Vitiligo (cildin 2 renk olması) hastalığının ilacı var artık

tuz

yanardöner
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
2.702
5
158
İstanbul
Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumudur.

Uzun vadede bu hastalığı kabullenip artık çaresini aramayanlar için açtım bu topiği, çünkü: çaresi yok diye biliniyor ama 2 sene önce ilacı üretildi ve önce yurtdışında 1 senedir de Türkiyede eczanelerde bulunuyor.
Gencecik insanların bu hastalıktan kurtulmayıp psikolojilerinin bozulduğunu görünce yazmak istedim buraya
İlacın reklamını filan yapmıyorum arkadaşlar tıbbi bir ilaç ve sadece eczanelerde bulunuyor.
Annemde vitiligo yeni yeni başlamıştı bizde tavsiye üzerine önce yurtdışından getirttik sonra Türkiyede satışa çıkınca bir dermatolog vasıtasıyla (doktorun bile ilacın varlığından haberi yoktu henüz) reçete ettirdik.
Annemin yüzü tamamen iyileşti ellerindeki renk değişikliği ise artmadan iki renk olarak kaldı.

İlaç ismi yazmak yasak olduğu için yazamıyorum pro...ic şeklinde başlıyor. doktora danışarak yazdırabilirsiniz.

ilacın adını özel mesaj olarak yazabilir misiniz?
hızla çoğalıyor durduramıyorum. ilaç ismi için ... koyduğunuz yerleri google bir krem ismi olarak tamamlıyor ve o krem yıllardır kullanılan bir krem umarım bahsettiğiniz başka birşeydir.Hastalığın kaç sene önce başladığı önemlimi?

Son düzenleme:
hergün kontrol ediyordum başlığı çünküpsikolojim iyice bozuldu.doktora gittim, çaresi yokmuş gibi konuştu.2013 mart ayında tedavisi var diye makale okudum ancak yurtdışındaydı ve o makaleyi destekleyici başka bir şey bulamadım. Tam ümitsizlğe düşmüşken başlığınızı gördüm bir umut ilaç ismini öğrenip doktoruma belirtmek için.Umarım bu ilaç bana da şifa olur ve umarım bu bir şifaya vesile olursa katbekat büyüyüp hayatınıza kocaman bir şans olarak geri döner.

çok sevindim bu habere ilacın aadı ney,benimde annemin arkadaşında başlamış ona iletirim faydalanır İNŞALLAH herkes ALLAHIN izniyle kurtulur arkadaşlaar ,RABBİM şafi adının hürmetine şifa versin cemi cümlemize Amin

benimde dayım muzdarip bu hastalıktan ilacın bide orta kısmını yazarsan sevinirim.

protopic ilacın adı umarım kimse kızmaz ilaç adı yazdığım için.
arkadaşlar kontrolsüz kullanılmaması lazım sürülüp güneş ışınlarına maruz kalmanın çok tehlikeli etkileri var lütfen doktor kontrolünde kullanın. ayrıca farklı yüzde içerikleri var ilacın ; bunu da size en uygun olan yüzdeyi ancak doktorunuz belirler.
herkese acil şifalar...

sevindim bu yazdıklarına çünkü konuya cevap yazdığını çok geç farkettim viti
bu topiği en çok da hastalığı yeni başlamış gençleri düşünerek açtım
öyle bişey ki sosyal hayatı çok etkiliyor ; kimse güzel görünmek varken benek benek yaşamayı istemez çünkü.
doktorlar senelerdir kafanıza takmayın diyordu bu hastalık için ama ne çare...

annem bu hastalığa yakalanalı hepimiz görev bildik otobüste sokakta parkta kimi görsek ilacın adını veriyoruz. inşallah sizde de etkili olur Allah şafi ismiyle şifa versin inşallah.

amin:) bu arada bahsettiğim makaleyi buldum hastalıkla ilgili çalışmaların devam etmesi ve gelecekte % 100 başarı sağlanması umuduyla sizlerle de paylaşmak istedim.

VİTİLİGO TEDAVİSİNDE UMUT IŞIĞI
"Halk arasında beyaz leke ya da ala olarak bilinen vitiligo hastalığının bir protein sayesinde tedavi edilebileceği belirlendi.

Amerikalı bilim adamlarının vitiligoya yakalanan fareler üzerinde yaptığı araştırma, mutasyona uğramış bir proteinin enjekte edilmesiyle tedavinin mümkün olabileceğini gösterdi.

