Çocuk Hastalıkları wısc-r testi yaptıran annelere bir sorum var.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Kızıma WISC-R testi yaptırmam gerekiyor.
Bu bir zeka testi.
Özel hastanelerde 250-450 TL arası fiyatlar söz konusu.
MEB'e bağlı RAM'ler bu testi ücretsiz yapıyor.
Ancak RAM'lerde yeterince ilgileniyorlar mı, sonucuna güvenebilir miyim?
RAM'de tatmin olmayıp, gidip özelde yeniden yaptırıp, kızıma aynı tecrübeyi 2 defa yaşatmak istemiyorum.

Tecrübeleri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Bu bir zeka testi.
RAM'de tatmin olmayıp, gidip özelde yeniden yaptırıp, kızıma aynı tecrübeyi 2 defa yaşatmak istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

İpeğim elin deymişken bi test de bana yaptırt bebeyim :1:

:54:

Aynı test midir bilmiyorum(bu üstün zeka, parlak zeka falan sonucu olan test mi bahsettiğiniz?) ama annemin arkadaşının oğluna yapıldı zeka testi.
Babası ilk olarak ücretsiz test yaptırdı, yarım saat sürmüş. Çocuk normal zekalı çıktı. Ama çocuk aşırı zekidir normal çıkmasına hiçkimse ihtimal vermedi. (4 yaşındayken kümülüs bulutlarından bahsediyordu, daha 3 yaşındayken kendi kendine annesinin babasının kitaplarını okuyordu. Şu an 6 yaşında ve okula uyum sorunu yaşadı. 2 sene de anaokuluna gitti ve yine uyum sorunu yaşamıştı. ) Annesi daha sonra özel bir yere götürdü. Test daha uzun sürmüş, bir saat gibi bir süre. belki de daha kapsamlıdır ve üstün zekalı çıkmış. Üstün zekalıların olduğu özel bir okula gidiyor şimdi.
Özel yerde test yapılırken anneye zekanın genetik olduğu söylenmiş. Sizde ya da eşinizde böyle bir şey varsa mutlaka yaptırın test.

Umarım bahsettiğimiz testler aynıdır da yardımcı olabilmişimdir. Aynı değilse de özellerin bu konuda daha iyi olduğu sonucunu çıkartabiliriz bence. :34:

İpek Tuncer kızıma gidip WPPSI yaptırdım kızım 4 yaşında değildi hatta yaşına girmesine şuan 1 ayı var..

ve çocuğum yaş gruplarına oranla zeka seviyesi oldukça yüksek ve ben bu durumdan çok korkuyorum :50:

Son düzenleme:
Bu bir zeka testi.

Şimdiden teşekkürler.

canım benim eşim ramda çelışıyo. bu testi herkez yapamıyo. wisc-r kursu almış rehber öğretmenler yapabiliyo. bulunduğun şehirdeki ramda bu kursu almış öğretmen varsa için rahat bi şekilde yaptır. özel yerlerden çok daha güvenli:34:

İpek Tuncer benim kızıma zeka testi yaptırmam konusunda kreş öğretmeni defaatle usanmadan yaptırın deyip durdu..

En sonunda dayanamadım ve kızıma gidip WPPSI yaptırdım çünkü kızım 4 yaşında değildi hatta yaşına girmesine şuan 1 ayı var..

ve çocuğum yaş gruplarına oranla zeka seviyesi oldukça yüksek ve ben bu durumdan çok korkuyorum :50:

neden korkuyosun canım. yaş gurubuna göre ne bakımdan ilerde kızın

özeli geneli yok ipeğim bu işin yapılan test aynı ,değerlendirme aynı zaten uluslararası bir test şöle ki özelde parayı bastıracağın için biraz daha överler,ipek hanım çocuğunuz muhteşem, çok zeki ,küçük dağları da o yarattı diyecekler ,özel eğitim aldırın kurslara götürün,geleceği muhteşem olacak diyecekler

