Vertigosu Olanlar Bakabilir Mi ?

mery5685

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
1.243
638
32
Öncelikle merhaba arkadaşlar :KK3:
Vertigoyla tanışalı henüz 3 gün oluyor. 3 gün önce gece müthiş bir baş dönmesiyle uyandım. Etraf öyle bir dönüyordu ki hiç birşey göremiyordum.
Önce tansiyonum düştü zannettim tansiyonumu ölçtük normaldi.
Beraberinde mide bulantısı ve kusmada eşlik edince korkup acil servise başvurduk.
Gerekli kan tahlilleri yapıldı ve rahatlamam için serum takıldı.
Tahlillerim temizdi yalnız ilaç sonrası hiç rahatlamam olmadı. Çok yoğun çalıştığım için doktorum yorgunluğa bağlı vertigonun atak yapabileceğini ama yinede nöroloji uzm. gitmemi , santral mi yoksa periferik mi araştırılması gerekiyor dedi.
3 gündür uykusuz yoğun tempo çalışmaya devam ediyorum şuan bir sandalda gibiyim başımı ani hareket ettirdiğimde mide bulantım oluyor :KK31:
Periferik vertigosu olanlar beni aydınlatabilir mi , baş dönmeniz ne kadar sürüyor.
Stres yorgunluk tetikliyormu zira ben santral vertigom olmasından çok korkuyorum.
Hastane içindeyim ama çıkıp bir nöroloji uzmanıyla konuşma fırsatım olmadı yarın muayene olmayı düşünüyorum ama gitmeden önce korkularımı yenmem lazım. Sizlere sorma gereği duydum illaki vardır benzer şikayerleri olan birileri :26:

Şimdiden teşekkür ederim Allah hepimize sağlık versiinn :KK16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba arkadaşlar :KK3:
Vertigoyla tanışalı henüz 3 gün oluyor. 3 gün önce gece müthiş bir baş dönmesiyle uyandım. Etraf öyle bir dönüyordu ki hiç birşey göremiyordum.
Önce tansiyonum düştü zannettim tansiyonumu ölçtük normaldi.
Beraberinde mide bulantısı ve kusmada eşlik edince korkup acil servise başvurduk.
Gerekli kan tahlilleri yapıldı ve rahatlamam için serum takıldı.
Tahlillerim temizdi yalnız ilaç sonrası hiç rahatlamam olmadı. Çok yoğun çalıştığım için doktorum yorgunluğa bağlı vertigonun atak yapabileceğini ama yinede nöroloji uzm. gitmemi , santral mi yoksa periferik mi araştırılması gerekiyor dedi.
3 gündür uykusuz yoğun tempo çalışmaya devam ediyorum şuan bir sandalda gibiyim başımı ani hareket ettirdiğimde mide bulantım oluyor :KK31:
Periferik vertigosu olanlar beni aydınlatabilir mi , baş dönmeniz ne kadar sürüyor.
Stres yorgunluk tetikliyormu zira ben santral vertigom olmasından çok korkuyorum.
Hastane içindeyim ama çıkıp bir nöroloji uzmanıyla konuşma fırsatım olmadı yarın muayene olmayı düşünüyorum ama gitmeden önce korkularımı yenmem lazım. Sizlere sorma gereği duydum illaki vardır benzer şikayerleri olan birileri :26:
Şimdiden teşekkür ederim Allah hepimize sağlık versiinn :KK16:

geçmiş olsun
ben de ilk duyuyorum başka etkileri varmı sadece baş dönmesi
gerçi bu bile insanın yaşam kalitesini bozar

Bir uzmanı tarafından ayrıntılı teşhis ile konulmuş olmasada belirli zamanlarda nükseden vertigo ataklarım var. Ama benimkisi çoğunlukla ters hareketler yaptığımda ortaya çıkıyor Sanırım kulaktaki kristallerin yer değiştirmesi ile alakalı. Çünkü belirli bir pozisyonda durduğumda baş dönmesi yoğun olmuyor ama pozisyonumu değiştirdiğimde sanki dünyam değişiyor gibi acaip bir başdönmesi oluyor .. Ben o günü yatarak geçiriyorum. Bol bol su içiyorum...Genelde uyuyunca ertesi güne geçiyor .yada hafifliyor..Birkaçz kez ilaç aldım başdönmesi için ama genelde ertesi güne geçtiği için dinlenmeyi tercih ettim .Araştırdığım kadarı ilede çok bir çözümü yok gibi..

Ara sıra ziyaretime gelir vertigom.
İlk oldgunda 5 gün rapor vermişti doktor.Yatınca tüm dünya döner ayağa kalkınca miden bulanır.
İlaçlar etkisini 2 güne gösteriyor şükür ki kontrol altına alıyor.
Umarım sizinki de öyledir.

