmak zor olsa da genelde! yabanci erkeklerle evlenen bayanlar cok daha mutlu oluyor. bunun en onemli sebebi yabanci erkekler icin turk kadini cok farkli. bizdeki sadakati, kadinligi (sevgiliye ya da ese karsi muamele ve el ustunde tutma durumundan bahsediyorum) ve anneligi kendi kadinlarinda goremiyorlar. bu yuzden bize daha cok saygi duyuyorlar. kaybetmek istemiyorlar.
turk kadinlari icin de yabanci erkeklerin arti yonu evlendikten sonra degismemeleri. cunku evlenme meraklisi deiller. yabancilar icin evlilik bizdekinden cok daha agir bir sorumluluk, yasim geldi evlenmem lazim diye dusunmuyorlar. oyle olunca da bu konuda daha titizler. aile baskisi yok. yani boyle bir secim yaparlarsa bunu gercekten cok istiyorlar demektir. bir de turk erkekleri gibi baskici ya da kiskanc deiller. sahiplenirler sevdiklerini ama sevgileriyle bogmazlar. genellikle kultur ve yetisme tarzinin farkliligini goz onunde bulundururak ciftler birbirine karsi daha anlayislidir.
cevremde gordugum ve kendi iliskimde yasanan durum bu.
siz ne dersiniz???a.s.
sözünüze genelleme yapmak zor olsa gerek diye başlamış sonunda bütün yabancı erkekleri mükemmel yapmışsınız gördüğüm kadari ile bişey sorcam neden yabancı biri ile evlenenler bu kadında olabilir erkekte hep dönüp türkleri aşağılıyolar bunu anlamam evlendiysen evlendin güzelliklerinden bahset olsun bitsin .
ayrıca yabancı erkeklerde sahiplenme felan yok yanlış kıskanç olmayan bir insan sahiplenicide olamaz bu yüzden ki yabancı erkekler sahiplenici değillerdir hatta yanında eşine sarkıntılık bile etseler seslerini çıkarmazlar bir çok kere şahit olmuşluğum vardır zaten bundan dolayı yabancı kadınlar genelde türkleri tercih ediyolar hangisine sorarsan kadınına sahip çıkmasını biliyolar derler e madem kendi erkekleride sahiplenici neden yabancı kadınlar bu tip bir şey söylüyolar bence sen böyle söyleyerek evliliğini mükemmel göstermeye çalışmışsın yanlış bir şey .
ayrıca türk kadınına saygı duyyolar demişsiniz allah aşkına siz nerde yaşıyosunuz yabancılar kesinlikle türk kadınlarına saygı felan duymuyolar hatta hiçbirinin tercihi türk kadını değil her zaman çok altlarda olmuştur türk kadınları onlar için, eğlenmek için olabilir ama asla bir türkle evlenmezler zira yabancı erkeklerin türklerle yaptıkları evliliklerin sayısı ortada ve evlenenlerde genelde boşanıyolar çünkü türk kadınına hiç uymayan erkekler .
zira yabancı erkeklerin türk kızları ile yaptıkları evliliklerde hep erkekler 45 60 yaş civarında kızlar ise 25 30 yaş civarındadır onların gençleri türk kızlarına yanaşmazlar sadece işi bitmiş artık eğlenceden felan elini eteğini çekmiş ve kendi milletinden bir kız bulamamışsa türk kızıyla evlenirler oda kendine hizmet ettirmek için ama anlayana.
yabancılar için evlilik sadece imzadan ibarettir başka hiçbir anlamı yoktur bunuda unutmayın zira onlar zaten evlenmedende evliymiş gibi yaşayabiliyolar bundan dolayıda sorumluluk felan duydukları yoktur.
şimdi biraz kendimden bahsedeyim ben avrupada çok uzun süre kaldım ( 8 yıl) ve orda yaşayan türk kızları asla bir yabancı erkek tercih etmezler zira yabancıların ne mal olduklarını çok iyi biliyolar ama Türkiye ye geldiğimde burdaki kızların yabancı erkekler hakkında hiç birşey bilmemesinden dolayı onları mükemmel zannetmeleri heleki italyanları romantik sanmaları çok büyük bir hata çünkü eğer türk erkeğine romantik değil diyorsanız italyanlara kesinlikle romantik diyemezsiniz çünkü onlar için kadın sex objesinden başka birşey değildir sadece yatağa atmayı düşünürler işini gördükten sonrada yüzüne bile bakmazlar ama maalesef türk kızları hep toz pembe hayaller kurarlar yabancı erkekler hakkında gerçekleride gördükleri zaman çok kötü bir şekilde psikolojik sorunlar yaşarlar heleki o erkeğe çok aşık olmuşlarsa...
