Popüler Konu Verimli Rutin

Sana neler oluyor kısmında üzüldüğünü yazmışsın. Ona yardımcı olamamak mı üzüyor seni? Bir an önce atlatmasını mı istiyorsun, bu konuda kolaylığa mı ihtiyacın var?

AĞUSTOS AYI DEĞERLENDİRMESİ VE EYLÜL AYI PLANLAMALARI

Sağlıklı Yaşam

Aralıklı oruç beslenme düzenimi aksatmadan devam ettirebildim. Kahvaltı 09:00-09:30, akşam yemeği de 17:00-17:30 arası olacak şekilde besleniyorum. Öğünlerde yiyecek ksıtlamasına gitmedim. Canım ne istiyorsa onu yedim. Şu an kilom 66’da sabitlendi. 62-63 bandında kendimi daha iyi hissediyorum. Ela’nın okulu açıldıkta sonra yürüyüşlere başlayacağım. Umarım hedeflediğim kiloya inebilirim.

Bu ay Venatura’nın takviyelerini kullanmaya başladım. Ayrıca kadım doğuma genel kontrol ve smear testi için, genel cerrahiye de meme ultrasonu için gitim. Çok şükür birşey çıkmadı.

Sabah egzersizlerini de arada aksatsam da genel olarak yaptım. Okulun açılmasıyla birlikte daha düzenli yapmayı planlıyorum.

Başak Sayan’ı instagram’dan takip etmiyorsanız, mutlaka takip etmenizi tavsiye ederim. Bu ay, kendisinin geçen hafta sonlandırdığı 21 günlük meditasyonunu yapmayı istiyorum.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Ela’yı kendi başına uyumaya alıştırma işlemi tamamdır. Akşam rutininden sonra öpüp odadan çıkıyoruz. Dün, okul zamanı sabahları kendi uyanabilmesi için çalar saat aldık. Sabahları kendi uyanıp, tuvalet, diş, giyinme ve yatak toplama işlerini halletmesini bekliyorum. Akşam yatmadan yine kendisi çanta kontrolü ve formasını ayarlamak ile sorumlu olacak.

İpek için doktor gece emzirmesini kesmemi ve yatağını ayırmamı tavsiye etmişti. Bu geceden itibaren gece emzirmesini kesip, İpek’in odasında beraber uyumaya geçiş yapacağım. Uyuyamadıkça oyun falan oynarız artık napalım:)

Düzenli ve Sade Bir Ev
Önümüzdeki hafta Türkmenlere yardım aracı tekrar bize uğrayacak. Fırsattan istifade eşimle yazlık ve kışlıklarımızı detaylı gözden geçirdik ve epey kıyafet ayırdık. İpek ve Ela’nın kıyafetlerinden de ayırdım.

Evdeki peluşlar Eskişehir’e gönderildi. Büyük yer puzzleları da Türkmen çocuklara gönderilmek üzere paketlendi.

Bu ay dekorasyon işlerinin bir kısmını hallettim. Mutfak ve yemek masalarına vazo ve yapma çiçek aldım. Salon duvarı için metal bir pano beğendim ancak henüz parasını ayarlayamadım. Bir de yatak örtüsü almak istiyorum.

İyi Görünmek
Cildimdeki döküntüler epey azaldı. Tru Eco Beyond’dan aldığım kapatıcı bitmişti. Ben de tavsiye üzerine Note markasının bb kremini ve mineral concealar’ını alıp denedim ancak ürünün en açık rengi, benim için koyu kaldı maalesef. Beyond’u ara ara yoklayıp, kullandığım ürün gelince sipariş vereceğim.

Verimli İs Hayatı
Ağustos ayı iş planından kalan 3 tane işi, Eylül ayı planına aktardım. Eylül ayı da sakin geçecek gibi görünüyor.

Para Yönetimi
Ağustos ayı inanılmaz masraflı bir ay oldu. Ela’nın kitap, kırtasiye, okul kıyafeti, ayakkabısı, sonbaharlık kıyafet eksikleri derken epey para harcadım. Bir de kuzenimin düğünü derken kenarda gram altın olarak tuttuğum parayı da harcamak zorunda kaldım. Çok şükür eksi hesabım ve kredi kartım yok.

