• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ve korktuğum başıma geldi!..BEBEĞİM İÇİN İNSÜLİN TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM

Mirela9909

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2008
76
0
296
46
İstanbul
yeni geldim işyerime moralim sıfır, daha dr'un yanındayken ağlamaya başladım beni ne kdr teselli etsede bir türlü moralimi düzeltemedim kızlarsenağlama ...27 haftalık hamileyim ve doğum sonrasına kdr insülin kullanıcakmışım günde 3 defa!..doğğumdan sonra büyük ihtimalle kullanmıcam ama ya bünyem alışır isterse:çok üzgünüm:e!.... ÇOK KORKUYORUM :çok üzgünüm:

Canım devamlı gititğim kuaförde çalışan bi kız vardı. Onunda hamilelikte şekeri yükseldi. 7.ayda insülin kullanmaya başladı. Doğum yaptı ve bir süre sonra bıraktı. Herşey normale döndü...Kendini üzme...

Canım devamlı gititğim kuaförde çalışan bi kız vardı. Onunda hamilelikte şekeri yükseldi. 7.ayda insülin kullanmaya başladı. Doğum yaptı ve bir süre sonra bıraktı. Herşey normale döndü...Kendini üzme...

Canım inşallah sorun olmaz, ama adı bile korkutuyo doktorum nerdeyse yarım saat anlattı İNSÜLİN ne demek, bebek için çok gerekli olduğunu, ama birde düşünüyorum annem yıllardır şeker hastası ama dr unun tavsite etmesine rağmen kadın başlamadı insüline, diet yaparak kendini koruyo hep!.. AMA BEN MECBUR KULLANICAM BEBEĞİM İÇİN!..AKSİ TAKTİRDE BEBEK ÇOK KİLOLU DOĞARMIŞ HASTA OLARAK

senağlama DESTEĞİN İÇİN SAOL a.s.

iyide neden ağlıyosun onu anlamadım...bu kadar moral bozacak ne var?çaresiz hastalık değil,bebeğin sakat değil bişey değil.alt tarafı bir iğne vurulacaksın.sşteyi bi gez istersen gebelik bölümün.günde 3 iğne vurulanı,yerinden bile kıpırdayamayanı,vs... bin türlü şey var.
kuzura bakma ama bu ağlaman,üzülmen gereksiz.boş yere şu anda kendinide bebeğinide üzüyorsun.
bende kötü bişey oldu sandım:sm_confused:

iyide neden ağlıyosun onu anlamadım...bu kadar moral bozacak ne var?çaresiz hastalık değil,bebeğin sakat değil bişey değil.alt tarafı bir iğne vurulacaksın.sşteyi bi gez istersen gebelik bölümün.günde 3 iğne vurulanı,yerinden bile kıpırdayamayanı,vs... bin türlü şey var.
kuzura bakma ama bu ağlaman,üzülmen gereksiz.boş yere şu anda kendinide bebeğinide üzüyorsun.

Bak bu arkadaşne güzel söylemiş. En azından devasız dert değil. Şekeri tetikleyen şeylerden biride stres. Kendini de bebeğini de üzme hadi...

CANIM TEK KORKUM VE ENDİŞEM ŞU!.. YA DOĞUMDAN SONRA DA BÜNYE ALIŞIR HEP İSTERSE O ZAMAN BEN NE YAPARIM !.. TABİ ŞU ANKİ HALİME ŞÜKÜR NELER VAR NE ZORLUKLARLA HAMİLELİKLERİNİ GEÇİREN ARKADAŞLARIMIZ VAR, AMA AİLEM DE BU IRSİ OLDUĞU İÇİN ENDİŞELİYM, SONUÇTA İNSÜLİN Bİ HAP TÜRÜ DİİL İĞNE VE SÜREKLİLİĞİ TARTIŞILIR OLDUĞU İÇİN TÜM ENDİŞEM :bbo:

canım cok geçmiş olsunn
ama iyi şeyler düşün niye bagımlılık yapsınkii
doktor tedavii süresini söylemiş doğurduktan sonra kullanmazsınn
üzme boşu boşuna canım kendini bebeğinde etkilenirr

