Kimse size zorla birşey yapmamışbundan bikaç ay önce kripto para ile uğraşan arkadaşım aklıma girdi, sende paranı ver üçe beşe katlayalım dedi. inandım, ben de hayallere kapıldım ve paramı ona vermek gibi bi hata ettim. 30 bin liralık kredi çekip arkadaşıma verdim çünkü arkadaşımın kazandığından emindim. giyimi, arabası, evi falan yaşamı tamamen değişmişti. çalış çalış nereye kadar tamam çalışıyorum da aylık maaşımla gönlümce tatil bile yapamıyorum. bu ekonomi canımıza tak etti artık. neyse ben verdim parayı benim arkadaşa güya bana bunun en az 3 katını kazandıracağını söylemişti bir sene içinde. parayı verdik kazanacaz diye, ben dürtmeden asla ne durumda olduğunu söylemedi kazancımın. hiçbişeyden haberim yoktu. bana hep küçük miktarlarda ödeme yaptı yani bi hafta 5 bin verdi, öteki hafta 2 verdi, 2 hafta hiçbişey vermedi sonra tuttu 4 verdi falan filan süreç böyle işledi. ben bana parça parça vermesi şeklinde 16 bin civarını geri almış oldum. ama bunun bana 30 binin üzerine bi de kazanç vermesi gerekmez miydi? arkadaşıma sorduğumda sabret, katlanacak sadece zamana ihtiyaç var dedi. sonrasında düşüşler başladı. düşmeye başlanınca telaşlandım ama o beni sakinleştirdi. fakat bi yandan kendisi de arabasını falan sattı. herşey iyi gidiyorsa neden araba satıyor diye düşündüm ama içime kurt düşmüş oldu. aracı niye sattın dediğimde ailevi bi meselem var abime destek olmak için sattım nakide ihtiyacı var falan dedi. bir süre sonra başka bir arkadaşımdan borç istediğini öğrendim ben bu kişinin. acaba benim para battı mı diye düşünürken kendisinin vefat ettiğini öğrendim. vefatına ayrı üzüldüm, yanıp giden parama ayrı üzüldüm.
şimdi beni linçlemeyin ama sonuçta ben bu kişiye para vermiştim. benim ondan alacağım var. 30 binin yarısını falan geri alabilmiştim. bu sitede avukatların olduğunu biliyorum acaba paramın kalan miktarını ben bu kişinin ailesinden alabilir miyim? kendilerine dava açabilir miyim? sanırım ölen kişi borçlu ise borcunu ailesi alacaklılara ödüyordu. miras nasıl geride kalanlara kalıyorsa borç da geride kalanlara kalıyor olmalı. nasıl bir yol izlemem gerekir bana bi akıl verin gerçekten çok kötüyüm ve depresyondayım. sizce bana yapılan şey dolandırıclıkmı?
Aranızda resmi bir borç sozlezlsmesi var mı veya parayı verirken banka üzerinden açıklamaya borç. Yazdınız mı ?bundan bikaç ay önce kripto para ile uğraşan arkadaşım aklıma girdi, sende paranı ver üçe beşe katlayalım dedi. inandım, ben de hayallere kapıldım ve paramı ona vermek gibi bi hata ettim. 30 bin liralık kredi çekip arkadaşıma verdim çünkü arkadaşımın kazandığından emindim. giyimi, arabası, evi falan yaşamı tamamen değişmişti. çalış çalış nereye kadar tamam çalışıyorum da aylık maaşımla gönlümce tatil bile yapamıyorum. bu ekonomi canımıza tak etti artık. neyse ben verdim parayı benim arkadaşa güya bana bunun en az 3 katını kazandıracağını söylemişti bir sene içinde. parayı verdik kazanacaz diye, ben dürtmeden asla ne durumda olduğunu söylemedi kazancımın. hiçbişeyden haberim yoktu. bana hep küçük miktarlarda ödeme yaptı yani bi hafta 5 bin verdi, öteki hafta 2 verdi, 2 hafta hiçbişey vermedi sonra tuttu 4 verdi falan filan süreç böyle işledi. ben bana parça parça vermesi şeklinde 16 bin civarını geri almış oldum. ama bunun bana 30 binin üzerine bi de kazanç vermesi gerekmez miydi? arkadaşıma sorduğumda sabret, katlanacak sadece zamana ihtiyaç var dedi. sonrasında düşüşler başladı. düşmeye başlanınca telaşlandım ama o beni sakinleştirdi. fakat bi yandan kendisi de arabasını falan sattı. herşey iyi gidiyorsa neden araba satıyor diye düşündüm ama içime kurt düşmüş oldu. aracı niye sattın dediğimde ailevi bi meselem var abime destek olmak için sattım nakide ihtiyacı var falan dedi. bir süre sonra başka bir arkadaşımdan borç istediğini öğrendim ben bu kişinin. acaba benim para battı mı diye düşünürken kendisinin vefat ettiğini öğrendim. vefatına ayrı üzüldüm, yanıp giden parama ayrı üzüldüm.
şimdi beni linçlemeyin ama sonuçta ben bu kişiye para vermiştim. benim ondan alacağım var. 30 binin yarısını falan geri alabilmiştim. bu sitede avukatların olduğunu biliyorum acaba paramın kalan miktarını ben bu kişinin ailesinden alabilir miyim? kendilerine dava açabilir miyim? sanırım ölen kişi borçlu ise borcunu ailesi alacaklılara ödüyordu. miras nasıl geride kalanlara kalıyorsa borç da geride kalanlara kalıyor olmalı. nasıl bir yol izlemem gerekir bana bi akıl verin gerçekten çok kötüyüm ve depresyondayım. sizce bana yapılan şey dolandırıclıkmı?
