- 25 Şubat 2018
- 13.069
- 75.517
-
- Konu Sahibi atalente35
Burayada konu açmıştı ev almakla ilgili. Herkes ev alma fikrinin o şartlarda mantıklı olmadiginı yazmıştı. Tahminimce kredi 10 yıllık falandır. Konu sahibinin 1000 liraya yakın kazandığını bile sanmıyorum.Yok dayanamayacağım içimdeki matematikçi susmuyor. Hesap yapacağım.
2800 lira maaş, evde ufak tefek kazanıyorum dediğinize göre 1000 liradan fazla değildir diye tahmin ediyorum, 900 de kiracıdan geliyor. Gelir maksimum 4700 lira. 1900 kredi var kalan 2800. Bunun içinde miktarı belli olmayan bir kredi ve kira var. İkisinin toplamı minimum 1000 lira olarak farazi bir rakam belirleyelim elde kaldı 1800. 1800 lirayla hem geçinmek hem bebek yapmak. Yürek yemişsiniz yeminle.
Kredi ertelemesi için başvuru yapın, en mantıklısı. Faiz ödersiniz ama şu durumda yapacak bir şey yok.
Hata da bir tarafa bankalar belgelenebilir gelir 2800 lirayken 1900 ödemesi olan krediyi nasıl verdi benim asıl kafamı kurcalayan o kısım. Gelirin 1/4’ünü geçmemeli bildiğim kadarıyla ödeme miktarı. İpotekli kredi de olsa gelire bakmıyorlar mı? Ya da nasıl olsa ödeyemeyecekler banka el koyacak diye uyanıklık yapıp riske mi giriyor bankalar?yaa ben de arkadaşı gücendirmek istemiyorum ama belirttiği gelirle türkiye'de ev kredisi çekmek zaten başlı başına hata bana göre.
Hayir uyardilar ki sonuna kadar haklısınız ve haklıydılar.bende çok çabaladım.almaktan yana değildim ama malesef ortak karara varamadık dinlenmedim.simdi bu durumdayız elimden bişey gelmiyo,tabiki mantiksizdi bu şartlarda ev almak ama şuan keşke demek gereksiz.Burayada konu açmıştı ev almakla ilgili. Herkes ev alma fikrinin o şartlarda mantıklı olmadiginı yazmıştı. Tahminimce kredi 10 yıllık falandır. Konu sahibinin 1000 liraya yakın kazandığını bile sanmıyorum.
Kiracı evden çıkabilir, uzun süre tutulmaya bilir, evde ki kiracıya göre ev alınmaz diye kimse uyarmamıs sanırım konu sahibi ve eşini.
Burayada konu açmıştı ev almakla ilgili. Herkes ev alma fikrinin o şartlarda mantıklı olmadiginı yazmıştı. Tahminimce kredi 10 yıllık falandır. Konu sahibinin 1000 liraya yakın kazandığını bile sanmıyorum.
Kiracı evden çıkabilir, uzun süre tutulmaya bilir, evde ki kiracıya göre ev alınmaz diye kimse uyarmamıs sanırım konu sahibi ve eşini.
Hata da bir tarafa bankalar belgelenebilir gelir 2800 lirayken 1900 ödemesi olan krediyi nasıl verdi benim asıl kafamı kurcalayan o kısım. Gelirin 1/4’ünü geçmemeli bildiğim kadarıyla ödeme miktarı. İpotekli kredi de olsa gelire bakmıyorlar mı? Ya da nasıl olsa ödeyemeyecekler banka el koyacak diye uyanıklık yapıp riske mi giriyor bankalar?
