• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Welbutrin ile bırakan varmı?

cache

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
132
1
116
Ankara
Merhaba arkadaşlar, sigarayı bırakmak için girişimlerim her seferinde başarısız oldu maalesef. Bu ilacı dr. önerdi yarın başlayacağım ama herkes gözümü o kadar korkuttu ki (zararı vs.) bendede bir endişe uyandı. Kullanıp sigarayı bırakan varmı içinizde varsa paylaşırsanız çok sevinirim, Bütün topicleri okudum sigarayla ilgili, bırakan arkadaşların yazılarını son durumlarınıda takipteyim:) inanılmaz motive edici başarı hikayeleri.:nazar: Sevgilerimi sunuyorum hepinize...

sabah 11' de ilk ilacımı yuttum hadi hayırlısı. 1 hafta sonrada sigara sayfası açılmamak üzere kapanacak inşallah. İlacın etkisini çok merak ediyorum; uyku sinir vs. yapacakmı bakalım, bu hafta bunları yazarım. Sonrada sigara isteği üzerindeki etkilerini yazarım.Çünkü bırakmak isteyenlerin herşeyi merak ederek araştırdığını, okuduğunu kendimden biliyorum. Yeniden ve son olmak üzere başlıyor benim serüvenim:))

İlaçla 2. gün bugün, gelelim ilacın etkilerine; korktuğum derecede bir yan etkisi olmadı çok şükür. sersemlik vardı biraz hafif baş dönmesi oldu ama belli belirsiz. Mide bulantısı yapmadı bende , sigara konusuna gelince dün herzamanki gibi içtim ne eksik ne fazla ama ağız kurluğu yaptığındanmıdır bilmiyorum ama biraz acı gibi oluyor sigara. Canım herzamanki gibi sigara istiyor ama yaktığımda aynı tadı alamıyorum sanki, haa birde rüya kısmı hiç abartı değilmiş:(( uykuya daldığın an rüya başlıyor ve hiç uyumamış gibi uyanıp sonra geri dalıyorsun yeni bir rüya başlıyor uyu uyan oldu bende:(
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yazmaya devam edeceğim:)

İlaçla 3. günde bitti.Sanırım ilaçtan kaynaklı enerji patlaması yaşıyorum hiç uyumuyorum neredeyse ama bir fiil ayaktayım yorulmuyorum:))) Sigaranın tadı kokusu eskisi gibi cezbetmiyor, ama canım haala sigarayı istiyor , içerken o alıştığım tat yok hani sigarasız kalıpta hiç sevmediğin bir sigarayı içersinya işte öyle bir tat geliyor.Ayın 30'unda tamamen çıkacaksın hayatımdan sigara az kaldı!! Peşimden süründüreceğim seni. Beni iç beni iç diye kıvranacaksın market raflarında , amaaa almayacağım seni istediğin kadar zırla:)))))

Not 1: Kendim çalıp kendim oynuyormuşum gibi geliyor, canınız sağolsun napalım, ben azimle ilaçla başlayan ve sigarasız devam edecek olan bu süreci anlatacağım inşallah hem kendime hemde bırakmaya çalışanlara faydam dokunur.

4. günde hissettiğim tek şey; sigaranın tadı çok değişti, kötü bayaa ve günü 5 sigarayla kapattım:)

4. günde hissettiğim tek şey; sigaranın tadı çok değişti, kötü bayaa ve günü 5 sigarayla kapattım:)

ay gerçekten bu kadar etkilimi yaaaa...
eşim ve bende bırakmak istiyoruz ama 1 gün içmedik akşamına birbirimizi öldürüyoduk nerdeyse....
allahtan biliyodumda öyle olacağını saklamıştım sigara...
içtikte rahatladık...
ilacı bıraktıktan sonra daha canın istemeyecekmiymiş yabni....

ay gerçekten bu kadar etkilimi yaaaa...
eşim ve bende bırakmak istiyoruz ama 1 gün içmedik akşamına birbirimizi öldürüyoduk nerdeyse....
allahtan biliyodumda öyle olacağını saklamıştım sigara...
içtikte rahatladık...
ilacı bıraktıktan sonra daha canın istemeyecekmiymiş yabni....

O kadar çok mücadele ettimki bırakmak için... ilk denememde sigaraya bakıp ağlamıştım niye bıraktım seni diye:) eşimle tartışmalarım anlamsız öfke nöbetlerim ve sigarayı yakmakla son bulan denemelerim... Yani uzun hikaye benim sürecim. En sonunda ilaçla denemeye karar verdim ve inan herkesin dediğini hikaye sanıyordum, okadarda olmaz diyordum ama bugün sabah iğrendim dumanından ve kokusundan buna çok sevindim saatlerce:) 1paketten, 5'e inmek bir mucize benim için.

İlaç yardımcı olacak orası kesin ama ilaçtan sonra zaten sigarayı bırakmaya kararlıysan içmezsin, çünkü ben ilk dönem çok zorlanıyordum ama bitecek bu sefer son. Kurtuluruz hepimiz inşallah.

Bugün Sigarasız ilk günüm, dün gece son sigaramı içtim, inşallah bu sefer başarırım, neler hissedip neler yaşadığımı akşam yazacağım:)
Heyacanlıyım :10:

peki ya sandaloz sakızı ile zayıflama maceran ne durumda suan kac kilo sunnnnn senin paylastıgın konuyu okudumdaaaaaaaaaaa

peki ya sandaloz sakızı ile zayıflama maceran ne durumda suan kac kilo sunnnnn senin paylastıgın konuyu okudumdaaaaaaaaaaa

Rengimsu o maceram; hedefime tam ulaşmasamda yaklaşık 1 aydır kullanmıyorum, ama diyet değilde beslenmede değişiklik diyelim:) ve yürüyüş devam ediyor neticede 64 kg oldum. Ama benim hatam hep bu 60 kg. dan başladım bu sigara bırakma sevdasına aburcuburla tırmana tırmana 70 leri geçtim. Ama bu sefer almayacağım inşallah:)
Sandalozu kullanmayı düşünüyormusun yoksa kullanıyormusun?

