• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları X şeklinde bacak ve içe basma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Nurrrr34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
23
1
1
İstanbul
31 aylık ikizlerimin bacakları X seklinde ve içe basıyorlar düzelirmi? Nasıl düzelir? Doktora götürmelimiyim????

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

31 aylık ikizlerimin bacakları X seklinde ve içe basıyorlar düzelirmi? Nasıl düzelir? Doktora götürmelimiyim????

Götür bence bi ilerde bunu çok takıntı haline getirebilirler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bacaklarının diz kapagının üst tarafı birlesiyo ama diz kapagının alt tarafı acık oluyo içe basmadan kaynaklıda olabilir diye düsünüyorum 5 yasına kadar gecer fln diye yazıyo nette ama bilmiyorum burda basına gelen varsa ne yaptı ben ne yapmalıyım diye sordum ama en iyisi bi ortopediye götürmek galiba

kız çocuklarda geçici X bacak durumu yaygın korkutma kendini ama mutlaka ortopediye götür.. biz de X bacak sorununun tersi o bacak vardı.. ortopedide takip ediliyor 9 ayda bir 3 yaşına kadar röntgen çekiliyor.. 18 ay ile 26 ay arasında müthiş düzeldi ama tam değil hala.. fizyolojik yani büyüdükçe geçecek mi yoksa farklı bir durum mu var.. mutlaka götür canım.. erkenden götürmek önemli.. umarım geçicidir.. sevgiler..

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1407373434.996819.webp

Eki Görüntüle 1211741

yerim o bacakları :))) maşallah..

evet canım x bacak görüntüsü var ama dediğim gibi röntgen çektirmeden durumu bilemezsin.. diz içi açı ölçülüyor röntgen üzerinden sanırım.. dizle ilgili mi diye.. kilo - boy durumu da önemli.. erken yürüdüler mi? bunları soruyorlar genelde.

d vitamini, kalsiyum vs eksikliği var mı diye tahlil isteyebilir.. takip verecektir muhtemelen.. inş. fizyolojiktir büyüdükçe geçer.. çoğu durumda öyle oluyor.. içini ferah tut.. kızlara belli etme endişeni.. takıyorlar bacaklarına aksi halde..

Boyları normal kilolarıda azcık fazlalık var bi kac kilo ben hiç d vitamini fln kullanmadım dısarıyada pek cıkmayız güneşe fln d vitamini eksikligi yoktur insallah ama günde 2 3 bardak süt içiyolar azcıkta olsa d vitamini alıyolar işte pff moralim bozuldu bu aralar cok taktım:( yapcak bişey yok mecbur doktora gitcez

Boyları normal kilolarıda azcık fazlalık var bi kac kilo ben hiç d vitamini fln kullanmadım dısarıyada pek cıkmayız güneşe fln d vitamini eksikligi yoktur insallah ama günde 2 3 bardak süt içiyolar azcıkta olsa d vitamini alıyolar işte pff moralim bozuldu bu aralar cok taktım:( yapcak bişey yok mecbur doktora gitcez

canım bunları mutlaka söyle doktora.. çocuk doktoru olmadıkları için kilo durumunu ne zaman yürüdü vs sen belirt sormazsa.. d vit. mutlaka baktır o zaman.. inş. yoktur ama allah beterinden korusun çözümü var sonuçta doktor vit. verecek.. moralini bozma.. iyi düşün.. bizim O bacak durumumuz çok kötü idi.. çok umutsuzdum çok düzeldi.. bol bol dışarı çıkın ama güneş de lazım:) yanına çikolata vs gibi bişeyler al röntgen durumundan haz etmeye bilirler lazım olur.. sevgiler..

Amin canım sağol allah beterinden saklasın evlatlarımızı <3

konu ne oldu cok merak ettım.
benım kızımda da var x bacak sendromu..

Back
X