değerli arkadaşlarım. açmış olduğum topic yabancılarla evlenen beraberliği olan iyi yada kötü deneyimlerinizi paylaşmak içindi ve görüyorum ki ''sez'' arkadaşım bu konudaki kötü deneyimlerini tecrübelerini bilgilerini aktarmış ve diğer arkadaşlarım da öyle. ama lütfen bir yanlış yapmayalım burada. racism üzerine topik değil. iki farklı kültür, din, dil vb sahip iki kişinin birlikteliği , güzellikleri, zorlukları.umarım anlayabiliyoruz. hayatım boyunca asla ve asla hiç bir memleket, sınıf, zümre üzerine genelleme yapmadım. herkesi şahsına münhasır değerlendirdim. ve birlikte olduğum kişi bir kanadalı ve kanadalı erkek değil kendisinin kişiliği ile değerlendiriyorum ve bu sebeplerle beraberim. evet yabancılarda sex tuuu kaka değil, evlilik onlar için cinselliğin meşrulaştırılması değil ve bu sebeple de sanırım onca zorluklara rağmen sırf sex için bir birliktelik içinde olmazlar yine kendilerine göre yabancı olan biriyle. demek istediğim şudur ki paylaşmak istediğin sevginin şekli ne ise ona göre birini istiyorsun hayatında.35 yaşındayım ve buzamana kadar ki ilişkilerimde beni boğan , beni benden koparan sebepler olmuştur hep. yok onu giyme, yok bunla artık konuşma, yok annem, yok senin annen... Lütfen etrafınıza bakın ve mevcut evlilik/birlikteliklerin bu çerçevede nasıl tükendiği ile ilgili biraz dürüst olun.ata erkil yetişen toplumun bireyleriyiz, daha bebekken anne oğluna evimin erkeği/reisi der.biz annelere öğretilmiştir bu. ve sez arkadaşımın dediği yabancılar 50-60 yaşında kendilerine baksın hizmetçilik etsin diye evleniyorlar türk kızlarıyla demiş.etrafımda yabancı erkeklerle evli çok arkadaşım var ve çok mutlulular. yemek,temizlik,ütü alışveriş kadın işi değil. evlilik paylaşım onlar için.(lütfen etrafımızdaki evliliklerde genç/yaşlı erkeklerden hangisi karşısındaki eşine hizmetçi gibi davranmıyor.hangisi ev işlerini eşi gibi yapıyor. hangisi destek kadına ??? ) bunları gördükçe ne denli böyle bir ilişki istediğimi kanıksadım ve mutluyum şuanda. kilometrelerce uzaktan hissedebiliyorum sevgisini ve samimiyetini. değerlerime saygı duyuldukça saygı duymayı öğreniyorum. ve önyargılı olduğum birçok şeyi yıktım. belki bende düşünüyordum yabancıların evliliği AMERİKAN PASTASIndaki gibi olduğunu. ama yaşadıkça yanıldım ve gördümki bir ramazan bayramında tüm ailemin bayramını kutlamasını, türkçe öğrenmeye çalışması, dinimi, atatürkü,ülkemi,öğrenmeye çalışması elbette beni / türk kızını hakir görmesinden değildir diye düşünüyorum (eminim).ve herneyse birtek sözüm var ki; SEVGI EVRENSEL.
tatlim naptin yaaaa???? inan sok oldum yazdiklarina. simdi tek tek cevap veremeyecegim ama oncelikle ben evli degilim bunu soyleyeyim. ikincisi ben de yurtdisinda kaldim hatta trde yasadigim donemlerde yabanci bir erkekle evlenmeyi asla dusunemezdim cunku onlari aynen senin anlattigin stereotipler olarak biliyordum. yok aile mefhumu yokmus, yok isleri gucleri kesinlikle seksmis, saygi duymazlarmis vs... hele ki evliligin bir imza olmasi ise kulliyen yalan. cunku evlenmelerini gerektiricek hicbir sebepleri yok. bizdeki gibi seks icin evlilik gerekmez. aileleri baski yapmaz. cevreden kimse evde kaldin muamelesi yapmaz. ama bu insanlar yine de evlenicem ben derlerse bu gercekten karsilarindaki kisiyi cok sevdikleri icindir. daha fazla cevap vermeyecegim cunku olaya tek tarafli yaklasiyorsunuz. Benim hem TURK sevgilim oldu hem de YABANCI. ben ikisini de yerinde yurdunda deneyimledim. ha senin yabanci sevgilin oldu da seninle tek derdi seks olduysa, seni kullanip atmak istediyse, ve sana deger vermediyse bilemiycem. sana kotusu denk gelmis demek ki...
bir kere vizyonu genis bir insan olarak mutlak tek dogru ya da tek yanlisin olmadigini bilmeniz gerekir. turk erkegi salt kotu ya da salt iyi degildir. ayni sey yabancilar icin de gecerli. ben cevremdekilerin ve kendi deneyimlerinden yola cikarak bir yorumda bulundum. benim deneyimlerimin disinda kalmis ornekler de olabilir ama sizin yaklasiminiz cok dar cerceveden yaklasiyor bu konuya.
ayrica rica ederim bizim fikirlerimizi kendi durumumuzu mukemmel gostermek icin uydurulmus seyler olarak lanse etmeyin. bu is boyleyse sizin yapmaya calistiginiz nedir??? bir yabanciyla birlikte olmayisinizin mesru sebeplerini aciklamak mi???? birakin insanlarin ozgur secimlerini yargilamayi. biz sizi secimlerinizden dolayi yargiliyor muyuz??? neden turkle birliktesin dior muyuz??? sizce bu isin normali bu mudur?? herkes illa kendi irkindan mi evlenmelidir??? eger boyle dusunuyorsaniz zaten bizi anlayamazsiniz. yine de ilginiz icin tesekkur ederiz ama maksadini asan cumleler sarfetmissiniz. umarim tekrarlamazsiniz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?