Olur tabi:)Artık kedi bakımı, zorlukları vs bilgi paylaşımı da bekleriz. En azından almak isteyenlere bir fikir olur. Neler yaşayacağını bilerek hareket eder insanlar.
Ben kedilere dokunamıyorum ama bir köpeğimiz olsun isterim. Onun içinde zaman olması lazım. Köpekleri dışarı çıkartmak dolaştırmak lazım. İlerde istiyorum :) Oğlum çok istiyor.
Kediciği verecek kimse olmadığı için bizimle kalacak. Ben hem kedinin hem de ailemizin sağlığı için elimden geleni yapmaya çalışacağım.Zamanında 2 tane kedi ile beraber yaşayan biri olarak, çok yorucu ve sağlık yönünden yıpratıcı bir süreç olmuştu. (Benim kedilerim gibi sizin kedinizin de uzun tüylü olacağını düşünüyorum.) Ev temizliği ve hijyeni açısından 2 çocuklu bir aileye evcil hayvan sahiplenmek çok riskli bence. Hayvan sever arkadaşların tepkisini çekmek istemem ama ben sadece kışı geçirmek için kedilerimi alıp (annem almıştı) onlara 13 yaşlarına kadar baktım. Bence şimdiden vazgeçmeniz daha yararlı olacaktır. Tabi seçim sizin.
Elinden geleni yapacağına eminim canım. Senin gibi bir sahibi olacağı için çok şanslı Boncuk Bey :) Evcil hayvan sahibi olmak çok özel bir duygu. Ben kendi adıma elimden geleni yaptığımda yetemediğimi görüp çok üzüldüm ve giderek stresli ve huzursuz bir ruh haline büründüğüm için annemin emaneti olan kedilerimden vazgeçmek zorunda kaldımKediciği verecek kimse olmadığı için bizimle kalacak. Ben hem kedinin hem de ailemizin sağlığı için elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Elecda ne kadar güzel birsey yapmışsınGünaydın Hanımlar
Cumartesi Eskişehir’e gittik. Gece, sabaha kadar bir kedi miyavladı. Sabah eşim ve Ela inip baktılar. Bir gözü kapanmış, perişan bir yavru kedi buldular. Aşağı düşmüş, çalıların arasına sıkışmış. Alıp veterinere götürdük. 1 aylık bebekmiş daha. Veteriner gözünü açtı, parazit şurubu verdi. Balkonda dahi bakılmaması lazım, kışı evde geçirmezse ölür dedi. Kayınvalidem ve görümcem bakmayı kabul etmediler. Öyle olunca aldık geldik biz de.
Kediciğin bu dünyada yiyecek ekmeği varmış ve sorumluluk bize verilmiş. Üstümüze düşeni yapacağız biz de:)
Sizi boncuk bey ile tanıştırayım:)
Hayvan bakmak büyük sorumluluk,layıkıyla bakabilmrk önemli.Ne güzel siz bu görevi en güzel şekilde yerine getirmişsiniz.Robot makinanızın markası ne acaba?,ne kadara ne zaman aldınız?.Bende ev süpürmekten hoşlanmıyorum, normal süpürge kadar işe yarıyormu cidden?Konusu gelmişken ben de kendi tecrübelerimi paylasayım. Biri kedi 3 kızımız ile birlikte 5 kişi yaşıyoruz evde. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki evde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken en a yorulduğum canlı kedimiz. O kendi kendine bakıyor zaten benim tek yapmam gereken evi daha sık temizlemek (ki bu tüm aile içinde iyi birsey). Kapalı tuvaleti var kedimizin önünde siyah petekli bi paspası var, çıkar çıkmaz ona bastığı için kumlar fazla dagılmıyor. Ama kediyle yaşayan herkes bilir ki bir miktar kum mutlaka partilerde taşınır bir yerlere. Bunun için yakın zamanda robot süpürge edindim( okadar geç kalmışım ki bu teknolojiye) aldığımdan beri evi supurmuyorum hergun robotu kurup gidiyorum işe geldiğimde pırıl pırıl. Neyse aşılarını ysptırıyoruz her yıl, tırnaklarını uzadıkca eşimle kesiyoruz, veterinerden