Sana neler oluyor kısmında üzüldüğünü yazmışsın. Ona yardımcı olamamak mı üzüyor seni? Bir an önce atlatmasını mı istiyorsun, bu konuda kolaylığa mı ihtiyacın var?üzülüyorum konuşmaya çalışıyorum korktuğu şeylerin gerçekte olmadığını söylüyorum yanına uzanıp saçlarıyla oynayarak uyutmaya çalışıyorum ben bir elimle saçlarıyla oynarken o diğer elimi sımsıkı tutuyor. ben bahane olduğunu düşünüyorum ama bunu ona hiç yansıtmadım yanı korktuğuna inandığımı biliyor. anne gece ben uyuyunca yanımdan kalkma ne olur diyor. kalkacağımı söylüyorum çünkü gece uyandığında beni yanında bulamazsa güven kaybı yaşamasın.
MerhabaEylül Ayı Okunacak Kitaplar
İlber Ortaylı-Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Mark-Manson-Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı
Nermin Yıldırım-Unutma Dersleri
Merhaba,Merhabalar uzun zamandır sayfayı takipteyim ama yazmaya elim varmıyor bir türlü. Çünkü oluşturabildiğim bir rutinim yok ve yaz tatili dönemi özellikle çok dağınık geçti. Umudum okulların açılması ile kendime çeki düzen vereceğim yönünde.
Yapmam gerekenler için bir liste yaparak başlayayım işe
-Yaz boyu aldığım vermem gereken kilolar, sağlıklı beslenme
-Sırt ve boyun ağrılarım sebebi ile yapmam gereken spor, özellikle pilates
-Sabah erken kalkmak ve bir sabah meditasyonu, küçük bir yoga pratiği, kılmak istediğim sabah namazı
-Kitap okumalarımı düzenlemek istiyorum. Kitap alma hızıma yetişmeyen okuma hızımı dengelemek ihtiyacındayım.
-El işi hobi için vaktim var ama elimde telefonla çok uğraşıyorum bunu azaltıp bir hobiye bir elişine yönelme niyetindeyim.
-Şiddetsiz iletişim eğitimlerine katılıyorum, bu sene açılacak senelik eğitimi de listeme eklemeye niyetliyim
Bu arada sabah 9 akşam 5 devlet memuruyum.
İki çocuğum var biri 7,5 biri 5 yaşında kızım 2. sınıfa başlayacak oğlum anasınıfına
Okudum ve çok beğendim. Okumadığım bir tek Unutma Dersleri kaldı. Son kitabı Misafir'i pek beğenmedim ancak Dokunmadan'ı inanılmaz beğenmiştirm.Merhaba
Bilmiyorum okudunuz mu ama Nermin Yıldırım'ın Unutma Beni Apartmanı'nı da tavsiye ederim.
sanırım yardımcı olamamak üzüyor beniSana neler oluyor kısmında üzüldüğünü yazmışsın. Ona yardımcı olamamak mı üzüyor seni? Bir an önce atlatmasını mı istiyorsun, bu konuda kolaylığa mı ihtiyacın var?
Bende bir tek Misafir'i okumamıştım, almayı düşünüyordum.Okudum ve çok beğendim. Okumadığım bir tek Unutma Dersleri kaldı. Son kitabı Misafir'i pek beğenmedim ancak Dokunmadan'ı inanılmaz beğenmiştirm.
Tavsiyeler için çook teşekkürlerMerhaba,
Öncelikle hoş geldiniz
Yazdığınız konu başlıkları için, minik tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
- Yaz boyu aldığım vermem gereken kilolar, sağlıklı beslenme: Aralıklı orucu bir araştırın, ben çok faydasını gördüm.
-Sırt ve boyun ağrılarım sebebi ile yapmam gereken spor, özellikle pilates: Sabahları egzersiz yapmak kolay değil, bu alışkanlığı kazanabilmek için sabah rutininde zaten yaptığınız iki işin arasına sıkıştırmaya çalışın. Buna sandviç yöntemi deniyor. İki tanıdık şeyin arasına yeni birşeyi eklediğinizde, beyin buna çok tepki vermiyor ve adapte olması daha kolay oluyor. Ben limonlu su ve duş alma arasına ekledim. 10-15 dk kadar sevdiğim hareketleri yapmaya çalışıyorum.
-Sabah erken kalkmak ve bir sabah meditasyonu, küçük bir yoga pratiği, kılmak istediğim sabah namazı: Başak Sayan'nın Youtube'a eklediği meditasyon videosunu seyredin. Instagram'da da 21 günlük meditasyon sürecini bir inceleyin derim. Be de bu ay deneyeceğim.
-Kitap okumalarımı düzenlemek istiyorum. Kitap alma hızıma yetişmeyen okuma hızımı dengelemek ihtiyacındayım: Tavsiyem toplu kitap siparişi vermemek. Bunu ben de çok yapıyordum ama okunmamış kitaplar, insana zihinsel bir yük oluşturuyor. Tane tane alıp, okudukça yenisini alın. Bir de 2019 için okunacak kitap listesi yapmanızı tavsiye ederim. Her ay içinden kalılığına göre 2-3 kitap seçersiniz. Alıp da uzun zamandır okumadığınız, bir türlü elinizin gitmediği kitaplar var ise kurtulun o kitaplardan. Onları okumayacaksınız, sizin için henüz zamanı gelmemiş. Zihnnizden ve evinizden uzaklaştırın o kitapları.
