İlacı nasıl bıraktınız? Kademeli doktor gözetiminde bırakılması gerekiyor.Gittim daha önce antidepresan verdiler bıraktıklarında yine aynı oldum bir kaç kez böyle oldu psikoloğa gidiyorum o da zamanla geçecek diyor ama bunaldım hemde çok
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlacı nasıl bıraktınız? Kademeli doktor gözetiminde bırakılması gerekiyor.Gittim daha önce antidepresan verdiler bıraktıklarında yine aynı oldum bir kaç kez böyle oldu psikoloğa gidiyorum o da zamanla geçecek diyor ama bunaldım hemde çok
ömür boyu bu seslerle mi yaşamak istersiniz yoksa adamakıllı tedavi olmak mı?Ömür boyu ilaç kullanma fikriniz mi var
İlaç kullandım diyorum iki kez ama bırakınca yine aynı anksiyeteden kullandım ilacıömür boyu bu seslerle mi yaşamak istersiniz yoksa adamakıllı tedavi olmak mı?
Aynen doktor gözetiminde bırakmıştımİlacı nasıl bıraktınız? Kademeli doktor gözetiminde bırakılması gerekiyor.
Yani bu dediğiniz zaten vesvese oluyor iç sesimiz evet konuşur ama susmamasi bir sorun ve evet gitmelisiniz. Geçmiş olsun.Bende de var o ama herkeste var sanıyordum benhani iç sesim konuşur hep bi şeyler anlatır olmuş olayları ws dr.’a gitmem gerekiyor mu bunun için?
İlaç kullandım diyorum iki kez ama bırakınca yine aynı anksiyeteden kullandım ilacı
İşte sonra doktora sesler geri geldi demeniz gerekiyor.Aynen doktor gözetiminde bırakmıştım
Herhangi bir ilacın içimde ki sesi susturabileğini hiç sanmıyorumYani bu dediğiniz zaten vesvese oluyor iç sesimiz evet konuşur ama susmamasi bir sorun ve evet gitmelisiniz. Geçmiş olsun.
Rica ederim. Ben dinliyorum dediğini yapıyorum arkadaş gibi değiliz sizinki akıllı demek ki benimki kötüHerhangi bir ilacın içimde ki sesi susturabileğini hiç sanmıyorum
Şimdiye kadar hiç rahatsız olmamıştım, normal gibi geliyordu bana. Ama hep konuşmuyor benim ki yeri geldi mi susmayı da biliyor.
Teşekkür ediyorum.
İşte zaten benim sorunumun bu iç ses olduğunu ben yeni anladım terapilerde diğer şeyler temizlenince zeminde bu kaldı . Ve yıllardır bu imiş benim sorunum buna bağlı panik kaygı yaşıyorum . İç ses kendimi eleştirip duruyor sen delisin sen beceriksizsin sen zevksizsin diye . Psikoloğum diyor ki travma tedavisi uyguluyorum zamana bırakırsan dediklerimi yaparsan düzelecek diyor ama doğumdan sonra ben iyice bunaldım yani bırakamıyorum zamana sanki boğuluyor gibiyim . İlaç alsam emzirmeyi kesmem gerekiyorİşte sonra doktora sesler geri geldi demeniz gerekiyor.
Çünkü içimdeki bu sesleri kendini eleştiren insanı terapilerimden sonra yeni farkettim ondan önce. Anksiyete panik öfke ile gidiyordum psikiyatriye .henüz gerekli tedavi alınamamış belli ki, başka bir uzmanla görüşmek iyi gelir.
yaşam kaliteniz açısından bu önemli![]()
Minimum 30 dakika yürüyüşten sonra bu konuşmanın çok etkili bir şekilde sustuğunu kesin olarak testip ettim.Evet yürüyüşe çıkınca düzeliyor ya da o an kuvvet bulup ev işi bi aktivite yapınca da geçiyor ama duruyorken yatıyorken aniden başlıyor her zaman da değil gün içinde 2-3 defa şiddetli başlıyor ve ben hasta olduğumu düşünüp ağlıyorum veya buraya yazıyorum
Çocukluk travmalarından kaynaklanıyor. Büyük ihtimalle annesinin sebep olduğu şeyler. Bilinç altına inip bu yaralarla yüzleşirse iyileşir. Ama modern tıbbın sunduğu hiç bir tedavi yoktur. Kendisinin yapması lazımVesvese tıbbi adıyla OKB. Depresantlar anca baskılar. Ne yazık ki yıllar hatta bir ömür sürer. Bazen azalır bazen agresif bir şekilde ortaya çıkar özellikle tetikleyici şeyler varsa. Sebebi tam belli olmadığı için çözümü de yok.
