Vertigosu olan var mı?

pourqua

Hosgeldin dünyama...
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
4.690
7
358
Diğer
kizlar bende vertigo var yani bas dönmesi diil tam olarak sersemlik oluo diziness denio sanirim bu duruma.kaos gibi gelio yasamak gezmek bazi zaman eve kendimi zor atiorum kalabalik yerler gurultulu ve hareketli yerler azdirio bnm dizinessi mesela alisveris yapmasini cok seviorum ama 10 dk sonra baslio bnm vertigo...hic keyif alamiorum sizde buna benzer seyler yasiomusunuz psikolojimi cok etkilio yaa bu durum tedavisi ne bilen varmi doktora gidicem pazartesi gunu...

merhba cnm benım annemde aynı sorun var o da senın gbı aynı şikayetlerı yaşıyor vertigo başı dönüyor 3 hafta oldu ama hala tam olarak gecmedı ılac kullanıyor duzenlı olarak kulaklarda kı krıstallerin yer değiştirmesınden dolayı oluyormuş stres de etkı edıyor tabi bu hastalıga geçmiş olsun cnm

tsk ederim cnm annen icinde ayni dileklerim ona da gecmisolsun...peki annende bolemi kalabalik hareketli ve gurultulu yerler onda da bole sersemlik hissi,sanki uzayda yuruyomus gibi bi his veriomu ben markete alisveris yapmaya gidiorum mesela en fazla 10 dk yapabiliorum raflara bakamiorum sonradan hep sersemlik hep bi bas donmesi gibi bi haller...yuruyus bile yapamiorum yaaa o da tetiklio beni...bnm cok hafifti 5 6 yil once ilac icmisttim sonra biraktim ama 2 yildir hayatimi kaosa cevirio resmen disari cikmak kabus gibi oluo bide gezmeyide cok seviorum ama disari cikinca gezmek beni mahvedio...evden cok neseli cikiorum eve cok sinirli donuorum psikoljimi etkilio cunku

cnm geçen hafta beraber alısverişe çıkmıştık annemle 10 dk snra dedgn gbı baş donmeye basladı zor gttık eve annem de senın gbı gezmeyı sevıyor ama pek çıkamıyor demek kı tekrarlanabılıyor allah yardımcımız olsun

geçmiş olsun canım bende'de aynı sorun var malesef kabus gibi bir şey bu...

yani bu disari cikmakla gezip dolasmak hatta yuruyus yapmak bile bu sersemlik hissini dogurabiliyomu gercekten hayret ya bende bunlar olmuodu ilk doktora gittigimde simdi oluo bunlar bende kabus gibi yaaa peki nasil tedavin var cnm doktora gorundunmu

cok saol cnm ama inan anneni anlayabiliorum cok zor bi durum hayat kalitesini dusuruo insanin su an bebek dusunuorum ama korkuorum ya cunku surekli bu his bende sinir yapio disari cikmak zor oluo eve kapandim bundan dolayi cogu zaman cikmak istiorum sirf sonradan basim donuo die sonu kotu oluo diye cikmiorum ama kurtulmak istiorum nasil bi tedavi sureci var annenin sadce ilacmi icio terapi yapiolar mi bunun icin

merhba benim de böle bi sıkıntım vardı dahiliye doktoruna gittim 1 ay önce
bi ilaç verdi uzunca bi müddet kullanıcağimı söyledi kullandım bi hafta şikayetim azaldı
sonra ilacı atmayı unuttum ve bıraktım tekrar başladı hastalık
doktora tekrar gittiğimde kızdı bi süre kullanıcaksın bu hastalık zamanla geçicek hemen değil dedi