-El işi hobi için vaktim var ama elimde telefonla çok uğraşıyorum bunu azaltıp bir hobiye bir elişine yönelme niyetindeyim.: Telefonda hangi uygulamalarda çok vakit geçiriyorsanız, haftanın belli günleri, belli saat aralıklarında o uygulamaları telefondan silebilir ve el işi yapabilirsiniz. Süre dolduğunda uygulamayı geri yüklersiniz.
Merhaba !geceleri geldiğini hissetiğim zaman yatağına götürüp uyutuyorum ancak bazen çok yorgun oluyorum geldiğini hissetmiyorum bile sabah uyandığımda sürpriz oluyor. konuşmayı çok denedim elecda korkuyorum diyor neden korkuyorsun dediğimde herşeyden diyor. bunu yenemedim bahane biliyorum ama korkmak kelimesini düşürmüyor dilinden.
Ben im kitap kargom da yoldaEylül Ayı Okunacak Kitaplar
İlber Ortaylı-Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Mark-Manson-Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı
Nermin Yıldırım-Unutma Dersleri
mutlaka araştırıcam bu kitabı çok teşekkür ederim.Karanlıktan korkan çocuk diye bir kitap var onu da okuyabilirsiniz. Hem ebeveynler için öneriler var hem de çocuğa korkuyu yenmek üzerine yapabileceğiniz aktiviteler.
Ben de İlber Ortaylı’nın kitabını merak ediyorum. Güzel ve anlamlı bir hayat yaşamış bir adamın tecrübelerini 20 liraya öğrenebilmek inanılmaz bir durum bence.Ben im kitap kargom da yolda
İlber hocayı okumak için sabırsızlanıyorum
Bir süredir oğlum için almayı düşündüğüm kitapalrda siparişte.
Çok heyecanlıyım onunla yeni kitaplar maceralar içimde kelebekler uçuruyor
Kitap seviyoruzz
Ben de İlber Ortaylı’nın kitabını merak ediyorum. Güzel ve anlamlı bir hayat yaşamış bir adamın tecrübelerini 20 liraya öğrenebilmek inanılmaz bir durum bence.
Oğlun için hangi kitapları aldın?
Çocuğunuz kaç yaşında?mutlaka araştırıcam bu kitabı çok teşekkür ederim.
6 yaşındaÇocuğunuz kaç yaşında?
Doğan hocanın kitabında bir okuru şöyle yapmış
Gece görüş gözlüğü almış karanlıkta takıp hazine avına çıkmışlar böyle yenmişler
Herkesib yöntemi başka olabilir tabi ki
Çocuğun yaşına ilgisine göre değişebilir
Okul hayatı hayırlı uğurlu olsun, öğrenme arzusunu körükleyen insanlarla karşılaşsın hepGünaydın Hanımlar,
Dün Ela’yı işe götürdüm. İş çıkışı avm’ye uğradık. Pedegog Tansu Oskay’ın “Uykusuz Anne Kalmasın” kitabını aldım. Ela’ya da Sara Şahinkanat’ın yeni kitabı “Babamın Battaniyesi”ni aldık.
Niyetim dün akşam gece emzirmesini keserek, İpek’i uyutmaktı ancak önce kitabı okuyup öyle başlayayım diye düşündüm. İnce bir kitap zaten. Bugün okur, akşam da başlarım.
Ela’nın okul dolabını yerleştirmeye gideceğiz bugün. Sabah alarmını 07:30’a kurdum ve kalktı kendisi. Yarın ve Cuma oryantasyon var. 9’da başlayıp 12’de bitecek. Bu hafta 07:30’da kalkmaya devam eder. Pazar gününden itibaren 07:00’de kaldırırım. 08:00’de ders başlıyor. Akşam uykusunu da 08:30’a çekmem lazım.
Kreş veya anaokulu tecrübesi olan sevgili arkadaşlarım
Okullardaki wc sistemi nasıl? Her tuvalet ayrı ayrı mı yoksa tuvalette üç dört tane klozet olup hepsi bir arada mı? Arada paravan var mı? Aynı anda wc ihtiyacı gelen çocukların aynı anda çiş yapmaları ve üst baş çekmeleri gibi durumlar nasıl oluyor?
Hiç sordunuz mu okullara?
Havlu mu havlu kağıt mı kullanılıyor?
Bir de okullarda ödül adı altında yada öylesine dağıtılan şeker jelibon vs gibi durumlarla karşılaştınız mı? Deneyimelrinizi merak ediyorum
Böyle bir durumla karşılaşsanız ( aynı anda giyinme soyunma veya jelibon yedirme gibi) ne tepki verirdiniz?
Defalarca uyarmama rağmen üçtür topitop veya jelibon verildiğini duydum oğlumdan o sebeple soruyorum?
Bu okul dönemi ne sıkıntılı süreçmiş
Evde öğrettiklerimiz sakındırdıklarımız ile okul örtüşmezse bu çocuğu nasıl etkiler?
Veliler de anlamıyorum insanları; duyarsız ilgisiz önemsemiyor böyle konuları ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?