Kızlar,vücudumuzda bulunan yağ oranını yani şimanlığımızı bilmemiz ve buna göre çeşitli tedbirler almamız sağlıklı yaşam için gerekli olduğunu hepimiz biliyrozFakat ben bu konuyu biraz kafaya taktım ve bir arkadaşım şu cihazı almış.Dijital Vcut Ya Oran ler Kadn Bakm rnleri Trkiye'nin En lgin Sitesi arkadaşım memnun kalmış ve arık yediğine içtiğine dikkat ederek doktor kontrolünde de olmak üzere zayıfladı ve bu cihazla da arada bir ölçüm yaparak rahat bilgilendiğini söyledi.
Acaba doktora gitmeden kendimce yediğim içtiğim şeylere dikkat ederek tabi spor da yaparak(örneğin spor salonuna gidebilirim veya yüzme) yağ oranımı rahat verebilirmiyim diye tereddüt ediyorum.Yoksa doktora gitsem mi iyi olur.Çünkü ben fazla bi,r yağ oranım olup olmadığını bilmiyorum.Arkadaşımın cihazını da kullanmadım.Ben de bu cihazdan alsam ilk önce kendi yağ oranımı kesin bildikten sonra mı karar versem.
Vücut Yağı Oranı Niçin Önemlidir?
AKtif ve sağlıklı kalabilmemiz için vücudumuzun belli oranlarda yağ ihtiyacı vardır. Yağlar; eklemlerimizin desteklenmesi, organlarımızın korunması, vitamin teminimiz, vücut ısımızın kontrolü, enerji rezervlenmesi (açlık halinde) gibi görevler üstlenmektedir. Bunun için de, vücudumuza gerekli olan yağ miktarına bilinçli olarak karar verebilmeliyiz.