Çatlaklar Vücudumdaki çatlaklar

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

GzDe35

Yanar yürek sessizce ağlar
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
362
15
Öncelikle herkese merhaba direk konuya girmek istiyorum arkadaslarıma anlatamıyor utanıyorum ama bacagımda ve gögüsümde bıraz çatlak oluştu dogum vb sekılde olanlardan değil 54 kıloyum ama eskıden cok zayıftım birden 54 olunca çatlak oluştu çok morelım bozuluyor cevremdekı arkadaslarım şort dekolte giyince çok kıskanıyorum ben gıyemıyorum etek giydigimde belli oluyor netten arastırma yaptım geçmez diyorlar ne yapcam bilmiyorumm :KK43:

Son düzenleme:
Bende bir ara çok kg alıp vermiştim kırmızı çatlaklarım olmuştu
zamanla kg alıp vermeme daha dikkat ettim düzenli yürüyüş yaptım
ve zamanlada geçti şuan çok az kalmış rengide beyazladı zaten
ha birde kahve ve limon suyu karışımını kullandım onunda etkisi olmuştur...

Yanlış bilmiyorsam estetik ve güzellikle ilgili bölümde çatlaklar ve selülitten kurtulmaya yönelik topikler mevcut...
Onları bir inceleyin isterseniz...

ben hiç takmıyorum artık ,bende de cok var senden eksik degılım canım ama onemlı olan kendımı nasıl hıssetmem:KK64:

ya kahveyle limon iyi geliyor diye duymustum ama asli varmi yokmu bilemicem :44:

bende de çok var onlardan ya özellikle kalça ve bacaklarımda ama nedense takmıyorum :)) aslında kötü de gözüküyorlar; ama onlara da yapabielcğeim bir şy yok sanırım deyip oturdum popomun üstüne :)

canım ya ben de aynen senin gibiyim.eskiden çok zayıftım okullun en zayıf kızı bendim kortizon kullanınca birden şiştim bacaklarımın her yerinde ve koltukaltlarımda çatlaklar var çok fazla derin yarık yarık. 5 sene oldu.çatlaklarla ilgili topikte herhalde 100 saatimi harcamışımdır okuyarak:KK43:yaz mevsiminden nefret ediyorum denize girememekten etek giyememekten.herkesin rahatca yaptığı şeyler benim için hayal. biri bana dese şunu yap geçecek tamamen çok büyük acılar çekmeye bile razıyım.o kadar üzülüyorum ki.ki ben yanlış tedavi sonucu kortizon kullandım dr boşuna kullanmışsın dedi düşünün yani:KK43:eğer hamile olup çocuğum yüzünden vücudum çatlasaydı bu kadar üzülmezdim bir sebebim var babağim var derdim.çatlağın tedavisi bulunursa heralde 2 gün mutluluktan ağlarım:KK43:

Bu senin deri yapınla ilgili bir durum yani cildin elastik değil. Cildi elastik olan bayanlar doğum yapsa bile hiçbir yerinde çatlağı olmuyor. Bir dermatolojiye glt tamamen geçmez ama organik kremler var görünümünü düzgünleştirebilirsin.

Hepinize tesekkür ederim sanırım kendımı suan daha iyi hissediyorum eskiden pembe gibi görünümü vardı ama simdi beyaz duruyor bazı yerlerde okumustum badem yagı iyi geliyor diorlar ama aslı varmı bilmiyorum herseye çagre bulan tıp buna da çagre bulması tek ümidim :KK43:

Bendede aynı durum oldu üst bacağımın iç kısmında.
Bir ara 65 kiloyu gördüm şuan 51 kiloyum bu al ver olayı çatlaklara sebeb oldu.
Nasıl kurtulunur hiç fikrim yok
:KK50:

aynen benımde bacagımın iç kısmında ve kenarında geçen sene olmaya basladı aslında basketbol da oynuyordum yaz tatilinde gidiyordum ama yine de oldu bunla ilgili herseyı arasıtrdım %100 geçiren birsey bulamıyorlar böyle kalcam sanırım offf :KK43:

aynen benımde bacagımın iç kısmında ve kenarında geçen sene olmaya basladı aslında basketbol da oynuyordum yaz tatilinde gidiyordum ama yine de oldu bunla ilgili herseyı arasıtrdım %100 geçiren birsey bulamıyorlar böyle kalcam sanırım offf :KK43:

ben çok kiloluyum. bünyem belli bir kiloya kadar yapmadı çatlak ama sonra bende önünü alamadım.
kışın kilo alıyorum yazın veriyorum . birde benimkiler kırmızıdan çok açık pembeye döndüler :KK50:

canım benim, tespitlerime göre 2 sebebi var

orta sonda ve lise 2 de aynı kilolardaydım ama 7. sınıfta okulum evimize yakındı sağlıklı ev yemekleri yerdim.Lise'de ise okulum neredeyse şehir dışındaydı ve annemde çalıştığı için yemek hazırlayamaz okuldan yerdim.Her öğren köfte-ekmek,hamburger vs. derken çatlaklarım oluşmaya başladı göğsümde karnımda bacaklarımda dizlerimin arkasında... 1 köftenin içinde 2000 kalori olabiliyormuş kızartıldığı ve yağlı olduğu için.