Biri altın diğeri dolar olmak üzere, iki adet birikim hesabım var. Dolar olanın adı güvenlik fonu:) Ben işsiz kalırsam, yeni iş bulana kadar mevcut hayat standardımızı sürdürebilmek amacıyla biriktiriyorum. Bu nedenle aylık çıkan ekstra masraflarda bu parayı kullanmıyorum. Bu tarz durumlar için Ağustos ayında sıfırlamış olduğum gram altın hesabını kullanıyorum. Eylül ayı başında bir miktar dolar aldım. Altın hesabına önümüzdeki ay biraz yatırım yapmayı düşünüyorum.

Toplumsal Fayda
Türkmen göçmenlerine kışlık kıyafet ağırlıklı bir koli daha hazırladık. Kurban bağışını Lösev’e yaptık. 2020’de aylık olarak düzenli bir bağış bütçesi oluşturmak istiyorum.

Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz

Yazdığınız konu başlıkları için, minik tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

- Yaz boyu aldığım vermem gereken kilolar, sağlıklı beslenme: Aralıklı orucu bir araştırın, ben çok faydasını gördüm.
-Sırt ve boyun ağrılarım sebebi ile yapmam gereken spor, özellikle pilates: Sabahları egzersiz yapmak kolay değil, bu alışkanlığı kazanabilmek için sabah rutininde zaten yaptığınız iki işin arasına sıkıştırmaya çalışın. Buna sandviç yöntemi deniyor. İki tanıdık şeyin arasına yeni birşeyi eklediğinizde, beyin buna çok tepki vermiyor ve adapte olması daha kolay oluyor. Ben limonlu su ve duş alma arasına ekledim. 10-15 dk kadar sevdiğim hareketleri yapmaya çalışıyorum.
-Sabah erken kalkmak ve bir sabah meditasyonu, küçük bir yoga pratiği, kılmak istediğim sabah namazı: Başak Sayan'nın Youtube'a eklediği meditasyon videosunu seyredin. Instagram'da da 21 günlük meditasyon sürecini bir inceleyin derim. Be de bu ay deneyeceğim.
-Kitap okumalarımı düzenlemek istiyorum. Kitap alma hızıma yetişmeyen okuma hızımı dengelemek ihtiyacındayım: Tavsiyem toplu kitap siparişi vermemek. Bunu ben de çok yapıyordum ama okunmamış kitaplar, insana zihinsel bir yük oluşturuyor. Tane tane alıp, okudukça yenisini alın. Bir de 2019 için okunacak kitap listesi yapmanızı tavsiye ederim. Her ay içinden kalılığına göre 2-3 kitap seçersiniz. Alıp da uzun zamandır okumadığınız, bir türlü elinizin gitmediği kitaplar var ise kurtulun o kitaplardan. Onları okumayacaksınız, sizin için henüz zamanı gelmemiş. Zihnnizden ve evinizden uzaklaştırın o kitapları.
-El işi hobi için vaktim var ama elimde telefonla çok uğraşıyorum bunu azaltıp bir hobiye bir elişine yönelme niyetindeyim.: Telefonda hangi uygulamalarda çok vakit geçiriyorsanız, haftanın belli günleri, belli saat aralıklarında o uygulamaları telefondan silebilir ve el işi yapabilirsiniz. Süre dolduğunda uygulamayı geri yüklersiniz.

Tavsiyeler için çook teşekkürler
-Aralıklı oruç daha öncesinde yapmıştım. Şimdi tekrar düzene girmek istiyorum birlikte yapıyor olmak beni motive edecektir.
- Hali hazırda iş yerime yakın bir spor klubüne üyeyim öğle aralarında giderek oluşturduğum bir düzenim vardı onu bozdum. Sabah yapmak zor olabilir dediğin gibi bu nedenle kardio ya da pilates gibi bir sporu öğlene almak benim için iyi olacak.
-Başak sayan meditasyonuna bir göz attım. Akşam daha ayrıntılı inceleyeceğim ona göre başlayabilirim. Belki de birlikte başlamış oluruz
-Daha dün yine 5 kitap siparişi verdim. Elimdeki kitaplar bitene kadar online siparişten uzak durmaya niyet ettim.
- En çok kullandığım uygulama instagram maalesef. Dönem dönem siliyorum ama şu dönem tam dağıttığım sabah akşam hikaye attığım dönem maalesef. Tavsiyeni hemen bu akşam devreye sokacağım. Ufak bi kitap ayracı yapmak istiyorum kanaviçeden bitirip sabaha fotosunu atmaya niyet ediyorum.

