Mrb cnm. Kolay gelsin , bende tasarımcıyım 6 senemi verdim
Yardımım dokunabilir umarım öncelikle boğucu renkler kullanma cnm. Göze hitap etmeli. Bi kere sitedeki renkleri resim hariç, arabanımn renk tonlarında yapma site boğucu olur cnm. Siyah, mavi, gri tonlarında yapabilirsin mesela.
süper bir tasarımcı ile karşılaşmak bende uyum olsun diye hep arabanın tonlarında kullandım tasarımım çok acemice duruyor değil mi ağlamak istiyorum ya ben bir tasarımcı değilimki nasıl yapayım bunu ama asıl notu tasarımdan alacağım :84:
Tasarımdan alıcagın kdarda menüdeki uyumdanda alırsın cnm :) bikere menüdeki yazılarnı otala ve otomativ sitelerine bakmanı tavsiye ederim hemen hemen hepsinde mavi tonlar kullanılmıştır.
canım menüm muntazam şekilde aslında ama flash olduğu için o arada hareket halindeydi resmini çekerken aslında şöyle duruyorEki Görüntüle 267050
Tamam cnm güzel o daireleri ok yapabilirsin. Veya ii boş daire yapıp okla üzerine geldiğinde içini dolu gösterebilirsin flash ı lisede görmüştüm en son. Renk uyumun hakkında çok sık yeiş kullanma cnm menün yeşil olmuş anak ikinmci el oto güven ister bölümünü orta tonlarda mavi yapabilirsin veya gri yapıp üzerine siyah renk yazı yazabilirsin. Gerçi tatlım biz ne kadar söylesekte site tasarım senin gözüne hitap etmeli. Kişiden kişiye değişir. O yüzden fazla etkilemek istemiyorum ama sen araştır otomativ sitelerini
yok kesinlikle fikirlerinize ihtiyacım var zaten bu nedenle açtım konuyu menüde bahsettiğiniz gibi bir değişiklik yapacağım normaldede yazılar üzerine gelince 2 punto büyüyür ve kırmızı oluyor yuvarlaklarıda dediğiniz gibi yapayım peki rengini değiştireyimmi menünün?
canım ben bilgisayar mühendisiyim bir tasarımcı değilim ama biraz bilgim var düşüncelerimi söyleyeyim belki işine yarar. öncelikle bir site haritan olmalı. Ayrıca sağda görünen menüler varya onlar en üstte satır halinde durmalı. kullanıcı her yeni sayfaya geçtiğinde siteye ait tüm başlıkları orada görmeli. tasarımcı arkadaş söylemiş zaten bende aynı şeyi söyleyecektim tüm sayfan aynı renkte araya açık kırmızılar koy sayfan beyaz ağırlıklı olsun artık yeni siteleri hep öyle yapıyorlar. sayfaya girenin içi ferahlasın. mesela parlak yeşil olan yerleri sedefli inci beyazı yapmayı dene.üstündeki yazılar aynı renk dursun. kara adındaki başlık ve etrafındaki satırlar kırmızı olsun ama aynı yaptığın gibi renkler geçişli olsun elegan bir hava katıyor alttaki "ikinci el oto güven ister" satırını bir inci beyazı birde açık kırmızı dene, kara başlığının çizgileriyle aynı kırmızıda dene ama altta ayırdığın kolonlar mutlaka beyaz olsun. sitende o araba resminin arka planı çok koyu eğer o resmi kullanacaksan o resim koyu olduğundan diğer elemanların rengini açık tutman gerekiyor. bende bu renkleri kendi beğenime göre verdim belki beğenirsin ama sayfanın boğukluğunu alacağı kesin, sayfayı ferahlaştırır. web sayfasında en önemli şeyin basitlik ve sadelik olduğunu bilirsin, google bu yüzden çok tutuluyor. Bitirme projende başarılar dilerim umarım hocan beğenir :) kolay gelsin...
menü konusunda hocam ne diyorsa onu yap ama bize hep öyle söylemişlerdi site tasarlarken. yani illa en üstte olmasına gerek yokta her sayfa açıldığında tüm başlıklar mutlaka bir yerde bulunsun, birde hocalarımız site haritasına direk bakarlardı,mutlaka olsun derlerdi. ama renk açısından yorumum bu şekilde yaparsan iyi olacağını düşünüyorum ama sen bilirsin gene tabiki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?