weight watchers

Pukkapad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
1.291
1.084
Merhaba arkadaslar,
Sadece Turkiye de az bilinen veya yanlis bilinen bir diyet listesinden bahsetmek istiyorum, bu aslinda bir yasam bicimi haline gelebilir sanirim. Yurtdisinda yasadigim icin bu diyet klubune uye oldum, kuzenim bu diyet ile spor yapmadan 30 kilo verdi tabii 10 ayda. Hizli kilo verdirmiyor ancak size herseyi de yasaklamiyor.
Herkes in boyuna kilosuna yasina gore gunluk almasi gereken puanlar var ben 162 cm boyunda 60 kg yim ve bana gunde 26 puan yeme hakki taniyor, ozel bir yerlere gidersem 49 puan ayriyetten haftada kullanabilecegi miktar var, bugun basladim, sizlerle hemen paylasmak istedim, ornegin kuzenim 78 kilo onun almasi gereken puan 27,bunlar size bir fikir verebilir sanirim.
weight watcher puan listesi:
1 yumurta haslanmis:2 puan
150 gram domates:0 puan
450 gram salatalik: 0 puan
60 gram sandavic ekmegi:4 puan
1 dilim kahverengi ekmek:2 puan
nestle kitkat 1 dilim: 3 puan
160 gram biber: 0 puan
1 yemek kasigi zeytinyagi: 4 puan
3 tane zeytin: 1 puan
40 gram beyaz peynir: 3 puan
40 gram kasar peynir: 5 puan
450 gram izgara tavuk: 16 puan
175 gram somon izgara:6 puan
1 tane krusan: 9 puan
1 tane ekler pasta: 9 puan
56 gram donat :6 puan
315 gram ekmek arasi salatali doner: 21 puan
175 gram elma patates kizartmasi:8 puan
burger king hamburger: 10 puan
burger king tavuk burger :10 puan
36 gram izgara kofte: 3 puan
150gram yogurt :5 puan
150 gram yagsiz yogurt: 2 puan
yarim kilo sut :7 puan
225 gram makarna: 7 puan
dr oetker 1/2 pizza: 12 puan
80 gram kiraz: 0 puan
3 tane erik: 0 puan
110 gram seftali:0 puan
150 gram elma: 0 puan
51 gram lokum: 5 puan
klasik magnum dondurma: 5 puan
bademli magnum: 8 puan
150 gram pilav: 6 puan
60 gram haslanmis nohut: 2 puan
400 ml mercimek corbasi: 5 puan
220 gram az yagli bulgur pilavi: 5 puan
100 gram muz: 0 puan
150 gram sogan: 0 puan
30 gram mantar:0 puan
250 gram karpuz: 0 puan
1 sise bira: 5 puan
1 avuc maydanoz:0 puan
15 gram mayonez: 2 puan
30 gram ketcap: 1 puan
125 gram dolmio bolonez sos: 2 puan
limon: 0 puan
150 gram cilek: 0 puan
1 Tane baklava: 11 puan
1 tane lahmacun:8 puan
Meyva gunde 0 puan dahi olsa maksimum 250 gram yenebiliyor, sebzeler ise sinirsiz yani 0 puan olanlar, puanlarini ogrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz.

sabah kahvalti da mantarli pilav yedim:) 9 puan
dun sabah kuru uzum ceviz vs yemistim 40 gram
oglen yulaf ezmesi
aksam cikolatali muzlu sut ile tam 26 puani tamamlamistim.

Merhaba ..peki bu boy kilo ölçümümüze göre puanlamayı nasıl yapacağız?Bunun için bir tablo da var mı acaba?

Merhaba ..peki bu boy kilo ölçümümüze göre puanlamayı nasıl yapacağız?Bunun için bir tablo da var mı acaba?
bana verirseniz ben hesaplarim, parali bir uyelik weight watchers o yuzden nasil hesaplaniyor bilmiyorum ama kendi uyeligimden girip hesaplayabilirim

yasiniz kac? yasinizi da soruyor gnluk 27 puan haftada 49 puan extra veriyor size ama yasinizi 30 yazdim vermek istediginiz kiloyu da 10 kg yazdim
Pukkapad çook teşekkür ederim.Değerlendireceğim hatta bu listeyi bir cüzdanıma birde mutfağıma sabitlemeyi düşünüyorum.Heran gözönünde tutabilmek için.Yaşam tarzı haline getirilmesi gerekiyor kısıtlama yapmadan dengeli bir beslenme şeklini.

evet bende yasam sekli haline getirmeyi calisiyorum.

bugun Sabahmlet yedim
oglen balik yedim
aksam uzeri dondurma yedim
aksam hafif gecmek istedim corba ve salatalik yedim toplam 26 puani tamamladim henuz extralarimi hic kullanmadim.