Teşekkürler

Merhaba ! einstein dediği gibi korkuyu kabullenmek neyden korktuğunu anlamaya çalışın. Karanlıktan korkan çocuk diye bir kitap var onu da okuyabilirsiniz. Hem ebeveynler için öneriler var hem de çocuğa korkuyu yenmek üzerine yapabileceğiniz aktiviteler. Bir inceleyin isterseniz kitabı, benim henüz kızım 10 aylık olduğu için ayrıntılı incelemedim ama işinize yarar gibi duruyor.
Bir de çocuk kitabı olarak " Nasıl hissediyorum " diye bir seri var, korktuğum zaman nasıl hissediyorum diye bir kitabı olmalıydı sanırım, hikaye kitabı olarak çocuğunuza onu da okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Eylül Ayı Okunacak Kitaplar

İlber Ortaylı-Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Mark-Manson-Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı
Nermin Yıldırım-Unutma Dersleri
Ben im kitap kargom da yolda
İlber hocayı okumak için sabırsızlanıyorum

Bir süredir oğlum için almayı düşündüğüm kitapalrda siparişte.
Çok heyecanlıyım onunla yeni kitaplar maceralar içimde kelebekler uçuruyor

Kitap seviyoruzz

Ben de İlber Ortaylı’nın kitabını merak ediyorum. Güzel ve anlamlı bir hayat yaşamış bir adamın tecrübelerini 20 liraya öğrenebilmek inanılmaz bir durum bence.
Oğlun için hangi kitapları aldın?

Günaydın Hanımlar,

Dün Ela’yı işe götürdüm. İş çıkışı avm’ye uğradık. Pedegog Tansu Oskay’ın “Uykusuz Anne Kalmasın” kitabını aldım. Ela’ya da Sara Şahinkanat’ın yeni kitabı “Babamın Battaniyesi”ni aldık.

Niyetim dün akşam gece emzirmesini keserek, İpek’i uyutmaktı ancak önce kitabı okuyup öyle başlayayım diye düşündüm. İnce bir kitap zaten. Bugün okur, akşam da başlarım.

Ela’nın okul dolabını yerleştirmeye gideceğiz bugün. Sabah alarmını 07:30’a kurdum ve kalktı kendisi. Yarın ve Cuma oryantasyon var. 9’da başlayıp 12’de bitecek. Bu hafta 07:30’da kalkmaya devam eder. Pazar gününden itibaren 07:00’de kaldırırım. 08:00’de ders başlıyor. Akşam uykusunu da 08:30’a çekmem lazım.

Gerçekten inanılmaz

Kırmızı çizgi- erdem çocuk yayınları:çocuk ihmal ve istismarına karşı çocuk dilinde korunmayı anlatan bir kitap

Tırtık tütüyor-robert starling:öfke kontrolüyle ilgili

Bir dostluk masalı-susanna isem
Dostluk ve yardımlaşma ile ilgili

Küçük ayının uzun yolculuğu-feridun oral yalvaç ural: annesi olmadan geziye çıkan bir küçük ayıyı anltıyıor

kitaplaeıma kavulunca detaylıca incelerm yazarım inşaallah

Çocuk dünyası bambaşka..

Çok seviyorum

mutlaka araştırıcam bu kitabı çok teşekkür ederim.
Çocuğunuz kaç yaşında?
Doğan hocanın kitabında bir okuru şöyle yapmış

Gece görüş gözlüğü almış karanlıkta takıp hazine avına çıkmışlar böyle yenmişler
Herkesib yöntemi başka olabilir tabi ki
Çocuğun yaşına ilgisine göre değişebilir

6 yaşında

Okul hayatı hayırlı uğurlu olsun, öğrenme arzusunu körükleyen insanlarla karşılaşsın hep
Uyku konusunda instagramda oyacanak ve attachment parenting hesaplarını takip etmeni önerebilirim.
Umarım kolaylıkla halledersiniz gece emmesini.

Benim hikayemde ben uyku öğünü denilen gece 10-11 gibi çocuk uyurken emzirilen sonrasında sabaha kadar beklenen yöntemi denemiştim. İşe yaramıştı. Ama her çocuk farklı. Kolaylıklar diliyorum

Kreş veya anaokulu tecrübesi olan sevgili arkadaşlarım

Okullardaki wc sistemi nasıl? Her tuvalet ayrı ayrı mı yoksa tuvalette üç dört tane klozet olup hepsi bir arada mı? Arada paravan var mı? Aynı anda wc ihtiyacı gelen çocukların aynı anda çiş yapmaları ve üst baş çekmeleri gibi durumlar nasıl oluyor?
Hiç sordunuz mu okullara?
Havlu mu havlu kağıt mı kullanılıyor?

