vefat eden arkadaşımdan alacağımı nasıl tahsil edebilirim yasal hakkım nedir

Yanlış anlamayın ama 15 bin TL için asla ölen birinin ailesinden para talep etmem ,bir de dava mı açmalıyım diyorsunuz.
Aile acısıyla mi uğraşsın davayla mı?
Şuanda 15 bin benim için de çok ciddi bir para,ama istemek içimden gelmez ya.
Helal edin adama. Ölmüş gitmiş.

Kimse size zorla birşey yapmamış
Kendi isteğinizle gidip kredi çekip vermişsiniz
Arkadaş sizi dolandırabilmek için bilerek ölmüş yani size göre
Dolandırıcılık nerede

Aranızda resmi bir borç sozlezlsmesi var mı veya parayı verirken banka üzerinden açıklamaya borç. Yazdınız mı ?

Bide aklı olan başkasına para kazandırmaz.
Ben kafamı calistrip kriptidan para kazanacağım Baska biri bana parasını verecek onunkinide sevabına 2 ye 3 e katlayacagim .sebep ? Neden ugrasayim.
Muhtemelen arkadaşınız yasasaydida çok bişey alamazdiniz.artik kalanların vicdanına kalmış aranızda resmi bir yazışma yoksa

Ise devam etmek baska ölen birinin ailesinden para istemek.baska

Yani tamam ama, insanların acısı varken, kasap et derdinde koyun can derdinde olmuş resmen. Ben olsam kapıyı suratınıza kaptırdım. Bu meseleyi dile getirmenin zamanı değil şu sıralar bence, biraz daha sabredin aileyle iletişime geçmek için

İyi de bir kumar oynamışsınız bu riski almışsınız. Belki batar belki katlanır diye vermişsiniz. Şimdi ölen kişinin ailesinden istemek de ne. Borç vermemişsiniz ki. Kaz gelecek yerden tavuk esirgememişsiniz sadece.

Ise devam etmek baska ölen birinin ailesinden para istemek.baska
İstesin demedim zaten isteyemez yazılı kağıt yok borç vermemiş rızayla vermiş ama yazılı olsaydı elbet acısı soğuyunca isteyebilirdi bunun ayıbı olmaz herkes bir süre sonra hayatına devam eder 3-5 ay sonra istenebilir neden istenmesin ama konu sahibi isteyemez çünkü borç vermedi

Adam ölmüş gitmiş, bir insan bu işlere kazanabileceğini ve ya kaybedebileceğini bilerek girmeli, dolandırmış olsa 5 er 4 er 3 er geri ödeme yapmazdı size.

Herhalde kendisine banka ile göndermişsinizdir ancak öyle ıspat edebilirsiniz. Bankadan gönderdiğinizi varsayarsak, Siz 30 verdiyseniz, onun size gönderdiği miktarlarda belli olduğuna göre, ancak böyle kalan borcu ortaya çıkarabilirsiniz. Ama ben olsam ailesinden istemezdim artık ölmüş gitmiş...

Adama borç vermemiş ki. Parasını işletsin, riskli yatırımlar yapsın diye vermiş. Adam yaşasa dahi vermese alamazdı o parayı. Kendi isteğiyle kaybetme riskini göze alarak vermiş, borç değil bunun adı.

Katılıyorum.
Zaten kötü niyetli olsaydı ara ara ödemeler yapmazdı. Zaten yarısını almışsınız. Arkadaş kelimesini kullandığım kişinin ölümü beni uzun zaman kendime getiremez. Kaldı ki borcu gündeme getireyim üstelik aileden talep edeyim. Acaip bir şey..

Bunu duymak hoşunuza gitmeyecek ama ; Siz bu duyarsızlıkla hep kaybetmeye mahkumsunuz. Her yönden kaybetmeye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…