Peki listenin devamı var mı ?Yenilebilecekler temel olarak bu kadar mı ?Birde extra puanım aynı mı?Çok soru sordum ama cidden ilgimi çekti uygulamayı düşünüyorum..
canim puanini ogrenmek istediklerini yaz bir ara bakayim yazayim, app den bakiyorum puanlara, ama yabanci bir diyet oldugu icin mesela taze fasulye yemegini ceviremiyorum cunku yabancilarda o tur yemekler pek yok , sebzeleri haslayarak yiyorlar evet herkesin extra puani haftada 49 puan ister bir gunde kullan ister bir hafta da istersen hic kullanma

Anladım arkadaşım.App da deyince şimdi baktım bende indirmedim uygulamayı ama az çok anladım.İlgine sabrınıza teşekkürler.Siz hangi ülkedesiniz?

Anladım arkadaşım.App da deyince şimdi baktım bende indirmedim uygulamayı ama az çok anladım.İlgine sabrınıza teşekkürler.Siz hangi ülkedesiniz?
rica ederim, faydam olursa ne mutlu bana, bende cok diyetler denedim ama yemek yemeyi ogrenemedim, bu diyet az kilo verdiriyor ama yemek yemeyi ogretiyor

rica ederim, faydam olursa ne mutlu bana, bende cok diyetler denedim ama yemek yemeyi ogrenemedim, bu diyet az kilo verdiriyor ama yemek yemeyi ogretiyor
Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum.Yemek yemek bir zevk olunca haliyle böyle oluyorDiyet yapmaktan daha önemlisi de düzgün beslenmeye adapte olmak ..hepbirlikte motivasyon daha kolay olur diye düşünüyorum.Takipdeyim,hoşcakalın

sagol canim evet bence de birbirimizden cok sey ogrenebiliriz. bende seni takip ediyorum.

yasiniz kac? yasinizi da soruyor gnluk 27 puan haftada 49 puan extra veriyor size ama yasinizi 30 yazdim vermek istediginiz kiloyu da 10 kg yazdim

Merhaba acaba benim içinde hesaplayabilirmisiniz? Boy 1,58 Kilo 71 yas 25
Ben bugün basladim, üye olmadim henüz emin olamadigim için. Suana kadar iyi gidiyor açlik hissi yok eger böyle devam edebilirsem üye olmayi düsünüyorum bende yurtdisinda yasiyorum.
Sizlerinde deneyimlerinizi merakla bekliyorum dogrusu

Merhaba kızlar sanırım bu işinize yarayacaktır

Weight Watchers Diyeti Günlük Alınması Gereken Puan Hesap İşlemi

1-Cinsiyet
Bay; 15 puan
Bayan; 7 puan

2-Yas
18-20 yas arası; 5 puan
21-35 yas arası; 4 puan
36-50 yas arası; 3 puan
51-65 yas arası; 2 puan
65 yas ve sonrası; 1 puan

3-Kilo
Kilonuzun sadece onluk kısmındaki sayısını alıyorsunuz.
Örneğin;
84 kg – 8 puan
103 kg – 10 puan

4-Boy
1,60 altı; 1 puan
1,60 veya üstü; 2 puan

5-Günlük Meşguliyet
Daha çok oturanlar için; 0 puan
Hem ayakta olup hem oturanlar için; 2 puan
Hep ayakta duranlar için; 4 puan
Çok yorucu ve aktif çalışanlar için; 6 puan

Cevap için tesekkür ederim , bunu daha önce görmüstüm. Weight Watchers puan sistemi degisti bildigim kadariyla. Bu gönderdiginiz eskisi diye biliyorum. Baslamadan önce arastirmistim, yeni sistemin puan hesaplarini hiç bir yerde bulamadim maalesef :)

Pek bir bilgim yok bu konuda, belki yardımıza dokunur diye düşünmüştüm artık konu sahibi gelince hesaplamaları yapar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…