Mesela bir derste beş kere tuvalete gitmek için izin isteyen çocuk.. Dersten sıkılıyor diyeceğim dersle de ilgilenmiyor zaten 6 dersin 4 ünü videodan işliyoruz görsellerle, çizgi film tarzı masal tarzı.
Sağlık sorunu da yok tuvalete gitmesini gerektirecek. Her tenefüste de uyarırım tuvalete yollarım önce. Ben derse girdiğim an çocuk tuvalete gidebilir miyim diyor ya o an kendimi bi yerden atasım geliyor. Kızıyorum yavrum alay mı ediyorsun daha şimdi geldik tenefüste git diyorum tamam diyor vallahi 5 dk sonra yine tuvalete gidebilir miyim diyor. Mesela bu bir davranış bozukluğudur. Bir çocuğun bu şekilde davranarak sınıftaki diğer 30 kişinin dikkatini dağıtmaya, öğretmenin moralini motivasyonunu bozmaya hakkı yoktur. Öğretmenin görevi bu davranışı tespit etmek ve rehberliğe gerekirse pedagoga yönlendirmektir. Ama bunu veliye söyleyince de vay efendim öğretmen benim çocuğuma hasta diyor anormal diyor gibi triplere giriyor. Halbuki bu çocuk 4 sene bendeyse ömür boyu senin başında olacak,, çocuğunun iyiliği için bi götürüp çaresine baktırsan ne olur?? Ben çocukken konuşmamda problem vardı mesela,, keşke benim ilkokul öğretmenim annemi yönlendirseydi tedavime baktırsaydı çocukken özgüvensiz olmazdım. Şimdi ne desen yanlış anlaşılıyor ne yapsan art niyet aranıyor. Gerçekten başımı yastığa koyduğumda bile düşünüyorum daha iyi nasıl olur diye. Şimdi konuşma bozukluğu olan öğrencim var ona doktor arıyorum, birine pedagog, birinin babası bırakmış gitmiş onun evine gideceğim ne konuşacağım onu kuruyorum kafamda sürekli. Aslında banane desen her şey çok kolay olacak