• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vertigosu olan var mı?

canım sen doktora gittin mi? teşhisin konduysa ilaçlarını ihmal etme sakın, düzenli kullan. bi süre sonra geçiyo zaten.. bende 5-6 sene önce olmuştu gene böle bişey hatta daha da şiddetliydi.. ev eşyalar üstüme gelirdi resmen.. sonra doktora gittim, ilaç verdi, geçti gitti..
her şeyin başı stress ya.. kafan rahat olunca hastalık filan kalmıyo.. kendimden biliyorum.. :5:

evet cnm ben cok onceden gitmistim o zaman veigo teshisi konmustu ama fazla sikayetim yoktu disarida fln hatta araba bile tutmuodu basimi dodurmuodu yani....
ama 2 yildir cok siddetli 2 yil oncede gitmsitim doktora ilac fln verdi yine ama ben cocuk duundugum icin kullanmadim hic ve gecmeden devam edio dolayisiyla sikayetlerim...ama bu ayda olmazsa bebek doktora gidicem artik cunku kaos gibi gelio artik....
sende ddisari ciktiginda yurudugun zaman gurultulu yerlerde alisveris merkezlerinde cok hareketli yerlerde fln tetikliomu bnm ole de kendimi eve bazen zor atiorum artik bide araba tutar oldu beni...su guzel havalarda disari cikmak cok icimden gelio ama sonrasi beni urkutuo acikcasi sende bnm sikayetlerim varmi cnm?

evet cnm ben cok onceden gitmistim o zaman veigo teshisi konmustu ama fazla sikayetim yoktu disarida fln hatta araba bile tutmuodu basimi dodurmuodu yani....
ama 2 yildir cok siddetli 2 yil oncede gitmsitim doktora ilac fln verdi yine ama ben cocuk duundugum icin kullanmadim hic ve gecmeden devam edio dolayisiyla sikayetlerim...ama bu ayda olmazsa bebek doktora gidicem artik cunku kaos gibi gelio artik....
sende ddisari ciktiginda yurudugun zaman gurultulu yerlerde alisveris merkezlerinde cok hareketli yerlerde fln tetikliomu bnm ole de kendimi eve bazen zor atiorum artik bide araba tutar oldu beni...su guzel havalarda disari cikmak cok icimden gelio ama sonrasi beni urkutuo acikcasi sende bnm sikayetlerim varmi cnm?

valla benim bu aralar hiç geçmediği için, kalabalık ortam filan farketmiyo sürekli dönüyo.. kafamın içi boşlukta gibi dolaşıyorum.. özellikle geceleri çok rahatsız oluorum, uyuyamıyorum.. yatakta sola dönünce acayip dönüyo başım, o yüzden hep sağ taraftan yatmak zorunda kalıyorum..bazen 1-2 gün geçer gibi oluyo, sonra tekrar başlıyo.. off çok sinir bozucu bi durum ya.. sende kalabalık ortamlara girme çok fazla, sahilde yürüyüşler filan yap cnm.. sakin yerlerde bulunmaya çalış madem tetikliyo diyosun.. bende pazartesi gidicem doktora, bakalım nolcak uff:59:

valla benim bu aralar hiç geçmediği için, kalabalık ortam filan farketmiyo sürekli dönüyo.. kafamın içi boşlukta gibi dolaşıyorum.. özellikle geceleri çok rahatsız oluorum, uyuyamıyorum.. yatakta sola dönünce acayip dönüyo başım, o yüzden hep sağ taraftan yatmak zorunda kalıyorum..bazen 1-2 gün geçer gibi oluyo, sonra tekrar başlıyo.. off çok sinir bozucu bi durum ya.. sende kalabalık ortamlara girme çok fazla, sahilde yürüyüşler filan yap cnm.. sakin yerlerde bulunmaya çalış madem tetikliyo diyosun.. bende pazartesi gidicem doktora, bakalım nolcak uff:59:

ya napim insan alisverise gitmek istio markette bile oluo dusun yani kaosu...kalabalik yerler cok tetiklio evet...sen doktordan gelince beni de bilgilendirirmisin cnm :71::71:

ya napim insan alisverise gitmek istio markette bile oluo dusun yani kaosu...kalabalik yerler cok tetiklio evet...sen doktordan gelince beni de bilgilendirirmisin cnm :71::71:

Tabiki buraya yazarım gelişmeleri :) tekrar geçmiş olsun cnm :61:

ay cnm gecmis olsun emin ol seni cok ii anliyorum cunku ayni sallani sersemlik bende de var bende bi ara sikintili donme gecirmistim sanirim o tetikledi ve 2 yildir var bu hi s bende de cok kotu bi duygu ya disari ciktigimda yurudugumde egildigimde yukari baktigimda magazalarda acikcasi hareketin oldugu her yer beni etkilio cocuk dusunuyorum ama bi turlu tutturamadigimiz icin artik karar verdim once bunun tedavisini olmak istiorum dusunsene hamile kaldigimda bu hislerle nasil basedebilirim....adet olim direk doktor yolu offf yaa bole sallana sallana gezen insanlara imreniorum yaaaaa:14:

çok zor ya böyle yaşamak o kadar zor ki kendimle yaşıt arkadaşlarıma bakıyorum hepsi gezip tozup eğleniyor bide kendime bakıyorum sonra ağlamaya başlıyorum bu hastalık tamemen geçmiyormuş sanırım daha çok gencim ortalama 70 yaşına kadar yaşasam 50 yıl nasıl geçer bu ömür bilmiyorum:2::2::43::43::43:

bnde de var bu hastalık daha doğrusu bnde menıer var 2si de aynı geçio.sizin dediğinz gibi önce yatakta sağa sola dönerken başım dönüodu sanki herşey bnle birlkte döner gibi hissediordm yatak fln.sonra kulağmda uğuldamalar meydana geldi.bazen dışarda oluyordu birden yürüyemiordm bile çok kötü oldum midem de bulanıyordu tabi haliyle.bnde gözlkten kaynaklaıo sandım göz doktoruna gittim bişe yok dedi. snra kbb a gittim ve stresten bu hastalığn oldğunu söledi bi ilaç yazdı.bn bu ilacı yaklaşık 2 sene kullandm ve çok ii geldi onu içince bi şikayetm olmuodu ama 1 gün içmiyim mesela hemen aynı hala dönüodm.çok şükür artık bıraktım ilacı böle bi şikayetm de yok bnm size diyeceğim hemen bi kbb a gidin ve ilaçlarını düzenli kullanın o zmn geçio.

canım o ilacın adı ne özelden yazarmısın bende o ilacı doktoruma sorayım belki banada bi faydası dokunur hep bi çare arayışı içindeyim:43::43::43:

kızlar hepinize çok geçmiş olsun bende yaklaşık 4 senedir vertigo hastasıyım hayatı felç eden atak geldiğinde dünyamı ters çeviren çok kötü bir hastalık vertigonun çeşitleri var benim ki pozisyonelmiş senelerce ilaç kullandım en ufak stres, sıkıntı, grip yani olumsuz ne varsa atak geçirmenize neden oluyor menier semptomları göstermesine rağmen işitme kaybı olmadığı için bu teşhisi de koyamadılar en yüksek dozda ilaçlar kullandım gitmediğim doktor kalmadı yollar da kaldım baş dönmesinden kaç kere acile kaldırıldım ama şükürler olsun şimdi iyiyim hacettepe hastahanesi odiyometri bölümünde tedavi oldum dr. ahmet bey var onun manevra tedavisi ve verdiği ilaçlarla şu anda hiç atak geçirmiyorum ama vertigodan kurtuluş yok hayatınızda ki en ufak olumsuzluk tekrar başa dönmenize neden oluyor tekrar hepinize çok geçmiş olsun...

