• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Verem!

Evet inşallah doktorun dediği şeyler çıkmaz. Sadece önemsiz bir enfeksiyondur umarım. Teşekkürler.
Yanlış anlamazsanız bir şey soracağım

Eşiniz boxer mı giyiyor, pamuk kilot mu?

Üreme yok, ama tekrarlayan sistit bana bunu düşündürdü.
Sentetik kumaşla, terleyen deri bakteri barındırır değil mi? Fluranız bozuluyor başta.

Ben jinekoloğumla, kısmen böyle konuşma yaptım, Onu anımsayıp soruyorum

Gecmis olsun uroloji uzmanindansa bi nefroloğa mi görünseniz acaba? Böbreklerle alakali bi durum olabilir. Ilac ismi vermek ne kadar dogru bilmiyorum ama toz şase denediniz mi gece iciliyor sabaha kadar idrara cikmiyorsunuz sabah cikinca baya rahatlatiyor. Bi de cok etkili bi antibiyotik var en inatçı idraryolu enfeksiyonuna dahi iyi geliyor. Ancak hepsinden önemlisi kültür tekrari ve gerek görülürse sintigrafi çekilmesi daha uygun olur. Tbc ciddi bi teşhis bunun icin ppd testleri var dispansere gidebilirsiniz.

Toz şase daha önce kullandım ama sonra tekrar ediyor enfeksiyon. Bi yarın emfeksiyon hastalıkları bölümüne gitmeyi düşünüyorum bakalım inşallah önemli bir şey değildir.
Yanlış anlamazsanız bir şey soracağım

Eşiniz boxer mı giyiyor, pamuk kilot mu?

Üreme yok, ama tekrarlayan sistit bana bunu düşündürdü.
Sentetik kumaşla, terleyen deri bakteri barındırır değil mi? Fluranız bozuluyor başta.

Ben jinekoloğumla, kısmen böyle konuşma yaptım, Onu anımsayıp soruyorum
Boxer giyiyor, ama her gün duş alır. Ondan olduğunu sanmıyorum nedense.

Toz şase daha önce kullandım ama sonra tekrar ediyor enfeksiyon. Bi yarın emfeksiyon hastalıkları bölümüne gitmeyi düşünüyorum bakalım inşallah önemli bir şey değildir.

Boxer giyiyor, ama her gün duş alır. Ondan olduğunu sanmıyorum nedense.
Şu ara jinekoloji muayenesini de yaptırın bence

Bir de, pamuklu iç çamaşırından zarar gelmez, asıl şu yaz gününde ihtiyacımız var.

Kusura bakmayın lütfen. Tecrübem olduğu için, paylaşmak istedim.

Haddimi aşmadım umarım. Şifa bulun tez zamanda

herkese merhaba, hiç geçmeyen idrar yolu enfeksiyonum var bir kaç aydır sürekli rahatsızım. İdrarda bakteri enfeksiyon var fakat kültürde üreme görülmedi? Doktor çok ilginç drdi, her şey olabilir. Tüberküloz da olabilir falan dedi. Antibiyotikleri kullanın cuma tekrar gelin dedi. Bu arada eşimde de var enfeksiyon. İkili tedavi görüyoruz ama bir türlü geçmiyor. Açıkçası bu durumdan korkmadım değil.
Veremde öksürük olur bende öksürük yok dedim ama doktor hayır alakası yok dedi.
Biraz rahatlamaya ihtiyacım var. Moralim sabahtan beri alt üst/
Sizce üreme görülmemesi çok kötü mü?
Veremde oksuruk olmuyor bazen. Enistemede surekli gittigi bir dernekte bulasmis. Eger verem ise Allah yardimciniz olsun. Hele ki evde cocuklar varsa cok dikkatli olun. Ablam elektrik dugmelerine kadar surekli dezenfektanli suyla silerdi.

Şu ara jinekoloji muayenesini de yaptırın bence

Bir de, pamuklu iç çamaşırından zarar gelmez, asıl şu yaz gününde ihtiyacımız var.

Kusura bakmayın lütfen. Tecrübem olduğu için, paylaşmak istedim.

Haddimi aşmadım umarım. Şifa bulun tez zamanda
Yok estağfurullah sorun değil ben de eşim de pamuklu çamaşır kullanıyoruz zaten. Ama jinekolojik muayene yaptırcam inşallah bayramdan sonra.

