Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

iremerve1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
4.305
4.962
Herkese iyi akşamlar.​
Kızım bu sene 1.sınıfa başladı.bimbir hevesle başladığımız okulun ilk günü zaten büyük bir şok yaşadık.Okul müdürü tarafından övüle övüle bitirilmeyen öğretmenimiz Doğum izninden dönememiş ve yerine başka bi öğretmen verilmiş.çok kızdık çünkü çocuk bir sene içinde iki öğretmen değiştirmiş olacaktı.ama o öğretmende iyi birine benziyordu hemde kendi öğretmeni gibi bayandı diğerine alışmakta zorluk çekmez diye düşündük neyse dedik.
Kızım çok şükür okumayı yazmayı hemen söktü.derslerinde çok başarılı ve çok severek gidip geliyor okula.biz ikinci dönem öğretmeni gelecek diye beklerken öğrendikki izindeki öğretmeninin çocuğu durmuyormuş bu öğretmeninde tayini çıkmış hooop bize 60 yaşında, emekliliği gelmiş geçmiş bi öğretmen vereceklermiş.tabi biz veliler olarak çok çok kızdık.okul müdürüne gittik en azından bu öğretmen kalsın bi dönem daha dedik ama yok bu mümkün değilmiş.o sene başında öve öve bitiremediği, başka öğretmene verecekken buna yönlendirdiği öğretmeni kötüledi durdu.veliler milli eğitim ile görüştü.bulunan çözüm yaşlı öğretmeni vermeyelim, ya ücretli yada norm fazlası öğretmen bulursak onu verelim.bulursak yani.çözüm bu.
Bizim zaten aklımızda özel okula verme düşüncesi vardı.hemen gidip görüştük.1 hafta misafir öğrenci gibi gelsin dediler.okula uyum sağlayacak mı arkadaşlarıyla kaynaşacak mı filan diye.dünden beri özel okulda yani.ama anneyiz işte çocuklarımız için herşeyin en iyisini isteriz.
Benim sormak istediğim şu çocukları özel okula giden anneler memnunmusunuz.bu okul çocuğa aynı zamanda dini eğitim verende bi okul.(kuran öğretip dini eğitim veriyorlar)kızım okulu sevmiş saatleri biraz uzun ama o çok sever zaten ders yapmayı.herkesle kaynaşmış.bulunduğum ilçede okulla ilgili çok öğretmen değişiyor filan gibi şeyler duydum ama müdür biz 4 yıllık sözleşme imzalıyoruz filan dedi.Ne kadar doğru bilemiyorum.Ben zaten öğretmen sorunu yüzünden çocuğumun okulunu değiştirdim.bide zengin ama başarısız öğrenciler gidiyor diyorlar.benim kızım zehir gibi maşşallah ben zaten körelmesini istemediğim için yolladım.müdürde dedi ki burası küçük yer dedikodusu çok olur biz kendimize güveniyoruz siz yaşayıp görün.yani benim kafam çorba.şu an bura dışında alternetifim yok gibi.devlet okulunu istemiyorum artık resmen soğuttular bizi.özel okul konusunda doğru mu yaptım sizce.çocuğu özel okula gidenler ve öğretmen arkadaşlar fikir verin lütfen.

Özel okulda da öğretmen garantisi yok

Yani orada da öğretmenler Bebek sahibi oluyor hasta oluyor ameliyat oluyor devlete aranıyor ya da sadece istifa ediyor

Lakin ilkokulda dini eğitim Nasıl oluyor bu kurallara uymadıklarını ve milli eğitimi çok da takmadıkları gösterir

Yarın bir gün tüm okulun kapatılmayacağının da garantisi yok yani

Özel okulda da öğretmen garantisi yok

Yani orada da öğretmenler Bebek sahibi oluyor hasta oluyor ameliyat oluyor devlete aranıyor ya da sadece istifa ediyor

Lakin ilkokulda dini eğitim Nasıl oluyor bu kurallara uymadıklarını ve milli eğitimi çok da takmadıkları gösterir

Yarın bir gün tüm okulun kapatılmayacağının da garantisi yok yani
Şu an o kadar zor durumdayım ki günlerdir uyuyamıyorum.bulunduğum ilçede başka özel okul yok.yani ya devlette o sınıfta devam edecek yada buraya gidecek.öğretmeninin ilk senesi inşallah 4 sene boyunca evlenip çocuk doğurmaz diye dua ediyorum valla.

Mudur ogretmen atamasi yapma yetkisine sahip degil ki.Bu kadar sorunsa dogum yapan ogretmene vermemeliydiniz basta.60 yasinda diye begenmediginiz ogretmen yeni atananlardan cok daha tecrubeli ama tabi sagligi, enerjisi ne durumda bilemem.Ucretli ogretmen olmasi bence daha buyuk problem. Cogu zaman sinif ogretmenligi mezunu olmayanlar girevlendiriliyor. Ozel okulda sinifin seviyesi onemli.Ben sanirim sinifindan ayirmazdim.Seneye sinifin ogretmeni gelir.Yarim donem buyuk kayip degil.