Tabiki buraya yazarım gelişmeleri :) tekrar geçmiş olsun cnm :61:
saol cnm sanada cok gecmis olsun...
çok zor ya böyle yaşamak o kadar zor ki kendimle yaşıt arkadaşlarıma bakıyorum hepsi gezip tozup eğleniyor bide kendime bakıyorum sonra ağlamaya başlıyorum bu hastalık tamemen geçmiyormuş sanırım daha çok gencim ortalama 70 yaşına kadar yaşasam 50 yıl nasıl geçer bu ömür bilmiyorum:2::2::43::43::43:
sorma ccanim bende gezemiorum off bilirim nasil bisi oldugunu ama moral bozmak yok o zaman daha cok tetikliomus ama insani resmen depresyona surukleyen bisi bu yaaa....
kızlar hepinize çok geçmiş olsun bende yaklaşık 4 senedir vertigo hastasıyım hayatı felç eden atak geldiğinde dünyamı ters çeviren çok kötü bir hastalık vertigonun çeşitleri var benim ki pozisyonelmiş senelerce ilaç kullandım en ufak stres, sıkıntı, grip yani olumsuz ne varsa atak geçirmenize neden oluyor menier semptomları göstermesine rağmen işitme kaybı olmadığı için bu teşhisi de koyamadılar en yüksek dozda ilaçlar kullandım gitmediğim doktor kalmadı yollar da kaldım baş dönmesinden kaç kere acile kaldırıldım ama şükürler olsun şimdi iyiyim hacettepe hastahanesi odiyometri bölümünde tedavi oldum dr. ahmet bey var onun manevra tedavisi ve verdiği ilaçlarla şu anda hiç atak geçirmiyorum ama vertigodan kurtuluş yok hayatınızda ki en ufak olumsuzluk tekrar başa dönmenize neden oluyor tekrar hepinize çok geçmiş olsun...

saol cnm sanada cok gecmis olsun bende atak tarzinda diilde iste boyle sersemlik tarzinda bisi var disari cikarken yururken fln zaten sikayetlerimin hepsi burada yazio...iste bu yuzden insanin hayati resmen kAOS OLUO allah yyardimcimiz olsun...

cnm zaten atak dediğim bu yaşadıkların hatta mide bulantısı kusma baş dönmesi dakikalarca beyninin dönme hissi kulaklarında çınlama bende basınç dışarı çıkıyordu pof diye bir ses ben duyuyorum o kadar kötüydü ki Allah o günleri geri getirmesin çok dikkatli ol grip olmamaya çalış çünkü tetikliyor birde tuz çok fazla kullanma ilk başlarda biraz ağır geçiyor ama ilaç kullanmaya başlarsan zamanla azaldığını göreceksin.

cnm zaten atak dediğim bu yaşadıkların hatta mide bulantısı kusma baş dönmesi dakikalarca beyninin dönme hissi kulaklarında çınlama bende basınç dışarı çıkıyordu pof diye bir ses ben duyuyorum o kadar kötüydü ki Allah o günleri geri getirmesin çok dikkatli ol grip olmamaya çalış çünkü tetikliyor birde tuz çok fazla kullanma ilk başlarda biraz ağır geçiyor ama ilaç kullanmaya başlarsan zamanla azaldığını göreceksin.

dediklerine tamamen katılıyorum sinirlendiğimde birden yere düşecekmişim gb oluyo
doktorda grip olmanın tetiklediğini söledi
ben grip aşısı oldum acaba ondan sonra bu hastalık çıktı acaba yanlış bişeymi yaptım

Arkadaşlar bugün doktora gittim. Kulaktaki kristallerin oynamasından dolayı oluyormuş bütün bunlar. Ama esas tetikleyen stres dedi doktor. Aşırı stres, sıkıntıdan kaynaklanıyomuş. Ayrıca sert şeyler yeme ve sakız çiğneme dedi. Bikaç tane ilaç verdi. 1 aya bişeyin kalmaz dedi. İçim rahatladı valla çok takıyodum kafaya. Herkese acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun..:71:

Arkadaşlar bugün doktora gittim. Kulaktaki kristallerin oynamasından dolayı oluyormuş bütün bunlar. Ama esas tetikleyen stres dedi doktor. Aşırı stres, sıkıntıdan kaynaklanıyomuş. Ayrıca sert şeyler yeme ve sakız çiğneme dedi. Bikaç tane ilaç verdi. 1 aya bişeyin kalmaz dedi. İçim rahatladı valla çok takıyodum kafaya. Herkese acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun..:71:
cok gecmis olsun cnm demek ondanmis:26:bana da sanirim doktor bunu dicektir ama bnm onumde daha regl var eger olursam bende hemen solugu doktorda alicam hamilelik durumum olabilirde o yuzden simdi gidemiorum gitsem ilac vericek yine icemicem off ne zor yaa

