• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

virüs maskesi sorunsalı

lianazelko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
351
274
53
Babam kronik hasta, dışarı çıkarken takıyor ama ben takmıyorum. Dışarı çıkarken dediğim o arabayı kullanıyor, ben markete giriyorum. Alıp eve dönüyoruz, maske kullanmamakla hata mı ediyorum? Doktorlar sağlıklı bireyler kullanmasın diyor tvde, gerçekten ihtiyacı olanların hakkını yemek istemiyorum çünkü maske bulunmuyor. Bilinçsiz miyim, hata mı yapıyorum kullanmamakla? Kimseye yaklaşmıyorum, sadece ihtiyaç amaçlı çıkıyorum haftada bir.

Doktorlar maskeler %30 etkili diyor. Onlarin kullanmayın dedikleri tibbi maskeler. Kullanip kullanmamak sana kalmış . Sen kendini korumuyorsun aslinda. Sana bulaşırsa, sonra babana bulastirirsin gibi.

Ben tek kullanımlık kullanıyorum ama eldiven takmiyorum artik.

Ben yikanbilir maske aldım n11den. 3 tanesi 50 liraydı,10lu alınca daha ucuza geliyordu.
Tavisye ederim.
Uzmanlari anlamiyorun ya. Hem hasta olmayan takmasın diyorlar hem de eğer gencsiniz , bağışıklığıniz saglamsa coronavirus olsanız bile farkın varmadan iyilesebilirsiniz diyor. Ya ben virusluysem elaleme gecirirsem? Ya hastaysam ama daha kuluçka dönemindeyse??
Hem virüsle mücadelesi başarılı olan japonya -kore- Singapur- Tayvan gibi ülkelerde maske zorunlu. Devlet her hafta kimlik numarasının son rakamına göre ikişer maske dağıtıyor insanlara. E, onlarda virüs artmıyor. Durmuş bir şekilde.
Demek ki çözüm bu olabilir. Şahsen bizim Tv'de konuşan kismelere inancım sıfır

Ben de takmıyorum 👀 vebale giriyorsam çok üzülürüm, kimseyle temasa geçmeden hemen dönmeye çalışıyorum ama yine de düşünüyor insan tabi.

Açık havada gerek yok diyorlar markete girerken taksan iyi olur

böyle mi aldığınız? Kimseyi tehlikeye atmak ya da bilinçsiz kullanmak istemiyorum,

Bu maskeler eczaci arkadasimin soyledigine gore takilan maskelerin goruntusunu yumusatmak icinmis.

Tek basina bir koruma ozelligi yokmus. 15 TL’ye eczanelerde satiliyor fakat diger gunluk maskelerin ustune takiliyor.

Virüs türkiyeye gelmeden önce ffp2 maskesinden almıştık. Eşim minibüs şöförü olduğu için kullandı. Ben hiç dışarı çıkmadığım için kullanmadım.
TV de doktorların bazı maske korumaz diyor bazıları korur diyor. Kamu sporlarında da hastaysanız kullanın hastanın odasına maske ile girin diyor. insan hangisine inanacağına şaşırdı.

Risk almamak için mecburen dışarı çıkınca takıyorum

böyle mi aldığınız? Kimseyi tehlikeye atmak ya da bilinçsiz kullanmak istemiyorum,
böyle bişeyle nefes almanın mümkün olacağını sanmiyorum.
Bu maskeler eczaci arkadasimin soyledigine gore takilan maskelerin goruntusunu yumusatmak icinmis.

Tek basina bir koruma ozelligi yokmus. 15 TL’ye eczanelerde satiliyor fakat diger gunluk maskelerin ustune takiliyor.
Ben bunlardan aldım, 3lu paketinden. Zaten çok disariya çıkmıyorum, ise de haftada iki gün yürüyerek gidiyorum. Sadece markete vs giderken taktım şimdiye kadar. Otobüse binmem gerekirse de takarım.
Ben memnunum şahsen. Yorumlarında sudyen gibi diyen vardı,kokuyor diyen vardı,memnunum diyen vardı. Kendi şansıma güvendiğim için siparis verdim, yıkandıktan sonra geçmeyen bir kokusu yoktu. Zaten kullandığın gibi yikiyorsun.

İçinde nefes almak zor denmiş ama hiç zor değil.

Koruyuculuğu tabii ki çok çok iyi degildir. Ama bence vardır ya bir etkisi. Üç katlı çünkü. Tek bez gibi değil. Burnu da kapatıyor

Görüntüsü de tatlı ya. Beyaz hasta maskelerinden daha güzel. Ben takınca kendimi komik bulmuyorum,hatta yakıştırıyorum.
Tavsiye edebilirim, vatandaş olarak :p

Babam kronik hasta, dışarı çıkarken takıyor ama ben takmıyorum. Dışarı çıkarken dediğim o arabayı kullanıyor, ben markete giriyorum. Alıp eve dönüyoruz, maske kullanmamakla hata mı ediyorum? Doktorlar sağlıklı bireyler kullanmasın diyor tvde, gerçekten ihtiyacı olanların hakkını yemek istemiyorum çünkü maske bulunmuyor. Bilinçsiz miyim, hata mı yapıyorum kullanmamakla? Kimseye yaklaşmıyorum, sadece ihtiyaç amaçlı çıkıyorum haftada bir.
Kronik hastalara dışarı çıkma yasağı var. Mecbur olmadıkça lütfen babanız dışarı çıkmasın. Siz ise dışarıda asla ama asla ellerinizi yüzünüze götürmeyin. Zira elinize bir yerden bulaşsa bile suratınıza (göz, kulak, burun, ağız) götürmediğiniz sürece virüs derinizden içinize girmemekte. Eve geldiğiniz anda banyoya geçin kıyafetlerinizi makineye atın ve duş alın. Mümkünse babanızdan fiziksel olarak biraz uzak durun. Bu süreçte en büyük hasarı ne yazık ki bünyesi zayıf olanlar alacak bu yüzden (sevdiklerimizi korumak adına) bizim de önlem almamız gerekiyor. Kaldı ki bez maskelerin dahi bir süresi var. Bez olmayan gaz maskesi gibi olanların filtreleri bile ömürlü. Bu yüzden maskeyi öncelikle ihtiyacı olanlar takmalı. Siz ise insanlardan mümkün olduğunca uzak durup el hijyeninize çok dikkat edip yüzünüze asla dokunmayın. Babanıza da acil şifalar diliyorum.

bence markete babaniz ile gitmeyin. haftada bir, tek basiniza gidip alisverisinizi yapin ve eve dönüp dogruca dus alin, tyzlu.su ile.burnunuzu, sirkeli su ile agiz ve bogazinizi yikayin. biz de maske kullanmayan gruptayiz. bizim evden bir kisi haftada.bir markete gidip alisverisi yapiyor.

Elimde tek kullanımlık maskeler vardı. Hepsini kanser hastasi ve başka hasta olanlara dağıttım. Onlara benden daha çok lazım ve bulamıyorlar. Şu anda pek dışarı çıktığım yok zaten. Alışveriş yaparken eldiven takıyorum ve mesafe kuruyorum insanlara. Başka seçeneğim yok zaten. Babanizi korumak adina takın siz yinede
Ek not : bizde aileden alışverişe hep tek bir kişi gider.

Back
X