Vicdan azabı çekiyorum sürekli

Milenamila

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
45
21
613
İstanbul
Nereden başlasam bilemiyorum sadece derdimi yazmak istedim. Ben çok kötü bir anneyim. Bebeğimi koronanın ilk zamanlarında doğurdum annem babam gelemedi tek başıma büyüttüm kolik gaz sancıları uykusuz geceler yardım etmeyen koca. 2 seneye yaklaştı çok zorlanıyorum her gün ağlıyorum ve lanet olsun günde 5 -6 sigara içiyorum ve beni emiyor ben çok kötüyüm bırakamıyorum deniyorum defalarca denedim olmuyor. Parka götüremiyorum çocuklarla oynayamıyor. Tüm hayatı evde ve günde 2 kere gezdiğimiz sokaklar kediler... Yemek seçiyor kahvaltı etmiyor aç olsa da yemiyor inadından.. çok yorulmadığı için zor uyuyor. Ekmek yemiyor çorba içmiyor sebze yemiyor. Bazen tek istediğim nolur çorbasını ekmeğini yese oluyor. Hiperaktif boyutunda hareketli hep oyun uyduruyorum ama o çok mutlu bir bebek vurmak asla bir yana asla bağırmam bile ama ben delirmek üzereyim vicdanım bir yandan ev işleri sürekli yeni yemek denemeleri başarısızlıklar ağlamalar aldığım veremediğim kilolar online dersler evde hapislikler uzaklaşan koca saçını bile boyamaya vakti olmayan sigarasında çare arayan ben kahretsin

Öncelikle merba neden öle düşünüyorsun ki sen güzl annelik yapıyosun lakin burda sorun senn psikolojin bnce Buda gayet normal bebeğe yansıyo işe kendinden başlasan canım. Bn yakın zamanda annemi babamı kaybettşm panik ataklar geçiriyorum agır eşim çoğu zaman destek olmuyo ama Bnde kızana tutundum mutlu olmaya çalışıyorum.ç

Sigara hiç içmesen hem bebegin için hem senn sağlığın açısından iyi degil ama farkında olman güzl en azından

Büyük bir şehirde mi yaşıyorsunuz, parklar çok mu kalabalık? Biz küçük şehirde yaşıyoruz çocukların sokağa çıkma saatinde parklar bomboş oluyor. Yarım saat, bir saat sonra gelenler oluyor. Öyle seyrek olan parklara götürebilirsiniz mesela.

Gerçekten çocuklar evde olunca acıkmıyorlar. Bizimki de öyle. Sevdiği şeyleri yapıyorum. Krep bal muz makarna ile besleniyor diyebilirim. Tarhana çorbasına domates biber sarımsak katıp rondoda çekiyorum da öyle biraz besleyici oluyor.

Hareketli olması normal. Tam koltuk tepelerinde gezme zamanı. Eve kaydırak ve salınacak aldık enerjisini atıyor biraz

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun annen ve babanın bebeklerimiz de olmasa zaten nasıl yapardık bilmem

Büyük şehir heryer çocuk ve birçok yakınımız akrabamız koronadan vefat edince endişe bozukluğu başladı bu konuda markete bile 15 dk içinde bulaşmaz diye hızlıca girip çıkıyorum ... Makarna köfte meyve aynen benim de öyle kaydırak çok çok iyi fikir çok teşekkürler en yakın zamanda alıcam

Çocuklara anne,kocaya es anne babaya yardimci eve hizmetci (?) hemde pandemi sartlarinda epey zorlasıyor..Aman saglıklı olsun enerjisini atabilsin duygusal gelisimi iyi olsun derken ev isi yemek es derken geciriyoruz günleri.Yapamadigimiz da vicdanimiz zonkluyor evet.

Ama unutma ki sen de durmalisin yetisemeyecegin yerler olacak saglıksız beslendiğini düsündügün zamanlar enerjisini atamadigini düsündügün ve aglama krizlerinin tuttugu zamanlar belki.

Bazen isler düsünüldügü gibi gitmeyebilir.Kendine haksızlık etme herkes yasabilir ayni duyguları dönemsel olabiliyor..

Ha sigara konusunda benim kayiplarim oldu cok sancili dönemlerdi..Geberene kadar ictim agladim perisan ettim kendimi ama maalesef düzeltmedi birşeyi..Acım varken ictim acımı gecirmedi keyifliykende ictim kahve esliginde filan harikadir ya hani? Ama baktim ki zaten mutluyum? Ee birşey katmamis bana..
Günde 2 paketi icen ben biraktim.