Bugün Sigarasız ilk günüm, dün gece son sigaramı içtim, inşallah bu sefer başarırım, neler hissedip neler yaşadığımı akşam yazacağım:)
Heyacanlıyım :10:

kolaylık diliyorum sana .
yazdıklarını okuyorum .bu sefer kurtulacaksın ,yeterki pes etme :34:

kolaylık diliyorum sana .
yazdıklarını okuyorum .bu sefer kurtulacaksın ,yeterki pes etme :34:

Erce desteğini bu seferde gösterdiğin için çok teşekkür ederim. Bu sefer adımlarım daha sağlam sanırım. Önceki denemelerim sayesinde nerelerde yenildiğim konusunda daha bir bilinçliyim ona göre dikkat ediyorum:) Birde ilacın çok etkisi var buna eminim çünkü önceden bıraktığım ilk günlerde ya ağlardım ya sinirlenirdim; ben benlikten çıkardım yani.

Sonuçta ilk 24 saati atlattım çok şükür. Yola tam gaz devam:)

Sigarasız mücadelem iyi gidiyor ama bu ilaç beni uykusuzluktan öldürecek sanırım...
Gece 3 e kadar uyku yok , uyku moduna geçincede arada kalıyorsun uyur uyanık ve arada bol bol rüya.Bu çok yorgun bırakıyor beni birde arada öfke nöbeti oluyor, hiç gereksiz bir şeye haketmediği bağırtıyı yakıştırıyorsun:( İlacın yanetkilerindenmiş bunlar...
Ben 3 ay zor içerim sanırım.

Birde sigara durumu var tabi canım bazen çok istiyor ozaman ; cam kavanozda haftalardır biriken izmarit (ağzına kadar su dolu) ve tek kelimeyle korkunç bir kokuya hakim:)) Onu koklayıp kapatıyorum.
Sonuçta sigara içmenin mantığının olmadığını hepimiz biliyoruz öyle yada böyle bırakmalıyız. Mücadeleye devam:)

veee sigarasız 4. günüm, dün zor bir sınavdı sigara için. Dün arkadaşlarımla (hepsi sigara içiyor) buluştum ve tüm gün dışardaydık,

yemek... üstüne sigara!!!
kahve.... üstüne sigara!!!
çay .... üstüne sigara!!!

Eeee sohbet zaten oof dedim of ne ter döktüm anlatamam...Biz ki marifetmiş gibi sürekli sigara içerdik:))) Zorlandım ama kendimede aferin dedim:) Eskiden olsaydı; aamaan bugün sizinle 1 tane içiyim nasıl olsa bıraktım???? derdim, sonrada tek tük derken yine başlardım.

İçmeyeceğim artık inşallah, Allahım hepimize yardım et, kurtulalım bu sigaradan...

6. gün bugün. ve ben bırakmanın mutluluğunu dün yaşamaya başladım, canım sadece 1 kere istedi onun dışında hiç aramadım:)

Birde bazı şeyleri daha iyi kavramaya başladım şöyleki; önceden sigarayı bırakmaya çalıştığımda kendimi fedakarlık yapıyormuş gibi hissederek her an'ımı zehir ediyordum.Bu durumda kapı ''kaç gün dayanabileceğim'' e açılıyodu ve ben 1 hafta yada 3 ay yada 4 gün sonra yeniden başlıyordum...

Bu sefer gerçekten kararlı olduğumun bilincindeyim.Üniv. kazanıp okula adımımı atmamla beraber sigaraya başlamıştım hani büyüdümyaa!!! hani özgürümya!!! ve birsürü saçmasapan hani!! ler. Eee elde kalan ne oldu benim bağımlılığım....

Artık içmek istemediğimi biliyorum. Şimdi o yüzden içmiyorum.
Şunuda ekleyim,6 günde bile çok olumlu gelişmeleri hissedebiliyorsun, enerji baya artıyor ve daha zindeyim sanki:)

10. güne ait raporum:)
Gerçekten içmek istemediğimi düşündükçe mutlu oluyorum.Çok nadir aklıma geliyor, ilacın etkisi hiç küçümsenmeyecek kadar güzel tabi kararlı olmak zorundasın yoksa ilacıda sigarayıda içersin.
Bu arada yan etkileri çok hafifledi,uyku problemim eskisi gibi değil rüyada azaldı. Kilomu? az az artıyor sanki ama olsun bu iğrenç bağımlılıktan kurtulmaya değer.64 kg. da başladım şu an 65,2 .Ama şu an hiç spor yapmıyorum yürüyüşde buna dahil.Tabi iştahta var :) 1 hafta sonra spora başlayacağım. Gelişmeleri anlatmaya devam:))

Çok sevindim sizin adınıza bırakmışsınız o zehri:47:
Bende sevgilime psikolojik baskı yaparak bıraktırdım:37:
Yaklaşık 20 gündür sadece 3 adet sigara içti.
Herhangi bir ilaç kullanmadı.
10 senedir falan günde 2 paket içen biriydi birde.
Ağız içinde yaralar şu bu bir sürü sorun yaşadı ama içmedi hiç.

Daha öncede bir hafta kadar bi bırakma macerası olmuştu sonra geri başlamıştı.
Tekrar başlarsa eğer bu ilacı söyleyeyim bende..

Back