2.si de benden daha iri olan Alman ve Estonyalı arkadaşlarım daha sıkıyken, göbekleri olduğu halde sarkmıyorken benim göbeğim hemen sarkıverdi..zaten lise sonda kilonun dibine vurdum.Şimdi baya kiloluyum (ay 3 kilo aldım göbeğim çıktı diyenler gibi değil) resmen son sene 18 kilo almıştım. tamamen beslenmeyle alakalı yani anlayacağın... benim ne yediğim belli değildi aman dikkat!!!
:KK56:

ben çok kiloluyum. bünyem belli bir kiloya kadar yapmadı çatlak ama sonra bende önünü alamadım.
kışın kilo alıyorum yazın veriyorum . birde benimkiler kırmızıdan çok açık pembeye döndüler :KK50:

canını sıkmak istemem ama kendimden biliyorum...kırmızıyken çözümü var geçebiliyor ama beyazlaştıktan sonra ancak cerrah, operasyonla geçebiliyor diye biliyorum.zımparalama diye bir işlemmiş o da... ama kırmızı-pembeyken badem yağı sürüp o yerlere soğuk duş oyguladığında geçiyor...birkaç tanesini öyle kurtardım

Bir arkadaşımın arkadaşı kolundaki çatlaklara Lierac kullanmış baya gitmiş kullanan var mı?

ben kullandım tatlım hiç bi faydası olmadı.neler kullandım neler yaptım en son fitness a falan yazıldım rejim de yaptım evet zayıfladım ama onlar gitmedi.gitmiyor..ben de kabullendim artık.nasıl oluştuğunu bile anlayamamıştım ergenlik döneminde hızlı büyümeyle oluşmuşlar küçücüktüm bunlar neki diye bakar dururdum ben anlayana kadar onlar çoktan beyazlaşıp yerleştiler :KK43:
öyle yani çaresi yok diye biliyorum ben

Aman güzelim takma bosver onlarla yasamasini alis sev bencee ba$ka caren yok..Benim bacaklarimi kalcami görsenn sen üfss dogumdan kanaklandi basta üzülüyordum amaa caree yok onlarlaa mutlu olmayi bileceksn...
Ne insanlar var bacaklari yok...O halde mutlular..Bizim bacaklarimiz kollarimiz saglamken..Yok catlakmis yok selülitmis resmen kendimize iskence diyoruz...Sükretmek lazim...
Catlaklarin olmasi cok büyük kayip degil...Dünyanin sonudaa degil...O yüzdeenn bosver üzülmee seen herseye ragmenn shortunudaa giyy eteginide dekoltendeee takmaaaa :) :)

vücudunda çatlak var diye utanmana gerek yok. seni bu konuda eleştiren olursa onlar utansın karakterlerinden. insanın kendisine vücuduna görünüşüne değer vermesi güzel bir şey ama bazı bünyelerde oluyor. suç mu yani. 15 yıl önce erkeklere selülit desen o ne ya derlerdi. şimdi ise maalesef ki insanlar kilolu ya da vücudu deforme olmuş insanlara acıyarak bakıyor. ilginç !!

vücudunda çatlak var diye utanmana gerek yok. seni bu konuda eleştiren olursa onlar utansın karakterlerinden. insanın kendisine vücuduna görünüşüne değer vermesi güzel bir şey ama bazı bünyelerde oluyor. suç mu yani. 15 yıl önce erkeklere selülit desen o ne ya derlerdi. şimdi ise maalesef ki insanlar kilolu ya da vücudu deforme olmuş insanlara acıyarak bakıyor. ilginç !!

Hiç sanmıyorum ki atalarımız dedelerimiz ay bu kadın şişman yada ay bu kadın selülitli deyip beğenmemezlik yapmışlardır...Yada ninelerimiz ay kilo aldım bakımsız mı oldum diye yada selülitleri ile kendini mutsuz hissetmemiştir :) düşünüyorumda eski insanlar daha mutlu imiş :80:

X