• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Velilerden el yazısının kaldırılması için kampanyası

El yazısı öğrensinler ama belli bir sınıfa gelince, ilkokul 1. sınıf öğrencisi el yazısı yazarken zorlanır, ki bu yazı çeşidi hayatın hiçbir Alanında kullanılmıyor.
Türkçe dejenere edilmesin isteniyorsa bunun yolu el yazısından Geçmiyor.

aynen bende onu yazdım

çok güzel el yazısıyla bir yazı mektup görsem çok hoşuma gider severim ama nerde kullanılıyor ki faydası olmaya bir ögrei dediğim gibi orta okul seviyesinde öğretilebilir.

bizim zamanız da özel bir defteri vardı Türkçe dersimizin haftada 4 gündü güzel yazı diye ayrılması gereken bir saat vardı.dersimizi bir gününü el yazısına ayırıdık komposizyon yazardık orta okuldayken.öyle olsa daha iyi olur.

1.sınıf çocukları nasıl yazsınlar el yazısını,bizim zamanımızda 3 yada 4.sınıfta başlamıştık.
Hatta özel defterlerimiz olurdu,mürekkep ve hokkamız vardı,onu okula götürmek işkenceydi dökülürdü çantaya bide..

oğlum okula başladığında kalem tutamıyordu.O kadar zayıftı ki el kasları birde el yazısı zorunluluğu çocuk masada uyurdu bir sayfa yazacam diye :110:
mantığı nedir bu el yazsısının ? el yazısı öğrenen çocuklar uzay teknolojisi mi öğrenmiş oluyor ?
Vatana,millete,eğitime katkısı nedir ? öğretmen arkadaşlar size hiç bahsettilermi , bu sebepten el yazsısına geçildi diye.

bu çocuk doktor olcak ehüü ehüü espirisi patlama yaptı sayelerinde:KK53:

1. Sınıfta Okumayı öğrenmeye çalışırken bir yandan da el yazısı öğrenmelerini onaylamıyorum, ilk uygulanmaya başlandığı günden beri karşıyım.
El yazısı kullanılmıyor zaten, günlük hayatında el yazısını kullanan kimseyi görmedim, 2.,3. Sınıfta öğretilir ama 1. Sınıfta yazmayı ve okumayı öğrenseler yeter.

Özellikle okumaya daha çok eğilmesi gerekir Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 3.,4. Sınıfa giden çocukların bile heceleyerek okuduğunu görüyorum, sessiz okuma nedir bilmiyorlar mesela, içinden oku, sonra bana anlatırsın dediğimde çocuklarda kısık bir tonla o gün Ali babaannesiyle pazara gitmişti cümlesini gayet duyabiliyorum.
Eğilmemiz gereken el yazısı değil, arkada saklanan parmaklarla parmak hesabı yapmadan 4 işlem, nitelikli okuma ve okuduğunu yazabilmek hepsinden önemli.
3, 4 mü? Öyleyse iyi, biz 8. sınıftan öyle öğrencileri mezun ediyoruz ne yazık ki..

3, 4 mü? Öyleyse iyi, biz 8. sınıftan öyle öğrencileri mezun ediyoruz ne yazık ki..
Çok iyimser yazmışım o zaman.
Eğitim sistemi ciddi şekilde yeniden düzenlenmeli, eğitimciler, veliler, öğrenciler bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum fakat emekliye ayrılmış bir Veli olarak sistemden hiç memnun değilim.

Çocukların okur-yazarlıklarında ciddi problemler var, bence bu problem el yazısını öğrenmelerinden çok daha önemli.

Çok iyimser yazmışım o zaman.
Eğitim sistemi ciddi şekilde yeniden düzenlenmeli, eğitimciler, veliler, öğrenciler bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum fakat emekliye ayrılmış bir Veli olarak sistemden hiç memnun değilim.

Çocukların okur-yazarlıklarında ciddi problemler var, bence bu problem el yazısını öğrenmelerinden çok daha önemli.

