Wikipedia

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
Kısa bır sorum olacak. Wikipediada bir akrabam hakkında yazılan bazı seyler var. Kendı hesabımdan girdim duzelttım ama hala inceleme beklenıyor diyor; ama bır haftadır beklıyoruz, kim yazdıysa görünüyor zaten ama bizim kısa süre icinde düzeltmemiz lazım cunku ismini yazınca direkt wikipedia cıkıyor. Ne yapabiliriz bir bilen var mı cunku kişilik haklarını zedeleyecek ozel hayat bılgılerı verılmıs, insanlar yanlıs bir izlenım edınıyor

Bilişim suçlarına şikayet edin,kim yaptıysa çıksın ortaya.

Normalde editörler bilgileri onaylarken araştırıyor ama,bunu yapan kişi etkili biri mi peki?vikipedia her yazanı kabul etmez.

Bu tarz siteler 'çoğunluk' la çalışır.
Aynı anda bir sürü kişinin düzeltme girmesi işe yarar. Sözlükler falan bu şekilde anlık saldırılar yapabiliyor mesela.

Normalde editörler bilgileri onaylarken araştırıyor ama,bunu yapan kişi etkili biri mi peki?vikipedia her yazanı kabul etmez.

Yok valla sıradan bir yazar wikipediada ben de öyleyim ama sanırım onun rütbesi yükseldi yazıldığı sey değişmiyor bir de konunun reytingi arttı sanırım

Bu tarz siteler 'çoğunluk' la çalışır.
Aynı anda bir sürü kişinin düzeltme girmesi işe yarar. Sözlükler falan bu şekilde anlık saldırılar yapabiliyor mesela.
Sayfa gecmisinde kimin ne düzenleme yaptıgı görülüyor Ocak ayında uc kere değiştirilmiş aynı kısı tarafından. O her kimse bu sekilde yazmıs ve su an duzelmiyor, biz de düzeltemedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…