Arkadaşlar selamlar... Benım bır babannem vardı. 100 yaşında vardır. Üzerımızde az çok hakkı vardır. Koyde yalnız yaşıyordu. Yatalak değildi. Arada arabayla erkek kardeşim ilçede oturan ıkı halama 1 er haftalığına zorla da olsa gotururdu. 2-3 gunde bır de erkek kardeşim sobasını yakar yemek getırırdı.komşularda yemek getırırmış. Ben çok uzak bır ılde evlıyım. Çalışıyorum. Çok kez kardesım halalarımla konuştu barı sırayla 1 er ay arayla bakılsın bu kadına dıye. Halalarım ve babam 70-80 yaş aralığında. Maddi gücü olmayan fakır ınsanlar. Yapı olarak aksi, sabırsız, tez canlı tahammulsuz sağı solu bellı olmayan ınsanlardır. Halamın bırının başında kocası var. 80 yaşında yatalak değildı ama alzaymır varmış güya. Evden boyna kaçıyormuş. Diğer halam tansıyon şeker hastası. Maddiyatı zayıf zor geçinen kadınlar.Babam sol elini gençliğinde kazayla kaybettı. O da kendı kararınca geçinen biri. Anneme gelırsek duan 70 yaşında. çocukluğu sefil ana yüzü gormemiş. hem babam hem de babannemden yana hiç gün yüzü görmemiş. Ömrü dayakla çileyle geçti. Babannem ona kızı gozuyle bakmadı hep horladı. Annemın Şimdi ise sağlık sorunları var. Tansıyon şeker felç vs. Şuan ayakda olup hayatını ıdame ettırebılıyor. Artık oyle bır hale gelmş kı babannemı uzakdan gorduğunde bıle çok kötü oluyor. Babannem halalarımın demesıne gore afedersınz büyük çişini halının üstüne yapmış. Tuvaletden çıkarken duvarlarda yerlerde dışkıya rastlıyorlarmış. Halarım artık kaçıyordu ondan. Erkek kardeşimin işi yok iş kolluyor ama anneme babama bakıyor evın iç dış işlerını takıp edıyordu. 2-3 gunde bır babanneme gıder yoklardı ama o da bır yere kadardı gücü o kadardı.yetişemıyordu. babam çok arada kaldı çunku annem kesınlıkle eve yanaştırmıyordu. Babama dedım kı bari sıze yakın yerden ev kıralayalım ben neyse karşılarım sen gıder yoklarsın durursun yanında dedım. Ev bulamadık koyde olanı da evı yakar dıye vermedı. Babannem de ortada kaldı .Bu arada ben de çalışıyorum . Eşime soyleyıp yanıma almak ıstedığımı soyledım kabul etmedı. En son artık huzurevıne kardeşimin çabalaryla zar zor yerleştırdık. İçim bıraz daha rahattı sıcak yerde yaşıcaktı. Ama son yıllarda hakkımı helal etmeyeceğim dıyordu ve maalesef babannem 2 gün once vefat ettı. Şimdi içim yanıyor başka ne yapılabılırdı dıye. Ve babamın bu konuda bir vebali varmı bılmıyorum öbür dunyada bu işden yana çetin bir hesabı olma ihtimali bıle içsel olarak beni çok endişelendiriyor. O da kendisi aşırı sabırsız tahammulsuz dengesız saçma sapan hayatı olan huysuz kendıne bıle hayrı olmayan aksi bir insan. Yanı bir tek eliyle sabah akş babannemın başını bekleyecek bir yapıda ınsan değildı. Burada bakıcı bulsak kımseye buralarda parayla iş yaptıramazsın. Şimdi ben babannemın boyle çileyle ölmesine ve ailemın dini açıdan çok büyük bir vebale gırmiş olma ihtimali bıle benim gece gunduz huzurumu kaçırdı. Vıcdanım çok sızlıyor. Siz olsanız ne düşünürdünz? Çok uzun oldu hakkınızı helal edin..