PISA da okuduğunu anlamada bile 65 ülkeden 40. sıralarda falandık yanlış hatırlamıyorsam

PISA da okuduğunu anlamada bile 65 ülkeden 40. sıralarda falandık yanlış hatırlamıyorsam

Onu bırak, çocuklar kendi yazdıklarını da okuyamıyor. Sınav kağıdını okuyamadığımda çağırıyorum yanıma, çocuk okuyamıyor ya yazısını.. Ciddi sıkıntı var.

Bu çok acı, çocuklar kendi yazdıklarını okuyabilmeli ve anlayabilmeli.

Burda yazılanlara ve aslında hepimizinde bildiği ve gözlemlediğine göre, çocuklar hiçbirşey bilmeden mezun oluyorlar.
Okuyamıyor, okuduğunu anlayamıyor, ezbercilik yöntemiyle anı kotarıyorlar.

Ilkokulda hala sınıfta kalma yok sanırım, ortaokulda da Ş.Ö.K vardı hala var mı? Yine Sınıfta kalmıyor, ŞÖK'le geçiyorlar zannediyorum.

Baştan kavrayamadıkları eğitimin ucu kaçtığından, orta ve lise döneminde aynı bilmezlikle devam ediyor.
Birtakım istatistikler uğruna Okur-Yazar çoğunluğu oluşturulmak istenirken Eğitim'in içi dolu değil.

Bu çok acı, çocuklar kendi yazdıklarını okuyabilmeli ve anlayabilmeli.

Burda yazılanlara ve aslında hepimizinde bildiği ve gözlemlediğine göre, çocuklar hiçbirşey bilmeden mezun oluyorlar.
Okuyamıyor, okuduğunu anlayamıyor, ezbercilik yöntemiyle anı kotarıyorlar.

Ilkokulda hala sınıfta kalma yok sanırım, ortaokulda da Ş.Ö.K vardı hala var mı? Yine Sınıfta kalmıyor, ŞÖK'le geçiyorlar zannediyorum.

Baştan kavrayamadıkları eğitimin ucu kaçtığından, orta ve lise döneminde aynı bilmezlikle devam ediyor.
Birtakım istatistikler uğruna Okur-Yazar çoğunluğu oluşturulmak istenirken Eğitim'in içi dolu değil.

Aynen sınıfta kalma yok ne yazık ki.. Ben bu çocuğu bırakacağım desen de mecburen geçirmek zorundasın. Zaten milli eğitim müdürü tembihliyor kimseyi bırakmak yok diye.. Hak etmeyene şişirme not veriyoruz, içim acıyor. Çocuk da bunu bildiği için gayret sıfır, nasılsa geçiyorum diyor.

Aynen sınıfta kalma yok ne yazık ki.. Ben bu çocuğu bırakacağım desen de mecburen geçirmek zorundasın. Zaten milli eğitim müdürü tembihliyor kimseyi bırakmak yok diye.. Hak etmeyene şişirme not veriyoruz, içim acıyor. Çocuk da bunu bildiği için gayret sıfır, nasılsa geçiyorum diyor.
Böyle böyle Lise'ye geliyor, kötü bir okuma ve ezber anlayışıyla:(
Milli Eğitim Bakanlığı kesinlikle Öğretmenlerle işbirliği içinde olup, onların düşünce ve tavsiyelerini dikkate alarak sistemi sıfırdan oluşturmalı, yoksa diplomalı ama bilgisiz çocuklar artacak.

Bu el yazısına o kadar takmayan bir benim sanırım.
Güzel yazıyorum belki ondan bilemem.

Öğrencilerimin de çoğu güzel yazıyor.
Bir kaç çirkin yazısı olan çıkar ama onların düz yazısı da ne kadar güzel olur bilinmez.

Branş öğretmenlerin düz yazı yazdırması konusunda ben de aynı fikirdeyim.
Emekler ziyan oluyor.

Minikler beceremez diye düşünmüyorum 5 yaş bebeleri hariç.

Onlar isterlerse, ilgi ve doğru eğitimle birlikte her şeyi becerirler bana göre.

