Vatanım Sensin Kanal D

Bu ne şimdi , hayal kırıklığı :110:butun bölüm boyunca soluksuz izledim ,görmek icin Cevdet'in ailesine gerçekleri söyleyip üstünden Yunan üniformasını çıkardığını.. gene basa sardık . Ee tabi dizileri sezon sezon uzatmak lazım :işsiz:

Dizinin yeni bölüm fragmanında Okan Yalabık'ı gördüm. Halüsinasyon görüyorum dedim ama gerçekmiş yahu. Başka şey istesem olurmuş.
Yıldız: Senden tiksinmek üzereyim Yıldız. Ne o öyle herkes beni sevsin triplerin? Sana hak verdiğim tek konu var, o da gçeen bölümlerde Leon'a yaptığın konuşma. O sana ümit vermişti bak, o konuda haklısın. bir de anan olacak o Azize seni istemediğin biriyle evlendirmişti, orada hak vermiştim. Doktorun ölümünde payın çok büyük, ama anan da senin kadar suçlu. Ama bencilin tekisin. Dünya senin etrafında dönmüyor tatlım.
Leon: Leon, ahh Leon... O nasıl "Ben bu savaşta mağlubum Hilal" demekti öyle? Hilal'e olan aşkını anlıyorum, ama sana Eleni yakışır. Garibim, Ali Kemal yüzünden verem olacak. Kurtar şu kızcağızı, yürü ona Leon, boşver Hilal'i.

Ali Kemal: Yahu sen ne ezik, ne sütü bozuk adamsın. Kızın sana olan duygularını bildiğin halde onu kullanıp Yıldız'ı kıskandırmak gibi fantastik işlere bulaşıyorsun. Ayrıca kardeş gibi büyüdüğün birine aşık olmak ne iş? Eleni'ye de bulaşma.

Azize: Ali Kemal'i sen doğurmuş olsan ancak bu kadar benzerdiniz. Aynı karaktersizlik. Daha adam seni boşar boşamaz evlenmeye kalkıyorsun? Hem de kiminle? Bir zamanlar kocanın en yakın arkadaşıyla. Bu ne biçim şey Azize? Bu mudur Türk kadını? Evlenmene lafım yok. Başka adam mı yok Azize? Cevdet artık bekar adam, o da gidip başkasıyla evlenmeye kalksa, hemen başlarsın "senin aşkın bu muydu Cevdet, nasıl benden vazgeçtin Cevdet..." diye zırlamaya ama. Adamın gözünün önünde arkadaşına evlenme teklif etmeyi biliyorsun. Eftelya'yı bile nasıl kıskandın, hamamda tası nasıl yere çaldın biliyoruz Azize. Üstelik Eftelya senin hiçbir şeyin değil. Cevdet düşünse ki, yahu artık bekarım, şu hastaneye gidip bir görüneyim, bir sürü hemşire var, biriyle bir izdivaç yaparım. Adam general oldu general, ama Yunan ama değil. Alıverirler Azize. O zaman görürüm ben seni. Neyse ki kocan sen ve Ali Kemal gibi kezban değil. Ounla bununla kıskandırayım demiyor seni. Cevdet bir şey anlatmıyor diye dertlenir gibi oldun geçenlerde. Anlatacaktı, ben gelene kadar kimseye bir şey söyleme dedi, sen ne yaptın? Sanki Cevdet bunları sana söylememiş gibi kayınvalideye yetiştirdin. Kimseye söyleme ne demek, he ne demek Azize? Bu adam sana nasıl ben aslında vatanseverim, Yunan ordusunda casusum, desin Azize? Yemin ederim, cep telefonları sizin döneminizde olsa hemen o Tevfik'e mesaj atarsın, ertesi güne de kalmaz bütün İzmir duyar. Sürekli ağlak hallerinden de bıkkınlık geldi. İç sıkıntısısın, dertsin Azize. İçimi şişirdin, bir yürü git Allah aşkına.

Eleni: Elenimu, ne olursun şu Ali Kemal'den uzak dur, senden rica ediyorum. Anası da böyle bunun. Kendilerine zaafı olan herkesi kullanıyorlar bir nevi. Yolları sevgiden bir kere olsun geçmemiş. Bir tane mantıklı bir hareket yok. Serseri mayın gibi, aklıllarına ne gelirse o. Sen uzak dur bu oğlandan. Sen Yıldız'ı seviyorsun demiştin ya buna, anla işte onu kıskandırmak için seninle oynuyor.

