- 16 Nisan 2010
- 252
- 134
- 323
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Ailemde kimse yok ama bundan 10 yıl önce yengemin kardeşi olmuştu onunla da hiçbir kan bağımız yok. Peki bu tbc dediğinizin belirtileri nelerdir? Çok mu kötü?:/Bİlip bilmeden konusmayın arkadaşlar ya. verem tüberküloz bakterisinin akciğeri tutan versiyonudur .
ürogenital tbc denir idrar yollarını tutan enfeksiyona. Ancak eşinizle beraber olduysanız başka bir etken de olabilir. ailenizde çevrenizde tüberküloz olan var mı
Peki karnım çok ağrıyor bağırsaklarım, aşırı mide bulantısı halsizlik var. Hastayım yani uzanmadan duramıyorum. Sizde de böyle oluyor mu? Çok geçmiş olsun. Bir de çok afedersiniz gaz çıkaramıyorum yani var ama olmuyor bu da çok rahatsız ediyor. Beni bu kadar rahatsız etmesi normal mi bu enfeksiyonun?
Teşekkür ederim yarın başka bir doktora daha gideceğim inşallah.
eşinizle aynı anda olduysanız tüberküloz olma ihtimali oldukça düşük çünkü 5 yıl falan geçmesi gerekiyor idrar yollarında tüberküloz olması için . Kadınlarda pek belirtisi olmuyor maalesef erkeklerde de penis akıntısı yapabilir bir çok hastalıkla karışabilir.Ailemde kimse yok ama bundan 10 yıl önce yengemin kardeşi olmuştu onunla da hiçbir kan bağımız yok. Peki bu tbc dediğinizin belirtileri nelerdir? Çok mu kötü?:/
Bilmiyorum ki o dediğiniz ilaç var mı. Bana bitkisel şeyler de çok dokunuyor ya :/ size de çok geçmiş olsun. Belirtiler mide bulantısı bağırsak ağrısı mıydı?Eşinizde olmasi normal. Cinsel ilişki yoluyla geciyor zaten.
Tavsiye olarak:
- en az 3 ay prezervatifle korunun.
-yaban mersinini kaynatip günde 3 litre suyunu icin. AmanBen kaynar olmasin.
- isirgan otunu kaynatip yine suyunu icin.
Bende doğuşdan var. Artık böbreklerime sıçramıştı. Antibiyotik tedavinin yaninda bunlari yapdim.
Bilmiyorum tr`de varmi ama almanyada arctuvan diye kimyasiz ilac var. Recetesiz yani. 100% bitki.
Bunlar bana cok iyi geldi. 3 senedir rahatim
Zaten korunuyoruz. Umarım geçer bilemiyorum kiBenim en ufak bir sikayetim bile yoktu. Yanma vs bile yoktu. Hamilelik için rutin idrar tahlili istedi doktor. Oyle çıktı. Yani aslında bi belirti olmadan da olabolir. Sizde belirtiler de var kesinlikle ihmal etmeyin. Esinizle surekli birbirinize bulastiriyor da olabilir misiniz? Bunu da sorun doktorunuza. Gerekirse ikinizin de tedavisi tamamen bitene kadar prezervatifle korunun
A öyle mi? Çok rahatladım o zaman. Ne zaman dışarıda tuvalete gitsem hemen enfeksiyon kapıyorum. 3 aydır da kötüyüm ilaç kullanıyorum geçiyor ama tekrar dışarıda tuvalete gitmek zorunda kalırsam başlıyor. İçimi rahatlattınız açıkcası teşekkür ederim. Acaba mide bulantım baş dönmem ve iştahsızlığım bağırsakla ilgili de olabilir mi? Karnım ağrıyor çünkü. Gaz sorunum var sürekli bu dönemde.eşinizle aynı anda olduysanız tüberküloz olma ihtimali oldukça düşük çünkü 5 yıl falan geçmesi gerekiyor idrar yollarında tüberküloz olması için . Kadınlarda pek belirtisi olmuyor maalesef erkeklerde de penis akıntısı yapabilir bir çok hastalıkla karışabilir.
