• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Bakın farklı noktalardan ele alıyoruz. Ölümleri küçümsemek benim yapacağım en son şeydir. Veya devlet terörüyle alınan abileri, babaları, kardeşleri.
Söylediklerinizde bir sorun yok, çoğunda hem fikirim.

Benim tepki gösterdiğim şey, bunların bahane edilerek, sivilleri kana bulayan terör örgütünün kurulmasına haklı gerekçeler yaratılmadıdır.

O zaman ben de elbet uğur mumcuyu, alevileri örnek gösteririm.

bunları gerekce gostererek kimsenin pkk propagandası yaptıgını okumadım forumda, nitekim yazdıklarımdan destekliyormusum gibi bir anlam cıktıgını da zannetmiyorum, varsa boyle bir durum acıklayayım duzelteyim, kan dökülmemesinden bahsederken tam tersi gorunmek ya da kürt milliyetcisi gibi algılanmak sahsım adıma rahatsızlık duyacagım birseydir cunku.
anlatmaya calıstıgım sey tek yönlü bakmamak gerektigi idi.
ayrıca ugur mumcu ve alevi ornekleri cok yerinde bence de, kim ki dogruları soylemeye kalkısıyor ya da azınlıgın bir parcası ise vurun kellesini ne de olsa mechule gider gibi bir anlayıs bence de kabul edilemez.

fakat bu demek degildir ki çözüm icin özerklik şart, eger anadoluyu bir bütün olarak dusunur ve etnik köken ayrımı yapmaksızın herhangi bir etnisiteye yonelik baskı unsuruna karsı bunun önünde ilk duran kisiler cogunlugu olusturan türkler olursa yeni bir tarih yazılabilecegine inanıyorum.
surekli bir ic düşman yaratma cabası var, dün kürtlerdi bugunku iktidara gore ise dinsizler...

özetle, yönetenlerin bilincli olarak savundukları bu kendi politik açmazlarının bir parcası olmak istemedigimi soyluyor ve turkiyenin hangi noktasında haksızlık olursa olsun baskılara demokrasinin ilerlemesi adına karsı cıkılması gerektigini savunuyorum.

not: dilerseniz yeni bir konu açıp onun altında da konusabiliriz, konunun dagılmasından rahatsızlık duysam da boyle bir konuya kimse "konu dısı zaten bosver" diyip yorum yapmadan gidemiyor cunku.

yok ya sayfalarca boşuna tartıştık
suç bizde kabul ettim.

efsa değil de abisi yazıyor yorumlarına güldüm nedense :)
bir erkek siteye girse böyle mi yazar ya :)
bence herkese canım cicim der :)
ve bütün yorumlara da katılır asla kavga etmez :)))

Türkiyede siyaset neden ilerleyemiyor simdi anladim.

Akilca tartismasini bile beceremiyoruz.

Biz kadinlar bile böyle konusabiliyorsak ohooo.

Sonucta gelecegin evlatlarini yetistiren biz analariz.

Hekres aslan kesiliyor herkes cephe aliyor.

Biz millet olarak böyleysek ben hic sasirmam ki tayyiple kilicdaroglu bir birini ötekilestirise.

Saygi da sevgi de terbiye de buyukten kucuge kucukten buyuge ogretilebilecek bir seydir.

Olgunlugun yasi olmaz.
50 yasinda birisi cocuktan beter olur.
20 yasinda ki birisi ermis gibi tam olur.
Yada tam tersi.

Burda ki konusmalar yazismalar hic hosuma gitmiyor.

Ne benim düsüncemi savunanlarin nede karsi tarafin görüslerini savunanlarin.

KK de siyaset konusu toptan kaldirilsin.

Cünkü tartismasini beceremiyoruz.

tam yazacaktım ki burada hazır yazılmısı var diyesim geldi :)

saygının olgunlugun ne yası olur, ne de abi kardes demek saygı belirtisidir bence,
uslup sorunumuzu cozemedikce, hatta hakarete-küfüre dahi ozen gostermemizin nedeni ban korkusu oldugu surece hicbir ilerleme kaydedebilecegimizi sanmıyorum maalesef...