Başka kimse yokmu ya aranızda tecrubelrimizi paylaşsak acaba her vertigolu kisilerin dışarıda daha cokmu bası dönüp sersem gibi geziyo acaba her vertigolunun sikayetleri aynimidir bide bana anlamsız geliyo evde iyi olup ,gezerken bunu hissetmemiz sizde nasıl

canım bende de geçen sene başladı.önümden kalabalık geçsin o kalabalığa bakamam mesela hemen döner başım.aslında tam dönme de değil.kimseye anlatamam o dönmeyi.sanki sarsılıyormuş gibi olurum.bir de ışıklarda bekliyorsam giden arabalara bakamam.işte hareketli şeylere falan.ama benim öyle sürekli olmuyor şimdilik.ataklar halinde gelirmiş zaten canım!mesala benim yazın oldu iki üç hafta hep döndü başım.ayakkabımı bile bağlamak için eğilsem hemen başım dönerdi.sonra geçti.geçen şubat ayında gene başladı.bütün şubat evde yattım resmen.çekyata uzanıyorum ama sanki o çekyatı döndürüyorlarda bende o çekyatın içindeymişim gibi geliyor hep.neyse geçti şimdi 3 haftadır yok.uzunca bir süre de gelmese bari.ama arada küçük küçük oluyor.işte galiba stresten o da!!!

yA BU COK FENA HIS ANLATAMAM BENDE....kalabalik yerlerde cok hareketli yerlerde hemen sersemlik baslio normal bi bas donmesi diil bu sanki uzayda gibi oluorum yuruyus yapamiorum gezerken de cok oluo markete gidemiorum cok yuksek ses hemen beni etkileyip sersemlik yapio...mesela bide bende bisi var kitap fln okuyunca da one egildigimden dolayi mi bilmiorum ama yuzume bi bsainc girio ve biseye cok yogunlasirsamda sersemlik oluo konsantre olamiorum hicbiseye sinirlerim bozldu resmen doktora gidicem bebek istiodum ama bu ay yapmiorum tedavi olana kadar iyiyim ben diyene kadar dusunmicem sanirim bebekte bide o kadar cok istememe ragmen su an onu bile istemiorum bu ay dusun cunku gebelik surecinde de beni etkilicek bebegi etkilicek eziyet gibi bi gebelik gecirmek istemiorum ...artik tak dedi yani.. oooooooooooofffff mahvedio beni yaaaa her an hayattan kopuk yasiorum gibi hicbi aktivite yapamiorum yapsamda enfazla 10 dk

Basınız döndüğü ya da sersemlik hissettigiz zaman mide bulantinnizda oluyomu

canım önecelikle geçmiş olsun bu hastalık 7 aydır bende de var doktorlar buna kendi aralarında dizziness diyormuş ama tıpta bu ad geçmiyormuş neyse bende geçen yıl öss sınavı sonuçları açıklandığında böyle oldum sınavı kazanmıştım inglizce öğretmenliğini kazandım ama yaşadığım stresten dolayı ortaya çıkmış bu hastalık stres %70 tetikçisiymiş gitmediğim doktor kalmamıştı beyin mr ları kulak mr ları tahliller falan ama hiç bir şey çıkmadı ben manisada yaşıyorum izmire nörologlara falan gittim orda bir doktor bu teşhisi koydu ama hiç bir ilacı yok dedi sadece bazı egzersizler verdi bu arada benim okulum başladı çanakkaleye gittim ama o süreçte daha kötü oldum okulumu dondurmak zorunda kaldımsonra tesadüfen istanbulda bir kbb profu buldum 6 aydır onun tedavisini görüyorum eskiye göre çok az daha iyiyim yalnız yine bir ilaç yok kulaklarımda yüksek yerlere çıkmış gibi basınç oluyordu benim onun geçmesi için bir ilaç verdi kulak çınlaması ya da baş dönmesi için hiç bir ilaç yokmuş bide heyecan stres yapınca hastalığım artmasın diye antideprasan verdi başımın sersimliği geçsin diye de içinde tuz bulunan her şeyi yasakladı bunun dışında kayısı ve kuru incir dışındaki bütün kuruyemişler büyün asitli içecekler içinde maya bulunan bütün gıdalar sucuk sosis peynir pastırma limon sirke boza çikolata simit hazır dönerler köfteler mandalin portakal nar çay gibi bir çok besinde yasakladı :84:6 aydır bu perhizi uyguluyorum bunlar sersemlik hissini tetiklermiş faydası var mı diye sorarsınız azda olsa var ama hala kendimi okuluma gidecek kadar iyi hissetmiyorum mesela dün heyecanlı bir olay yaşadım dünden beri çok kötü bir sallantı hissi var bu hastalığın en büyük düşmanı heyecan mutsuzluk ve stres yalnız günümüz şartlarında böyle bir yaşam imkansız :2:umarım Allah herkese acil şifalar verir...

Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Birkaç aydır başım dönüyor sürekli. Önceleri geceleri olurdu mesela yatakta sağa sola dönerken filan. ama şimdi gündüzleri de olmaya başladı. hatta şuan bile başım dönüyo. sersem gibi yapıyo insanı. kafamın içinde bi dengesizlik var, boşlukta gibiyim sanki..
ama ben bunun stresten olduğunu düşünüyorum. uzun süredir sıkıntılı günler geçiyorum.. üniversite biteli 1,5 yıl oldu hala iş bulamadım..bunalıma girdim resmen boş boş takılmaktan:2:
2 ay önce nöroloğa gittim. mr filan istemedi benden gerek duymadı sanırım. bi hap verdi sadece, onu da 1 hafta kullandım bıraktım..
pazartesi kbb'ye gidicem artık. bakalım o ne diyecek.. off offff Allah herkese acil şifalar versin

ay cnm gecmis olsun emin ol seni cok ii anliyorum cunku ayni sallani sersemlik bende de var bende bi ara sikintili donme gecirmistim sanirim o tetikledi ve 2 yildir var bu hi s bende de cok kotu bi duygu ya disari ciktigimda yurudugumde egildigimde yukari baktigimda magazalarda acikcasi hareketin oldugu her yer beni etkilio cocuk dusunuyorum ama bi turlu tutturamadigimiz icin artik karar verdim once bunun tedavisini olmak istiorum dusunsene hamile kaldigimda bu hislerle nasil basedebilirim....adet olim direk doktor yolu offf yaa bole sallana sallana gezen insanlara imreniorum yaaaaa

bnde de var bu hastalık daha doğrusu bnde menıer var 2si de aynı geçio.sizin dediğinz gibi önce yatakta sağa sola dönerken başım dönüodu sanki herşey bnle birlkte döner gibi hissediordm yatak fln.sonra kulağmda uğuldamalar meydana geldi.bazen dışarda oluyordu birden yürüyemiordm bile çok kötü oldum midem de bulanıyordu tabi haliyle.bnde gözlkten kaynaklaıo sandım göz doktoruna gittim bişe yok dedi. snra kbb a gittim ve stresten bu hastalığn oldğunu söledi bi ilaç yazdı.bn bu ilacı yaklaşık 2 sene kullandm ve çok ii geldi onu içince bi şikayetm olmuodu ama 1 gün içmiyim mesela hemen aynı hala dönüodm.çok şükür artık bıraktım ilacı böle bi şikayetm de yok bnm size diyeceğim hemen bi kbb a gidin ve ilaçlarını düzenli kullanın o zmn geçio.

saol cnm....sana da gecmis olsun bilmezmiyim o duyguyuinsani resmen depresyona surukluo yaaa bazi egzersizler var o kristallerin yerlestirilmesiyle ilgili eger sorun onlarsa ama evde yapmaya korkuorum ben cunku bi kere deniyim dedim basim dondu baya bi gitti donup gecmedi yanni bende normal insanlar gibi hareket edebilmek istiyoruuuuummmmm:93:

canım sen doktora gittin mi? teşhisin konduysa ilaçlarını ihmal etme sakın, düzenli kullan. bi süre sonra geçiyo zaten.. bende 5-6 sene önce olmuştu gene böle bişey hatta daha da şiddetliydi.. ev eşyalar üstüme gelirdi resmen.. sonra doktora gittim, ilaç verdi, geçti gitti..
her şeyin başı stress ya.. kafan rahat olunca hastalık filan kalmıyo.. kendimden biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…