• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Wifi Şifresi Belası

İnterneti modem ara yüzünden kullanımı kısıtlayabilirsin. Örneğin ara yüzde sadece 1 kullanıcı veya 2 kullanıcı ile sınırlayın. Ara yüze girdikten sonrada şifreyi değiştirin. Yeni modem kullanıcı kısıtı var deyin isteyenede. Şifre değiştirmek basit özelden yazarsanız tarif edebilirim
İsterseniz her gün değiştirebilirsiniz. Maksat kıllık olsun :)

Hepinize cok tesekkur ederim.kizlar beni gaza getirdiniz sayenizde o gazla inat edip sabah sifreyi degistirdim sabah iki kuzenin telefonuna kendim girdim sonra bi ara ugradim

Bi baktim kuzenleri gelmis bi baktim cocuk almis laptapini gelmis bu cocukta bina disinda oturuyo sirf internet icin gelmis

Sifre bendede yok falan dedim cok uzatmadim annesi geldi odevi nasil yapacak falan konusuna girdiler bisey demedim

Ve cocugu devamli gelip giderken goruyordum anladigim kadarıyla ozellikle internet icin geliyomus

Simdi bu kobuyu gorurlerse beni tasa tutacaklarina eminim ama iyi niyet bu kadarda suistimal edilmez ki

ya intenetten ayda 60 70 lira. paralarına kıyıp bağlasınlar ödev o kadar önemliyse. bu ne ya, hayır kurumu işletmiyosunuz ki. en olmadı gitsin kendi cebinin internetini bağlasın çocuğun bilgisayarına. alışmışlar beleşçiliğe valla.

ya intenetten ayda 60 70 lira. paralarına kıyıp bağlasınlar ödev o kadar önemliyse. bu ne ya, hayır kurumu işletmiyosunuz ki. en olmadı gitsin kendi cebinin internetini bağlasın çocuğun bilgisayarına. alışmışlar beleşçiliğe valla.

Bildiginiz mahallenin ortak agı olmus durumdayiz dun cocuk simdi nerden odevini yapacak arkadaşına gitsib arkadasinin dvidr uzak gece gece giderse bisey olursa kendimk suclu hissedicem diye gece gece dusundum durdum

Gecenlerdede baska bi misafirleri vardi oturdugu bi kac saatte evinin buyuklugunde kullandigi kiyafetlerin marka oldugundan saatinin kac bin lira okdugundan arabasindan telefonundan tutun herseyi anlatti anlatti durdu

Sonra cocuklari telefondan video izlememek isteyince internetim az kalmis diye wifi sifresini istedi insanin bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyesi geliyo

Direk vermiyoruz demedik artik kotali ondan sifre paylasmiyoruz artik dedim ona ragmen bi tavirkar vardi

Bildiginiz mahallenin ortak agı olmus durumdayiz dun cocuk simdi nerden odevini yapacak arkadaşına gitsib arkadasinin dvidr uzak gece gece giderse bisey olursa kendimk suclu hissedicem diye gece gece dusundum durdum

Gecenlerdede baska bi misafirleri vardi oturdugu bi kac saatte evinin buyuklugunde kullandigi kiyafetlerin marka oldugundan saatinin kac bin lira okdugundan arabasindan telefonundan tutun herseyi anlatti anlatti durdu

Sonra cocuklari telefondan video izlememek isteyince internetim az kalmis diye wifi sifresini istedi insanin bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyesi geliyo

Direk vermiyoruz demedik artik kotali ondan sifre paylasmiyoruz artik dedim ona ragmen bi tavirkar vardi

sakın bu tavırdan vazgeçmeyin. internet elzem bişey değil ki böyle komşudan istensin devamlı. çok elzemse gidip bağlatsınlar.
çocuğun ödevini de sen düşünme anası babası düşünsün.

Bosver iyi olmus belediyenin ortak ağı degil sonucta birazda ellerini ceplerine atmayı bilsinler.