Kumandan Vasili: Her ne kadar düşman olsak da, dizi icabı yani, sen aslında çok değerli bir insansın Vasili. İlkelerine bağlısın, her ne olursa olsun adaletin bir gün yerini bulacağını bilenlerdensin. Ama şu çocuk meselesini niye sakladın Veronika'dan? Yoksa başka bir durum mu var?

Binbir Surat Yakup: Naber Har... pardon, Yakup? Yahu her seferinde seviyorum merkez diyecekmişsin gibi, ne özlemişiz. O mektup yüzünden mi sakladınız Eşref Paşa'yı? O mektubu gözterdiler ama, değiştirdiniz mi yoksa Eşref Cevdet'i korkutmak için mi uydurdu? En çok bunu merak ediyorum. O herife güven olmaz ama, en ufak şeyse hepinizi satar ben diyeyim.

Albay Cevdet: Albayım, albayım dedim ama, generalliğe terfi etmişsin. Yakışır. İşin ne zor senin öyle... Herkesi ayrı idare et... Of... Mustafa Kemal Paşa'ya mektup yazdığın sahnede bildiğin gözlerim doldu. İsmi bile yetiyor vallahi. Önümüzdeki haftalar çok önemli olaylara gebe gibime geliyor.

General Cevdet: Generalim, göreve iade edilir edilmez ilk icraatınız o Stavro'nun defterini dürmek oldu ki, ağzım açık izledim. Ayar içinde kaldık efendim. Ayrıca, Eşref'e "Azize yaşadığınızı biliyor yani?" derkenki yüz ifadeniz, Azize'nin bozboğazlığı konusundaki haklılığımı gösterdi. Zevceniz mevceniz ama kusura bakmayın, en güvenilmez insanlardan biri. Ayrıca kızı bile olsa, en ufak fikir ayrılığına tahammül edemiyor. Yıldız ağzını açsa hemen annenize dönüp "yaa yaa görüyor musun, yaa yaa" başlıyor. Allah bunun gibi kaynanayı düşmanıma vermesin. Yeminle yuva yıkar. Ne Ali Kemal'e, ne de kızlara evliliklerinde dirlik vermez. Biraz olsun kendi kayınvalidesinden feyz almıyor. Hep şikayet, hep sızlanma. Şiştik generalim. Eşref'ten gazı alınca size öyle imalı imalı konuşması da ne kadar sinir bozucuydu. Neyse, bırakalım onu da, Ali Kemal ile olan konuşmanızı gözlerim dolu izledim. Öz babası olsanız bu kadar olmazdı. Mr. Hamilton'ın saatin içine not gizlemiş olabileceğini, Yakup'tan görene kadar inanmadım. Nasıl fark ettiniz bunu?

Yıldız: Seninle ilgili söylediklerimi geri almak üzereyim, o ne giderdi kız? Ağzım açık izledim, vallahi bravo. Her şeyi kafalarına vura vura söyledin. ama o anan olacak eziğin en ufak bir muhalefete tahammülü yok. Bana birini hatırlatıyor ya neyse. Ben seni anlamaya başladım emin ol. Bencilliğin tutsa da akıllısın belli. Ayrıca, salla gitsin Leon'u. Kardeşine göz koymuş bir heriften kimseye hayır gelmez. Stavro'ya nasıl haddini bildirmedin Yıldız? Herif alenen dokundu sana, bak bu tacizdir. Ama bence sen Leon'a inat olsun diye ona yaklaşırsın, onu gördüm ben sende. Ama Stavro Leon'a benzemez, sen Leon'u kıskandırayım derken bozuk para gibi harcar seni. Aman ha.