Bir uzmanı tarafından ayrıntılı teşhis ile konulmuş olmasada belirli zamanlarda nükseden vertigo ataklarım var. Ama benimkisi çoğunlukla ters hareketler yaptığımda ortaya çıkıyor Sanırım kulaktaki kristallerin yer değiştirmesi ile alakalı. Çünkü belirli bir pozisyonda durduğumda baş dönmesi yoğun olmuyor ama pozisyonumu değiştirdiğimde sanki dünyam değişiyor gibi acaip bir başdönmesi oluyor .. Ben o günü yatarak geçiriyorum. Bol bol su içiyorum...Genelde uyuyunca ertesi güne geçiyor .yada hafifliyor..Birkaçz kez ilaç aldım başdönmesi için ama genelde ertesi güne geçtiği için dinlenmeyi tercih ettim .Araştırdığım kadarı ilede çok bir çözümü yok gibi..

evet iç kulaktaki denge kristalleri yerinden oynadığı zaman baş dönmesi yapıyor ama kulaktada çınlama ağrı gibi belirtileri oluyor.
Benim hiç bir şikayetim yokken uyku esnasında olması çok korkuttu,sabit durduğum zaman bende rahatlıyorum ama sabit durmak gibi bir imkanım yok :KK50: Başımdan ziyade etraf dönüyor. Şimdi biraz rahatım ama yine aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum.
Doktor kontrolünde mi kullanıyorsunuz ilacı

geçmiş olsun. çok yoğun ve stresli çalıştığım dönemde KBB doktoru tarafından vertigo teşhisi konulmuştu. doktor nörolojiye sevk etmemişti. bir sürü ilaç yazmış. o ilaçları kullanmadım ben (alerjilerim var tetikleyeceğini düşündüğümden, kötü örnek olmak istemem) daha sonra iş durumumu değiştirdikten sonra düzeldi.

şimdide dönmeler var ama kullandığım ilaçların yan etkisi.

dönmelerin sebebini araştırsın. korkma. inş. ciddi değildir ve için rahatlar.

Ara sıra ziyaretime gelir vertigom.
İlk oldgunda 5 gün rapor vermişti doktor.Yatınca tüm dünya döner ayağa kalkınca miden bulanır.
İlaçlar etkisini 2 güne gösteriyor şükür ki kontrol altına alıyor.
Umarım sizinki de öyledir.

peki etraf mı dönüyor yoksa siz mi :)
Mutlaka bu soruyu doktorunuzda sormuştur .
Acil serviste çalışıyorum 2 gün aralıklarla 24 saat nöbetim oluyor ben işe gitmediğim zaman diğer arkadaşlarımında düzeni bozulacağı için rapor alamadım.
Birde ataklarınız yorgun stresli olduğunuz dönemlerde mi geliyor hiç dikkat ettiniz mi :26:

geçmiş olsun. çok yoğun ve stresli çalıştığım dönemde KBB doktoru tarafından vertigo teşhisi konulmuştu. doktor nörolojiye sevk etmemişti. bir sürü ilaç yazmış. o ilaçları kullanmadım ben (alerjilerim var tetikleyeceğini düşündüğümden, kötü örnek olmak istemem) daha sonra iş durumumu değiştirdikten sonra düzeldi.

şimdide dönmeler var ama kullandığım ilaçların yan etkisi.

dönmelerin sebebini araştırsın. korkma. inş. ciddi değildir ve için rahatlar.

beni korkutanda nörolojiye git demesi oldu. Çünkü periferik vertigo iç kulaktaki denge kristallerinin oynamasına bağlı bildiğim kadarıyla :26:
Bende bir anormallikmi var hocam dedim nöroloji değerlendirirse daha iyi olur korkma dedi.
3 gündür dengem bozuldu iyice inşallah yorgunluğuma ve strese bağlıdır çok teşekkür ederim

geçmiş olsun
ben de ilk duyuyorum başka etkileri varmı sadece baş dönmesi
gerçi bu bile insanın yaşam kalitesini bozar

aynı şeyi yaşamak öyle korkutoyor ki gece 5 kez uykumu böldüm :KK50:
Allah kimseyi sağlığıyla sınamasın daha büyük bir dert vermesin

evet iç kulaktaki denge kristalleri yerinden oynadığı zaman baş dönmesi yapıyor ama kulaktada çınlama ağrı gibi belirtileri oluyor.
Benim hiç bir şikayetim yokken uyku esnasında olması çok korkuttu,sabit durduğum zaman bende rahatlıyorum ama sabit durmak gibi bir imkanım yok :KK50: Başımdan ziyade etraf dönüyor. Şimdi biraz rahatım ama yine aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum.
Doktor kontrolünde mi kullanıyorsunuz ilacı

İlacı dr vermişti evet ama her zaman kullanmıyorum . Baş dönmesi olduğunda bunu geçirmek için yani devamlı kullanılacak ve tekrar olmasını engelleyecek bir ilaç değil malesef canım. bu nedenle çok aşırı şiddetli değilse atak ilaç almıyorum .Dr zaten istersen iğne yapalım demişti ama ben iğneden korktuğum için ilaç istemiştim.