''Science Translational Medicine'' dergisinde yayımlanan araştırmada, HSP70i adı verilen proteinin, alt deride bulunan ve melanin maddesini salgılayan hücrelerin yok olmasında ve vitiligonun ortaya çıkmasında kilit rol oynadığı belirtildi.

Caroline Le Pool ve ekibi, farelere amino asidi değiştirilen HSP70i proteinini enjekte etti. Mutasyona uğramış protein, hastalığın ortaya çıkmasında rol oynayan bağışıklık sisteminin tepkisini tersine çevirdi. Gri tüylü fareler yeniden siyahlaştı. Araştırmacılar, insan derisi örnekleri üzerinde yapılan testlerin de benzer sonuçlar verdiğini vurguladı.

Dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığı olan vitiligo, bağışıklık sisteminin yanlış programlanarak, ciltte bulunan dost melanositlerin (cilde renk veren hücreler) görevinin kısıtlanmasıyla ortaya çıkıyor.

Sorunlu bölgelerde cilde rengini veren melanositlerin kısıtlanması nedeniyle cilt, tüyler ve kıllar beyaza dönüşüyor. Hastalığın toplumda görülme sıklığı yüzde 1 ila 4."

sabah.com.tr tarafından mart ayında yayınlanmıştır.Eğer link vermek yanlışsa lütfen siliniz.

Ne kadar süre kullandı annen ilacı..Bide kaç kez kullanmak gerekiyor günde..Benmde eşimde var bu hastalık senelerdir..Çoğalmıyo esimde takmıyo kafasına çok ama yinede geçmesini istiyoruz..Yardımcı olursan sevinirim canımm..

süre hastalığın cinsine bağlı, günde kaç kez kullanmak gerektiğini de anca dr. söyler (günde 2 de olabilir 1 de).
inş. şifa bulur eşiniz; ihmal etmesin yeter ki.

merhaba bende evlenmeden bir ay öncesinde elimde cıktığını farkederek doktra gittim ve vitligo olduğunu söyledi o zamanlar yani bundan 3 4 ay önce sadece sağ elimin bilek kısmında vardı doktorun verdiği kremi kullandım ama bu anlamsız lekeleer yüzüm hariç her yerde cıkmaya basladı düğünümede sayılı günler kalmıstı yüzümden cıkmasından cok korkuyordum korktuğum basıma gelmedi şükür ki ama evlendiiğim günün ertesi günü bir de farkettim ki göğsümün çatal kısmında kocaman bir leke peyda olmustu artık vücudumun hemen hemen her yerinde ufak ufak kendini gösteriyordu doktorumu değiştirdim ve bana b12 vitamini eksikliğinden dolayı cıkmıs olabileceğini söylemişti tam da tahmin ettiği gibi bi kaç ay öncesinde b12 vitaminimin vücudumda 3 aylık deposunn tamamen bittiğini öğrenmiştim ve haftada 1 olmak üzere iğne yaptırıyordum doktorum sanki nedenini bulmus gibiydi ve bana da protopic adındaki kremini verdi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum yeni yerlere hala sıcrıyor ama olan bölgedekiler büyümüyor bi taraftanda b12 iğnemi yaptırıyorum umarım dediğği gibi sadece vitamin eksikliğindendir ve bu sorun ortadan kalkınca bu lekelerde gider

arkadaşlar bu ilacı kullanıp memnun kalan varmı ? bu vitiligodan kurtulan varmı acaba = ?

Arkadaslar lütfen ilacın adını mesaj olarak gönderirmisiniz,
2 oğlundada vitiligo var ve doktorumuz tedavi uygulamadı
Şuam takip aşamasındayız

5

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

konuyu güncel tutmakta fayda var benim eşimdede var bu hastalık yeni başladı şuan Vitilex diye bi ilaç kullanıyoruz ( adını verdim yasak mı bilmiyorum ama)
daha yeni hafif rengi beyaz kırmızımsı hal almaya başladı ama ben yinede araştırmamı yapmak zorundayım bi ilaçla sınırlı kalmamalıyız.Protopic kullanan arkadaşlardan şuan ki durumları bekliyoruz.Geçirdiniz mi fayda sağladımı.

Merhaba ebrubirol
İlaç işinize yaradı mı biz de 2 aydır kullanıyoruz evet lekeler küçülmeye başladı fakat daha sonra nasıl olacak merak ediyoruz, beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhabalar bu ilacı kullanıp yararını gören oldumu.bilgi verirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…