canım ben veteriner fakültesinde okuyorum ve iş bulma konusunda sana şunu söyleyebilirim ne işsiz veteriner gördüm ne de duydum ne olursa olsun iş imkanın çok fazla çünkü çalışabileceğin alan çok fazla. Eğer işsiz veteriner varsa inan ki bazı sebepleri vardır ve kendi isteğiyle çalışmıyordur.
Bölümü okurken yaşayacağın sıkıntılara gelirsem de puanların düşük olduğuna sakın aldanma gerçekten okuması çok zor bir bölüm.Dersler çok ağır,başarılı olman için düzenli çalışman gerekir.Sosyal hayatından ödün vereceksin,bir gece çalışayım geçerim diyemezsin.Bütün fakültelerin finalleri bütünlemeleri bitmiş evlerine giderlerken senin sınavların daha yeni başlamış olacak koca kampüste sadece veteriner fakültesi olarak kalacaksınız,tatillerin az olacak bunu da bil.Hayvanları sevmen tabi ki çok büyük bir etken ama sadece sevmekle olmuyor sağlam bir miden olması gerekir.Kandan,idrardan,dışkıdan,irinden vs. miden bulanmayacak.Sadece kedi köpekle uğraşmayacaksın yeri gelecek koyunla sığırla da uğraşacaksın.Mezun olduktan sonra kendi isteğinle uğraşmasan bile okurken uğraşacaksın.Elinden geldiğince uzak da durabilirsin tabi ama en basitinden kan almayı bile beceremeden mezun olmayı göze alıyorsan tabi. Hayatında duymadığın ağır kokular duyacaksın (özellikle klinik derslerinin uygulamalarında hele ki hastanesi olan bir fakülteye gidersen) ve bence bu da çok önemli soğukkanlı olman gerekir çünkü yeri gelecek o sevdiğin hayvanlara onlar acı çekerken müdahale etmen gerekecek malesef bazen de elinde can verecekler. Eğer bütün bunlara razıyım,hepsinin üstünden gelirim diyorsan hiç durma tercih et ben başka bir meslekte olmayı düşünemezdim bile :)
umarım yardımcı olabilmişimdir başka bir sorun olursa da yanıtlamaya çalışırım.