ramda da uzmanlar yine aynı testi uygulayacaklar ,memur zihniyeti olduğu için aman çook da önemli değil yani zaten yüzde 2 topluluk böyle diyecekler paran varsa özele gönder yoksa zaten liseden bile mezun olamaz diyecekler vs vs vs
bak ben demiş oldum hatta :52:

bu testi özelde yaptırıp öğretmene okula falan bununla ilgili bilgi vermen gerektiğinde sana inanmayacaklar ,çocuğunu övüyo zannedecekler ,zeki çocuk böyle mi davranır diyecekler,sizin çocuğunuzdan zekileri var ayrıcalık mı bekliyorsunuz diyecekler (ki ayrıcalık göstermeliler),çocuk ya salak diye dışlanacak ya da çok zeki diye,duygusal olacak ,farklı olacak,yalnız olacak,%25 ihtimalle bir öğrenme bozukluğu olacak,sürekli dik başlı dediğim dedik bir çocuk olacak,burnundan getirecek
aslında sonuç üstün çıkarsa dert etmen lazım canım
%87 genetikmiş birinci dereceden,üstelik de anneden geçermiş zeka genelde,kendinle bol bol gurur duyabilirsin :27::27:

elinde resmi belge olması açısından ramda ya da üniversite hastanesinde yaptır canım (özeller resmi kabul ediliyor mu bilmediğim için böyle söylüyorum) ama mutlaka yaptır bu konudaki düşüncemi biliyorsun

bi de tekrar için aradan 9 ay geçmesi gerekiyor bunu hesaba kat

Korkma sebebim ailemde iki dayımın oğlu ve teyzemin kızı süper zeka ve zaman sonra psikolojileri bozuldu..o muhteşem zeka gitti özgüvenleri eksik, hayattan korkan ve herşeyden kaçan insanlara dönüştüler..Kimseyle irtibatları yok,konuşmuyorlar kimseyle

teyzemin kızı universiteyi yarıda bıraktı ve zekası sanki birden gerilemeye başladı..:50:

Son düzenleme:
özeli geneli yok ipeğim bu işin yapılan test aynı ,değerlendirme aynı zaten uluslararası bir test şöle ki özelde parayı bastıracağın için biraz daha överler,ipek hanım çocuğunuz muhteşem, çok zeki ,küçük dağları da o yarattı diyecekler ,özel eğitim aldırın kurslara götürün,geleceği muhteşem olacak diyecekler

ramda da uzmanlar yine aynı testi uygulayacaklar ,memur zihniyeti olduğu için aman çook da önemli değil yani zaten yüzde 2 topluluk böyle diyecekler paran varsa özele gönder yoksa zaten liseden bile mezun olamaz diyecekler vs vs vs

bu testi özelde yaptırıp öğretmene okula falan bununla ilgili bilgi vermen gerektiğinde sana inanmayacaklar ,çocuğunu övüyo zannedecekler ,zeki çocuk böyle mi davranır diyecekler,sizin çocuğunuzdan zekileri var ayrıcalık mı bekliyorsunuz diyecekler (ki ayrıcalık göstermeliler),çocuk ya salak diye dışlanacak ya da çok zeki diye,duygusal olacak ,farklı olacak,yalnız olacak,%25 ihtimalle bir öğrenme bozukluğu olacak,sürekli dik başlı dediğim dedik bir çocuk olacak,burnundan getirecek
%87 genetikmiş birinci dereceden,üstelik de anneden geçermiş zeka genelde,kendinle bol bol gurur duyabilirsin :27::27:

elinde resmi belge olması açısından ramda ya da üniversite hastanesinde yaptır canım (özeller resmi kabul ediliyor mu bilmediğim için böyle söylüyorum) ama mutlaka yaptır bu konudaki düşüncemi biliyorsun

üstün zekalı çocuklar için okullar var. çocuklara möüdahale dilmiyo kendileri istedikleri dalı seçiyolar öğretmenler sadece rehber oluyo onlara.

