Veliler buyrun..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.836
57.405
Tartışma olsun diye açılmış bir konu değil baştan belirteyim.

Sadece çok merak ettiğim bir konu bu.

Belki de ise yarar öneriler gelir biz de rahatlariz neden olmasın.

Ya da komik öneriler gelir hep birlikte ağlanacak halimize güleriz.

O ceza bu ceza diye ceza beğenmiyor çoğu veli..

Icimiz şişti artık.

Hiç ceza olmadan disiplin istiyorlar mesela.

Öğretmenini seven çocuk zaten üzmez demeyin hiç.

Benimkiler beni öper, sarılır mincirir ama yapacaklarını yapmaktan da geri kalmazlar..

Şimdi sizlerden bir öğretmenin söyle bir uygulaması vardı çok memnunduk gibi öneriler bekliyorum.

Ya da gerçekten şu tarz uygulamalar sorunu çözebilir gibi öneride bulunabilirsiniz.

Olumsuz örnekleri vermenize gerek yok.
Zira biliyoruz.

Bana sorunla değil, çözümle gelin kisacasi :)

Evet merakla dinliyorum bir öğretmen olarak..

Sınıf öğretmeni misiniz? Yeğenim bu yıl birinci sınıfa başladı. Öğretmeni ödevini yapmayanların teneffüste yapmasını sağlıyormuş. Yani o ödev her şekilde yapılacak eğer zamanında yapmazsa sevdiği şeyden mahrum kalacak. Daha ilk haftalardan yeğenimde ödev sorumluluğu oluştu, çok önem veriyor. Umarım böyle devam eder. Benim aklıma bu geldi

Ben de bekliyorum önerileri:) Hoş ben pek ceza vermiyorum ama işe yarar bir şey olursa neden olmasın:KK70:

Sınıf öğretmeni misiniz? Yeğenim bu yıl birinci sınıfa başladı. Öğretmeni ödevini yapmayanların teneffüste yapmasını sağlıyormuş. Yani o ödev her şekilde yapılacak eğer zamanında yapmazsa sevdiği şeyden mahrum kalacak. Daha ilk haftalardan yeğenimde ödev sorumluluğu oluştu, çok önem veriyor. Umarım böyle devam eder. Benim aklıma bu geldi

Olmaz o tenefuse çıkmama cezası oluyor. Bizim veliler beğenmez onu cikss..

Hani bir hikâye vardı ya. Ressamın biri yaptığı resmi halka arz eder, altına da yorumlarını yazabilecekleri bir defter mi ne koyar. Herkes resmin bir parçasına laf söyler. Orası şöyle burası böyle.

O geldi aklıma :ıslık:

Ödev şart, ceza şart, disiplin şart diyen velilerdenim. Gelin görün ki " ödev yapan kendine yapar, yapmayanın zararı kendine plur " diyen bi öğretmenimiz var. Bunu oğlum 3.sınıfa giderken, yeni geldiğinde söylemişti öğretmenimiz. Şimdi 4.sınıfa gidiyor oğlum ben ödev bulup veriyorum.

Bir veli olarakta her şeyi çok bilen, hiç sıkıntıya girmek istemeyen velilere sinir oluyorum. Ödev verilöiyor diye şikayet ettiğimde 'senin bir tane tabii' gibi cümleler duyuyorum.

Ödev şart, ceza şart, disiplin şart diyen velilerdenim. Gelin görün ki " ödev yapan kendine yapar, yapmayanın zararı kendine plur " diyen bi öğretmenimiz var. Bunu oğlum 3.sınıfa giderken, yeni geldiğinde söylemişti öğretmenimiz. Şimdi 4.sınıfa gidiyor oğlum ben ödev bulup veriyorum.

Bir veli olarakta her şeyi çok bilen, hiç sıkıntıya girmek istemeyen velilere sinir oluyorum. Ödev verilöiyor diye şikayet ettiğimde 'senin bir tane tabii' gibi cümleler duyuyorum.

Versem dert vermesek dert görüldüğü gibi :)

Kimseye yaranamayiz.

Ben de bunu söylediğimde iki ay yatiyorsunuz diyenlere sinir oluyorum mesela :)

Bu arada ben ödev veririm ama ödev yapmayana ceza vermem.