Azize: Ablacım sende hiç akıl yok biliyoruz ama yine de söylemek isterim: Adamın teki seni bir yere çağırıyor, sen gitmek için iki dakika tereddüt etmedin. Her vatanperver birinin yardıma ihtiyacı var diyene gidecek misin sen böyle? Biz neler görüyoruz, izliyoruz haberlerde haberin var mı senin? Yine şanslıydın ki kötü birine denk gelmedin. Yarın öbür gün başına bir şey gelir allah korusun, orada ne işi varmış derler tanımadığı adamın at arabasına niye biniyormuş derler , sen suçlu olursun, Cevdet bile kurtaramaz seni. Üstelik artık dul bir kadınsın bir de hamileliğin ortaya çıkarsa, abovvv, sen hesap et neler söylerler. Bizim memlekette böyle Azize, gittikçe de geriye gidiyoruz, haydi bakalım. Adamın bir zamanlar en yakın arkadaşına evlenme teklif et, tanımadığın herifin arabasına bin git, sonra gel Cevdet'e "bana dokunma, senden tiksiniyorum" de. Yine soruyorum, bu mudur Türk kadını? Kocasına nispet olsun diye onun arkadaşına yanaşan falan? Ona geçiyor nazın değil mi? Haah, dur bakalım ne zaman öteceksin diyordum ki, Cevdet'e sırıta sırıta " Sen daha duuur dur" demeye başladın. Ne dedi Eşref sana? "Kimse bilmesin." Git sağda solda ağzını aç demedi. Lafı başka yerinden mi anlıyorsun, ağzımı bozduracaksın benim. Bir sus Azize, bir konuşma yahu. Cevdet de hiçbir şey anlamadı değil mi? Boşboğazlıkta bir dünya markasısın yeminle. Bir de ağlayarak konuşuyorsun sürekli, nasıl yoruluyorum seni dinlerken. Konuşma yaparken de okuma bayramında şiir okuyan çocuk gibi oldun ya çok güldüm valla. Vatansever kadınları görmek çok duygulandırdı.

Ali Kemal: Sen Cevdet'in oğlu değilsin evet ama baban olsa o kadar sevmezdi seni be. Onu da yine anandan öğrenmiştin zati. Pardon, analığından diyeyim madem. Bir atarlanmalar bir erkeklik taslamalar... Taşırdınız Cevdet'in sabrını sonunda. Kaybol git be. Hem biz öğrendik senin ailenin kim olduğunu. Sen her ne olursa olsun seni büyütmüş olan adamı öldürmeyi kafaya koymuşsun, aslında bir Yunan olduğunu bilsen ne yaparsın acaba? Ama Cevdet ile konuşurken bildiğin salya sümük ağlamana çok içlendim. Bırak şu sen benim babam değilsin muhabbetini.

Hilal: Tam Aize'nin kızısın bazen Hilal. Leon'un yanına gitmek ne oluyor? Ablan sorunca da "yok canım" diyorsun. Sen kimi yiyorsun? Ha, anana söylersen yer bak bunu. Biz bilmiyoruz sanki onun odasından çıktığını. Biz şimdi neyiz mi diyecektin aslında? Ablana yukarıda Leon için de söyledim: Ablasına ümit verip de kardeşine göz koyan heriften hayır gelir mi Hilal? Anlıyoruz ergensin, hiç böyle bir şey yaşamadın ama, ablanla arasında bir şeyler olmuştu onun bunu sen de biliyorsun. Her halta da aklın eriyor aslında, Leon sana yaklaştığında, ne olursa olsun ablam seni seviyordu, olmaz diyebilirdin açıkça. Hem, ne halt yesen arkanı onun toplayacağını biliyorsun, ama her şeye karışmandan gına geldi artık. Bir otur yerinde. Aynı anası valla.

Mehmet: Sen ne karaktersiz bir adamsın? Hiç öyle vatansever ayaklarına yatma. Bu insanların duyguları var. Ali Kemal'i gazlayıp durma. Yaptığına bak, oğula babasını öldürtmeye çalışmak. Ne olursa olsun, baba-oğul onlar. Kan bağına gerek yok illa ki. Ailen olmayabilir, bunu anlarım, ama dedim ya, ortada bir bağ var. Bir de çocuğa atarlanıyor, "böyle bir fırsat bir daha gelmez" diye. Git kendin öldür öldürebiliyorsan, tövbe tövbe. Gerçi kime anlatıyorum, zamanında hiçbir suçu olmayan bir Amerikalıyı da sandalda öldürmüştün sen.

Leon: Leon seni çok severim, ama yaptığın çok yanlış. Sen de ne olursa olsun, zamanında ablasından hoşlandığın birinin kardeşini sevemezsin. Hiçbir kültür kabul etmez bunu. Aşk bir yere kadar Leon'cuğum. ama kızın kalbini de çok fena kırdın he. Ne demekti öyle, "aklım karışıktı" ? Olmaz Leon, yakışmaz sana. İkisinden de elini çek. Ne dedim sana geçen hafta? Eleni iyidir senin için.