Birak bazi isler yarim kalsin cocuguna odaklan verimli gün icin planlama yaparsan huzurlu hissettirir islerin tam yetismez belki ama onceliklerini yapmıs olman mutlu etmis olur

Her hafta deniyorum inanın içerken ağlayarak küfrederek kendime lanet ederek içiyorum ama pes etmiyorum yine denicem. Çok güzel yazmışsınız çok teşekkürler dönemsel ise dişimi sıkmaya devam. o bir bebek ve ben hiç şeye yetemiyorum duygusu beni öldürüyor...koşuyorum koşuyorum yorgunluktan sağda solda uyuyakalıyorum.plan yapıyorum ama uyuyakalınca o da bozuluyor

Uyuyun? Birakin herşeyi cocugunuz önemli zorlamayin yemediginde zaten mesela illa yiyecek?
Doktoruma oglum blendirla yemek yiyor cignemiyor dedigimde bana - 20 yasında cignemeyi bilmeyen cocuk görmedim rahat birak onu demisti
Yemesi düzelir hersey düzelir yeniden sosyalleşmek zamani gelir(insallah) çocuklarımız yine arkadaslarıyla oynar biz sıkıldıgımız rutinlerimize döneriz..zorlamayın kendinizi bazen eksik kalir.
Sigara da suan bilinçli olsaniz bile tek sıgınaginiz ise zamanla onu da birakirsiniz yüklenmeyin kendinize

İçimi rahatlattınız size gerçekten minnettarım iyi geceler çok teşekkürler

Evet öğretmenler için zor oluyor neden kendini sucluyorsun hepimiz aynıyız bu dönemde ve çocuklar enerjisini atamiyorlar çorba icmesse başka sevdiği sağlıklı şeyler deneyin kendinizi suçlamayın

Köfte yiyorsa ne güzel. Kan yapar. Her gün 2-3 köfte yiyebilir 2 yaşındaysa. Meyveden de vitamin mineral alır. Gelişimi normalse yemek seçmesini dert etmeyin. 7 yaşına kadar normal. 7 yaşından sonra hiç yemediği şeyleri tatmaya başlarmış çocuklar.
Kaydırak hareket etmesi için iyi oluyor. Pilsan bingo kaydırak çok iyi.

Bu dönem dışarı çıkma konusunda herkes aynı durumda. Bağırmıyorum, kızmıyorum diyorsunuz. Ne güzel sabırlı, sakin bir annesiniz. Kendinize yüklenmeyin ama sigara konusu zor olsa da halledebilmeniz çok iyi olur. İnşallah emzirirken içmemeyi başarırsınız. Sigara içerken emzirmenin çocuğa zararını bilmiyorum ama destek alabilirsiniz.
Benim oğlum 20 aylık ve bazen evde aktivite, oyun vs her şeyin bir noktada yetmediğini düşünüp üzülüyorum. Keşfetme döneminde özgürce dışarı çıkıp, parka gidip çocuklarla kaynaştıramıyoruz. Diğer annelerle tanışamıyoruz. Bu da böyle bir dönem. Salıncak aldım eve onu çok seviyor, siz de bir deneyin isterseniz.

Canım çocuğunu doğurmuşsun mis gibi Allah bağışlasın.ben hamileyim ben de bırakamıyorum bu sigara içmeyen kadınların ahkam kesmelerini anlamıyorum!! Kendi işinize bakın kızlar sağa sola sataşıp durmayın..bırakabilsek zaten bırakırdık. Yaşamadan anlayamazsınız. Sen çocuğunun yanında içmezsin olur biter,sütüne geçeceğini düşünmüyorum sütüne geçse tadı kötü gelir çocuk emmezdi bence. Bu yaşadığın diğer buhranları bende yaşıyorum hep düşüncesiz kocalarımızın yüzünden... hayatın müşterek olmadığını evlendiğim ilk ay anlamıştım. Bir işin ucundan tutmaz bir şeye yardım etmezler

Kendinizi suclamayi bıraktığınız an gerisi kolayca cozulecek. Aslinda baska sorunlarin bedelinj anneligimize odetiyoruz. Maalesef son yillarin en sorunlu yillarinda annr olduk. Ustune baze en yakinlarimizla yaşadığımız sorunlar tuz biber oldu. Ve ne yazik ki sosyal medyada doktormar, insta anneleri, listemizde ekli mukemmel hayat görünümlü insanlar bizi kusursuz anne yapmaya zorladı ve sonuc yuzlerce mutsuz anne. Hepimiz... benden size 2 yasinda cocuk sahibi anne olarak nacizane tavsiye. Artik bebegibiz belli aya gelmis. Emzirme sürelerini cok uzun tutabilirsiniz. Gündüz tamamen kesebilirsiniz. Bu size iyi hissettirecek. Yemek yemezse zorlamayin. Her ogun önüne bir seyler koyun en sonunda istedigi kadsr yiyecek. Uyky duzenini oturtun. Genelde bu istah ve uyku bu aylarda meme kesilince cok daha iyi oluyor. Ben mesela bebek 1 yasindayken hep esimin beni anlamasını bekliyordum. Anlamadigubda kizip tepkili laf sokuyordum. Ama simdi anlamasini beklemeden direkt ihtiyac aninda olaya dahil ediyorum. Alisti artik. Bebekten once sevdiğiniz eski dizi film varsa uyudugubda acin onlaru izleyin mesela. Size kendinizi hatirlatacak hepsi. Biraz uzun oldu. Ama hepimizin geçtiği hala icinde bulunduğu yollar. Ne olur kendinizi asla suclu hissetmeyin.