Bir de okullarda ödül adı altında yada öylesine dağıtılan şeker jelibon vs gibi durumlarla karşılaştınız mı? Deneyimelrinizi merak ediyorum

Böyle bir durumla karşılaşsanız ( aynı anda giyinme soyunma veya jelibon yedirme gibi) ne tepki verirdiniz?

Defalarca uyarmama rağmen üçtür topitop veya jelibon verildiğini duydum oğlumdan o sebeple soruyorum?

Bu okul dönemi ne sıkıntılı süreçmiş
Evde öğrettiklerimiz sakındırdıklarımız ile okul örtüşmezse bu çocuğu nasıl etkiler?

Veliler de anlamıyorum insanları; duyarsız ilgisiz önemsemiyor böyle konuları ..

Merhaba. Öncelikle hayırlı, mutlu, sağlıklı eğitim öğretim yılları dilerim. Sonda yazacağımı başta yazayım: okullar "bilinçli" veli hassasiyetlerini taşımıyorlar genel olarak.

Kızım ve oğlum okula gidiyorlar. Kızım ortaokula başlayacak. Oğlum anaokulu. Özel ve devlet tecrübelerini yaşadık.

Tuvaletlerde hem paravan olan da vardı, arada duvar olanda. Yarı özel devlet anaokulunda gittiğinde oğlum ayakta çiş yapmayı öğrenip geldi malesef. Bu durum benim için önemliydi. Gidip konuştuğumda tuvalete götüren yardımcı alaya, "Aaa, sende mi ayakta yapıyorsun?! Tek ayakta çiş yapmayan oğlum oydu." dedi. Oğluma konuştuğumda birisinden gördüğünü söyledi. Sonrasında her ne kadar konuşup anlatsak ta illa gördüğünü yapmak istiyor malesef.
Genelde birden çok tuvalet olunca aynı anda ihtiyacı olan çocuklarda bir problem yaşanmıyor diye biliyorum. Çocukların özbakım becerilerini kazanarak okula gitmeleri önemli. Çünkü bu konuda çok da yardımcı olunmuyor. Yeri geldi iç çamaşırı kirli de geldi oğlum. Giderek azaldı bu durum. Altına çiş kaçırınca beni arayıp çağırmışlardı dwğiştirmem için.
Üstlerini kendileri çıkarıp giyiyorlar. Anaokulunda eşofman giyilmesi konusunda bayağı baskı yapardı öğretmen ve müdüre hanım.

Özelde mahremiyete dikkat eden bir kuruma verdik. Orada çiş yaparken o onu gördü, bu bunu gördü durumu yaşamadık. Zaten konuştuğumuzda da kendileri de çok hassastı. Orada da kendi kıyafetini kendi çıkarıp giyiyor. En fazla el yıkama konusunda hatırlatma yapılıyor. Tuvalet sayısı çok çok daha fazla. Lavabolar da öyle. Sıkışık bir durum yaşanacağını düşünmüyorum. Yarı özel devlet anaokulunda katta 2 tuvalet vardı erkekler için. Bu özel kurumda bir dönem havlu kullanıldığını gördüm ve kendi çocukları olsa bu havluyu kullandırıp kullandırılmayacağını sordum. Haklısınız dediler ama çok da birşey değişmedi açıkçası. Bir dönem böyle gitmişizdir. Sonraki zamanlarda kağıt havluya geçildi. Şimdi havlu kullanılan bir yer görmedim.

Ödül adı altında verilen zararlı gıdaları onlar ya da veliler "zararlı" görmedikleri ya da "aman canım n'olacak" mantığıyla baktıkları için bir aşama kaydedemedim. Ne yaparsam yapayım, ne söylersem söyleyeyim bir şekilde yedi malesef. Ben de mümkün olduğu kadar el yapımı gıda veren yerleri tercih etmeye çalıştım/çalışıyorum. Ama bu zihniyetleri kökten değiştirmek gibi bir durum olamıyor. Hep azunlıkta ya da çoğu zaman tek kaldım.

Hassasiyetlerinizi anlıyorum. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…