Verimli ve Düzenli Çalışma

Kaizen_

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
473
6
16
34
İzmir
Hedef 2014 KPSS !!!

Günlük çalışmaları, nasıl verimli çalışacağımızı paylaşalım

Son düzenleme:
3 saat ingilizce bitmek üzere
ardından matematik ve tarih çalışacağım
ve en son da almanca

ayrıca şunu da belirtmek isterim, dil sınavına 190 kpssye de 281 gün kalmış

sımdılık 2 saat gunduz 2 saat gece seklınde calısıyorum cocugum oldugundan dolayı sımdılık 1-2ay planım bu sekılde..

her gün tüm derslere bakabiliyor musunuz ben hala tam başlayamadım nedense bi geriliyorum kpss adını duyunca

sımdılık 2 saat gunduz 2 saat gece seklınde calısıyorum cocugum oldugundan dolayı sımdılık 1-2ay planım bu sekılde..

başlangıç için çok iyi olmuş bence, başlarda günde dört saat ısınma olur senin için sonra üçüncü ayda çalışma temposuna alıştıkça daha da fazla çalışacaksın

ben çok hevesliyim şu an umarım hevesim böyle devam eder, iki gündür heyecanla kalkıp kitap defter kalemlerimi seriyorum ve çalışırken sıkıldıkça işim olacak çalışmazsam işim olmayacak evde pinekleyip duracağım diyorum, daha da bir gaza geliyorum

çocuğunla birlikte elbet daha zor olacaktır ama bu daha az çalışacaksın anlamına gelmiyor, daha çok çalışmalısın, iki kat fazla çalışmalısın, bütün boş vakitlerini kitaplarınla geçrmelisin

her gün tüm derslere bakabiliyor musunuz ben hala tam başlayamadım nedense bi geriliyorum kpss adını duyunca

matematik ve tarihle başladım, en zorlandıklarım bunlar olduğu için ilk zorları halletmeliyim, elbet matematiğin içinde geometri de var, bu üç dersin konularını halledip sonra coğrafya sonra vatandaşlığı bitireceğim, 17 ocaktan itibaren de bol bol soru çözmece

hiç sıkma canını, kpssye dokunmadıkça öteledikçe üstüne biner ağırlığı, sence de en iyisi konularını bitirip bir an öne soru bankalarını bitirmek değil mi, için rahatlamış olur, sınava son iki ay kala ise çerez gibi çözdüğünü düşün, en büyük rahatlık, sınavın da güzel geçerse, bir de atanırsan, değmeyin keyfine

biran önce planını yap ve ekim ayında hangi dersi konuyu kitabı bitireceğini yaz bize, burada bizden sonsuz destek göreceksin

haftalık plan yapıp konuları ve ne kadar soru çözüleceğini yazıyorum bazen canım çalışmak istemesede sırf bitirmek için bile yapıyorum planı aksatmamak için verimli oluyor tavsiye ederim.

haftalık plan yapıp konuları ve ne kadar soru çözüleceğini yazıyorum bazen canım çalışmak istemesede sırf bitirmek için bile yapıyorum planı aksatmamak için verimli oluyor tavsiye ederim.

harika gerçekten deçok verimli oluyor, bunu ben de uyguluyorum ve yararını gördüm, kesinlikle tavsiye ederim.

küçük bir defter aldım dış kabı kalın sağlamca, devamlı yanımda taşıyorum çantama atıyorum, yıpranmamalı
bu deftere ilk önce ekim kasım aralık ve ocak aylarında bitireceklerimi yazdım, sonraki sayfalara da hergün bitireceğim konuları yazdım günlük şeklinde, iki gündür çok iyi gidiyor, her yaptığım yanına bir tick atıyorum, pek seviniyorum

defterin birinci ve ikinci sayfadı yeşil ticklerle dolu, her günün sayfası böyle ilerlerse hem ne yaptığımı görmüş olacağım, aklımdaki gibi planladıklarımı zamanında bitirmişolacağım, hem de zamanı daha iyi değerlendirmiş olacağım. çünkü o gün içinde bitireceklerimi bitirmeden bir film izleyemiyorum kitap okuyamıyorum, ilk konular bitecek sonra gezmeye gidebilirsin diyorum, böylece programım aksamamış oluyor.

eğer yazmasaydım kesinlikle bugünlük bu kadar yeter az gezip tozayım derdim, azcık çalışma gözüme çok fazlaymış gibigelirdi.

bugünkü programı bitirdim, uykum gelene kadar yarınki programdan çalışacağım, hem yarını hafifletirsem gezmeye tozmaya da vaktim kalır

3 saat ingilizce bitmek üzere
ardından matematik ve tarih çalışacağım
ve en son da almanca

ayrıca şunu da belirtmek isterim, dil sınavına 190 kpssye de 281 gün kalmış

Bende hem ingilizce çalışcam hem kpss hem de işle ilgili halletmem gereken işlerim var. Eve iş getiriyorum onu da 1-2 aya bitirirsem rahatlayacağım :)) O işi bitirmem gerektiğinden kpssye de çalışmak istediğimden şöyle bir plan yaptım kendime:
ingilizceyi de sanki kpss dersiymiş gibi sıraya ekledim. Her dersten bir konu bitirince diğer derse geçerek çalışıyorum. İşle ilgili işimi de onun yanına ekleyeceğim önümüzdeki haftadan itibaren 1 saat iş, 1 saat de kpssye bakcam.