Siz bilirsiniz öğretmen bakacak diye ödev yapılmaz kendini geliştirmek için öğrenmek için yapılır.
Istemiyorsaniz yapmanizin anlamı yok diyorum..

canım vereceğin ceza yaptırımı öğrencinin yaptığı hataya göre değişmesi gerekir . Ver bir iki en çok başına gelen örneği ona göre burada fikrimizi belirtelim

Hani bir hikâye vardı ya. Ressamın biri yaptığı resmi halka arz eder, altına da yorumlarını yazabilecekleri bir defter mi ne koyar. Herkes resmin bir parçasına laf söyler. Orası şöyle burası böyle.

O geldi aklıma :ıslık:

Bir şeyi herkese begendiremeyiz zaten ona alıştık. .

Oyy dertli başımız oy..

Ayy ben de şurada yerimi alayım :anneadayı:
Bir noktaya değinmek istiyorum evde dayakla susturulan, terbiye edilmeye çalışılan çocuk okulda kendini çok belli ediyor. O çocuğu ödülle, cezayla, başını oksamakla, güzel bir şekilde ikaz etmekle bazı davranışlardan alıkoymak maalesef bazen imkansız olabiliyor. Dayak arsızı kelimesi vardır ya aynen öyle oluyor çocuk, onun dışında herhangi bir şey işlemiyor. Lütfen çocukları evde de şiddetle terbiye etmeye çalışmayalım, her zaman tatlı dille, onların göğsünü kabartacak ifadelerle olumlu davranışlarını pekiştirerek eğitelim.
Çocuğun yanından geçerken elimi oynatsam irkiliyor evde ne kadar dayak yiyorsa harekete karşı duyarlı hale gelmiş. Haliyle sözlü ikazlarım, oo sen akıllısın uslusun gibi gaz vermelerim hiç işe yaramıyor. :ukala:

canım vereceğin ceza yaptırımı öğrencinin yaptığı hataya göre değişmesi gerekir . Ver bir iki en çok başına gelen örneği ona göre burada fikrimizi belirtelim

Mesela inatla defalarca uyarmaniza ve tatlı dille anlatmaniza rağmen arkadaşını rahatsız eden bir öğrenci olabilir. .

Yalvarta yalvarta sırasına oturtamadiğiniz çocuk olabilir.

Her derse sizden sonra giren ve bundan vazgeçmeyen öğrenci olabilir.

Sorun çok..

Hangi birini yazalım.

Veliler uygun gördüğu cevapları versin de biz onları doğru köşeye yerleştirelim.

Uygun yeri biz belirleyelim bari diye düşündüm ama..

Simdikiler her şeyi kendilerine birakmamizi bekliyorlar unutmuşum pardon..

Ayy ben de şurada yerimi alayım :anneadayı:
Bir noktaya değinmek istiyorum evde dayakla susturulan, terbiye edilmeye çalışılan çocuk okulda kendini çok belli ediyor. O çocuğu ödülle, cezayla, başını oksamakla, güzel bir şekilde ikaz etmekle bazı davranışlardan alıkoymak maalesef bazen imkansız olabiliyor. Dayak arsızı kelimesi vardır ya aynen öyle oluyor çocuk, onun dışında herhangi bir şey işlemiyor. Lütfen çocukları evde de şiddetle terbiye etmeye çalışmayalım, her zaman tatlı dille, onların göğsünü kabartacak ifadelerle olumlu davranışlarını pekiştirerek eğitelim.
Çocuğun yanından geçerken elimi oynatsam irkiliyor evde ne kadar dayak yiyorsa harekete karşı duyarlı hale gelmiş. Haliyle sözlü ikazlarım, oo sen akıllısın uslusun gibi gaz vermelerim hiç işe yaramıyor. :ukala:

Aynen öyle. .
Kendileri evde en kolay yolu sectikleri için bizim işimiz zorlaşıyor.

Ne yapsak boş cocuğa.
Bir şey biliyor omuz kıvirmak.
Ben zaten onu istemiyordum ki.
Tamam yapmam ki..
Olsun evde varki..

O ceza ağır olur, bu ceza uygun olmaz.

Peki ne verelim?

Eeee eğitim almadıniz mi?
Onu da siz bulun..

