• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese /Zihnim neden susmuyor çok mutsuzum lütfen gören fikir verebilir mi ? 😭

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
336
53
13
Arkadaşlar zihnim sürekli konuşuyor artık kafam karışıyor bir olayı sanki ben yaşıyorum gibi konuşmalar üretiyor ya örneğin bir kişi geldi aklıma onun o duruma vereceği tepkiyi bana söylüyor zihnim ben de cevap veriyorum böyle uzayıp gidiyor ve sürekli içimde bi delirme korkusu , vesvese hali , vesveseye yoğunlaşınca iyice korkulu şeyler hayal etme korkma aklıma mukayyet olamıcam düşüncesi , bende rahatsızlık var düşüncesi şiddetleniyor . Hiçbir şey yapasım gelmiyor her an kötü bişey görücem (şeytani) hissi küçükten beri böyle düşünüyorum napabilirim bilmiyorum çok bunaldım 😭😭😭

Arkadaşlar zihnim sürekli konuşuyor artık kafam karışıyor bir olayı sanki ben yaşıyorum gibi konuşmalar üretiyor ya örneğin bir kişi geldi aklıma onun o duruma vereceği tepkiyi bana söylüyor zihnim ben de cevap veriyorum böyle uzayıp gidiyor ve sürekli içimde bi delirme korkusu , vesvese hali , vesveseye yoğunlaşınca iyice korkulu şeyler hayal etme korkma aklıma mukayyet olamıcam düşüncesi , bende rahatsızlık var düşüncesi şiddetleniyor . Hiçbir şey yapasım gelmiyor her an kötü bişey görücem (şeytani) hissi küçükten beri böyle düşünüyorum napabilirim bilmiyorum çok bunaldım 😭😭😭
Psikiyatriye gorunmeye ne dersiniz?

Ertelemeden bir psikiyatriye görünün

Maneviyatını güçlendir 😊 bi dönem bende senin gibi oldum namaza duaya sarıldım. Özellikle korunma duaları var sünnett geçen sabah akşam zikirleri.. bunları yap hiç bişey olmz hemen kurtulursun inşallah

Gittim daha önce antidepresan verdiler bıraktıklarında yine aynı oldum bir kaç kez böyle oldu psikoloğa gidiyorum o da zamanla geçecek diyor ama bunaldım hemde çok
Tekrar gidecek ilaca başlayacaksınız bende öyleyim ve tek başına mücadele edilecek birşey değil vesvese

Merhaba geçmiş olsun bu kolay kolay gecebilecek bişey değil bende sizin gibiyim ama susturmaya kendimş farklı seylere mesguliyey vererek atlatmaya calısıyorum 2 tanede evladım var atak zamanlarım da cok oluyor içinizde ki korkuyu dua ederek Allahdan af dileyerek afiyet isteyin korkunuza gelince panik atak ve anksiyeteden kaynaklı bende de var . Doktora gittim ben sürekli kontrol etme geleceği sorunum var bu mümkün değil ama gel gör ki olmuyor. Hap verildi ama kullanmadım atlatmaya calısıyorum. İnl sifa bulursunuz ..

Gittim daha önce antidepresan verdiler bıraktıklarında yine aynı oldum bir kaç kez böyle oldu psikoloğa gidiyorum o da zamanla geçecek diyor ama bunaldım hemde çok
Doktorunuza danışın belki ilaç ve terapi birlikte ilerlenmelidir. Başka doktora da görünün. Bu durum tüm hayatınızı etkiler hızla çözüm bulmalısınız.

Kafanda bu konuşmalar başlayınca en az 20-30 dakika yürüyüşe gidersen genellikle geçer. Bizim irademiz dışında oluşan bir konuşmadır. Boş yere ilaç kullanma işe yaramaz. Yürüyüş, meditasyon, nefes egzersizleri iyi gelir. Bol bol su iç. Kafein ve nikotinden uzak durmaya çalış.

Kafanda bu konuşmalar başlayınca en az 20-30 dakika yürüyüşe gidersen genellikle geçer. Bizim irademiz dışında oluşan bir konuşmadır. Boş yere ilaç kullanma işe yaramaz. Yürüyüş, meditasyon, nefes egzersizleri iyi gelir. Bol bol su iç. Kafein ve nikotinden uzak durmaya çalış.
Evet yürüyüşe çıkınca düzeliyor ya da o an kuvvet bulup ev işi bi aktivite yapınca da geçiyor ama duruyorken yatıyorken aniden başlıyor her zaman da değil gün içinde 2-3 defa şiddetli başlıyor ve ben hasta olduğumu düşünüp ağlıyorum veya buraya yazıyorum

Back
X