Vitamalt süt yapıyor mu, deneyen var mı?

ozme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2008
16
1
86
39
Ankara
Vitamalt diye bir içiçek varmış süt yapıyormuş....deneyen varmı kızlar?

ben denedim, ama tadından pek hoşlanmadım,doktor humana stilltea verdi,aldıktan sonra bol suda içerek sütüm deli gibi geldi.

Ben içtim. Tadını da çok sevmiştim. Birde Humana Stilltea içtim. Ama vitamalt bende göbek yaptı. Sütü de arttırdığına inanıyorum.

ben 3 gündür sindirimim düzelsin diye kahvaltıda sütle yulaf ezmesi yiyorum.
hem sindirimim düzeldi hem de sütüm arttı şakkıdı

vitamalt süt yapıyor ama yanında kilo da geliyor çok şekerli olduğu için. aslında alkolsüz biralar vitamaltla aynı içeriği taşıyor. yani ikisi de malt ve su nihayetinde. veltins diye bir bira markası var, alkolsüz ben onu içiyorum ve çok faydası oluyor.

Ben vitamalt içtim. Sütüm arttırdı ama doktorum çok kızdı. Sütün arttırıyor ama kalitesini bozuyor demişti. Malt içecekler sütü yağlandırmayıp, sütün içindeki suyu arttırıyormuş. Gerçekten sütüm taşardı o dönemde ama oğlum doymazdı. Ben hala daha humana still tee içiyorum ve ceviz yiyorum. Şiddetle tavsiye ederim

sütün %98 i suymuş zaten ya

ben kullandım pek bir değişiklik olmadı. biranın aynısı sadece çok sekerli ve bol kaloroili bişey. belki bunyeden bunyeye fark ediyordur. etkisini gorenler de vardı. ben de pek işe yaramadı.

4. ayda bebeğim emmeyi bıraktı sütüm azaldığı için bıraktığını düşündüm sağmaya başladım çok az geliyordu vitamalta başladım günde 200 cc çıkan sütüm 1000 cc ye artmıştı. düzenli hergün içtim. göbek yaptığı kiloyu artırdığı doğru ama bebeğim mamayı sevmiyordu emmiyordu ve vitamalt içmediğim günler sütüm yarı yarıya azalıyordu belki psikolojiktir bilmiyorum ama çok faydasını gördüm.

Ben sezeryan doğum yaptığım için sütüm hemen gelmedi tabi ve kullandım 2 şişe ve işe yaradı.pekmez bira tadında güzel bişi

Ayni icecektenmi bahsediyoruz bilmiyorum ama almanyada Vitamalz yada Karamalz olarak degisik adlar adinda satiliyor bu icecek ve hastanede bile bu icecekten veriyorlar..Yada dogumdan sonra icilmesini öneriyorlar süt yapimi ici.... tabi dikkat etmek gerekiyor cünkü külo aldirdigini duydum..Basta tadi acaip gelsede zamanla insan alisiyor...

humananın çayından daha memnun kaldım hem sütü artırıyor hem de bebeği rahlatıyor.Ayrıca hergün birkaç çorba kaşığı yulaf ezmesine kayısı üzüm ceviz ve kuru incir katıyorum kahvaltım bu.Sonra öğlen haşlamış ayva.Yemekler arasında birer havuç.Akçam yatmadan önce bol bol dereotlu cacık yiyorum.Günde 2 lt su süt miktarım yeterli ve bebeğim ilk 6 ay çok güzel kilo alıyordu.Doğudu zaman 10 günlükken amemi olduğunu anladık ama ilaç vermedik bu diyetle ilaç kullanmadan hemoglabin 6.5 ten 9 a çıktı.Bunlar normal yediğim yemeklerin dışında yani sadece bunlarla beslenmiyorumcokacimcoook kilo da almadım.

evet aynen öyle almanyada vitamalz yada karamalz ve ya malzbier diye geçiyor :)

vitamalttan 2 şişe içtim banamısın demedi. herkes fışkırtıyo felan demişti. bekledim bekledim hiçte bişey fışkırmadı :))) bünyeyle alakalı sanırım.

Eger süt yapmak istiyorsaniz mutlaka günde 3 litre su iciceksiniz...Eger yeterli sivi almiyorsaniz öyle vitamalz yada caylarda bir ise yaramaz...Süt yapimi vücuda alinan su ile cok alakali...
Onun haricinde bünyeye ve kisiye görede degisiyor tabiki...
Ve psikolojik durumda cok önemli...Stress, hüzün sütün geri cekilmesini saglayabiliyor..Elinizden geldigi kadar cocugunuzu düsünüp kendinizi stressten uzak tutun

bende iöti vitamalt ama onun yerıne humana steel tealer daha ıyı.vıtamaltın tadı cok kotu ıcemedım ben.evet sut yaptı ama humanaların hem tadı guzel hemde onlarda baya sut yapıo

bende içtim istanbulda.görümcem içiyodu kocası alıyordu ona kasayla.benimde sütüm arttı o dönem çok fazla.

selam bende vitamalz ve stilltee kullaniyorum ve bol süt yaptiginada inaniyorum , icmedigmde kizim cok agliyor az süt geliyor,burda yani almanyada kadinlar icin stillkafee (emzirme kaffe ) si var ordaki hemsirede hep o iki icecekleri öneriyor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…