merhba cnm benım annemde aynı sorun var o da senın gbı aynı şikayetlerı yaşıyor vertigo başı dönüyor 3 hafta oldu ama hala tam olarak gecmedı ılac kullanıyor duzenlı olarak kulaklarda kı krıstallerin yer değiştirmesınden dolayı oluyormuş stres de etkı edıyor tabi bu hastalıga geçmiş olsun cnm
tsk ederim cnm annen icinde ayni dileklerim ona da gecmisolsun...peki annende bolemi kalabalik hareketli ve gurultulu yerler onda da bole sersemlik hissi,sanki uzayda yuruyomus gibi bi his veriomu ben markete alisveris yapmaya gidiorum mesela en fazla 10 dk yapabiliorum raflara bakamiorum sonradan hep sersemlik hep bi bas donmesi gibi bi haller...yuruyus bile yapamiorum yaaa o da tetiklio beni...bnm cok hafifti 5 6 yil once ilac icmisttim sonra biraktim ama 2 yildir hayatimi kaosa cevirio resmen disari cikmak kabus gibi oluo bide gezmeyide cok seviorum ama disari cikinca gezmek beni mahvedio...evden cok neseli cikiorum eve cok sinirli donuorum psikoljimi etkilio cunku
geçmiş olsun canım bende'de aynı sorun var malesef kabus gibi bir şey bu...
cnm geçen hafta beraber alısverişe çıkmıştık annemle 10 dk snra dedgn gbı baş donmeye basladı zor gttık eve annem de senın gbı gezmeyı sevıyor ama pek çıkamıyor demek kı tekrarlanabılıyor allah yardımcımız olsun
canım bende de geçen sene başladı.önümden kalabalık geçsin o kalabalığa bakamam mesela hemen döner başım.aslında tam dönme de değil.kimseye anlatamam o dönmeyi.sanki sarsılıyormuş gibi olurum.bir de ışıklarda bekliyorsam giden arabalara bakamam.işte hareketli şeylere falan.ama benim öyle sürekli olmuyor şimdilik.ataklar halinde gelirmiş zaten canım!mesala benim yazın oldu iki üç hafta hep döndü başım.ayakkabımı bile bağlamak için eğilsem hemen başım dönerdi.sonra geçti.geçen şubat ayında gene başladı.bütün şubat evde yattım resmen.çekyata uzanıyorum ama sanki o çekyatı döndürüyorlarda bende o çekyatın içindeymişim gibi geliyor hep.neyse geçti şimdi 3 haftadır yok.uzunca bir süre de gelmese bari.ama arada küçük küçük oluyor.işte galiba stresten o da!!!
Basınız döndüğü ya da sersemlik hissettigiz zaman mide bulantinnizda oluyomu
canım önecelikle geçmiş olsun bu hastalık 7 aydır bende de var doktorlar buna kendi aralarında dizziness diyormuş ama tıpta bu ad geçmiyormuş neyse bende geçen yıl öss sınavı sonuçları açıklandığında böyle oldum sınavı kazanmıştım inglizce öğretmenliğini kazandım ama yaşadığım stresten dolayı ortaya çıkmış bu hastalık stres %70 tetikçisiymiş gitmediğim doktor kalmamıştı beyin mr ları kulak mr ları tahliller falan ama hiç bir şey çıkmadı ben manisada yaşıyorum izmire nörologlara falan gittim orda bir doktor bu teşhisi koydu ama hiç bir ilacı yok dedi sadece bazı egzersizler verdi bu arada benim okulum başladı çanakkaleye gittim ama o süreçte daha kötü oldum okulumu dondurmak zorunda kaldımsonra tesadüfen istanbulda bir kbb profu buldum 6 aydır onun tedavisini görüyorum eskiye göre çok az daha iyiyim yalnız yine bir ilaç yok kulaklarımda yüksek yerlere çıkmış gibi basınç oluyordu benim onun geçmesi için bir ilaç verdi kulak çınlaması ya da baş dönmesi için hiç bir ilaç yokmuş bide heyecan stres yapınca hastalığım artmasın diye antideprasan verdi başımın sersimliği geçsin diye de içinde tuz bulunan her şeyi yasakladı bunun dışında kayısı ve kuru incir dışındaki bütün kuruyemişler büyün asitli içecekler içinde maya bulunan bütün gıdalar sucuk sosis peynir pastırma limon sirke boza çikolata simit hazır dönerler köfteler mandalin portakal nar çay gibi bir çok besinde yasakladı :84:6 aydır bu perhizi uyguluyorum bunlar sersemlik hissini tetiklermiş faydası var mı diye sorarsınız azda olsa var ama hala kendimi okuluma gidecek kadar iyi hissetmiyorum mesela dün heyecanlı bir olay yaşadım dünden beri çok kötü bir sallantı hissi var bu hastalığın en büyük düşmanı heyecan mutsuzluk ve stres yalnız günümüz şartlarında böyle bir yaşam imkansız :2:umarım Allah herkese acil şifalar verir...
Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Birkaç aydır başım dönüyor sürekli. Önceleri geceleri olurdu mesela yatakta sağa sola dönerken filan. ama şimdi gündüzleri de olmaya başladı. hatta şuan bile başım dönüyo. sersem gibi yapıyo insanı.kafamın içinde bi dengesizlik var, boşlukta gibiyim sanki..
ama ben bunun stresten olduğunu düşünüyorum. uzun süredir sıkıntılı günler geçiyorum.. üniversite biteli 1,5 yıl oldu hala iş bulamadım..bunalıma girdim resmen boş boş takılmaktan:2:
2 ay önce nöroloğa gittim. mr filan istemedi benden gerek duymadı sanırım. bi hap verdi sadece, onu da 1 hafta kullandım bıraktım..
pazartesi kbb'ye gidicem artık. bakalım o ne diyecek.. off offff Allah herkese acil şifalar versin
saol cnm....sana da gecmis olsun bilmezmiyim o duyguyuinsani resmen depresyona surukluo yaaa bazi egzersizler var o kristallerin yerlestirilmesiyle ilgili eger sorun onlarsa ama evde yapmaya korkuorum ben cunku bi kere deniyim dedim basim dondu baya bi gitti donup gecmedi yanni bende normal insanlar gibi hareket edebilmek istiyoruuuuummmmm:93:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?