Veremde oksuruk olmuyor bazen. Enistemede surekli gittigi bir dernekte bulasmis. Eger verem ise Allah yardimciniz olsun. Hele ki evde cocuklar varsa cok dikkatli olun. Ablam elektrik dugmelerine kadar surekli dezenfektanli suyla silerdi.
Allah göstermesin inşallah değilimdir. Eniştenizin belirtileri nasıldı?

Akciğer tüberkülozu damlacik yoluyla bulasiyor yani havada asılı kalan partiküllerle özel maske takmadığı sürece aynı ortamdan bulasabilir

Gecmis olsun uroloji uzmanindansa bi nefroloğa mi görünseniz acaba? Böbreklerle alakali bi durum olabilir. Ilac ismi vermek ne kadar dogru bilmiyorum ama toz şase denediniz mi gece iciliyor sabaha kadar idrara cikmiyorsunuz sabah cikinca baya rahatlatiyor. Bi de cok etkili bi antibiyotik var en inatçı idraryolu enfeksiyonuna dahi iyi geliyor. Ancak hepsinden önemlisi kültür tekrari ve gerek görülürse sintigrafi çekilmesi daha uygun olur. Tbc ciddi bi teşhis bunun icin ppd testleri var dispansere gidebilirsiniz.
Nefroloji böbrek yetmezlikleri böbreğin dahili hastalıklarıyla uğraşır üroloji ye görünmesi daha mantıklı enfeksiyona giderseniz zaten kadın doğum ve urolojiye yönlendirir

Bende geçirdim verem yani idrarla alakası olabilir çünkü ben hastanede yatarken orada birisi göz tüberkülozu olmuştu illa akciğeri tutacak diye bişey yok bildiğim kadarıyla her veremde terleme öksürük yapmaz eğer akçiğerdeyse öksürük vs.nefes darlığı olur.ama sıkıntı yapmayın zaten sizde verem varsa buşaşıcı biliyorsunuz eşinizede geçmiştir. Koldan yapılan bi test var onu yaptırın eğer pozitif çıkarsa ilaç başlarlar tedavisi uzun fakat korkulacak bişey değil artık ayaktan tedavi ediliyor Allah daha beterini vermesin

Bende geçirdim verem yani idrarla alakası olabilir çünkü ben hastanede yatarken orada birisi göz tüberkülozu olmuştu illa akciğeri tutacak diye bişey yok bildiğim kadarıyla her veremde terleme öksürük yapmaz eğer akçiğerdeyse öksürük vs.nefes darlığı olur.ama sıkıntı yapmayın zaten sizde verem varsa buşaşıcı biliyorsunuz eşinizede geçmiştir. Koldan yapılan bi test var onu yaptırın eğer pozitif çıkarsa ilaç başlarlar tedavisi uzun fakat korkulacak bişey değil artık ayaktan tedavi ediliyor Allah daha beterini vermesin
Amin amin inşallah. Ama verem olsa eşimde de idrarında aynı enfeksiyonlar mı çıkardı? Bence ikimizin de sadece enfeksiyon. Verem değildir inşallah. Teşekkür ederim.

Akciğer tüberkülozu damlacik yoluyla bulasiyor yani havada asılı kalan partiküllerle özel maske takmadığı sürece aynı ortamdan bulasabilir
Ne tuberkulozuydu bilmiyorum ama cok sukur bulasmadi. Ama bayagi bi hastanede de yatmisti. Sonrasindada ablam cok dikkat etti hijyene.

Amin amin inşallah. Ama verem olsa eşimde de idrarında aynı enfeksiyonlar mı çıkardı? Bence ikimizin de sadece enfeksiyon. Verem değildir inşallah. Teşekkür ederim.
Sizin bünyede idrar yollarına tutunmuştur belki elinizde de başka organa aynı bölgede olacak diye kural yok inş değilsinizdir

Evet arkadaşlar sabahtan beri hastaneleri kovalıyoruz çok şükür bahsedildiği gibi verem yok sadece enfeksiyon var. Eşimin enfeksiyonu geçmiş benimki var biraz onda da ilaç kullandıracak , idrarda kan görüldü. Şimdi tekrar gideceğim herkese teşekkür ederim .

Back