Vitamin hapları kilo aldırır mı?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.280
603.369
43
Kilo problemi yaşayanlar yediklerine, içtiklerine özellikle çok dikkat ederler. Öyleki doktorlar tarafından verilen vitaminleri bile kilo aldırır korkusu ile kullanmayan pek çok insan var. Peki vitamin hapları gerçekten kilo aldırır mı?

hamilelikte_hangi_vitaminler_kullanilmali_b.jpg

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vitamin haplarının kilo aldırmadığını açıklıyor. Dengesiz ve düzensiz bir beslenme tarzı ve yaşam şekli ile ortaya çıkan hastalıklara engel olmak amacıyla kullanılan vitaminler direncinizi güçlendirmeye neden olur.

Vitamin hapları, iştah kaybı ve sindirim bozukluğuna neden olan hastalıkları ve direnç kaybını engellediği için iştahınızı açması normal karşılanmalıdır. Bu iştah da ideal olan kilonuza ulaşmanızı sağlayacaktır. Sağlıklı ve zinde bir vücut çok daha düzenli çalışır, kilo sorunu yaşamanızı engeller.

Özellikle B12 vitamininin; demir depolanması, enerji sağlama, toksinlerin atılması, kalp-damar sistemine destek olma gibi pek çok görevi var. B12 vitamini eksikliği olanlarda bu faaliyetler eksik olacağı için eksiklik tamamlandığı takdirde kilo vermenize dahi yardımcı olacaktır.

Kaynak:Fazlakilo

Ben B12 ve B6 vitaminlerini kullandım, ne yesem doymuyordum o derece :KK53: Ama sağlıksız olup, surekli saçlarım dokulecegine kilo alayım çok da onemli değil..

X