hoşlanmıyor çünkü. Uzayınca kendisi de rahat edemiyor çünkü. Yılda bir kez de traş ettiriyoruz ozellikle yazın, tuyleri daha parlak oluyor ve ferahlıyor, bize de iyi oluyor tabi Bir aylıkten beri bizimle yaşıyor, kızlarım doğacağı zaman ailelerimiz çok karşı çıktı ama asla kabul etmedik, Allah nasip ederse ömrümüzün sonuna kadar bizimle Kızlarım 36. Haftada doğdu, prematüre sınırında yani. Titiz bir bakım gerekiyordu o zamanlar bile kimseye göndermedik onu, sadece daha dikkat ettik, zaten oda alışamadı kızlara hiç yaklaşmadı çok uzaktan izledi. Çok mu risk almış olduk bu sureçte? Ben oyle düşünmüyorum, bu konuyu hem veterinere hem kadın doğumcumuza hem cocuk doktoruna sorduk. Evden gondermeniz gerek demediler, evde iyi bakılan kuru mama ile beslenen bir kedinin tuyunun kazak tuyunden farkı yok dedi veteriner. Gecenlerde kendi dişçimde randevu alamayımca evin yakınında bi dişçiye gittim, kedimizden bahsedince hemen gonder onu, çocuklara soyle boyle yaparlarla verdi veriştirdi, 2. Randevuyu almadım kendisinden. Neyse çok uzattım, çok seviyorum onu ve hayatımıza kattığı güzellikleri. kızlarım kardeşlerini sayarken onu da sayıyor çok hoşuma gidiyor evimin minik canı ruhuma iyi gelenim o
Yani ben de normal supurgenin yerini tutabileceğini sanmıyordum ancak 1gun once süpürülmüş hatta silinmiş evde topladıgı şeyi gozlerimle gordum. Bence en buyuk farkı gozle gorulen kırıntının dışında tüy ve tozu toplama ozelliği müthiş gerçekten. Anker 11s markası, navigasyonsuz model ama benim evim 3+1 küçük bi ev gerek yok navigasyona. Hepa filtreli tozu çok iyi topluyor, 7cm yatakodadındaki bazanın altına giriyor (orası tam 7cm) temiz olmayacagını dusunenlerinin bu düşünceli ilk kullanımda değişecektirHayvan bakmak büyük sorumluluk,layıkıyla bakabilmrk önemli.Ne güzel siz bu görevi en güzel şekilde yerine getirmişsiniz.Robot makinanızın markası ne acaba?,ne kadara ne zaman aldınız?.Bende ev süpürmekten hoşlanmıyorum, normal süpürge kadar işe yarıyormu cidden?
Olmazmı teşekkürler :) en çok almak istediğim şeylerden birisi.En kısa zamanda edinmeye çalışcamYani ben de normal supurgenin yerini tutabileceğini sanmıyordum ancak 1gun once süpürülmüş hatta silinmiş evde topladıgı şeyi gozlerimle gordum. Bence en buyuk farkı gozle gorulen kırıntının dışında tüy ve tozu toplama ozelliği müthiş gerçekten. Anker 11s markası, navigasyonsuz model ama benim evim 3+1 küçük bi ev gerek yok navigasyona. Hepa filtreli tozu çok iyi topluyor, 7cm yatakodadındaki bazanın altına giriyor (orası tam 7cm) temiz olmayacagını dusunenlerinin bu düşünceli ilk kullanımda değişecektirben eskiden hafta sonu evi detaylı süpürüp siliyor hafta içi carşamba aksamda sıradan süpürge tutuyordum. Vaktim olmuyordu çünkü tam mesai çalışıyorum hergun taze yemek yapıyorum 3 yaşında 2kızım var; çok fazla oyun istiyorlar. Robotu aldığımdan beri ev hergun supuruluyor 100dk çalışıyor,( eşyalarım ayaklı, halım az) kapısı açık tüm odalara giriyor, rastgele dolasıyor fakat illaki heryerden geçiyor. Artık süpürmeye vakit ayırmayınca haftada 2 kez siliyorum, inan silme bezi eskisi gibi kirlenmiyor bile. Toz benim evde dayanamadığım birşey, yeri gelmişken kurutma makinası da acayip toz ve hav topluyor. Detaylı yazmaya calıştım umarım faydalı olmuşumdur.