Mudur ogretmen atamasi yapma yetkisine sahip degil ki.Bu kadar sorunsa dogum yapan ogretmene vermemeliydiniz basta.60 yasinda diye begenmediginiz ogretmen yeni atananlardan cok daha tecrubeli ama tabi sagligi, enerjisi ne durumda bilemem.Ucretli ogretmen olmasi bence daha buyuk problem. Cogu zaman sinif ogretmenligi mezunu olmayanlar girevlendiriliyor. Ozel okulda sinifin seviyesi onemli.Ben sanirim sinifindan ayirmazdim.Seneye sinifin ogretmeni gelir.Yarim donem buyuk kayip degil.
Seneye o öğretmenin geleceği de muçhul.hala kesin değilmiş.ama bize müdür ısrarla ikinci dönem gelecek dedi.biz de bi dönem sonuçta olsun dedik.60 yaşındaki öğretmeni ben hiç görmedim tanımıyorum ama başka çocuğu ona giden veliler var ve çok çok şikayetçiler.benim çocuğumu geriletti diyorlar.çok şikayet eden oldu onun için istemedim ben.

Merhaba ,
Özel okuldaki öğretmen bir ay sonra atandım gidiyorum diyebilir.
O yüzden asıl özel okulda öğretmen garantisi yoktur.
Dini eğitim verilmesi kişisel tercihiniz o kısma yorum yapmıyorum.
Farklı bir devlet okulunu değerlendirebilirsiniz. Köy ya da mezra değilse alternatif 8-10 okul daha olmalı. Çocuğunuza başarılar dilerim .

Merhaba ,
Özel okuldaki öğretmen bir ay sonra atandım gidiyorum diyebilir.
O yüzden asıl özel okulda öğretmen garantisi yoktur.
Dini eğitim verilmesi kişisel tercihiniz o kısma yorum yapmıyorum.
Farklı bir devlet okulunu değerlendirebilirsiniz. Köy ya da mezra değilse alternatif 8-10 okul daha olmalı. Çocuğunuza başarılar dilerim .
İlçe de oturuyorum ama evime en yakın burası olduğu için kaydı otomatik yapılmış zaten.yani kafama göre istediğim başka bi okula da kaydını aldıramıyorum.yani durumum çok zor şu an.

Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
oyle dusunmeyin , sonucta bir anne , burda bile pek cok kadina calisma bebegine kendin bak diyorlar
kiziniz caliskan bir ogrenci ise her ogretmenden alir
bir donem deneyin yeni gelecek ogretmeni , olmadi sizde evde destek olursunuz bence donem sonunda yeni ve kapsamli bir arastirma yaparak okul degistirin

Çocuğunuz icin kaygilisiniz sizi anliyorum fakat atama durumları mudurle alâkali degil ona tepki gostermeniz birseyi degistirmiyor. Bir diger husus ise 60 yaşındaki bir ogretmen cok daha tecrubeli ve çocuğunuza cok sey katabilir. Nereden baksaniz 35 yillik meslek hayati var ve siz ozel okuldaki ogretmenin henuz ilk yılı oldugunu soyluyorsunuz. Cok iyi bir egitimci olabilir ama tecrubesiz biri henuz. Kaldiki dini egitimi devlet okullarindan farkli vermeleri mufredat dışına çıktıkları anlamına gelir. Din okulda degil ailede ve bireysel olarak ogrenilir. Hangi okuldur adi sani nedir bilmiyorum ama cok cok iyi ozel okullar var onlardan birisi olsaydi tabiki ozel derdim bir egitimci olarak. Ancak alt duzey bir ozel okuldansa kesinlikle devlet okulu daha faydalı diye düşünüyorum. Sinif degistirmeyi dusunmediniz mi?

Devlet 22 özel 20.ama başka öğrenciler gelirse sınıfı ikiye bölebiliriz dedi.

O daha beter

Niye senenin başından beri alıştıkları öğretmenden ayrılsın diğer çocuklar

Müdürü sevmedim

Müşteri tutmak için herşeyi vadediyor gibi

Şimdi öğretmenleri nasılsa değişti deyip sizin sınıftan öğrenci toplamaya çalışıyor

Dini eğitim Nasıl veriliyormuş onu da bir tarif etsenize

Başka öğretmen mi giriyor

Ekstra kaç saat

Devlet okulunda 6 saat özelde 9 saat ders var günde

Ekstra 15 saat ediyor bu da

Bizim okulda 10 saat İngilizce var orada kaç saat

Drama halk oyunu seramik satranç bir saat de fazla beden eğitimi var galiba

Yani dini eğitime kaç saat ayırıyor ve nereden kısıyor

X