• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vitamin desteği almak zararlı mıdır?

kiskanckiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
704
349
88
kızlar merhaba... benim yaşım 27... ve bu sene birden yaşlanma korkusuna kapılmaya başladım... birçok yerde okuduğuma göre bayanlar 25 yaşından sonra vitamin takviyesi almaya başlıyorlarmış ciltleri için falan... eczacı bir arkadaşım da ACE Selenyum diye bir vitamin önerdi... ama ben eski kafalı...ilaç her ne olursa olsun kimyasaldır ve zararlıdır zihniyetinde bir insan olduğum için endişeliyim....

kullanan, fayda ya da zarar gören vs. var mı?kilo yapar mı? bildiklerinizi paylaşır mısınız lütfen?

kızlar merhaba... benim yaşım 27... ve bu sene birden yaşlanma korkusuna kapılmaya başladım... birçok yerde okuduğuma göre bayanlar 25 yaşından sonra vitamin takviyesi almaya başlıyorlarmış ciltleri için falan... eczacı bir arkadaşım da ACE Selenyum diye bir vitamin önerdi... ama ben eski kafalı...ilaç her ne olursa olsun kimyasaldır ve zararlıdır zihniyetinde bir insan olduğum için endişeliyim....

kullanan, fayda ya da zarar gören vs. var mı?kilo yapar mı? bildiklerinizi paylaşır mısınız lütfen?

canım bence zararlı değil bu konuda bilgili bir eczaneye gidip alabilirsin bende 25 geldiğimde bende alıcam

Vitamin bile olsa doktora danışmadan kullanmayın vitamin hapı yada ilacı ne yapar demeyin onların bile yan etkisi olabiliyor.

belirgin bir hastalik tanisi konulmadiktan sonra ben vitamin destegi almayi dusunmuyorum, bir donem is yeri tempoma yardimci oldugu icin b vitamini kullandim oda 5 gunde 2 3 adettir bir ay icerisinde yaglanma yapmaya basladi. hemen fark ettigim an kestim simdi hastayken bile - gripken bile almiyorum. bolbol.meyve yiyin meyve sebzeyi mevsiminde tuketin cevrenizdeki koylulerden dogal gidalar temin edin biz disardan sut almyoruz yogurdu evde yapip yiyoruz yine sebzemiz meyvemiz koylu pazarlarindan cevremizde var sansliyiz biz. sentetik vitaminlerin asla dogali karsilamayacagi kanisindayim tabiki belirgin bir eksiklik yoksa.

canım bence zararlı değil bu konuda bilgili bir eczaneye gidip alabilirsin bende 25 geldiğimde bende alıcam
Zararı olmaz olur mu canım bilinçsizce kullanılan vitamin ilaçları karaciğere zarar verir,böbrek taşı oluşmasına sebep olabilir
Yada bilinçsizce alınan vitamin ilaçları sinir sistemine zarar verebilir en iyisi kullanırken doktora danışarak kullanın.

yaa şuan bir eksiklik yok ama bu vitamin zaten antioksidan.... yani yaşlanmayı geciktirici ve hücre yenilenmesine yardımcı... yani bir yaştan sonra cilt elastikiyetini vs. kaybetmeye başlıyor ister istemez..ben de kırkımdan sonra kırışık kremlerine milyarlar vermeyi düşünmediğim için tedbirimi baştan almayı düşündüm...

bir de bunu öneren arkadaş zaten eczacı ve o da bunu bir bayan cilt doktoru kendisi için alırken öğrenmiş.. o yüzden güvendim.nette de bakarsanız gayet iyi şeyler yazıor... ama kullanan varsa ben tecrübelerini, önerilerini almak istiyorum...

saça falan da iyi geliyormuş mesela...

Vitamin ve mineral takviyelerinin zararı yoktur ama fazlası karacigeri yorar. Bence bi kan testi yaptırıp vucudunuzda eksik olanlara uygun vitaminlerle baslayın.

Pirasa,kabak,brokoli,havuc,ispanak,mercimek,patlican,balik,bol bol güneş. .. nabcan ilaci hapi hasta olmadiktan sonra asla....hatta hastaysan bile doktorun yazdıklarını bida dusun keza hepsi rant amacli yazilmis ilaclar. Basit gribe antibiyotik veren doktorun ben.....

yaa şuan bir eksiklik yok ama bu vitamin zaten antioksidan.... yani yaşlanmayı geciktirici ve hücre yenilenmesine yardımcı... yani bir yaştan sonra cilt elastikiyetini vs. kaybetmeye başlıyor ister istemez..ben de kırkımdan sonra kırışık kremlerine milyarlar vermeyi düşünmediğim için tedbirimi baştan almayı düşündüm...

bir de bunu öneren arkadaş zaten eczacı ve o da bunu bir bayan cilt doktoru kendisi için alırken öğrenmiş.. o yüzden güvendim.nette de bakarsanız gayet iyi şeyler yazıor... ama kullanan varsa ben tecrübelerini, önerilerini almak istiyorum...

saça falan da iyi geliyormuş mesela...
?vitamin testi yaptırın eğer eksik çıkarsa zaten doktor vitamin ilacı verir zaten,benim annemde 40 il yaşlarda geçen seneye kadar hiç vitamin ilacı kullanmadı cildinde kırışıklık namına birşey yok,geçen sene kullanmasının sebebi ise şeker hastası olduğu için b12 düşük çıkmıştı önce hap sonra iğne kullandı belirli bir seviyeye gelince doktor kesti hapı,dediğim gibi kendi başınıza kullanmayın.

Back