bence kendinize çok çok yükleniyorsunuz ve size haksızlık oluyor.
yemek yemesi için ısrar ettikçe ters tepecek. çocuk da olsa bir canlı ve acıktığında hisseder ve ister. ancak siz oraya yoğunlaştıkça çocuğun enerjisi de oraya yoğunlaşır. bir de yaklaşık iki yaşında sanırım çocuk. ben yaşı bu yaşlar. biraz inat, hareket çok çok normal. değiştirmeye değil de eşlik etmeye yoğunlaşın. o dünyayı keşfediyor siz de onu tanıyorsunuz. yetiştirmem gerek, ne biçim anneyim ben diye düşündükçe her sey sarpa sarıyor inanın. sadece akışa bırakın o zaman inatçı değil keyifli bir süreç olacak.

Milenamila'cığım, bu sigara işi biraz fena olmuş. Doktorla görüştün mü mesela günde en fazla 3 sigara gibi bir limit koydu mu? Ya da galiba sigara içtikten sonra 2 saat bekleyip emzirmek gibi yöntemler vardı onları araştırma fırsatın oldu mu? İnan suçlamıyorum seni, elinde değil anlıyorum. Ama bebek için zararı ne kadar minimuma indirebilirsek kardır gözüyle bakmalıyız bence. Allah yardımcın olsun.

Sen kötü bir anne değilsin. Yorgun ve mutsuz bir annesin. Ben de çok mutsuzdum burada çare aradım linç yedim sonra bana benden başka ilaç olacak kimse yok dedim. Plansiz yaşadığımı kendime zaman ayırmadığımi yalnız oldugumu fark ettim. Aldım kağıdı kalemi elime haftalık olan yaptım. Bebeğimin yemek listesi evin yemek listesi. Haftalık yapılacak işler. Sonra eşimle kavga ettim. Dayanamadığimi çok yorulduğumu mutsuz olduğumu söyledim kendi ailevi problemlerimden de bahsettim dertleşmeye de ihtiyacım varmış. O daha yardımcı oldu ben daha planlı oldum. Bazen tüm işleri bıraktim ailemden önemli değil dedim. Bazen bebeği babasına biraktim işler yigilmasin dedim. Bazen bebeği al yürüyüşe çik beni yalnız bırakın dedim bazen ben tek başıma yürüyüş yaptım. Maddi durum iyiyse daha sık dışardan yemek söyleyebilirsin.bir rutin seni rahatlatacaktır ve o rutin içinde kendine mutlaka zaman ayır. Ama çocuğunu sosyallestirmemekle çok büyük hata ediyorsun. Corona bitsin peki çocuğunu asosyallestirerek yara yaratirsan nasıl tedavi edilecek? Pedagoglari mi gezeceksin sen fark etmezsin ama derin yara açarsa ne olacak. Parka götür mesela mutlaka ben fisfislar var ya alkollü falan onlardan sıkıyorum eliyle tutacağı yerlere parktan çıkarken ellerini siliyorum ıslak mendille evde ellerini yüzünü yıkıyorum. Benim de etrafımda bebekli kimse yoktu aradım taradım hem de bizim kadar çok dikkat edebini buldum. Çocukları görüştürmeyi teklif ettim. Kilolarımi bebeğimi alıp her gün yürüyüş yaparak ekmeği şekeri bırakarak verdim. Hadi ama bir gün makarna yapsın kocan da sen de saçını boya ve lütfen sigarayı bırak bebeğin iki yaşında mi ben mi yanlış anladım? Emzirmeyi bırakabilirsin iki yaşındaysa

Farkettim ki sigara içmemin tek nedeni eşime olan öfkem. Beni yalnız hissettirmesi merhametsizliği halden anlamaması yardım etmemesi ve bunun cezasını bebeğim çekti ona tek lafım herşeyin günahı onun boynuna ve acısı ondan misli misli çıksın inşallah. Bebeğimden değil.
Son yazdığından beri neler değişti .. artık çok güzel yemek yiyor kendi yiyor bebeğim zaten asla zorlamadım kesinlikle zorlamam ama çok üzülüyodum. Artık geçti ..zaten günde 2 kere dışarı çıkarıyodum üstüne 3 aydır hergün parktayız zaten çok mutlu nazar değmesin bebeğim hep çok mutluydu canım benim. Sigara konusunda günde 4 tane içiyorum 1 tane bile filtresiz içmedim hep süzen filtre taktım sütüm hep boldu ve tadı da güzel yani memeden soğuma yok Ekim'de 2 yaşına giriyor artık Ekim'de bıraktırmaya çalışıcam
Benim 2. Evliliğim ve çok aşıktık herşey bitti içimde nefretten başka bir his yok toplum baskısı olmasa ve kızım zarar görmeyecek olsa saniye düşünmez boşanırdım ama kahretsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…