Hayir uyardilar ki sonuna kadar haklısınız ve haklıydılar.bende çok çabaladım.almaktan yana değildim ama malesef ortak karara varamadık dinlenmedim.simdi bu durumdayız elimden bişey gelmiyo,tabiki mantiksizdi bu şartlarda ev almak ama şuan keşke demek gereksiz.
devlet kira yardımımı yapıyo nerdeymis o iş heralde a haber izliyosun biraz fox izle benceMeraba arkadaşlar,hemen bilgisi olanlara danışmak istiyorum.biz 2 ay önce ev aldik ama evin 4 te 3 u bankanın cunku çoğunluk krediyle aldik.suan kiradayız ve evde kiracı var.şimdi eşim 2800 maaş alıyor bunun 1900 kredi 900 kiradan 1000 biz ekliyoruz ödüyoruz.kalanla bi şekilde idare ediyoruz ben evde biraz uğraşıp harcligimi çıkarıyorum, şükür idare ediyoruz.takii şu lanet virüs çıkana kadar.asil sorunum şu oturan kiracı tüm haklar ondan yana olduğu için okadar rahat konusuyoki insani deli ediyo geçen ilk kirayı zorla aldik yalvar yakar cunku ödememiz gereken kredimiz var.adam diyo canımızı alcan para yok napayım diyo 50 yaşında adam karı koca çalışıyorlardı.biz daha 24 lerdeyiz gününde ödüyoruz kirayı bundaki rahatlığa bak.diyoruzki devlet kira yardımı yapıyor git başvur,e diyo sıra çok kalabalık bilmem ne umrunda değil.simdi linç edenler olabilir ama iki taraflı düşünmek gerek ben napabilirim hastane masrflrim vs. Var bi kaç aya doğum yapcam,kira ödemem var, nasıl yeteriz tepe taklak olduk. Bu arada 2 kişiler kalabalık bi ailede değil,şahsen ben olsam giderim kredi çeker yine öderim borcumu (zaten devlet çok uygun kredi veriyo 6 ay geri odemeli)Ama takmiyo adam.biz çekemiyoruz eksta bi kredimiz daha var ufak ödemeli. Şimdi siz olsanız napardiniz yada biz napabiliriz şuan.
Eğer öyle bir durum varsa yazık değil mi insanlar bu salgında 1 ay içinde nasıl ev bulup taşınacaklar ?Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla başka eviniz olmadığı için o eve taşınacağınızı belirterek kiracıyı çıkartabiliyorsunuz 1 ay içinde.
Bir de bunun yeni evli versiyonu var. Kredi cekilip düğün yapılıyor. Gelen takıları teminat gösterip en lüks esyalardan aliniyor. Para artarsa araba alınıyor,sonra yeni evliler 5 yil borç ödüyorMal mülk sevdasına yaşayacakları en güzel yılları borç harç altında kıt kanaat geçinerek geçiriyorlar. Üzülüyorum gençlere.
10 yıl bile olsa gelire göre ödenen rakam çok çok yüksek. Hiç akıl işi değil. Bana temizliğe yardıma gelen abla yaptı benzer bişey, en son banka sattı evi ödeyemedikleri için. Şimdi yine kiraya çıktılar.
Salgın döneminde mümkün değil. Normal şartlarda da bir ay içinde mümkün değil.Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla başka eviniz olmadığı için o eve taşınacağınızı belirterek kiracıyı çıkartabiliyorsunuz 1 ay içinde.
Mal mülk sevdasına yaşayacakları en güzel yılları borç harç altında kıt kanaat geçinerek geçiriyorlar. Üzülüyorum gençlere.
10 yıl bile olsa gelire göre ödenen rakam çok çok yüksek. Hiç akıl işi değil. Bana temizliğe yardıma gelen abla yaptı benzer bişey, en son banka sattı evi ödeyemedikleri için. Şimdi yine kiraya çıktılar.
Hayır ödedikleriniz gitmez ama faiziyle alınır.Merak ettiğim bir şey var belki o konuda da bilginiz vardır. :)
Şimdi bu durumda kredi ile ev alındı bir müddet ödeme yapıldı ama bir yerden sonra yapamadıkları için banka evi sattı.
Yapılan ödeme ne oluyor?
Yani hem ödediklerinden hem de evden olmuyorsunuzdur sanırım değil mi?
Merak ettiğim bir şey var belki o konuda da bilginiz vardır. :)
Şimdi bu durumda kredi ile ev alındı bir müddet ödeme yapıldı ama bir yerden sonra yapamadıkları için banka evi sattı.
Yapılan ödeme ne oluyor?
Yani hem ödediklerinden hem de evden olmuyorsunuzdur sanırım değil mi?