Korkma sebebim ailemde iki dayımın oğlu ve teyzemin kızı süper zeka ve zaman sonra psikolojileri bozuldu..o muhteşem zeka gitti özgüvenleri eksik, hayattan korkan ve herşeyden kaçan insanlara dönüştüler..Kimseyle irtibatları yok,konuşmuyorlar kimseyle

teyzemin kızı universiteyi yarıda bıraktı ve zekası sanki birden gerilemeye başladı..:50:
allah esirgesin canım. çocuğunuzun neye ilgi duyduğunu hkeşfedip o alana yönlendirebilrsiniz.

üstün zekalı çocuklar için okullar var. çocuklara möüdahale dilmiyo kendileri istedikleri dalı seçiyolar öğretmenler sadece rehber oluyo onlara.

allah esirgesin canım. çocuğunuzun neye ilgi duyduğunu hkeşfedip o alana yönlendirebilrsiniz.

işte biz böyle kandırılıyoruz
tıpkı 18 yaşından küçük çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti martavalı gibi
ortaya bi janjanlı paket atıyolar içi boş ,başı sonu gelmiyor,biz de zannediyoruz ki aa evet yapılıyor
üstün zekalı çocuklar için okul mokul yok
özel eğitim ilgi falan da yok
üstüne bi aşağılama ,dışlama ,çekememe var

bir tek okulun üstün zekalılar için özel okulu var
birkaç özel okulun özel sınıfları var (onlar da yeni yeni bikaç yıldır)
tek bir tane karma devlet okulu var o da istanbulda (orda da normal çocuklarda gelişme gözlenmiş üstünlerde gerileme),başka şehirler ne halt ederse etsin
bi de haftada iki saat o da bulunan illerde sadece bil-semler var ,yeterse

ha yapılacak çok güzel şeyler var,özel sınıflar açılacakmış,özel eğitimli öğretmenler eğitim verecekmiş,şuan iki üniversite üstünler için eğitim açmış devamı gelecekmiş,üstünler 13-14 yaşında üniversite mezunu olabilecekmiş,öğretmenler eğitilecek gerizekalı sandıkları çocukların aslında öyle olmadığını anlayabilecekmiş.......miş...muş...mış
çünkü bu kanun önce ekim sonu yaşama geçiyordu,sonra aralık sonu oldu,şimdi de yeni yılın başları oldu,var sen düşün artık sonunu

Dediğiniz gibi çok çok üstün zekalı bir çocuğu ve ya zekası çokta ilerlememiş bir çocuğu normal okullara göndermek çok yanlış. Çocuk ne oldum nereye geldim karmaşasına düşüyor. Benim yiğenimin sınıfında bir çocuk var zeka olarak geride ve sınıfa hiç bir şekilde uyum sağlayamıyor, öğretmen desen çokta tolerans göstermiyor. Normalde çocuklara yaptığı sınav süresi yarım saatse o öğrenciye 1 saat vermek zorundaymış( araştırmıştık bir ara çocuğun psikoloğundan bilgi almıştık o doğrultuda bilgi veriyorum). E 1 saat vermeyince çocuk yarım saatte ne yapabilcek bu yüzden bu konuda eğitimli tecrübeli öğretmenleri bünyesinde barındaran okullar seçilmeli diye düşünüyorum.

Burda herkes konuşur kimi evet var böyle okullar der kimi yok böyle şeyler der kimse başına gelmeden anlamaz allah korusun. O yüzden daha detaylı bir araştırma yapmalısın canım sonuçta çocuklarımızın hayatı söz konusu Allah bize emanet ediyor ve o çocuğa en iyi şekilde bakmak zorundayız.

rama gidip ben test yaptırmak istiyorum derseniz yapmazlar..
böyle bir müracatınızın olması için ya devam ettiği okul eğitsel değerlendirme isteği formu yollacak yada hastaneden aldığınız özürlü sağlık raporunuz olacak elinizde..
rama sadece bu şekilde başvurabilirsiniz.

