Vücuttaki benler

davetsizkullanici

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
4.145
6.666
448
Merhaba hanimlar, gunaydin. Durum basliktan da anlasilacagi gibi cenemin altinda kahverengi-siyah arasi ve saclarimin arasinda gorunmeyen beyaz bir ben var. Bir yakinim benlerin kanser hucresinin en kucuk halinin oldugunu soyledi. Renk degistirmesi halinde alinmasi gerektigini de soyledi. Iki kucuk cocugu oldugu icin pek fazla konusup bilgi alamadim. Boyle ben aldiran var mi vucudunun herhangi bir bolgesinden? Zararli olmadigi halde sirf estetik icin de aldirmak istemiyorum. Bu arada benimkiler hic renk degistirmedi ama sanki buyudu. 20 senedir bir probleme yol acmadi ancak insan duyunca tedirgin oluyor.

Hepimiz kanseriz o zaman... Yeni çıkan, hızlı büyüyen, renk değiştiren benler tehlikelidir bildiğim kadarıyla. Uzun yıllar vücudumuzda olanlar değil. Çok tedirginseniz ben haritanızı çıkarttırabilirsiniz.

Her ben kanser olucak diye birsey yok.Cok tedirgin oluyorsaniz bi dermatologa gosterebilirsiniz onlar tehlikeli benleri biliyorlar. Ben aldirma islemi cok basit.

Ben, aldırmıştım 3 tane. Renklerinden dolayı tedirgin olmustum ama doktor bunun tek başına önemli olmadığını söylemişti. Risk grubuna giren benler şekilsiz olan benlermiş yani girintili çıkıntılı olanlarmış. Sonuclarımda temiz cıktı cok şükür. Cok kafana takma ama yinede doktor bi görsün derim için rahatlar.

Kanser riski için aldıracaksın dermatologa gideceksin aletle bakıcaklar riskli mi değil mi söyleyecek
Estetik içinse hiç korkma kv burnunun üstünde vardı kocaman 15 dakikada aldılar nokta kadar iz bile yok

merhaba,

aldırma işlemi ne kadar sürüyor?
anestezi alınarak mı yapılıyor yoksa local anestezi ile alınabiliyor mu?
alındıktan sonar yerinin iyileşmesi ve iyileşme süreci ne kadar?

bana da bilgi verebilirseniz sevinirim.
çok teşekkürler

Günaydın, lokal anestezi ile alınıyor tahmini yarım saat sürdü, doktorum dikişte çok ince ip kullandığını söyledi iz kalmaması için ve çoğu kendi kendine kuruyup döküldü.
İşlemden bir hafta sonra kontrole gittiğimde kalan ipleride kendisi aldı. Herhangi bişey yaşamadım bazı bünyelerde ilk gün çok ateş oluyormuş. Doktorunuz zaten ilk gün için ilaçlar verecektir size.
Çok minik iz kaldı ama benim yara izlerim kalıcıdır hep benimle alakalı bir durum yani :)

Günay
Günaydın
Çok teşekkür ederim bilgi için.
Benim bayağı bir büyük. Korkuyorumda aldırmaya.
Çok teşekkürler.
Hangi bölüm bu işlemi yapıyor yani hangi branşa gitmeliyim?

Rica ederim, yardımcı olabildiysem. Ben plastik ve estetik cerrahisinde aldırmıştım. Ama ilgi alanına giren başka bölümleri bilmiyorum açıkcası. Korkmayın ben anlamamıstım bile nasıl olduğunu. İyi bir doktor araştırın bence. Sonrasında çok rahatladım aklımda ki sorulardan kurtuldum. Geçmiş olsun sizede :)

Çok teşekkür ederim
Araştırmaya başladım şimdi inş iyi bir doktor bulurum.
Çok sağolun sizede çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…