Ise devam etmek baska ölen birinin ailesinden para istemek.baskaLinçlenecek bir şey yok daha 1,5 hafta önce bir tanıdığımızın çocuğu vefat etti adam mecburen işine gücüne 3 gün geri döndü işi de gece eğlence sektörü bunda ayıplanacak bir şey yok acıyan yer ayrı acıkan yer ayrı demişler ama sizin verdiğiniz para maalesef borç sayılmıyor yazılı bir şey yok senet yok sepet yok kendi rızanızla vermişsiniz gitmiş yapacak hiçbir şey yok
Yani tamam ama, insanların acısı varken, kasap et derdinde koyun can derdinde olmuş resmen. Ben olsam kapıyı suratınıza kaptırdım. Bu meseleyi dile getirmenin zamanı değil şu sıralar bence, biraz daha sabredin aileyle iletişime geçmek içinbundan bikaç ay önce kripto para ile uğraşan arkadaşım aklıma girdi, sende paranı ver üçe beşe katlayalım dedi. inandım, ben de hayallere kapıldım ve paramı ona vermek gibi bi hata ettim. 30 bin liralık kredi çekip arkadaşıma verdim çünkü arkadaşımın kazandığından emindim. giyimi, arabası, evi falan yaşamı tamamen değişmişti. çalış çalış nereye kadar tamam çalışıyorum da aylık maaşımla gönlümce tatil bile yapamıyorum. bu ekonomi canımıza tak etti artık. neyse ben verdim parayı benim arkadaşa güya bana bunun en az 3 katını kazandıracağını söylemişti bir sene içinde. parayı verdik kazanacaz diye, ben dürtmeden asla ne durumda olduğunu söylemedi kazancımın. hiçbişeyden haberim yoktu. bana hep küçük miktarlarda ödeme yaptı yani bi hafta 5 bin verdi, öteki hafta 2 verdi, 2 hafta hiçbişey vermedi sonra tuttu 4 verdi falan filan süreç böyle işledi. ben bana parça parça vermesi şeklinde 16 bin civarını geri almış oldum. ama bunun bana 30 binin üzerine bi de kazanç vermesi gerekmez miydi? arkadaşıma sorduğumda sabret, katlanacak sadece zamana ihtiyaç var dedi. sonrasında düşüşler başladı. düşmeye başlanınca telaşlandım ama o beni sakinleştirdi. fakat bi yandan kendisi de arabasını falan sattı. herşey iyi gidiyorsa neden araba satıyor diye düşündüm ama içime kurt düşmüş oldu. aracı niye sattın dediğimde ailevi bi meselem var abime destek olmak için sattım nakide ihtiyacı var falan dedi. bir süre sonra başka bir arkadaşımdan borç istediğini öğrendim ben bu kişinin. acaba benim para battı mı diye düşünürken kendisinin vefat ettiğini öğrendim. vefatına ayrı üzüldüm, yanıp giden parama ayrı üzüldüm.
İstesin demedim zaten isteyemez yazılı kağıt yok borç vermemiş rızayla vermiş ama yazılı olsaydı elbet acısı soğuyunca isteyebilirdi bunun ayıbı olmaz herkes bir süre sonra hayatına devam eder 3-5 ay sonra istenebilir neden istenmesin ama konu sahibi isteyemez çünkü borç vermediIse devam etmek baska ölen birinin ailesinden para istemek.baska
Adama borç vermemiş ki. Parasını işletsin, riskli yatırımlar yapsın diye vermiş. Adam yaşasa dahi vermese alamazdı o parayı. Kendi isteğiyle kaybetme riskini göze alarak vermiş, borç değil bunun adı.Adam ölmüş gitmiş, bir insan bu işlere kazanabileceğini ve ya kaybedebileceğini bilerek girmeli, dolandırmış olsa 5 er 4 er 3 er geri ödeme yapmazdı size.
Herhalde kendisine banka ile göndermişsinizdir ancak öyle ıspat edebilirsiniz. Bankadan gönderdiğinizi varsayarsak, Siz 30 verdiyseniz, onun size gönderdiği miktarlarda belli olduğuna göre, ancak böyle kalan borcu ortaya çıkarabilirsiniz. Ama ben olsam ailesinden istemezdim artık ölmüş gitmiş...
Bu kişinin öldüğünden %100 emin misiniz? Belki borcunu geri vermemek için böyle bir kumpas kurdu, ortadan kayboldu? Sadece size değil, başka kişilere çok daha büyük borçları da olabilir, bu yüzden ortadan kaybolmaya karar vermiştir belki?
Katılıyorum.Yanlış anlamayın ama 15 bin TL için asla ölen birinin ailesinden para talep etmem ,bir de dava mı açmalıyım diyorsunuz.
Aile acısıyla mi uğraşsın davayla mı?
Şuanda 15 bin benim için de çok ciddi bir para,ama istemek içimden gelmez ya.
Helal edin adama. Ölmüş gitmiş.
Bu konu sahibinin huyu bu. Konuyu açıp gidiyor. Millet burada sayfalarca yorum yazıyor, nezaketen de olsa bi cevap vermeye tenezzül etmiyor. Çok saygısızca bence.@kara_buz bayıldınız mı?
Katıldım sana. Nezaketen cevap vermeyi bırak okuma zahmetine bile girmemiş.Bu konu sahibinin huyu bu. Konuyu açıp gidiyor. Millet burada sayfalarca yorum yazıyor, nezaketen de olsa bi cevap vermeye tenezzül etmiyor. Çok saygısızca bence.