Verem!

Idrar yolu enfeksiyonu iştahsızlık mide bulantısı yapar gelen hastaların çoğu bu sekilde geliyor enfeksiyon rotasyonundayim ben de aslinda ana uzmanligim degil
Evet hepsi yapar diyor ama neden geçmiyor peki? Sürekli tekrarlamasının sebebi nedir?

Çok çok geçmiş olsun.
Çok Teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun başka bi doktora daha kesin gidin korkmayın bişey yoktur inşaallah..

Oncelikle gecmis olsun. Benim bir arkadasim gecirmist birkac yil once tüberkiloz. Hemen karantinaya falan almislar ama sukur atlati. Gecen gün bir isarkadasim anlatiyordu babasida gecirmis ve oksuruk falan yokmus onda.

Benimde bu aralar saglik sorunlarim var malesef. Eklemlerimde iltihaplar bacagimda bir kist var inanilmaz agri yapiyor. Doktorun suphelendigi bir hastalik var. Tum vucudu etkileyen ama cigerlerde kesinlikle olsn birsey yarin ciger filmi cekilecek. Madem olabilir dedi doktor film istemedimi?

Geçen yıl annemde kronik enfeksiyon şikayetiyle gitti dr.a
Titreme terleme vs her türlü versiyonunu yaşadı naptıysa bir yıldan fazla sürdü geçmedi
En son anestezi altında rahimi iç dış dezenfekte ettiler. (bu işlemin adını bilmiyorum tam olarak)

Bikaç ay rahatladı ama şu sıralar tekrarlamış sanırım şimdi babamla birlikte tekrar tedaviye başlamışlar bikaç ay oluyor işte. Dr hiç anneme böyle olumsuz bi teşhis koymadı ama?
Allah şifa versin kötü düşünme sakın hemen bi başka dr.a görün

Evet hepsi yapar diyor ama neden geçmiyor peki? Sürekli tekrarlamasının sebebi nedir?

Çok Teşekkür ederim.
Kadın doğum muayenesi de olmanız gerekir anatomik bir sikinti olabilir üriner ultrason da şart taş mi var yoksa idrar yollarında bir sorun da olabilir idrar kültüründe uremeniz yoktu sanırım idrar tetkikinde lökosit pozitif miydi E.coli en sık üreyen genelde direnç oluşuyor antibiyotiklere o yüzden damardan vermek icin yatırıyoruz ama sizin uremeniz yok ondan dusunmuslerdir

Çok geçmiş olsun başka bi doktora daha kesin gidin korkmayın bişey yoktur inşaallah..
Çok teşekkür ederim.

Size de çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Hemen istemedi. Önce ilaçları kullan gel dedi yine de geçmemişse araştırılacak falan dedi. Ama şöyle düşün verem çıkma ihtimali Somali'den birinin kalkıp Amerika'yı bombalaması gibi bir şey dedi. Zaten kafam Allah bullak olmuştu son dediği hiçbir şeyi anlamadım.

Bu ilk: Size de çok çok geçmiş olsun ya inşallah iyileşir anneniz.

Taş yok. Tahlil sonucumu koyabilirim buraya.
En üste koydum ilk tahlil ve ikinci tahlil

Merhaba, uzmanlık alanı olan ve tecrübe sahibi kişiler bilgilendirecektir sizi ben geçmiş olsun demeye geldim. Dilerim korktuğunuz gibi bir şey yoktur. İçinizi ferah tutun lütfen, farklı bir doktora da görünün. Bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.

Çok teşekkür ederim inşallah.

Genitouriner sistem tuberkulozundan bahsetmis doktorunuz. Ona uygun tetkik yapsin tuberkuloz basillerini gosterecek testler ve kulturler var ama 2 ay'i bulabilir ureme olmasi.
Literaturde ureme olmayinca akla gelenler tuberkuloz, Chlamidia, Mycoplazma hominis ve herpes'mis simdi bir makale okudum da senin icin.
Ama antibiyotik kullaniyorsan o nedenle de ureme olmamis olabilir.
Ileri tetkik oneriyorum cok gecmis olsun

Bir de idrar kulturu vermeden once cok su icmeyin o da idrari seyreltip ureme olmasini engelleyebilir.

Cok tesekur ederim. Insanin bedeninde yolunda birseyler gitmeyip sorunun ne oldugunu bilmemek cok kotu gercekten ben aglayip duruyorum ister istemez.

Bir de idrar kulturu vermeden once cok su icmeyin o da idrari seyreltip ureme olmasini engelleyebilir.
Teşekkür ederim oruçluydum kültür verirken. Antibiyotik kullanmıyordum enfeksiyon için sonra verdi işte doktor. Bakalım ne olacak hayırlısı inşallah

Cok tesekur ederim. Insanin bedeninde yolunda birseyler gitmeyip sorunun ne oldugunu bilmemek cok kotu gercekten ben aglayip duruyorum ister istemez.
Ağlamayın lütfen önemli bir şey değildir inşallah Allahım şifa versin. Sizi çok iyi anlıyorum bana verem falan deyince nefesim kesildi sandım. Allahım beter hastalıktan korusun şifa versin inşallah hepimize.

Yanlis anlamissinizdir. Kulturde üreme görülmemesi lazim zaten. Hic bir doktor, kültürde ureme gorulmeliydi diyemez. Bir doktora daha gidin ama iyi dinleyin :) gecmis ollsun

Yanlis anlamissinizdir. Kulturde üreme görülmemesi lazim zaten. Hic bir doktor, kültürde ureme gorulmeliydi diyemez. Bir doktora daha gidin ama iyi dinleyin :) gecmis ollsun
İdrarda bakteri çıktığı için kültürde üreme görülmemesi anormal drdi. Hangi bakteriler olduğu çıkmamış falan dedi işte :/

İdrarda bakteri çıktığı için kültürde üreme görülmemesi anormal drdi. Hangi bakteriler olduğu çıkmamış falan dedi işte :/
Evet kultur, idrarda cikan bakteriyi tespit etmek icin yapılır. Ama kulturde ureme olmali anlamina gelmez bu. Hamileyim, benim de idrar tahlilinde birseyler çıktı. Ama kulturde ureme olmadığı için ilac bile kullanmadim. Cooook bol su için gercekten önemli. Havalar da sicak, zorlanmiyorsaniz 4 litre için. En az 3 litre zaten. Oruc esnasinda da vücut susuz kaliyor, mutlaka iftar sahur arasi telafi edin bunu

Doktor gerçekten saçmalamis
Başka bir doktora gidersiniz zaten

Çok geçmiş olsun inşallah bı an önce gecer

Peki karnım çok ağrıyor bağırsaklarım, aşırı mide bulantısı halsizlik var. Hastayım yani uzanmadan duramıyorum. Sizde de böyle oluyor mu? Çok geçmiş olsun. Bir de çok afedersiniz gaz çıkaramıyorum yani var ama olmuyor bu da çok rahatsız ediyor. Beni bu kadar rahatsız etmesi normal mi bu enfeksiyonun?
Doktor gerçekten saçmalamis
Başka bir doktora gidersiniz zaten

Çok geçmiş olsun inşallah bı an önce gecer
Teşekkür ederim yarın başka bir doktora daha gideceğim inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…