ilaçların adı ne canım bende doktoruma danışayım

bana betaserc, pasiflora ve dramamine verdi ama doktorunuza danışmadan almayın genede.. nolur nolmaz..:80:

canım o ilacın adı ne özelden yazarmısın bende o ilacı doktoruma sorayım belki banada bi faydası dokunur hep bi çare arayışı içindeyim:43::43::43:
cnm özel msj yollayamıorm msj kapatisem dolmadaığı için burdan yazayım adı vasoserc ama sn doktoruna danış yine Allah acil şifa versn..

Öncelikle geçmiş olsun. Bu konu ile ilgili Deneyimli bir doktor tanıyorum.
Benimde çok yakın arkadaşım bu belirtileri yaşıyordu.
Ankara'da Prf. Dr İsmet BAYRAMOĞLU'na Gittik. Bir kaç tahlil yaptırdık sonunda 2 tane ilaç yazdı birisi S***L adında diğeride E ile başlıyordu.
Ama sabırla ilaçları zamanında içti. Şimdi Hala kullanıyor ama zamanla dozu azaltılıyor. Sadece E ile başlayanı kullanıyor ve Gayettttttt iyi.

Kızlar benim de 1 haftadır baş dönmem vardı.KBB ye gtiim. betaserc verdi. yaa geçio mu gerçkten bunu kullanınca? :( çok kötü bişi heraket etmeye korkar oldum :(

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Ben 3 gün önce mide bulantısı, klp çarpıntısı ve çıldıracağım korkusu ile acile gittim. Sakinleştirici ve serum verdiler. Gerçekten de geçen hafat iş yerinde çok fazla stres yaşamıştım. Ertesi günü kafamı yataktab kaldıramadım. Baş dönmesi değil de sanki arabasda hani tam uykuya dalacakken kafanızı kaldırırsınız ya öyle bir his. Pazartesi günü iş yerinne gittim oturduğum koltukta gözlerim kayıyor o şekilde. Hemen akşamına yine acile. Bu sefer baş dönmemi geçirmesi için serumla karışık ilaç verdiler. Dün de nörolojiye gittim. Doktor bazı fiziksel testler yaptı (baş hareketleri, sinirleri kontrol,yürüme) . İşitmemde bir sorun yok, çınlama yok. Muayene bulguların normal dedi ve V.... ile başlayan ilaçtan verdi. 10 gün kullanacağım olamzsa MR çekecek. Allah daha büyük hastalık vermesin.

Arkadaşlar öncelikle merhaba, allah hepimize yardımcı olsun.bende de vertigo var ama baş dönmesi çok az, sadece gözlerimi açamıyorum, sersem gibiyim, birileriyle otururken az bişe oturduktan sonra,terliyorum, başımın dönmesi biraz artıyor,kalkıyorum yüzü yıkıyorum, ama beni en çok rahatsız eden şey, yaşadığım an bana rüya gibi geliyor.mesela öğleleyin biriyle oturduktan sonra,akşam o anı düşününce "bunu yaşayan benmiydim"diyebiliyorum kendime.hiçbirşey zevk vermiyor,ekrana uzun süre bakamıyorum,gelecekle ilgili çok kaygı duyuyorum.ilaç tedavisine başladım,yaşadığım ana konsantre olamıyorum, bu hep böylemi olucak, böyle hayat zindan olur,bide hipertansiyon var bende,napacağımı bilemiyorum,hiçbirşeyden zevk alamıyorum.sabahları midemde bulanıyor,sadece akşam yatmadan önce normal oluyorum,bak işte geçti diyorum yarına bişe olmucak diyorum,sabah oluyor uyanıyorum ,düşünmüycem diyorum ama aklıma giriyor çıkmıyor.umarım geçer,allaha yalvarıyorum hergün inşallah geçer.başım dönerse dönsün önemli değil, ama artık diğer insanlar gibi normal olmak istiyorum,ortamda otururken gülmek,sevinmek,rüyada gibi yaşamamak istiyorum. cevap yazarsanız sevinirim.saolun.

Back