Çalışmaya yeni başladım kpssye. Türkçeden sözcükte anlamdayım. Elimdeki tüm kitapları tarayarak ilerliyorum. Ders sıralamam da şu şekilde: Türkçe,Matematik,Geometri, Tarih,Coğrafya, Anayasa, İngilizce.

ingilizceyi de günlük eklemen çok iyi olmuş, hep derler ya dil nankördür devamlı bakıp kullanacaksın yoksa unutursun, cidden öyle, her gün ingilizceden yeni şeyler öğrenmen ya da tekrar etmen ya da soru çözmen gerek, hiç birini canın çekmediyse, al bir ingilizce roman okumaya başla onu da canın istemedi netten ingilizce haberlere bak makale oku, sınavlarda hep gazetelerden net makalelerinden pasajlar soruyorlar zaten, çok işe yarıyor.

hepsine birden konu konu ilerlemeyi seçmişsin, ben de bir kere denemiştim ama yapamadım birbirine girdi benim bilgiler

bugün programımda:
ingilizceden roman, makale ve konuşma
kpssden tarih ve matematik
almancadan da gramer, makale ve kelime var.

ingilizceler bitti kpssden tarih bitti geriye matematik ve almancalar kaldı.
uyuyana kadar bu gece bunlar bitecek

bitirince gönül rahatlığıyla kk foruma girmek istiyorum

Son düzenleme:

Kaizen, ingilizceye her gün bakmayacağım kpss dersi gibi sıra geldikçe bakcam şimdilik. İşle ilgili bi program yazmam lazım onu bitirince onun yerine ingilizceyi alıp her gün bakmayı planlıyorum. Ama belki her gün 5-10 kelime ezberleme gibi bi şey yapabilirim.

o zaman günlük kelimelerini bir yere yazarken yanına örnek cümle de yaz, sadece kelime ezberleme akılda kalmıyor, günlük çalışmaya geçene kadar uygulayabilirsin, hem çok vaktini de almaz, en fazla 15-20 dakika

İngilizcede hangi kitapları kullanıyosunuz? Bende odtünün kitapları var sadece. Kpss için de ihtiyaç yayınlarının kitaplarını almayı düşünüyorum. Ne diyosunuz?

Ben yedi iklimin yds setini aldım daha çalışmaya başlamadım ama içinde dergiler var güzele benziyor. Yediiklimin soru bankası ve çek koparı var bi de iremin tüm serisi var önceden almış olduğum hedefim onları bitirebilmek. Bir de elimde akının taktik kitabı var ona çalışmıştım önceden hepsi bitmemişti ama onu beğenmiştim. En son girdiğm yds den 56 aldım. Hedefim 90 ve üstü bir puan. Sizin hedefiniz kaç kızlar ?

İngilizcede hangi kitapları kullanıyosunuz? Bende odtünün kitapları var sadece. Kpss için de ihtiyaç yayınlarının kitaplarını almayı düşünüyorum. Ne diyosunuz?

bende ingilizce almanca karşılaştırmalı bir kitap var, sonra ingilizc konusma ve seyehat rehberi var, sonra grammer in use var, ingilizce yds için piyasada hangi kitap varsa soru bankası alıyorum, hacttepe taş yayınları da çok iyi, birde els english var her sene her sınava dair yeni yayınlar gönderir kendi sitesinden satın alabilirsin ama.

kpss için beyazkalem ve ihtiyaç var bende, ama murat data yargı yediiklim de çözmek istiyorum.

ingilizceden 97 mi ne almıştım en son girdiğim sınavda bayag oluyor, ama dil öğrencisiyim orta lise hazırlık üniversite hep ingilizce gördüm eğitimi, şimdi girsem sınava 80 anca alırım, yeniden ısınmam lazım, asıl almancayı halletmem gerekiyor. geçen seneki sınavdan 72 alabildim, hedefim almancayı da ingilizceyi de 90 a yükseltmek.

kpss genel kültür ve genel yetenek sorularının da sadece yarısını yapabildim sürem yetmedi, hızlanmalı, çerez gibi çözmeliyim, hemen konuları bitirip çok soru çözmem lazım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…