çocuğunuz 2 sınıfa başladığındada eğer öğretmeni üstün yetenekli olduğunu düşünürse yine doldurulan bi form var onu dolduracak ve 2. sınıfın sonlarına doğru iki aşamalı test yapılacak ikisindede zeka puanı üstün çıkarsa sizinde isteğiniz doğrultusunda devlete bağlı olan bil,m sanat merkezlerinden yararlanma şansı olacak.
bilim sanat merkezlerindede yeteneğine göre okuldan sonraki saatlerde eğitim verilecek..

wisc-r testinin yapılması için en az 7 yaşında olması gerekiyor

Ben bu testi uygulamayı biliyorum 6-14 yas arasındaki cocuklara uygulanıyor. Ve ramlar bireysel basvuru kabul etmiyor, bilginize...

Canım benim, bir off çeksem karşıki dağlar yıkılır, o durumdayım...
Üstün zeka mı başka bişey mi bilmiyorum ama kızımın bir sıkıntısı olduğunu düşünüyor anaokulu öğretmeni.
Psikiyatriste gittik, güzel güzel konuştu benimki. Doktor bir sorun göremedi, ama öğretmenin görüşünü yabana atmamak için bu testi istedi.
Ram'i aradım, gelin randevu alın, 1 hafta içinde gün verilir dendi. Ama cevap yazan arkadaşlardan biri tavsiye etmemiş ram'i. Kısa tutuyorlarmış testi, doğru olabilir mi?
Sonuç çok önemli, ona göre hareket edeceğiz. Gerçi ne hareket edeceksem, onu da bilmiyorumya..

ram da kısa tutma diye bişi olamaz
çocuk testi alamazsa yada belirli bi yere kadar gidip sonra devm edemazse tabi kısa sürer
çocukla alakalı birşey bu

Dediğiniz gibi çok çok üstün zekalı bir çocuğu ve ya zekası çokta ilerlememiş bir çocuğu normal okullara göndermek çok yanlış. Çocuk ne oldum nereye geldim karmaşasına düşüyor. Benim yiğenimin sınıfında bir çocuk var zeka olarak geride ve sınıfa hiç bir şekilde uyum sağlayamıyor, öğretmen desen çokta tolerans göstermiyor. Normalde çocuklara yaptığı sınav süresi yarım saatse o öğrenciye 1 saat vermek zorundaymış( araştırmıştık bir ara çocuğun psikoloğundan bilgi almıştık o doğrultuda bilgi veriyorum). E 1 saat vermeyince çocuk yarım saatte ne yapabilcek bu yüzden bu konuda eğitimli tecrübeli öğretmenleri bünyesinde barındaran okullar seçilmeli diye düşünüyorum.

Burda herkes konuşur kimi evet var böyle okullar der kimi yok böyle şeyler der kimse başına gelmeden anlamaz allah korusun. O yüzden daha detaylı bir araştırma yapmalısın canım sonuçta çocuklarımızın hayatı söz konusu Allah bize emanet ediyor ve o çocuğa en iyi şekilde bakmak zorundayız.

o geride olan öğrencilere yani kaynaştırma eğitimi alanlara aynı sınav yapılmıyo ki.
onlara çok çok daha basit bir sınav yapıyo ayrı olarak öğretmen. yani aynı sorularla muhatap olmadıkları için süre zaten 40 dk oluyo.. öğretmende onun seviyesine uygun hazırlıyo herşeyi.
ama ileri zekalıları üstün zekalı okuluna göndermekte bencede fayda var.

ram da kısa tutma diye bişi olamaz
çocuk testi alamazsa yada belirli bi yere kadar gidip sonra devm edemazse tabi kısa sürer
çocukla alakalı birşey bu

işte bende bundan korkuyorum arkadaşım..
testi yapan kişiden çekinirse benimki, bir şekilde ürkerse asla kendisi gibi davranmaz, bilse de susar. huyu böyle.
o zaman nasıl anlayacağız sonucun tutarlı olup olmadığını?

Back
X