İlacı dr vermişti evet ama her zaman kullanmıyorum . Baş dönmesi olduğunda bunu geçirmek için yani devamlı kullanılacak ve tekrar olmasını engelleyecek bir ilaç değil malesef canım. bu nedenle çok aşırı şiddetli değilse atak ilaç almıyorum .Dr zaten istersen iğne yapalım demişti ama ben iğneden korktuğum için ilaç istemiştim.

KBB yemi muayene oldunuz yoksa nörolojiye mi .
Zaten bildiğim kadarıyla vertigoyu tamamen geçirecek bir ilaç yok :KK50: Atakların gelmesini engelleyebilelim yeter :26:

Hanımlar eşimde de aynı sorun vardı. Günlük yaşamını çok etkiliyordu. Daha sonra İstanbul' da bir profesörün (isterseniz yerini ögrenirim) bu sorunu çözdüğünü duyduk. Eşim gitti, orada 3 seans kafa hareketleri yaptırarak iç kulaktaki kristalleri yerine oturttular , 3 günde oturarak uyudu ve çok şükür geçti. Allah dermanı olmayan dert vermesin.

Noroloji bölümünde çalışan biri olarak bir nöroloğa görünmenizi tavsiye ederim. BPPV yani pozisyonel vertigo varsa bilen bir hekim tarafından manevra yapılarak ilaca gerek kalmadan düzeltilebilir.
Geçmiş olsun.

Bir gun isyerindeyim vebir telefon geldi.kardesim unv.okuyordu ozmn.kardesiminarkadasi oldugunu soyleyen biri.korkmayin.kardesiniz simdi hastanede vertigo denilen bir rahtsizliktanyatiyor.sizinle konusamaz.zor konusuyor.ayaga kalkamiyor dedii.ben nasil bagirdimmmmm..vekiz sakinlesinkorkmayin.bu bir atak bir muddet sonra duzelecek.dedii.kotu bir sonucu yok dedi.kulak icindeki bilye gibi birseyler varmis onlar ani hareketlerde yerinden oynuyormus ondan.kulak vucudun dengesini sagladigi icin ayakta duramiyordu.ve hastaneden bulundugumuz ile gelmesi cok zorzaman alir dediler.bir hafta sonra eve getirdik.ve yuruyemedi uchafta sonra duzeldii.bittigittiii.seneler oncedeteyzem olus.sifalar....korkmayin.ani hareketlerde hoplama ziplamalarda bile olabiliyormus...hatta teyzemi doktor arada aniden ittiririmiski o bilyeleryerine otursun..ahcnmallah sifa versin..kulak diyip geciyoruz ne kadar onemli ya...bizi m denge merkezimizzz.herkez sadeceduymak icin kullandigimiz bir organimiz saniyor...korkma..

Hanımlar eşimde de aynı sorun vardı. Günlük yaşamını çok etkiliyordu. Daha sonra İstanbul' da bir profesörün (isterseniz yerini ögrenirim) bu sorunu çözdüğünü duyduk. Eşim gitti, orada 3 seans kafa hareketleri yaptırarak iç kulaktaki kristalleri yerine oturttular , 3 günde oturarak uyudu ve çok şükür geçti. Allah dermanı olmayan dert vermesin.

bana özelden daha detaylı açıklarsanız çok sevinirim .
Âmiinn Âmiinnn :KK16:

Geçmiş olsun. Annem vertigo hastası. Birkaç yılda bir doktor bazı baş hareketleri yaptırıyor, bizim anlayacağımız dilde kristali sabitlediğini söylüyor. O hareketlerden sonra 2-3 sene atak olmuyor. Belki sorabilirsiniz

Ayni rahatsizlik bende de var. Ilk atagi yaklasik 15 yil önce yasadim. Uyanmistim, basimi saga cevirdim ve sanki dünya basima yikilir gibi her sey dönmeye basladi, yediklerimi de cikardim. Annemler kaldiramadi, ambulans cagirdilar, hastanede serum taktilar. Sebebi tam bulunamadi, kulaktaki kristallerden dendi. Cok asiri stresli dönemlerim de yine oluyor, engin yastikta yatarsam oluyor, ani bas hareketleri yaparsam ve karbonhidrat agirlikli beslenirsem oluyor. Ilac kullanmiyorum bunlara dikkat etmeye calisiyorum. Korkmayin, zamanla sıklıklari azaliyor

Valla kendisine öyle bi alıştım ki ugramadıgımda özlüyorum. Benim kulak kristallerinin oynamasıyla yakalıyo beni. Acıkcası bu acıyla yasamayı ögrendim.

Babam geçirdi, gerçekten kabus gibiydi. adam yürüyemiyordu resmen, devlet hastanesine gittik geldik bir kaç kez ama sonuç vermedi. En sonunda burada ki özel hastanelerden birinde iyi bir doktor bulduk, üç dört gün kadar hastanede yatışı oldu, düzeldi ve sonrasında hiç tekrarlamadı çok şükür.

X