:)

Sen bana birakmiyorsun ki be kadın ya da adam her neyse :)

Mesela inatla defalarca uyarmaniza ve tatlı dille anlatmaniza rağmen arkadaşını rahatsız eden bir öğrenci olabilir. .

Yalvarta yalvarta sırasına oturtamadiğiniz çocuk olabilir.

Her derse sizden sonra giren ve bundan vazgeçmeyen öğrenci olabilir.

Sorun çok..

Hangi birini yazalım.

Veliler uygun gördüğu cevapları versin de biz onları doğru köşeye yerleştirelim.

Uygun yeri biz belirleyelim bari diye düşündüm ama..

Simdikiler her şeyi kendilerine birakmamizi bekliyorlar unutmuşum pardon..

Canım bak şey yapabilirsin . Neden sırada düzgün durulması gerektiğini , Neden öğretmen geldiğinde sıraya oturması gerektiğini ve yine öğretmenden önce derse gelmesinin sebebini onlara sesli bir şekilde bir rehberlik dersinde anlat . Sonra bunları kural şeklinde bir kağıda yaz ve sınıfın bir köşesine as . mesela öğrenci sırasına oturmuyor mu ? gidip o kağıdı okuması ve tüm sınıfa anlatmasını söyle . Anlattıktan sonra neden sırasına oturmadığını sor açıklamasından sonra az önce başkasına anlattığın şeylere senin uyacağını umuyorum de .

Ve yine sınıf öğretmenliğinin vaz geçilmezlerinden ödül yöntemi . O kuralları bir ay boyunca en iyi uygulayan öğrenciye hediye vermek sınıfını teşfik eder .

Ve tüm sınıftan sınıfın huzurunu bozduğu için özür diletmek . buda bir yöntem genellikle gururlarına yediremedikleri için ve bir daha özür dilememek için o davranışı yapmıyorlar .

Canım bak şey yapabilirsin . Neden sırada düzgün durulması gerektiğini , Neden öğretmen geldiğinde sıraya oturması gerektiğini ve yine öğretmenden önce derse gelmesinin sebebini onlara sesli bir şekilde bir rehberlik dersinde anlat . Sonra bunları kural şeklinde bir kağıda yaz ve sınıfın bir köşesine as . mesela öğrenci sırasına oturmuyor mu ? gidip o kağıdı okuması ve tüm sınıfa anlatmasını söyle . Anlattıktan sonra neden sırasına oturmadığını sor açıklamasından sonra az önce başkasına anlattığın şeylere senin uyacağını umuyorum de .

Ve yine sınıf öğretmenliğinin vaz geçilmezlerinden ödül yöntemi . O kuralları bir ay boyunca en iyi uygulayan öğrenciye hediye vermek sınıfını teşfik eder .

Ve tüm sınıftan sınıfın huzurunu bozduğu için özür diletmek . buda bir yöntem genellikle gururlarına yediremedikleri için ve bir daha özür dilememek için o davranışı yapmıyorlar .

Ay canım kusura bakma ama çok güldüm :)

Bir öğretmenin ilk yönteminin ceza olduğunu mu sanıyorsunuz siz?

Sen yazdın madem senden alıntı ile hepsine ben duyurayim.

Bir öğretmen cezaya varana kadar yazdığın yolları kademe kademe uygular zaten.

Hiç birisı ile yola gelmeyen çocuk ceza ile tanışır.

Hobi niyetine ceza veriliyor falan mı sanıyorsunuz?

Ay canım kusura bakma ama çok güldüm :)

Bir öğretmenin ilk yönteminin ceza olduğunu mu sanıyorsunuz siz?

Sen yazdın madem senden alıntı ile hepsine ben duyurayim.

Bir öğretmen cezaya varana kadar yazdığın yolları kademe kademe uygular zaten.

Hiç birisı ile yola gelmeyen çocuk ceza ile tanışır.

Hobi niyetine ceza veriliyor falan mı sanıyorsunuz?

Kusura bakılacak bir şey yok .

Senin anlattığına göre sorun çocuklarda değil velilerinde .

O zaman şey yapabilirsin her öğrencinin günlüğünü tut . yaptığı yanlış davranışları ve senin verdiğin tepkileri yaz . Veli seni uyarmaya gelince o kağıdı ver ...

X