- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.479
- Konu Sahibi atalente35
Ne desem bilemedim. Biz de kira alıp ödüyoruz.kiracı işten çıktım dedi, tamam dedik ne yapalım. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Abiniz mantıklı olanı söylemiş. Ama bu ülkede 6 ay sonrasının gideri cebinde bekleyen çok az insan olduğunu düşünüyorum. Herkes ister öyle yapabilmeyi ama sadece öyle yapanlar ev bark sahibi olabilse kimse ev alamaz bu ülkede emin olun. Göründüğü üzere yarının bile garantisi olmayan bir milletizAbim iş insanı, sıfırdan kurup büyüttüğü şu an sağlam geliri olan bir firması var. Birkaç sene önce ev almaya niyetlendik (babamın evinde oturuyoruz kira vermiyoruz). Abime danıştık doğal olarak. Elinizde hem ev giderlerinizi hem kredilerinizi 6 ay idare edecek para kalmayacaksa ev işine şimdi girmeyin dedi. Biz de oturduk totomuzun üstüne, erteledik ev mevzusunu. Ha kira örüyor olsaydık belki gözü karartıp düşünmeden dalardık. Ama ucu ucuna geçinirken bir de gelirin yarısı kadar kredi ödemek akıl işi değil.
Abiniz mantıklı olanı söylemiş. Ama bu ülkede 6 ay sonrasının gideri cebinde bekleyen çok az insan olduğunu düşünüyorum. Herkes ister öyle yapabilmeyi ama sadece öyle yapanlar ev bark sahibi olabilse kimse ev alamaz bu ülkede emin olun. Göründüğü üzere yarının bile garantisi olmayan bir milletiz
Aynen öyle burada sinirlenilrn konu bu zaten canimdan mi alican deyip borç ödemeyenler bunların boğazını sıkasim grliyo bu durumu kullanan insan çok,insan gibi işten ciktiysan şöyle adam gibi müsade işte bı miktarını bari ver insanlar birileri beleşe otursun diye ev almıyorlar dişinden tirnagindsn artırıp mal mülk alıyor çoğunluğu bende kiradayim evimdende kira aliyorum,benimde kiradaki evimden bu ayin 11inde kiracı çıkacak çıkma vaktine daha vardı işten çıktım memlekete dönecem dedi tamam dedik bide kiraciya kapora ödeyeceğim yani her türlü sıkıntı insanın başına grliyo üst üste.biz de Mart ortasında kapattık. Zorunlu kapattık yani bulunduğumuz bölge. Sokak mağazası değiliz.
Şimdi 15 günlük kira ödeyeceğim 12bin. Elemanların maaşı sigorta muhasebe vs 20 bin.
kredilerim toplamı aylık neredeyse 15 bin.
elemanı işten çıkaramıyoruz, vicdan da el vermiyor zaten ama ne yapacak bu millet?
Kiramı ödeyeceğim ayın 15 inde. SGK vs zaten ertelenmiyor. Çalışanlara tam maaş veremeyeceğiz zaten herkes evde sağolsunlar bizi zorlamadılar.
dükkan kiracısı aradı abi biliyorsun iş yok falan dedi. Tamam dedik.
elemanlar için zorunlu kapanma ödeneğine başvurduk çıkar mı belli değil.
kredileri ertemiyorlar ama biz de canımızı mı alacaklar diyoruz onlara mecbur. Onlardan önce çalışanlara maaş ödemeyi tercih ederim.
Ee ne olacak böyle. Herkesin hali meçhul. Ama bu durumda biri bana kalkıp ödeyemiyorum canımı mı alacaksın dese çok sinirlenirim. Düzgün konuşmak mahcubiyetini iletmek dururken ters yapmanın kimseye faydası yok. Ne kadar vicdani bilmiyorum ama benim kiracım bana Da canımı mı alacaksın diye yükselse ben de çık o zaman derdim yani
Buna katılmıyorum kusura bakmayın. Borç yiğidin kamçısıdır demeyeceğim elbette ama mecbur kalınca kredi de ödeniyor ev araba alınıyor. Kendi adıma kredi ile olmasa ne evim ne arabam vardı. Bir ev parasını borç olmadan biriktirebileceğimi hiç sanmıyorum. Etrafımda kimse de yapabilecek güce sahip değil. Ayda 2000 TL kenara koyup hiç dokunmasam 200 ay biriktirmem gerekir ki ucuzundan bir evim olsun.Yarının garantisi olmadığı için abim 20 yıldır bu şekilde hareket ediyor. İşini böyle böyle büyüttü. Ev bark her zaman olur, cebinde seni garantiye alacak paran olsun der.