Şifreyi alıp faturaya destek olmuyolar mi yani seyy bende taşınabilirmiyim boş daire var mı :KK49: internet çok pahalı valla alsınlar kimse de kusura bakmasın yani bu ne saçmalık

bu bedavacılık akrabalık değil ne olursa olsun en en en nefret ettiğim şey !!!! madem evine internet bağlatmıyor ama sizin internetinizi kullanmak istiyor o zaman faturaya ortak olacaklar. zaten o kadar kişi kullandığı için adil kullanım kotası aşılmış internet hızı düşmüş. hem para öde hem de istediğim gibi kullanama kendi internetini. olacak şey mi? o şifre bir şekilde değişecektir. ne yapın yapın değiştirin. istediklerinde de hızı çok düştü kullanamaz hale geldim deyin.

Cok yanlis yaptigimizin farkindayizda iste yanlistan nasil donucez onun caresini bile bulamiyoruz

Hic degistiremezsem artik kendimi internetten mahrum edip fisi tamamiyle cekicem

eğer evde film izlemek ya da interneti çalışmak vs için kullanmıyorsan tümden kapattır. telefonun faturalı mı kontürlü mü bilmiyorum ama atıyorum 5 gb li mesela paketler var onlardan yüklersin cebine. fazla fazla yeter. asalaklardan da kurtulmuş olursun.

komşu benim internetim bitmiş sizde fazla var mı :))

yeni nesil komşucucukluk da bu herhalde

maşşallah elaleme ordan burdan kısıp sonra o parayla aldıklarıyla hava atarlar en nefret ettiğim insan tipi beleşçi insanlar.

bence sürekli internetten bişey indir senin internetin yavaşsa onlarında yavaş iyice yavaşlat artık onlarında kullanamıycağı duruma gelsin bezip belki modem bağlatırlar

Misafir ag olusturup hizini da dusuk olarak ayarlayabilirsiniz soranlara da onu verirsiniz baglandiklari halde internete giremediklerinde birakirlar

Bir cogumuzun cebinde kalinca aa param yok diye baktigi iki demir lira yi (2 lira)hergun kenara koyarak ayda 60 tllik gayet guzel internet aboneligi alirlar ister cebe ister tt net
Vicdan yapacak ne var anlamadim ben bu kadar egilip bukulecek ne var gercekten onuda anlamadim.Agi gizli yaparsiniz modem arizali der konuyu kaparsiniz bir iki sorduklarindada cok para istediler dursun simdilik dersiniz olur biter
Cocugunun uzaga gideceginde basina gelebilecekleri bir zahmet anne babasi dusunsun cozumunu bulsun siz degil

komşu benim internetim bitmiş sizde fazla var mı :))

yeni nesil komşucucukluk da bu herhalde

maşşallah elaleme ordan burdan kısıp sonra o parayla aldıklarıyla hava atarlar en nefret ettiğim insan tipi beleşçi insanlar.
Komsum diger konsulardan bizede kalmadi :KK53:

Saka bi tarafa dun disardan gelirken sifreyi izinsiz alanlardan biriyle karsilastim kolay gelsin dedim cevap vermedi bi isle ugrasiyodu tekrar kolay gdlsin dedim yine cevap vermedi diye dusundum

Annem geldi kolay gelsin dedi anneme sagol dedi annemde napiyosun dedi cevap vermedi annem sanirim sifreyi protesto ediyorlar

2 kisiye verdim ama yine eskisi kadar olmasa bi agirlik var bi sure sonra kendime ni iki ay interneti paket olarak alip 2 ay fisi cekmeyi dusunuyorum

Ama dexiginizde o kadar haklisinkz ki sifre sahiplerinden biri her aldigini her masraf ettigini kasım kasım kasılarak anlatan biri

