• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vücudum Şekle Girmiyor Tecrübelerinize İhtiyacım Var

pearl95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
70
1
36
Adana
Merhabalar :)
Uzun zamandır siteyi takip ediyorum fakat artık ben de kendi sorunumu yazmak istedim, üye oldum. Ayrıntısıyla anlatayım derdimi.
17 yaşındayım. 171 boy ve 65 kilodayım. Beni üzen ve strese sokan durum kilolu olmak değil vücudumun aşırı derecede şekilsiz olması. Ve yaklaşık son 1 ayda yediklerime de dikkat ettiğim halde 4 kilo aldım. Yediğime içtiğime bu kadar özen göstermeme rağmen gitgide artıyor kilolarım. Göğüslerim çok küçük bunu dert etmiyorum zaten benim yaşımda bir genç kız için doğal bu durum. Ama göbeğimdeki katlar ve basenimin genişliği vücudumda armut gibi bir görüntü oluşturuyor. Ne yaparsam yapayım fayda etmedi. Diyetisyene gittim, fitnessa gittim, tenis oynadım, voleybol oynadım, fast foodu kestim, türlü türlü diyetler yaptım. Ayrıca bu sitede paylaşılan evde yapabileceğim egzersiz videolarını da denedim. Özellikle Leslie Sansone videolarını 3-4 gün yaptım fakat nereden başlayacağımı hangisini yapamayacağımı bilemediğimden bıraktım. Pilates egzersizleri vs. de denedim ama amaçsızca ne yapacağımı bilmediğimden devam etmedim. Doktor olan bir akrabamız annem de kilolu olduğu (173cm-100kg) ve tiroid bezinin yavaş çalışması gibi bi rahatsızlığı olduğu için bana bu durumun genetik olabileceğini söylediğinde resmen yıkıldım. Biliyorum yaşım küçük kendimi boşuna strese sokuyorum lakin lütfen anlamaya çalışın. Benim yaşımda zapzayıf istediği kıyafeti giyebilen kızlar varken benim dar bir bluz dar bir pantolon giyememem beni o kadar üzüyor ki. Çevremdeki herkes yüzün çok güzel ama fiziğin de güzel olsa diyor ve bu benim hayli moralimi bozuyor. Artık yaz-kış şallarla ceketlerle göbeğimi kapatmak istemiyorum. Biliyorum ki çoğunuzun bu konuda bir çok tecrübesi var ve eminim benim yaşadığım sorunları yaşayanlarınız da vardır. Bu durumun üstesinden gelebildiniz mi? Neler yaptınız? Bana ne yapmamı önerirsiniz? Desteklerinizi bekliyorum lütfen yardımınızı esirgemeyin...

(Ayrıca lise 3'e gidiyorum ve hedefim tıp olduğu için şimdiden çok fazla çalışıyorum okul-dershane-özel dersler nedeniyle ev dışında yapılan bir spora devam edemeyeceğim önümüzdeki bir buçuk yıl boyunca. Az önce de bahsettiğim evde yapılan egzersiz videolarını takip edebilirim ancak hangisini ne zaman hangi aralıklarla yapacağımı hangisinin bana faydalı olacağını bilmediğimden bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.)

Callenetics evde yapılan bir spor ve günde sadece 1 saatini alır 1 ay sonra inanılmaz değişim görünce teşekküre gelirsin.:40:

Callenetics evde yapılan bir spor ve günde sadece 1 saatini alır 1 ay sonra inanılmaz değişim görünce teşekküre gelirsin.:40:

Yarından tezi yok başlıyorum, inşallah bende de işe yarar. Ben şimdiden teşekkür ederim değişimi görünce de yüz bin kere edeceğim zaten çok sağol :71:

Son düzenleme:
Back