• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vitiligo (cildin 2 renk olması) hastalığının ilacı var artık

merhaba bende evlenmeden bir ay öncesinde elimde cıktığını farkederek doktra gittim ve vitligo olduğunu söyledi o zamanlar yani bundan 3 4 ay önce sadece sağ elimin bilek kısmında vardı doktorun verdiği kremi kullandım ama bu anlamsız lekeleer yüzüm hariç her yerde cıkmaya basladı düğünümede sayılı günler kalmıstı yüzümden cıkmasından cok korkuyordum korktuğum basıma gelmedi şükür ki ama evlendiiğim günün ertesi günü bir de farkettim ki göğsümün çatal kısmında kocaman bir leke peyda olmustu artık vücudumun hemen hemen her yerinde ufak ufak kendini gösteriyordu doktorumu değiştirdim ve bana b12 vitamini eksikliğinden dolayı cıkmıs olabileceğini söylemişti tam da tahmin ettiği gibi bi kaç ay öncesinde b12 vitaminimin vücudumda 3 aylık deposunn tamamen bittiğini öğrenmiştim ve haftada 1 olmak üzere iğne yaptırıyordum doktorum sanki nedenini bulmus gibiydi ve bana da protopic adındaki kremini verdi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum yeni yerlere hala sıcrıyor ama olan bölgedekiler büyümüyor bi taraftanda b12 iğnemi yaptırıyorum umarım dediğği gibi sadece vitamin eksikliğindendir ve bu sorun ortadan kalkınca bu lekelerde gider :KK43:
Merhaba şuanki durumunuz nedir.iyileşme oldumu.

Ben arrik.hicbir sey kullanmiyorum o kadar umutsuz oldum ki. Bir anda cikiyorlar bir gecede olusuyor.

Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumudur.Eki Görüntüle 715367

Uzun vadede bu hastalığı kabullenip artık çaresini aramayanlar için açtım bu topiği, çünkü: çaresi yok diye biliniyor ama 2 sene önce ilacı üretildi ve önce yurtdışında 1 senedir de Türkiyede eczanelerde bulunuyor.
Gencecik insanların bu hastalıktan kurtulmayıp psikolojilerinin bozulduğunu görünce yazmak istedim buraya
İlacın reklamını filan yapmıyorum arkadaşlar tıbbi bir ilaç ve sadece eczanelerde bulunuyor.
Annemde vitiligo yeni yeni başlamıştı bizde tavsiye üzerine önce yurtdışından getirttik sonra Türkiyede satışa çıkınca bir dermatolog vasıtasıyla (doktorun bile ilacın varlığından haberi yoktu henüz) reçete ettirdik.
Annemin yüzü tamamen iyileşti ellerindeki renk değişikliği ise artmadan iki renk olarak kaldı.

İlaç ismi yazmak yasak olduğu için yazamıyorum pro...ic şeklinde başlıyor. doktora danışarak yazdırabilirsiniz.
Ilacın adi ne

Güneşte fazla durmayın ozamn daha çok belli oluyor leke olan yerler kararmadıgı için. Ben takmadıgım için güneşte duruyorum şuan yazlıktayım ve kapkara oldum evet lekelerım cok ortaya cıktı ama napıyım Allaha şükür elimiz ayagımız tutuyor

Back