vefat eden annemi davetiyeye nasıl dahil edeceğim bilmiyorum

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
kızlar benim annem 8 sene önce bir hastalık neticesinde vefat etti...
6 yıl önce babam tekrar evlendi.
3 ay sonra gelin oluyorum ben.
bugün davetiye siparişini verecektik ama aklıma takıldı bu davetiyeye annemin ismi muhakkak yazılmalı, anne-baba kısmına yani.
ama babamın şimdiki eşinin yani bizim deyimimizle ablamızın da ismi yazılmalı.
bunu nasıl yapacağım bilmiyorum, sizlerin bir fikri var mı?

Bence yanlış anlaşılmasın ama üvey annenizin isminin yazılmasına hiç gerek yok,ben bir çok akrabanın düğün davetiyesinde"merhum ya da merhume"diye yazıldığını gördüm...Bence rahmetli annenizin hatırasına saygısızlık olur diğer annenin adının yazılması...

bence üvey annenin adının yazılması gerekmez :kkk:

ama olmazki 16 yaşımızdan beri bize bakıyor..iyi bir insan o da. bugüne kadar hiç bir kötülük görmedim. gece gündüz demeden çeyizlerimi hazırladı maddi manevi elinden geleni esirgemedi. ayıp etmiş olurum..

bilmiyorum ki ben o kadar katı düşünmedim.
anneciğimin hatırasına saygısızlık değil asla amacım.

Şimdiki hanımının isminin yazılması gerekiyor diyorsanız ;

Annesi babası şeklinde değilde sadece soy isimleri kullarak davetiye çıkartabilirsiniz ki son zamanlarda artık hep böyle yapılıyor.

Demir ailesi ve bakır ailesi şeklinde.

Öyleyse yazdırmalısın tabi.
Merhume annesi deyip annenizin adını.
Altına da üvey annenizin adı yazılabilir.

o zaman davetiyeye üvey anne ve babanın adı yazılcak altınada parantezle annenin ismi yani ;

Üvey Anne-Baba
(merhum anne)
şeklinde...

en mantıklısı bu gibi geldi :45:

ama olmazki 16 yaşımızdan beri bize bakıyor..iyi bir insan o da. bugüne kadar hiç bir kötülük görmedim. gece gündüz demeden çeyizlerimi hazırladı maddi manevi elinden geleni esirgemedi. ayıp etmiş olurum..

tatlım anlıyorum iyi anlaşmışsınız ne güzel birşey herkes yapamaz ama onun isminin yazılması çok saçma olur bence yadırganır,o senin annen değil ki,bence o kadar iyi biri anlayışla karşılar

babanın adı-eşinin adı altlarına da annenin adı (merhume) şeklinde olabilir. benimde babam vefat etti biz baba adı (merhum)-anne adı altına da amcamın adını yazdık.

Annesi babası şeklinde değilde sadece soy isimleri kullarak davetiye çıkartabilirsiniz ki son zamanlarda artık hep böyle yapılıyor.

aslında ben de böyle düşündüm ama nişanlım da baba ve annelerimizi tanıyor çoğu kişi diyor, isimlerinin belirtilmesi tanınmak ve anlaşılmak açısından önemli diyor. o sebeple buna pek sıcak bakmadı.

en iyi çözüm bu bence :)

tatlım anlıyorum iyi anlaşmışsınız ne güzel birşey herkes yapamaz ama onun isminin yazılması çok saçma olur bence yadırganır,o senin annen değil ki,bence o kadar iyi biri anlayışla karşılar

Canım niye saçma olsun ki.
Sonuçta o da emek vermiş arkadaşa...:26:

aslında ben de böyle düşündüm ama nişanlım da baba ve annelerimizi tanıyor çoğu kişi diyor, isimlerinin belirtilmesi tanınmak ve anlaşılmak açısından önemli diyor. o sebeple buna pek sıcak bakmadı.

Sıcak bakmıyor ama diğer türlüsüde sizi zor durumda bırakıyor, anlayışlı olmak zorunda.

Birçok kişinin ailesi tanınıyor, en ünlü isimler bile bu şekilde davetiye bastırıyor; tanınmakla ilgisi yok ki.

İllaki istemiyorsa ; babası merhum annesi diye yazdırırsınız iki ismin alt orta kısmınıda ablası yazdırırsınız.

Aklıma başka birşey gelmedi.

....

Hayat arkadaşı yazılabilir ama o da gelinin hayat arkadaşı şeklinde oluyor; anlamsız gelir.

o zaman davetiyeye üvey anne ve babanın adı yazılcak altınada parantezle annenin ismi yani ;

Üvey Anne-Baba
(merhum anne)
şeklinde...

en mantıklısı bu gibi geldi :45:

evet bu iyi gibi duruyor :s

evet canım iyi anlaştık Allah yüzümüze baktı çok şükür..bize öz evladı gibi davranır. her derdimize koşar, hastalanırız eliyle yedirir içirir, annem vefat ettiğinde küçük olduğum için çeyiz yapmamıştı tabi bana. ablamız hazırladı her birini. dikti, diktirdi, maaşıyla aldı. bide 8 sene olduğu için canm artk bi aile olduk böyle sanki dışlıyorum gibi hissediyorum..

basiniz sagolsun..Annenize Allah rahmet eylesin...

tabiki annenin yeri ayridir ama size emek veren,günümüz sartlarida burnunuzdan getirmeyen bir insanida tabiki davetiyenizde bulundurmalisiniz...

baba adi-merhume anne adi altada ablanizin adi yazilsa bence hicbir sorun olmaz,sonucta istemediginiz ,size kötü davranan bir insan degil..

mutluluklar...

tabiki annenin yeri ayridir ama size emek veren,günümüz sartlarida burnunuzdan getirmeyen bir insanida tabiki davetiyenizde bulundurmalisiniz...

baba adi-merhume anne adi altada ablanizin adi yazilsa bence hicbir sorun olmaz,sonucta istemediginiz ,size kötü davranan bir insan degil..

mutluluklar...

Allah razı olsun canm..evet annenin yerini hiç bişey dolduramıyor. Ama Allah böyle bir imtihanla sınadı bizi. biz ablamıza kötü davranmadık, o da bize kötülük yapmadı.. inşallah bu şekilde hayırlısıyla kazanmışızdır bu imtihanı.
çok teşekkür ederim.

mutluluklar...

Aynı şeyi ben de yazdım ama konu sahibi pek önemsemedi sanırım bu fikri.
Bir beyanda bulunmadı:44:

başınız sağolsun canım,

en güzeli ya soyisimleri
yada anne adı(merhume) baba adı
aşağıdada ablanızın adı

yada konuş sorun olmayacağını söylerse hiç yazılmasa da olabilir

ama gönül borcu var diyosun
kolay gelsin

Back
X