Bi de marka model söylersen başka bişi istememYani ben de normal supurgenin yerini tutabileceğini sanmıyordum ancak 1gun once süpürülmüş hatta silinmiş evde topladıgı şeyi gozlerimle gordum. Bence en buyuk farkı gozle gorulen kırıntının dışında tüy ve tozu toplama ozelliği müthiş gerçekten. Anker 11s markası, navigasyonsuz model ama benim evim 3+1 küçük bi ev gerek yok navigasyona. Hepa filtreli tozu çok iyi topluyor, 7cm yatakodadındaki bazanın altına giriyor (orası tam 7cm) temiz olmayacagını dusunenlerinin bu düşünceli ilk kullanımda değişecektirben eskiden hafta sonu evi detaylı süpürüp siliyor hafta içi carşamba aksamda sıradan süpürge tutuyordum. Vaktim olmuyordu çünkü tam mesai çalışıyorum hergun taze yemek yapıyorum 3 yaşında 2kızım var; çok fazla oyun istiyorlar. Robotu aldığımdan beri ev hergun supuruluyor 100dk çalışıyor,( eşyalarım ayaklı, halım az) kapısı açık tüm odalara giriyor, rastgele dolasıyor fakat illaki heryerden geçiyor. Artık süpürmeye vakit ayırmayınca haftada 2 kez siliyorum, inan silme bezi eskisi gibi kirlenmiyor bile. Toz benim evde dayanamadığım birşey, yeri gelmişken kurutma makinası da acayip toz ve hav topluyor. Detaylı yazmaya calıştım umarım faydalı olmuşumdur.
Yazmıştım aslındaBi de marka model söylersen başka bişi istemem
peki yolda herhangi bi takılma yaşadın mı? artık yurt dışı alımları sıkıntılıymış ya?Yazmıştım aslındaanker 11s, amazon çok satanlarında oldukça ekonomik bir model. Bu teknoloji artık benim hayatıma girdi bozulsa da artık donuşu olmaz evdeki ile yolları ayırana kadar sanırım irobot 7+ epey ucuzlamış olur(7-8bin dolayında şuan) ozananda ona geçerim diye düşünüyorum, kendi kendini temizliyor, efsane.
Gunaydın, amazondan almadım Turkiye de satıştapeki yolda herhangi bi takılma yaşadın mı? artık yurt dışı alımları sıkıntılıymış ya?
çok teşekkür ederim, konuyu dağıttım ama kusura bakmasınlarGunaydın, amazondan almadım Turkiye de satışta
Merhaba canım nasılsın? Tanımadığın birine hediye almak kadar kötüsü yok. Ama ben olsam İlber Ortaylı- Bir ömür Nasıl yaşanır kitabını alırdım. Daha bitirmedim ama harika bir kitapMerhabaelecda uzun zamandır okuyamadım nasılsın:) başta sen olmak üzere bir konuda herkesten fikir almak istiyorum en çok tavsiye edeceğin, yeri sende farklı olan, sana en çok şey katan beş kitap nedir? (Bunu kendim için soruyorum ona göre alışveriş yapıcam)
İkinci sorum: Daha yeni girdiğim bir arkadaş grubunda hediye çekilişi yaptık birbirimize kitap alıcaz, bana çıkan kişiyle birebir hiç muhabbetim olmadı böyle birine hangi kitabı almamı tavsiye edersiniz?
Canım bende yenidoganken kullandim kantaron ama 2 3 günde fayda etmeyince mecburen 1 kaç kere sudocrem sürdümBen kantaron yagı kullanıyorum, poposunda ki pişik için, çok etkili.
İlgi alanını bilmediğim birine kitap seçmek zor gerçekten.Merhabaelecda uzun zamandır okuyamadım nasılsın:) başta sen olmak üzere bir konuda herkesten fikir almak istiyorum en çok tavsiye edeceğin, yeri sende farklı olan, sana en çok şey katan beş kitap nedir? (Bunu kendim için soruyorum ona göre alışveriş yapıcam)
İkinci sorum: Daha yeni girdiğim bir arkadaş grubunda hediye çekilişi yaptık birbirimize kitap alıcaz, bana çıkan kişiyle birebir hiç muhabbetim olmadı böyle birine hangi kitabı almamı tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?