Benim ev sahibi çok garip biri gerçekten. Çok çok zengin. Lüks bir yerde de oturuyorum çok şükür. Ama her ayın 15 i sabahın 7 sinde arardı. Bugün kira var unutma diye. Biz de kiracılardan bi hafta geçerse ancak bir mesaj atabiliyoruz unutmuştur diye. Bu ay nolur bilmiyorum. Sanırım aramayız o aramayana kadar ama bizimki arayabilir her an aramasın diye uğraşmamak için önce onu ödeyeceğim korku böyle bir şeyAynen öyle burada sinirlenilrn konu bu zaten canimdan mi alican deyip borç ödemeyenler bunların boğazını sıkasim grliyo bu durumu kullanan insan çok,insan gibi işten ciktiysan şöyle adam gibi müsade işte bı miktarını bari ver insanlar birileri beleşe otursun diye ev almıyorlar dişinden tirnagindsn artırıp mal mülk alıyor çoğunluğu bende kiradayim evimdende kira aliyorum,benimde kiradaki evimden bu ayin 11inde kiracı çıkacak çıkma vaktine daha vardı işten çıktım memlekete dönecem dedi tamam dedik bide kiraciya kapora ödeyeceğim yani her türlü sıkıntı insanın başına grliyo üst üste.
Buna katılmıyorum kusura bakmayın. Borç yiğidin kamçısıdır demeyeceğim elbette ama mecbur kalınca kredi de ödeniyor ev araba alınıyor. Kendi adıma kredi ile olmasa ne evim ne arabam vardı. Bir ev parasını borç olmadan biriktirebileceğimi hiç sanmıyorum. Etrafımda kimse de yapabilecek güce sahip değil. Ayda 2000 TL kenara koyup hiç dokunmasam 200 ay biriktirmem gerekir ki ucuzundan bir evim olsun.
Ev araba her zaman alınır bir efsane bence. Zora girmeden alınmıyor. Haa çok güçlüsündür zaten aileden varlıklısındır falan anca o zaman olur. Hem kira ödeyip hem kenara atabilen pek görmedim
ha bunları konu sahibi için demiyorum elbette. 2800 maaş alırken bir kredi ödeme fikri hiç mantıklı değil zaten mutfağını nasıl yetiştiriyor bilemedim ama gücüm yetmedi kocama dedi napalım var böyle erkekler
Konuyu çarpıtmıyorum hanımefendi ben de siz öyle yaptınız diye herkes öyle yapacakmış gibi 6 aylık krediyi kenarda tutmalı tavrınıza şaşırdım da yazdım. Niye dinlediniz demedimSiz katılın ya da katılmayın ben ticari zekasına güvendiğim bir insanın uyarısını dikkate aldım. Burda konumuz hiç krediye girmemek değil zaten. Kenarda krediyi ve giderleri 6 ay idare edebilecek bir miktarın tutulması. Çarpıtmayalım mevzuyu.
Ki iyi ki dinlemişiz abimi. Biz bu kararı aldıktan yaklaşık bir yıl sonra eşim işten çıkartıldı. 4 ay işsiz kaldı. Tazminat ve farklı ödemeler aldı ama yine de içerden yedik bir süre. Üstelik ailede hastalıkların ekstra giderlerin olduğu çok zor bir dönemdi. Dinlemeseydik bir de kredi yükü altında olacaktık o dönem. Öngörülü adamdır abim.
Hahah afedersiniz ama bayagi bayagi yanlis anlamissiniz konuyu ve carpitmissinizKonuyu çarpıtmıyorum hanımefendi ben de siz öyle yaptınız diye herkes öyle yapacakmış gibi 6 aylık krediyi kenarda tutmalı tavrınıza şaşırdım da yazdım. Niye dinlediniz demedim
evet siz iyiki yapmışsınız. Bundan sonra kredi çekecek olanlar size sorar. Hoşçakalın.
Hahah afedersiniz ama bayagi bayagi yanlis anlamissiniz konuyu ve carpitmissiniz
Kredinizi erteleyin arkadaşım biz öyle yaptık. Varsın 3 ay geç bitsinKrediyi ertelesek bu sefer birikcek ben bu sefer nasıl öderim,ne zaman nr kadar vercegi bli degil.kirada olmasam vallahi 3 ay vermesin en azindan sevap kazanmış olurum ama bendede yokki.hayir en azindan cabalasa yada bi magdurum dese neyse, takmıyorlar bizi,biz stresten kavga edip duruyoruz eşimle