Son düzenleme:
bunları gerekce gostererek kimsenin pkk propagandası yaptıgını okumadım forumda, nitekim yazdıklarımdan destekliyormusum gibi bir anlam cıktıgını da zannetmiyorum, varsa boyle bir durum acıklayayım duzelteyim, kan dökülmemesinden bahsederken tam tersi gorunmek ya da kürt milliyetcisi gibi algılanmak sahsım adıma rahatsızlık duyacagım birseydir cunku.
anlatmaya calıstıgım sey tek yönlü bakmamak gerektigi idi.
ayrıca ugur mumcu ve alevi ornekleri cok yerinde bence de, kim ki dogruları soylemeye kalkısıyor ya da azınlıgın bir parcası ise vurun kellesini ne de olsa mechule gider gibi bir anlayıs bence de kabul edilemez.

fakat bu demek degildir ki çözüm icin özerklik şart, eger anadoluyu bir bütün olarak dusunur ve etnik köken ayrımı yapmaksızın herhangi bir etnisiteye yonelik baskı unsuruna karsı bunun önünde ilk duran kisiler cogunlugu olusturan türkler olursa yeni bir tarih yazılabilecegine inanıyorum.
surekli bir ic düşman yaratma cabası var, dün kürtlerdi bugunku iktidara gore ise dinsizler...

özetle, yönetenlerin bilincli olarak savundukları bu kendi politik açmazlarının bir parcası olmak istemedigimi soyluyor ve turkiyenin hangi noktasında haksızlık olursa olsun baskılara demokrasinin ilerlemesi adına karsı cıkılması gerektigini savunuyorum.

not: dilerseniz yeni bir konu açıp onun altında da konusabiliriz, konunun dagılmasından rahatsızlık duysam da boyle bir konuya kimse "konu dısı zaten bosver" diyip yorum yapmadan gidemiyor cunku.

Maalesef bunlar bahane gösterilerek, pkknın türemesine haklı gerekçeler yaratıldı bir nevi.

Kürt milliyetçiliğinde şahsım adına bir sorun yok. Neden olsun ki, ben de Atatürk milliyetçisiydim bundan bir kaç yıl öncesine kadar, bu olaylarla kendimi Türk milliyetçisi gibi savunma yaparken buluyorum bazen.

ben bu sitede bdvde günlerce bir erkeğin konu açıp kadın olarak insanları kandırdığını bilirim. sonunda kazen yerine kadar tespit etti.
o yüzden çok gülme bence.

Son düzenleme:
Maalesef bunlar bahane gösterilerek, pkknın türemesine haklı gerekçeler yaratıldı bir nevi.

Kürt milliyetçiliğinde şahsım adına bir sorun yok. Neden olsun ki, ben de Atatürk milliyetçisiydim bundan bir kaç yıl öncesine kadar, bu olaylarla kendimi Türk milliyetçisi gibi savunma yaparken buluyorum bazen.

kendi milletine, vatanına, ortak gecmise, kültürüne, türkülerine sahip cıkmak ile milliyetciligi kavramsal olarak aynı kefeye koymadıgım icin milliyetciligin her turlusune karsı oldugumdan ötürü oyle bir açıklama yapma geregi duymustum.

cunku sınırı cizilmedigi surece kafatasına bakıp gaz odasına yollamaya kadar varıyor bu durum. kemigine bakmayan ise dusunce suclusu diyerek baskı uyguluyor, 80 darbesi donemindeki iskenceler maalesef ulkemizin acı bir gercegi.

bahaneleri bilemeyecegim, yasanılanlar uzerinden hukumetler ozelestiri yapıp duzeltmeye calıssalardı daha sonra tekrar sorgulamak belki daha faydalı olurdu hatta pkk kendisine bu kadar fazla destek bulamazdı. fakat bu vb. sorunları cözme niyetleri olup olmadıgı meselesi onemli.
bugun ise hedef gosterirken iki dusman birden yaratılmaması icin mi adım atılıyor gibi gosteriliyor yoksa o cografya uzerinde baskalarının amacları icin ekranda gordugumuz yuzler maşa olarak mı kullanılıyor işin o boyutu karısık zaten.

Kardeşim Boğaziçi'nde yüksek lisans yapıyor .laf atmadan önce dönde aynaya bak:5:

senin abinle ilgili hiç birşey söylenmediği halde mesajları eğip büküp ağzımı bozucam falan diyorsun. çok ayıp...

çocukları almamak lazım bu siteye... ayrı bir genç kız sitesi olsa da orada takılsa keşke.. tamamen yarım yamalak kulaktan dolma bilgilerle bir çocuğun din siyaset olaylarına girmesi bence yanlış. herkes haddini bilecek eğer saygısız bir biçimde büyüklerine ders vermeye kalkıyorsa dur sen orda bakalım demek de o kadar normal diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

alaraey 2. üyelik mi :53:

Ama deşifre edilecekti 2. üyelikler..

ya ben ne zamandır siyasete yazıyorum efsa ne zamandır yazıyor ?

beni nasıl örnek alsın ki,
ay hep de beni suçlayın hep de beni aaaa ne kötü kızmışım ben yaaa
evet bende onu diyorum madem rahatsızlar pekiştirmeyip söndürecekler...

inanamıyorum ya severdim ben alareyi:53:
eskiden sevmediğim biri olmasın da kim olursa farketmez:9:

Back