sımdılık 2 saat gunduz 2 saat gece seklınde calısıyorum cocugum oldugundan dolayı sımdılık 1-2ay planım bu sekılde..
her gün tüm derslere bakabiliyor musunuz ben hala tam başlayamadım nedense bi geriliyorum kpss adını duyunca
haftalık plan yapıp konuları ve ne kadar soru çözüleceğini yazıyorum bazen canım çalışmak istemesede sırf bitirmek için bile yapıyorum planı aksatmamak için verimli oluyor tavsiye ederim.
3 saat ingilizce bitmek üzere
ardından matematik ve tarih çalışacağım
ve en son da almanca
ayrıca şunu da belirtmek isterim, dil sınavına 190 kpssye de 281 gün kalmış
Bende hem ingilizce çalışcam hem kpss hem de işle ilgili halletmem gereken işlerim var. Eve iş getiriyorum onu da 1-2 aya bitirirsem rahatlayacağım :)) O işi bitirmem gerektiğinden kpssye de çalışmak istediğimden şöyle bir plan yaptım kendime:
ingilizceyi de sanki kpss dersiymiş gibi sıraya ekledim. Her dersten bir konu bitirince diğer derse geçerek çalışıyorum. İşle ilgili işimi de onun yanına ekleyeceğim önümüzdeki haftadan itibaren 1 saat iş, 1 saat de kpssye bakcam.
Çalışmaya yeni başladım kpssye. Türkçeden sözcükte anlamdayım. Elimdeki tüm kitapları tarayarak ilerliyorum. Ders sıralamam da şu şekilde: Türkçe,Matematik,Geometri, Tarih,Coğrafya, Anayasa, İngilizce.
ingilizceyi de günlük eklemen çok iyi olmuş, hep derler ya dil nankördür devamlı bakıp kullanacaksın yoksa unutursun, cidden öyle, her gün ingilizceden yeni şeyler öğrenmen ya da tekrar etmen ya da soru çözmen gerek, hiç birini canın çekmediyse, al bir ingilizce roman okumaya başla onu da canın istemedi netten ingilizce haberlere bak makale oku, sınavlarda hep gazetelerden net makalelerinden pasajlar soruyorlar zaten, çok işe yarıyor.
hepsine birden konu konu ilerlemeyi seçmişsin, ben de bir kere denemiştim ama yapamadım birbirine girdi benim bilgiler
bugün programımda:
ingilizceden roman, makale ve konuşma
kpssden tarih ve matematik
almancadan da gramer, makale ve kelime var.
ingilizceler bitti kpssden tarih bitti geriye matematik ve almancalar kaldı.
uyuyana kadar bu gece bunlar bitecek
bitirince gönül rahatlığıyla kk foruma girmek istiyorum
Kaizen, ingilizceye her gün bakmayacağım kpss dersi gibi sıra geldikçe bakcam şimdilik. İşle ilgili bi program yazmam lazım onu bitirince onun yerine ingilizceyi alıp her gün bakmayı planlıyorum. Ama belki her gün 5-10 kelime ezberleme gibi bi şey yapabilirim.
Kızlar her gün buraya yazalım ne kadar çalıştıysak. Olur mu?
o zaman günlük kelimelerini bir yere yazarken yanına örnek cümle de yaz, sadece kelime ezberleme akılda kalmıyor, günlük çalışmaya geçene kadar uygulayabilirsin, hem çok vaktini de almaz, en fazla 15-20 dakika
İngilizcede hangi kitapları kullanıyosunuz? Bende odtünün kitapları var sadece. Kpss için de ihtiyaç yayınlarının kitaplarını almayı düşünüyorum. Ne diyosunuz?
Ben yedi iklimin yds setini aldım daha çalışmaya başlamadım ama içinde dergiler var güzele benziyor. Yediiklimin soru bankası ve çek koparı var bi de iremin tüm serisi var önceden almış olduğum hedefim onları bitirebilmek. Bir de elimde akının taktik kitabı var ona çalışmıştım önceden hepsi bitmemişti ama onu beğenmiştim. En son girdiğm yds den 56 aldım. Hedefim 90 ve üstü bir puan. Sizin hedefiniz kaç kızlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?