Veterinerlik

itsmekaradut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
5
5
26
Herkese merhabe ben bu yıl üniverste tercihi yapıcam. Veterinerlik -hayanları çook seviyorum-- istiyorum fakat mezun olduktan sonra iş bulup bulamıycağım konusunda bazı endişelerim var. Araştırmalarıma göre veterinerlik bölümünde işsiz kalma oranı oldukça düşük tuik verilerine göre her 10 veterierden 8 i iş bulabiliyormuş. İşsizlık oranı %4 gibi bişeydi sanırım o kadar baktım ki karıştırmış olabilirim:110:

Sonuç olarak acaba bu konuda bilgisi olanlar bu bölümü okuyanlar yada bu mesleği yapanlar varsa acaba beni iş bulma konusunda ve bölümü okurken ki sıkıntılarla ilgili bilgilendirebilirmi:KK200:

canım ben veteriner fakültesinde okuyorum ve iş bulma konusunda sana şunu söyleyebilirim ne işsiz veteriner gördüm ne de duydum ne olursa olsun iş imkanın çok fazla çünkü çalışabileceğin alan çok fazla. Eğer işsiz veteriner varsa inan ki bazı sebepleri vardır ve kendi isteğiyle çalışmıyordur.
Bölümü okurken yaşayacağın sıkıntılara gelirsem de puanların düşük olduğuna sakın aldanma gerçekten okuması çok zor bir bölüm.Dersler çok ağır,başarılı olman için düzenli çalışman gerekir.Sosyal hayatından ödün vereceksin,bir gece çalışayım geçerim diyemezsin.Bütün fakültelerin finalleri bütünlemeleri bitmiş evlerine giderlerken senin sınavların daha yeni başlamış olacak koca kampüste sadece veteriner fakültesi olarak kalacaksınız,tatillerin az olacak bunu da bil.Hayvanları sevmen tabi ki çok büyük bir etken ama sadece sevmekle olmuyor sağlam bir miden olması gerekir.Kandan,idrardan,dışkıdan,irinden vs. miden bulanmayacak.Sadece kedi köpekle uğraşmayacaksın yeri gelecek koyunla sığırla da uğraşacaksın.Mezun olduktan sonra kendi isteğinle uğraşmasan bile okurken uğraşacaksın.Elinden geldiğince uzak da durabilirsin tabi ama en basitinden kan almayı bile beceremeden mezun olmayı göze alıyorsan tabi. Hayatında duymadığın ağır kokular duyacaksın (özellikle klinik derslerinin uygulamalarında hele ki hastanesi olan bir fakülteye gidersen) ve bence bu da çok önemli soğukkanlı olman gerekir çünkü yeri gelecek o sevdiğin hayvanlara onlar acı çekerken müdahale etmen gerekecek malesef bazen de elinde can verecekler. Eğer bütün bunlara razıyım,hepsinin üstünden gelirim diyorsan hiç durma tercih et ben başka bir meslekte olmayı düşünemezdim bile :)
umarım yardımcı olabilmişimdir başka bir sorun olursa da yanıtlamaya çalışırım.

cok tesekkur ederim bugun sinava girdim insallah veterinerlik yazicam siz hangi universitedesinz acaba universte ismi bu meslekde onemli degil diye biliyorum ama egitim acisindan hangi universiteler daha iyi acaba :110:

yaa cok guzel anlatmissinz gercekden cok aydinlatici oldu ve suan veterinerlik okudugumu dusununce heycanlandm gercekten istiyorum galiba ben veterinerlik okumayı. kokudan falan midem bulanir belki ama insan alışır yani her bolumun zorluklari var mutlaka. kacinci sinifsiniz siz acaba? simdiye ki universite hayatiniz nasildi sosyal adan degilde dersler olarak ders islemek eglenvelimi yani ben biyoloji derslerinde cok egleniyorum mesela

Benim 3. sınıf bitti artık gerçi hala bütünlemelerin bitmesini bekliyorum :) Şimdiye kadar üniversite hayatım okul açısından artıları da var eksileri de var. Derslerin hepsi eğlenceli zevkli diyemem ben de eğlenceli olur çok hoşuma gider hayaliyle gelmiştim ama o işler öyle olmuyormuş :)
Aslında şimdi geriye bakıp düşününce ilk iki yıl sıkıcı geçmişti çünkü ağırlık olarak teorik işleniyor uygulama dersleri de genelde laboratuvarda geçiyor hayvanlarla muayene operasyon açısından bir münasebetin olmuyor yani.
Bu sene benim hastanede klinik derslerim başladı ve o zaman gerçekten keyif almaya başladım ama tabi yılların geçmesiyle doğru orantılı olarak derslerin ağırlaşması bu keyfimi gölgeledi dediğim gibi hala 3 sınavım kaldı onlar için bekliyorum :KK43:
Aslında bu ara biri bana veteriner fakültesine gideyim mi diye sorsa "sakın ha sakın!!" derim diye düşünüyordum çünkü o kadar çok bunaldım ki sana anlatamam.Aylardır ailemden 1000 km uzaktayım,sınavlar çok ağır,çok fazla ders çalışmam gerekiyor,hele ki bazı sınavlar sözlü oluyor onlar zaten ayrı bir stres.Okulu geçtim yurtta kalırsan yurdunla evde kalırsan evle, arkadaşlarınla ister istemez problemlerin oluyor ve hepsi üst üste geldiğinde dayanamayacakmış gibi hissedebilirsin ama yine de gerçekten istiyorsan hiç durma yap tercihini derim ben kimseyi dinlememiştim sadece veteriner fakültelerini yazmıştım yine olsa yine yazarım :)

Ben pek şu üniversiteye git deme taraftarı değilim sen onu puanların açıklanınca puanına ve eve olan uzaklığına o şehirde minimum 5 yıl yapıp yapamayacağına göre kendin karar vermelisin istersen özelden mesaj at ben kendi şehir ve üniversitem hakkında da bilgi veririm sana ayrıntılı

Çok teşekkürler ya gerçekten. Aileme yakın bi yerde okumak istiyorum inşallah sizde kısa sürede bütünlemelerden sonra ailenizin yanına gidersiniz. Çok uzakmışsınız ailenize gerçekten uzak olunca dahada zor olur herşey bide kızlar için daha zor olur diye düşünüyorumo_O Bi an önce tercih zamanı gelsede bende veterinerliğe gitsem yaa:KK68:

X