Vernikli Ahşap Kapılarda Tadilat

iremefe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
4
0
Benim evimin kapıları vernikli ahşap kapılardan,aslında daha 6 senelik kapı ve çok sağlam ama ben rengini beğenmediğim için değiştirmek istiyorum.Aranızda vernikli kapısını boyatan varmı?Güzel oluyormu?

benim kapılar da aynı açık vernik.eşim tamamen zımparalanması gerektiğini ve çok zor olacağını söylüyor.
parkeyi değiştirdiğim de kapılar da uysun istiyorum.kapılar model olarak güzel ve sağlam.ama nasıl boyanır bilemiyorum.

bilgisi olan arkadaşlar vardır inşaALLAH.

ay lütfen bilen paqylaşsın çünki benimde kapılarım koyu daha 2 senek-lik ama bende açık renk yapmak istiyorum koçtaşta kapı boya var ama nasıl olur bilenler paylaşsın....

netten buldum arkadaşlar.eşimin dediği gibi..............

*Vernikli bir kapının üzerine tekrar vernik veya yağlı boya yapılacaksa üzerindeki parlaklığın ince bir zımpara ile alınması gerekir. Aksi taktirde boya akar, yapışmaz ve pullanma olur.

*Vernikli kapı boya yapılır.

Vernikli kapı boya yapmadan önce en önemli iş çok iyi ve özenli şekilde zımpara yapmak.

Zımpara yaparken vernikli yüzey çok iyi bir şekilde tahriş edilmelidir.

Vernik parlaklığını kaybetmeli boya o zaman daha iyi yapışır.

Zımpara işi bittikten mutlaka astar boyası uygulanmalıdır.

Astar boyası diğer katlardan biraz ince olmalıdır.

Kullanılacak boya yağlı boyadır.

Boya parlak ve ya mat ve ya yarı mat olarak uygulama yapılabilir.

Boya yapılırken mutlaka kapının kol ve ya aksesuarları sökülmelidir.

Eyer kol sökülmezse sonradan değişiklik yapıldığında bir önceki kol`un yeri belli olur.

Kapı boyanırken her kat öncesi kapı tekrar zımpara yapılmalıdır ama ilk zımpara kadar bastırarak yapıldığı ğibi deyil daha hafif bastırarak yapılmalıdır ve boya yaparken her kat uygulamasında mutlaka kuruma süresi beklenmelidir.

Kurma süresi en az 8 saat olmalıdır.

Kapı boyama işlemi bittiği zaman kapı tamamen kuruyunca kolları takılmalıdır

ben de koyu renk olan amerikan kapılarımı boyayacağım bu yaz kısmetse..bikaç kat ister eminim çünkü beyaza çevireceğim koyu rengi ama değer bi arkadaşım kendi evde boyamıştı çok güzel duruyordu hiç anlaşılmıyordu valla tekrardan boyandiğı...ama amerikan kapılar vernikli değil o açıdan kolay ama vernikliyse kesinlikle zımpara şart bence..

vernikli kapılarını boyatan varsa fotoğrafını gönderebilirmi lütfen.Çok kararsız kaldım.Boyatsam mı,değiştirsemmi diye.Yapılmış bir örnek görsem ona göre karar vericem.

benim kapılarımda öyleydi biz boyattık ama uzun is ilk önce vernigi tamamen kalmayıncaya kadar zımparalanıp üstüne macun cekilcek sonra astar ve en son yaglı boyayla boyanıo.evet güzel duruo ama sonraları boya sararıo kötü durmuyor ama ilk boyattıgınız gibide olmuyor.bence kapıları iyice zımparalatıp suan kapılarınız ne renk bilmiyorum ama yani acık renkmi koyu renkmi?tonunu tam bilmiyorum ama rengini biraz daha actırıp vernikletin daha iyi durur.zaten boyatınca zamanla boyanın rengi deisio koyulasıo yani beyazken bej gibi bi renk oluyo.

X