Oha resmen burada hastalığımı öğrendim ben herkeste var sanıyordum hatta benimkisi baya fazla müzik dinlerken dizi çekiyorum kafamın içinde senaryolar falan kafam hiç susmuyor hiçbir şekilde ve sürekli olumsuz başıma gelecek şeyleri düşünüyorumArkadaşlar zihnim sürekli konuşuyor artık kafam karışıyor bir olayı sanki ben yaşıyorum gibi konuşmalar üretiyor ya örneğin bir kişi geldi aklıma onun o duruma vereceği tepkiyi bana söylüyor zihnim ben de cevap veriyorum böyle uzayıp gidiyor ve sürekli içimde bi delirme korkusu , vesvese hali , vesveseye yoğunlaşınca iyice korkulu şeyler hayal etme korkma aklıma mukayyet olamıcam düşüncesi , bende rahatsızlık var düşüncesi şiddetleniyor . Hiçbir şey yapasım gelmiyor her an kötü bişey görücem (şeytani) hissi küçükten beri böyle düşünüyorum napabilirim bilmiyorum çok bunaldım![]()
Evet terapistim ilaç baskılar bitkisel şeylerden destek alarak yüzleştirme yapalım diyor . Bir çok şiddet gördüğüm konuda emdr aldım öfke kontrolsüzlüğüm geçti ama bu duruma daha yeni başladık . Çok yıprandım . Yüzleşmek zor geliyor her terapide farklı anılar hatırlıyorum rüyama giriyor tuhaf ataklar yaşıyorum korku giriyor içime . Sonra bi iyileşme oluyor ama zaman alıyor . Bebeğim var 7 aylık işten ayrıldım evdeyim hep mümkün mertebe dışarı çıkıyorum bu süreçte ama korkuyorum ben şizofren kanser kötü hastalık olcam sanıyorum çünkü çok ağır geldi yüzleştikşerim ki bu yazdığım konu asıl konum burda nelerle yüzleşcem bilmiyorum . Çok üzülüyorumÇocukluk travmalarından kaynaklanıyor. Büyük ihtimalle annesinin sebep olduğu şeyler. Bilinç altına inip bu yaralarla yüzleşirse iyileşir. Ama modern tıbbın sunduğu hiç bir tedavi yoktur. Kendisinin yapması lazım
Bende şiddete hem de ağır fiziksel şiddet ve psikolojik şiddet .. ben de öyle hissediyorum işte hep anlaşılmıcam hep eleştirilicem bir şey yanlış ifade edersem şiddet görücem gibiOha resmen burada hastalığımı öğrendim ben herkeste var sanıyordum hatta benimkisi baya fazla müzik dinlerken dizi çekiyorum kafamın içinde senaryolar falan kafam hiç susmuyor hiçbir şekilde ve sürekli olumsuz başıma gelecek şeyleri düşünüyorumama ben buna öz amcam tarafindan defalarca tacize uğradıktan sonra başladım ergenlik bu yüzden cehennem gibiydi yemek dahi yemezdim kulaklık takip başka dünyalara giderdim bedeneb oradaydım ama kafa yoktu zaten anksiyete var üst düzey ben hayatta çok fazla tacize maruz kaldım
Minimum 30 dakika yürüyüşten sonra bu konuşmanın çok etkili bir şekilde sustuğunu kesin olarak testip ettim.
Bunun dışında, 10 kez derin nefes alıp verme egzersizi
Yatarken başlarsa şu müziği dinleyerek meditasyon yap. Kulaklık takarsan daha etkili olur. Müzikteki tonları sen de mırıldanarak çıkart. Mırıltılı sesler çıkartmak da zihni sakinleştiriyor.
.
Eminim ki henüz yüzleşmediğiniz daha mühim şeyler var. Bunlardan korkmanıza gerek yok zaten korkup kaçtığınız zaman yok olmuyorlar hâlâ ordalar.Evet terapistim ilaç baskılar bitkisel şeylerden destek alarak yüzleştirme yapalım diyor . Bir çok şiddet gördüğüm konuda emdr aldım öfke kontrolsüzlüğüm geçti ama bu duruma daha yeni başladık . Çok yıprandım . Yüzleşmek zor geliyor her terapide farklı anılar hatırlıyorum rüyama giriyor tuhaf ataklar yaşıyorum korku giriyor içime . Sonra bi iyileşme oluyor ama zaman alıyor . Bebeğim var 7 aylık işten ayrıldım evdeyim hep mümkün mertebe dışarı çıkıyorum bu süreçte ama korkuyorum ben şizofren kanser kötü hastalık olcam sanıyorum çünkü çok ağır geldi yüzleştikşerim ki bu yazdığım konu asıl konum burda nelerle yüzleşcem bilmiyorum . Çok üzülüyorum
Evet çalışmamız gereken travmaları çıkarttık onları çalışmadan geçmez dedi ama ben bunalıyorum kaldıramıyorum sanırım acı çekiyorum ölücem sanıyorum Emdr alıyorum iki gece bir sürü kabus küçüklüğüm hatırlamadığım şeyler felan görüyorum boğulur gibi uyanıyorum , şuan bile aniden bi daraldı geliyor hasta mıyım deliricem mi artık bıktım yoksa ben şizofren mi olcam düzelmeden ölür müyüm korkusu dayanamıyorum gibi hisler geliyor . Çok yoruldum ben yaEminim ki henüz yüzleşmediğiniz daha mühim şeyler var. Bunlardan korkmanıza gerek yok zaten korkup kaçtığınız zaman yok olmuyorlar hâlâ ordalar.