Bunda ağlayacak ne var anlayamadım canım ya.Benimkide yüksek çıktı şu anda diyetteyim ama muhtemelen önümüzdeki hafta ben de insüline başlayacağım.Üstelik beni hastaneye yatırıp kontrol altında tutacaklar ve öyle tedaviye başlayacaklarmış.Benimkisi riskli gebelikti ilk başlarda ara ara hastane de yattığım çok oldu, orda aylarca kıpırdamadan kolunda serumla yatan anne adayları da vardı,aslında halimize şükretmek lazım...

Sen moralini bozma bebeğinde etkilenir sonra.

çok geçmiş olsun arkadaşlar birşey soracağım bende diyet yapıyorum bendede gebelik şekeri çıkdı diyet verdi doktorum inisülün kullanan arkadaşlarınki diyetle düşmeyenlermi yoksa direk inisülünemi başlattı doktorlarınız eğer diyetle yüksek çıkıyorsa kaç çıkıyordu yemeklerden sonra 1. saat değerleriniz yazarsanız çok sevinirim tekrar geçmiş olsun.

benimde hamileliğimin 6. ayında doktorum şekerimin diyetle düşmediğini söyleyip insilüne başlatmak istedi. insülini almak için gittiğim eczacı bana insülini vermedi. alışkanlık yapacağını ve ömrümün sonuna kadar kullanmak zorunda kalabileceğimi söyledi. bana diyetle çok rahat şekilde düşürebileceğimi ne yeyip ne yememem gerektiğini anlattı. kendiside tam 15 yıllık şeker hastasıymış. hastanede diyet uzmanının verdiği diyeti uyguladığımda şekerim düşmek bi yana yükselmişti. o eczacının dedikleri uygulayınca bende şekerden eser kalmadı. doktoruma tekrar gittiğimde insülin sayesinde şekerimin düştüğünü sandı. halbuki ben onu dinlemeyip diyet listemi değiştirdim. doğumdan sonrada nomale döndü.
yani sıkı bir diyetle insüline gerek kalmadan şekerle başedebilirsin. tabi şekerinin ne kadar yükseldiğine de bağlı.

Biricik canım bende zaten diyet listeme tam uyamıyorum ama senin uyguladığın diyetin püf noktalarını verirsen bize bizde en azından onlara dikkat ederiz merak ettim eczacının verdiği diyeti paylaşırsan sevinirim.

bende 2 aydır insülin kullanıyorum alıskanlık yapar mantıgını da ilk defa duyuyorum neden alıskanlık yapsın ki ...adı üstünde gebelik sekeri....dogumda sonra büyük bir ihimal kalmıcak hiçbirimizde....biricik bende diyetini merak ettim paylasırsan sevinirim...

arkadaşlar şimdi geldim, insülin iğnesi oldum, dr umla nerdeyse 1 saat kdr konuştuk,kesinlikle korkmıyacağımı, bilakis bebeğin sağlığı için bu tedaviyi uyguladığını, İNSÜLİN in asla bağışıklık yapmadığını, vücudumda yeteri kdr insülün olmadını, bunun için yani bebek için insülin tedavisi verdiğini ve doğumdan sonra hiç problemsiz bırkacağımı söyledi.Şimdi içim daha rahat!..

Bunda ağlayacak ne var anlayamadım canım ya.Benimkide yüksek çıktı şu anda diyetteyim ama muhtemelen önümüzdeki hafta ben de insüline başlayacağım.Üstelik beni hastaneye yatırıp kontrol altında tutacaklar ve öyle tedaviye başlayacaklarmış.Benimkisi riskli gebelikti ilk başlarda ara ara hastane de yattığım çok oldu, orda aylarca kıpırdamadan kolunda serumla yatan anne adayları da vardı,aslında halimize şükretmek lazım...