Canım tamam yarın tekrar gideceğim, kan tahlilleri de yaptıracağım inşallah bir şey çıkmaz ulaşırım sana çok sağol :*Kuzucuğum korkma, yarın yeniden bir doktora git ve bütün tahlilleri yenile, sonra bana ulaş, değerlendirelim. Nereden ulaşacağını biliyorsun.
Teşekkür ederim o ilacı ben de kullandım. Munorol dediğiniz ama tekrar ediyor işte. İnşallah geçer teşekkür ederim.İdrarımda lökosit vardı benımde ve o zaman düşük yapmıştım. Hatta doktor bana senın bu iltihapla gebe kalman mucize dedi bana. Bana bi ilaç verdi akşam iç sabaha kadar tuvalete gitme sabah idrarını yap dedi. Dedigini yaptım ve cok şükür enfeksiyon geçti. Bana verdigi ilaç toz bi ilaç suda eritilip içiliyor. Enfeksiyon için bunu oneririm cunku bende aşırı enfeksiyon vardı ve vucuttan attı. Ama kültür üremisi hakkında bi bilgim yok. İyi birşeymi kötü birşeymi bilemem. Allah şifa versin. AMİN
İdrar tahlili de yaptır kuzum.Canım tamam yarın tekrar gideceğim, kan tahlilleri de yaptıracağım inşallah bir şey çıkmaz ulaşırım sana çok sağol :*
Tüberküloz basili de idrara geçebilir, kültürde üremez. Özel üretme yöntemleri vardır onların da sonucu uzun zaman alır. Boyama ile mikroskopta bakılabilir onun da görülme ihtimali çok düşük. Viral kaynaklı bişey olabilir. O da kültürde üremez. Bir sürü ihtimal var yani. Bazen üreme olmuyor bol su ile şikayetler geçiyor ama sizinki öyle bir durum değil sanırım. İsim konulsun da tedavisi yapılır inşallah merak etmeyin..Direk tüberküloz drdi. Kültürde üreme görülmemesi normal değil falan dedi. Bilemiyorum ki
Evet yarın daha iyi bir doktora gideceğim cumayı cidden bekleyemeyeceğim sanırım.
Yaptırcam canım inşallah.İdrar tahlili de yaptır kuzum.
Tüberküloz basili de idrara geçebilir, kültürde üremez. Özel üretme yöntemleri vardır onların da sonucu uzun zaman alır. Boyama ile mikroskopta bakılabilir onun da görülme ihtimali çok düşük. Viral kaynaklı bişey olabilir. O da idrarda üremez. Bir sürü ihtimal var yani. Bazen üreme olmuyor bol su ile şikayetler geçiyor ama sizinki öyle bir durum değil sanırım. İsim konulsun da tedavisi yapılır inşallah merak etmeyin..
İdrar tahlilimi paylaştım bi iki sayfa önce sanırım , lökosit var evet.Tam idrar tahlili yapmadı mı? Lökosit ve mikroorganizma görülmüş mü?
Evet inşallah doktorun dediği şeyler çıkmaz. Sadece önemsiz bir enfeksiyondur umarım. Teşekkürler.Burdaki yazılanların çoğu saçmalık, dikkate almayın. Enfeksiyon varsa kültürde üremesi beklenir. Sık görülen etkenler kolay ürer,ama tüberküloz bakterisi, virüsler, bazı bakteriler güç ürer yada üremez. Enfeksiyon oldğu halde üreme yoksa diğer ihtimaller düşünülür o yüzden. Gece terlemesi vs de tbc düşündürür,doktorunuz gayet normal; millet doğal olarak bu konuda bilgisiz. Doktorunuzu dinleyin, olmuyorsa doktoru değiştirin. Ama güvenin. O işin uzmanlığını alıyor o insanlar...
O akıntı, iç çamaşırı bile kokutup, kasıklarına sinmiş, hiç çıkmayan kötü kokuya sebep olur mu?eşinizle aynı anda olduysanız tüberküloz olma ihtimali oldukça düşük çünkü 5 yıl falan geçmesi gerekiyor idrar yollarında tüberküloz olması için . Kadınlarda pek belirtisi olmuyor maalesef erkeklerde de penis akıntısı yapabilir bir çok hastalıkla karışabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?