• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vertigosu olan var mı?

Bence tüm hastalıkalr gibi bu vertigonun da başlıca nedeni stres. Be bir ilaç kullanıyorum günde iki kere. Önümüzdeki hafta tekrar nörolojiye gidip devam edip etmeyeceğimi soracağım. Ama bu arada boş durmadım. Erenköy Hastanesinden randevu aldım. Çünkü bu baş ağrısı ve dönmesi farkettim ki iş yerinde ne zaman sinirlensem ortaya çıkıyor. Günlük hayatta da çok mükemmeliyetçi biriyim. Bir psikoloğa gideceğim bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba, allah hepimize yardımcı olsun.bende de vertigo var ama baş dönmesi çok az, sadece gözlerimi açamıyorum, sersem gibiyim, birileriyle otururken az bişe oturduktan sonra,terliyorum, başımın dönmesi biraz artıyor,kalkıyorum yüzü yıkıyorum, ama beni en çok rahatsız eden şey, yaşadığım an bana rüya gibi geliyor.mesela öğleleyin biriyle oturduktan sonra,akşam o anı düşününce "bunu yaşayan benmiydim"diyebiliyorum kendime.hiçbirşey zevk vermiyor,ekrana uzun süre bakamıyorum,gelecekle ilgili çok kaygı duyuyorum.ilaç tedavisine başladım,yaşadığım ana konsantre olamıyorum, bu hep böylemi olucak, böyle hayat zindan olur,bide hipertansiyon var bende,napacağımı bilemiyorum,hiçbirşeyden zevk alamıyorum.sabahları midemde bulanıyor,sadece akşam yatmadan önce normal oluyorum,bak işte geçti diyorum yarına bişe olmucak diyorum,sabah oluyor uyanıyorum ,düşünmüycem diyorum ama aklıma giriyor çıkmıyor.umarım geçer,allaha yalvarıyorum hergün inşallah geçer.başım dönerse dönsün önemli değil, ama artık diğer insanlar gibi normal olmak istiyorum,ortamda otururken gülmek,sevinmek,rüyada gibi yaşamamak istiyorum. cevap yazarsanız sevinirim.saolun.

Benim de hemen hemen aynı şikaytelerim vardı. Vertigo zannediyordum ama panik bozukluk çıktı. KBB ve nörolojiye kontrollerini yaptır. Eğer bir sorun gözükmüyor, tüm testler normalse bir psikiyatriste görün. Sıkıntılarını anlat. Yazdığın belirtiler panik bozuklukta da görülebiliyor.

Arkadaşlar merhaba ben 4 senedir vertigo hastasıyım. iki sene boyunca ilaç kullandım. sonra doktor kontrolünde ilaçları azaltarak bıraktım; fakat 5-6 ay sonra tekrar nüksetti.bu sefer başka bi doktora gittim. bana manevralar uyguladılar. 10 günde bir gittim toplamda 3 kere. Manevra dediğim şey de kristallerin yerine oturması için size yaklaşık yarım saat boyunca belirli baş hareketleri yaptırıyorlar. kafanızı aşağıya sarkıtarak. bu şekilde düzeldim. bu hareketleri KBB bölümlerindeki odyologlar yapabiliyorlar.kesinlikle tuzdan ve ani kafa hareketlerinden özellikle de kafanızı arkaya itmekten kaçınmanız gerekiyor. yatakta aniden sağdan sola, soldan sağa dönmeyin. yüksek yastıkta yatın. bol su için. kafeinden uzak durun. bana çikolata da dokunuyor. ve en önemlisi de günde en az 8 saat GECE UYKUSU uyuyun. ginko biloba bitkisi tabletlerinin de iyi geldiği söyleniyor. mesela tebokan diye bir tablet var eczanelerde satılıyor. tabi öncelikle doktorunuza danışın. odyoloji bölümü olan hastanelere gitmenizi öneririm ya da kbb bölümünde odyologları olan hastanelere. benim bildiklerim bunlar. umarım yardımcı olabilimişimdir. bir de nöbet geldiği zaman kafanızı olduğu pozisyondan oynatmayın öylece durun ve bekleyin. oynattığınız zaman baş dönmeniz artacaktır. sakın umutsuzluğa kapılmayın. en önemli şey moral ve stresten uzak durmak. hiçbir şeye üzülmemeye çalışın çünkü bu dünyadaki en değerli varlık sizsiniz ve siz iyi olmazsanız kimseye iyiliğiniz dokunamaz.

off off annemdede çıktı bu rahatsızlık :59: geçen salı günü aniden başı dönmeye başladı, geçer diye yattı kadın kalkamadı bidaha .. hastaneye gttk serum verdi gönderdi bizi eve. ertesi gün daha beter oldu annem.. bi doktor bulduk götürdük vertigo dedi .. hastaneye yatrdı bütün herşeyine bakıldı emar falan. bu iç kulaktaki kristaller hareket etmiş. aşırı stres ve yük birike birike patlama yapmş sonunda. ilaç falan verdi şimdi evde annem ama çok üzülüyorum:14: hem ruhen hem bedenen çok yoruldum uykusuzum uyursam annemin dediğini duyamam çok sessiz konuşuyo bu rahatszlk yüzünden.. tuvalete gtmek istese ben varım babam işe gidiyo.. of of ne anlatıyım yaşadığımı bi ben bilirim annem yeterki iyi olsun ben hep yanında olurum:75: ANNEM LÜTFEN İYİ OL SAĞLIĞINA KAVUŞ SANA İHTİYACIM VAR.. SENİ BÖYLE GÖRMEK BENİ KAHREDİYO :14::14::14:

bende de kulak çınlaması var 4 aydır, doktorların verdiği ilaçların hiçbi faydası olmadı, dün yine gittim, doktor dedi ki bu ilaçları uzunca bir süre kullanıcaksın, ne kadar uzun dedim, 3-4 ay olabilir dedi. bi de bu hastalığın en büyük nedeni stres. stres ve gürültüden uzak durmaya çalış dedi.

kizlar bende vertigo var yani bas dönmesi diil tam olarak sersemlik oluo diziness denio sanirim bu duruma.kaos gibi gelio yasamak gezmek bazi zaman eve kendimi zor atiorum kalabalik yerler gurultulu ve hareketli yerler azdirio bnm dizinessi mesela alisveris yapmasini cok seviorum ama 10 dk sonra baslio bnm vertigo...hic keyif alamiorum sizde buna benzer seyler yasiomusunuz psikolojimi cok etkilio yaa bu durum tedavisi ne bilen varmi doktora gidicem pazartesi gunu...
Merhaba benimde gürültülü ortamlarda çok başım dönüyor duramıyorum lütfen cevap yazarmisin

Back