Sen moralini bozma bebeğinde etkilenir sonra.

Canım çok geçmiş olsun sanada .. bebeğimizin sağlığı için tabii ki her türlü tedaviye varız.ama inan çok rahatladım, gözümde büyttüğüm İnsülin ASLINDA KORKUNÇ BİŞEY DİİLMİŞ, HAYIRLISIYLA BEBİŞLERİMİZİ KUCAKLARIMZA ALALIM EMİNİM BUNLARI UNUTUCAZ :CüvCüv:

çok geçmiş olsun arkadaşlar birşey soracağım bende diyet yapıyorum bendede gebelik şekeri çıkdı diyet verdi doktorum inisülün kullanan arkadaşlarınki diyetle düşmeyenlermi yoksa direk inisülünemi başlattı doktorlarınız eğer diyetle yüksek çıkıyorsa kaç çıkıyordu yemeklerden sonra 1. saat değerleriniz yazarsanız çok sevinirim tekrar geçmiş olsun.

Benim OGTTm( 100 gr yükleme) yüksek çıkınca endokrine gönderdi ve diyet verdi.Bir de ölçüm makinesi aldım.1 haftalık evde ölçtüğüm sonuçları yazıp götürdüm ve yüksek , insüline başlayalım dedi.Benim yemekten sonraki 2. saatim genelde 145-160-180 arasında değişiyor.Galiba 2. saat daha önemliymiş.

sen herşeyi dan dan söylemek zorundamısın:mymeka:

allah dermansız hastalık vermesin canım

bende de gebelik şekeri cıktıı.
suan için dikkat ediyorum yediklerime içtiklerime
diyetteyim yani
ihşallahta bi sorun cıkmaz
sorun etmeyelim yani kızlar

bendede gebelik şekeri var.insilün kullanıyorum ve düşmüyor bir haftadır çok korkulacak birşey yok allah başka keder vermesin 9 ay boyunca yatanlar var.bebeği sakat olanlar var.insan bunları düşününce üzülmüyor.birde alt tarafı iğneki okadar acıtmıyor doğum yapcam ben deyip kendimi teselli ediyorum allah beterinden korusun

Kızlar birşey soracağım banamı öyle geliyor bilmiyorum ama mandalina yediğim zamanlarda tokluk şekerim daha yüksek çıkıyor mesela yemekden sonra bir mandalina yedim bir saat sonraki ölçüm 165 çıkdı aynı yemeği mandalinasız yedim normal çıkdı neye göre değişiyor bu mandalinada şeker oranımı yüksek hiç birşey anlamadım deneyen oldumu hiç.

Kızlar birşey soracağım banamı öyle geliyor bilmiyorum ama mandalina yediğim zamanlarda tokluk şekerim daha yüksek çıkıyor mesela yemekden sonra bir mandalina yedim bir saat sonraki ölçüm 165 çıkdı aynı yemeği mandalinasız yedim normal çıkdı neye göre değişiyor bu mandalinada şeker oranımı yüksek hiç birşey anlamadım deneyen oldumu hiç.

Ben meyvedir ne olacak ki içindeki şeker demiştim doktora ama o öyle olamdığını söyledi... Benim diyetimde mandalin bir öğünde 2 den fazla yemek yok.Yemek yedikten sonra 2 ölçüm yapıyorum aradan 1-2 saat geçince meyvemi yiyorum.Meyvede sınırlı sayıda yemek lazımmış.3 ana öğün 3 de ara öğünüm var meyveler ara öğün oluyor.
Diyet listesine tamamen uyup kahvaltı yaptım seker 180 çıktı, ertesi gün uymadım kafama göre yedim 130 çıktı.Enteresan yaniii.

Back
X