Eve bi internet baglatmaya gelince ihtiyac olarak gormuyorlar
Hatta eve bilgisayar alip inyernet baglattigimizda ben evime bilgisayarin girmesine kesin kata izin vermem diyen insanlar ceplerine koyduklari bilgisayar ve internet olarak goremiyorlar

Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var

Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Babamdan dolayida veremiyoruz diyemedik

Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi

Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler

Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye

Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti

Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum

Fakat hesaplayinca bizim ev disinda 15 mobil cihazla baglanti var

Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor

Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin

Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor

Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti

Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim

Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler

Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak

Velhasili kelam degistiremedik bikdiginjz sinir kupuyum

Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik

Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk

Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum

Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim
Kapattırsanız, herkese de kapattırdık, almayacağız net deseniz ve sonra net kimin üstüneyse şu anda onun yerine diğeriniz alsa. Eşinin üstüneyse sen al mesela; ama demeyin yenisini aldığınızı da.

Cnm internet erişim yasagı koy misal şifreyi bilen 2 ıp adresi sen seciyorsun o kişiler harici şifre bilen dahi olsa asla giremiyor nasıl yapılıuor bilmiyorum ama kardesim yapıyor bizim evde wifi yi sadece onun izin verdigi kişiler giriyor.iyi bişgisayar bilen birisinden rica et onlarada uydur bişeyler

Komsum diger konsulardan bizede kalmadi :KK53:

Saka bi tarafa dun disardan gelirken sifreyi izinsiz alanlardan biriyle karsilastim kolay gelsin dedim cevap vermedi bi isle ugrasiyodu tekrar kolay gdlsin dedim yine cevap vermedi diye dusundum

Annem geldi kolay gelsin dedi anneme sagol dedi annemde napiyosun dedi cevap vermedi annem sanirim sifreyi protesto ediyorlar

2 kisiye verdim ama yine eskisi kadar olmasa bi agirlik var bi sure sonra kendime ni iki ay interneti paket olarak alip 2 ay fisi cekmeyi dusunuyorum

Ama dexiginizde o kadar haklisinkz ki sifre sahiplerinden biri her aldigini her masraf ettigini kasım kasım kasılarak anlatan biri

Eve bi internet baglatmaya gelince ihtiyac olarak gormuyorlar
Hatta eve bilgisayar alip inyernet baglattigimizda ben evime bilgisayarin girmesine kesin kata izin vermem diyen insanlar ceplerine koyduklari bilgisayar ve internet olarak goremiyorlar

modemin arkasından internet kablosunu çıkar modem açık kalsın

bağlanırlar modeme ama internet olmaz

o kabloyu da direkt bağla bilgisayara

cep telefonunu mobil veriden kullanırsın böyle 3 ay geçirsen sonra net sormayı keserler

sorarlarsa ay sormayın net sorunlu bizim yük çok fazlaymış net şirketinden aradılar ağ sorunu olmuş dersin tripli tripli onları mahçup et

size trip atmalarına izin vermeyin kolay gelsin falan da demeyin terbiyesizlik bu.

iyilikten maraz doğar olmuş resmen

modemin arkasından internet kablosunu çıkar modem açık kalsın

bağlanırlar modeme ama internet olmaz

o kabloyu da direkt bağla bilgisayara

cep telefonunu mobil veriden kullanırsın böyle 3 ay geçirsen sonra net sormayı keserler

sorarlarsa ay sormayın net sorunlu bizim yük çok fazlaymış net şirketinden aradılar ağ sorunu olmuş dersin tripli tripli onları mahçup et

size trip atmalarına izin vermeyin kolay gelsin falan da demeyin terbiyesizlik bu.

iyilikten maraz doğar olmuş resmen
Ya aslinda mobil verim olsa bende sıkinti falan olmayacak

Durumum pek yok her ay lira yada internet yukleyemiyirum o yuzden evdekine ihtiyacim var zaten mobil verim olsa direk cekerdim fisi ama bi iki ay disimi sıkip kendi telefonuma internet yukleyip modemi devre disi birakmayi dusunuyorum

Back
X