Ben el yazısına kadar el atılması gereken o kadar çok konu olduğunu düşünüyorum ki..
Saysam sonunu getiremem sanırım :)

piiii...:KK46:
Müdürüm aynı yaşta mı çıktık.. 3 senedir harflerde fark var diyorum , kimse kabul etmedi :KK50:
Evet harfler farklı, ne ara değişti onu yakalayamadım ama.. Ben öğretmenliğe başlamadan değişmiş, o kadarını biliyorum.

İlkokul dördüncü sınıfta güzel yazı dersini karneme üç veren ilkokul öğretmenim, seni de unutmadım. İlkokul çocuğuna yazısı yüzünden üç vermek...

herkes de kullanilmayan yazi icin demis.
yahu zaten kullanilmamasi sorun olan,bizim millet gibi cirkin yazan var mi acaba??
tek tek harfler kargacik burgacik yanyana.
3. sinifta ders olarak gormek yetmiyormus demek ki.

Aslında nasıl yazdığın değil ne yazdığın önemli. 5. Sınıfa gelmiş çocuk daha noktalama işaretlerinden bihaber, ifade edemiyor kafasındakileri, kelime dağarcığı ciddi seviyede az, giriş gelişme sonucu geçtim paragraf başından bihaber öğrenciler var. Büyük harflerin kullanımını işlerken daha Türkçe yi küçük harfle yazan var. Çok güzel el yazısıyla yazsa ne olur. Hem her ilkokulu bitiren öğrenci hocam düzyazı yazabilir miyiz diye soruyorsa her sınıftademekki sevmiyorlar el yazısını. Ee zaten % 50 si (en az) bayılarak gelmiyor okula biir de ne gereği var zorlamanın el yazısı diye

herkes de kullanilmayan yazi icin demis.
yahu zaten kullanilmamasi sorun olan,bizim millet gibi cirkin yazan var mi acaba??
tek tek harfler kargacik burgacik yanyana.
3. sinifta ders olarak gormek yetmiyormus demek ki.

Evet sorun ortaokula geçildiğinde öğretmenlerin düz yazıya zorlaması bence de. El yazısı meselesini tüm eğitim sistemine oturturlarsa sorun kalmaz. Ayrıca ortaokuldan itibaren sadece tükenmez kalemle yazmaya da alışmalılar. 3. Sınıfta tek bir ders olarak görmek çok gereksiz esas o zaman bir işe yaramıyor. Yazı kültürü olmayan bir milletiz.

son zamanlarda duydugum en mantıklı şeylerden zaten sebebi neydi bunun onuda anlamıyorum nerede lazım olacak?

5. Sinif ogrencilerimin bana sordugu ilk soru ögretmenim duz yazi mi yazalim el yazisi mi defterimize? Bende diyorum ki o defteri oturup siz okuyacaksiniz nasil rahat ediyorsaniz oyle yazin bazen sinavlarda sorun oluyor ama brans matematik olunca yazi zaten cok olmuyor benim icin sikinti yok ama mesela turkce ogretmeni arkadaslarda sikinti cikiyor cocuk oyle bir el yazisi kullaniyor ki okuyabilene ask olsun e bu durumda da ogretmen duz yazi istiyor sinavlarda hakli olarak.

Birde ortaokul ogretmenleri duz yazi yazmayi zorunlu tutmasa bile biz tahtaya duz yazi yazdigimiz icin ve 5. Sinif ogrencilerinde ogretmenin ne yapiyorsa dogrudur mantigi oldugu icin onlarda defterine duz yazi yaziyorlar 6. Ve 7. Sinifta el yazisi kullanan ogrenci cok nadir cikiyor yani cocuklar kendi istekleriyle birakiyor el yazisi yazmayi.

Bir uygulama aaa baska ulkeler yapiyor hadi bizde yapalim diye gokten inme bir sekilde pat diye getirilirse sonuclari boyle oluyor iste.

El yazısının çocuğa getirisi ne? Önce buna mantıklı bir açıklama gelmeli.

Back