Vücut Analizi-Yağ Oranı

perrmanganat

Güven denen şey tek kullanımlık..
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
1.417
632
363
Hanımlar başlıktan da görüldüğü üzere geçen hafta vücut analizi yaptırdım ve yağ oranım %32 çıktı. 18 kilo yağ varmış ve bu 15 olmalıymış kiloma göre. 55-56 kiloyum oysa,boy 159. Kemik yoğunluğum da düşük çıktı,zayıf kaslar ve zayıf kemik yani..

Doğum sonrası 70 li kilolardayken çok da ağrı çektim kilo verdikçe de ağrılarım azaldı ve yok oldu. Kemik üzerine kilo bindikçe ağrı artıyor yani.

Yağımı azaltıp kas yapmaya çalışayım dedim fitness bana göre değil en basit hareketleri bile beceremedim her yerim acıdı. Kilometrelerce yürüyebilirim ama. Omega 3 takviyesine başladım.
Ağrım sızım bir şeyim yok şükür iyiyim ama 40 yaşıma birkaç kalmışken önlemini de almak istiyorum artık. Yaşlandıkça ya da sağlık sorunundan kilo aldıkça bu bana ağrı olarak dönecek yoksa.
Ne yapabilirim bu konuda bana yardım eder misiniz?

Kas yoğunluğunun artması için egzersiz yapmaktan başka çare yok ne yazık ki.

Egzersize başlayınca İlk birkaç gün ağrı acı normaldir ama sonsuza kadar sürmez, bir haftaya vücut alışır. Evinize bir eliptik bisiklet alın hergün uygun olduğunuz bir zaman diliminde 20şer dk kullanın, bol bol yürüyün, protein ağırlıklı beslenin yumurta, çiğ badem, ceviz, beyaz ve kırmızı et, baklagil...

Merhaba, en uygun yağ orani 24% civarıdır. Siz galiba gencliginizde spor yapmadiniz... kemik dokunuz bunu gösteriyor. En son kemik dokunuz gelişir ( düzgün bir sekilde beslenip spor yaparsaniz) 3 sene sonra kemik dokunuzda farklilik görürsünüz.
Malasef egzersiz yapmadan kas gelişmez. Yani sira protein bazli yemelisiniz.

Sizin vücut tipiniz çoğu kadinda var... skinny fat diye geciyor. Yani zayif şişko

Bu analizi nerde yaptırıyoruz bende kendimi merak ettimde . Yağ oranımı değilde kas ve kemiklerimi

İşin ilginci çevremdeki kimse benim kadar protein tüketmez. Yoğurt kefir peynir baklagil hayatımda hep vardır üstelik abartarak da tüketirim hepsini her gün. Mesela dünkü yediklerime baktım,4 su bardağı kefir 100 gram peynir yemişim saat 13.00 e kadar,diğer kahvaltılıklar da var. Yürüyüş de hep vardı hayatım boyunca. Dün için adımsayarım 23 bini gösteriyordu mesela,dün biraz fazla yürüdüm normalimden ama genelde 10 bini geçerim. Hep inceydi kemiklerim ama yoğunlukla ilgisi var mı bilmiyorum. Bisiklet almak benim de aklımda. Istikrar şart sanırım teşekkür ederim.

Yürüyüş fazla kas yapmaz. Cardio olarak gecer Fitness aleminde. Bisikletde ayni şekilde. Kalp damar sistemini güçlendirir sadece. Kas aktiv bir şekilde geliştirilmeli (kusura bakmayin, türkçem iyi değil bu sebepden belki anlaşılmaz yaziyorum)
Ben popo ve bacakları mesela 130 kiloyla calistiriyorum. Bu sebepten dolayı kaslar büyüyor sadece yürüsem vücut kendi kilosunu taşıdığı icin kas gelişmez.

Protein orani, kas gelişimi icin, kilonuzun en azi iki kati olmasi gerek. 50 kilo bir insan icin 100 gramm protein gerekli mesela.

Spordan sonra vücudunuzun acimasi normal ve gerekli. O aci hissi zedelenen kaslardan geliyor... kas zedelendikce kullanıldığı icin büyüyor. Ben aktiv bir şekilde kas geliştiriyorum ve ağırlıklari yükseltince kaslarim aciyor.

Ürün satan bir yerde yaptırmıştım hiç güvenilir gelmemişti sonucum çok abartılıydı okuyunca aklıma geldi

Ölçümü supheli buluyorsaniz bel kalca oraninizı ölcerekte bir ipucu bulabilirsiniz. :) 0.70 0.80 oranlari saglikliydi sanirim.

Konu sahibi o aletler genelde dogru sonucu vermiyorlar. En dogru sonuc su alti ölçümüdür. Çok zahmetli dersen basit ama guvenilir kaliper ölçumüdur. Birde yukarda onerdigim bel kalca orani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bel kalça oranım bu aralıkta kalıyor. Ama belim yine de kalın. Belin ince yerinden bile 70 cm ölçüyorum ki göbek deliğinden ölçtüğümde bu 73-74 cm oluyor.
Hani 90-60-90 lara imrenmiyor değilim. :)
60 cm bel ince evet ama 65 falan olsa fena olmazdı. Sezeryan doğum yaptım bu imkansız mı ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…