Mr. Hamilton: Efendim önce Okan Yalabık... Siz oyunculuk, özellikle de tarihi karakterlere hayat vermek için doğmuşsunuz. Yahu, nasıl özlemişim... Eski bir dostu görmüş gibi oldum. Hep içimden geçerdi, keşke bu dizide yer alsanız diye. Vallahi kalbim temizmiş. Eheheh...
Mr. Hamilton'a gelince... Cevdet ile ilk karşılaşmanızda, o yan yana geçişte, "bu sefer görüşeceğiz Sülüman" diyeceksiniz sandım. Hediye getirme bahanesiyle odaya girdiğinizde bir tuhaflık sezdiniz ama, görünürde bir şey yoktu. Eeee, bir vakitlerin Pargalı İbrahim'i, elbet şüphelenecek. Yalnız, saat takıntısından dolayı Cevdet'e fena halde açık verdiniz, o da hemen mevzuyu yakaladı zaten. Tevfik'in odasında, onun kirli çamaşırlarını ortaya dökmeniz nefis oldu. Nasıl da satmış Selanik'i, pis herif. Eşref'in yerine geçme teklifi de güzeldi. Böyleleri para ve mevkiyi görünce hemen yelkenleri indirirler. Bakmayın şimdi, "ama Eşref Paşa yaşıyor, olmaz" falan dediğine. Şartlar birazcık değişsin, Eşref'in yerine geçmek için kendi elleriyle bile öldürür onu.

Tevfik: Seni görünce sinirlerim zıplıyor. Azize bir, sen iki. Ama bu akşam hayli güldüm. "Artık değil." Hahahahah. Hala gülüyorum yahu. Eftelya döndü, biz çok sevindik, sen de çatla. İnşallah hiç bulamazsın onu.

Vatanim sensin yine heyecanlı bi bölümle
Şu tevhik ne ayak herşeyin içinde
Artık gerçekleri açıklasınlar ya!!!

Niye izlemiyorsunuz yahu?
Kiminle çekiştireceğim ben hayretimi?

Yine güzel,heyecanlı ve duygusal bir bölümdü. Cevdetin yaptıklarını görünce bunca yıl vatan için bu kadar fedakarlıktan sonra oldumu şimdi dedim ama eşim kesinlikle oyun bunlar dediyse de sonuna kadar şaşkınlıkla izledim.En Büyük TÜRKİYE

Yine güzel,heyecanlı ve duygusal bir bölümdü. Cevdetin yaptıklarını görünce bunca yıl vatan için bu kadar fedakarlıktan sonra oldumu şimdi dedim ama eşim kesinlikle oyun bunlar dediyse de sonuna kadar şaşkınlıkla izledim.En Büyük TÜRKİYE
Oyun olduğunu Yakup meselesinde anlamıştım ama bu kadarını beklemiyordum. Vasili benim kadar şok olmadi valla. :)
Gâvur Mümin' e saygilarimi sunmayı borç bilirim. Her bölümde adam neler çekmiş demekten kendimi alamıyorum. Tabii adını diziyle duymuş olmanın ezikliğini de ayrıca yasiyorum.

Niye izlemiyorsunuz yahu?
Kiminle çekiştireceğim ben hayretimi?
Aynen ben de Simdi yazacaktim , o kadar sacma diziler izlenip yorumlar yaziliyor , bu dizide hic ses yok . Bu aksam en heyecanli bolumdu sanirim . Soluksuz izledim . Butun oyuncular hakkini veriyorlar ve izledigim begendigim en guzel dizi .

Aynen ben de Simdi yazacaktim , o kadar sacma diziler izlenip yorumlar yaziliyor , bu dizide hic ses yok . Bu aksam en heyecanli bolumdu sanirim . Soluksuz izledim . Butun oyuncular hakkini veriyorlar ve izledigim begendigim en guzel dizi .
Haftaya sezon finaliymis. Bölüm sonlarında bile bomba etkisi varsa sezon finali fena olacak.

Ben Ali Kemal olayini bu bolumde yuzde yuz kullanicaklarini biliyordum , ama bu kadar ters kose yapacaklarini izleyince gordum, muhtesem bir bolumdu...

Haftaya sezon finaliymis. Bölüm sonlarında bile bomba etkisi varsa sezon finali fena olacak.
Evet haftaya final yapacaklar , artik bu sezon finalinde cocuklarinda ogrenmesini isterdim gercekleri , sok oldum acaba Yunan komutani tutuklandiktan sonra Ali Kemal in dusunceleri ve yapacaklari ne olacak ?

Evet haftaya final yapacaklar , artik bu sezon finalinde cocuklarinda ogrenmesini isterdim gercekleri , sok oldum acaba Yunan komutani tutuklandiktan sonra Ali Kemal in dusunceleri ve yapacaklari ne olacak ?
Ali Kemal daha Cevdet'i hazmedememişti peder valide birader alayının yunan olmasını nasıl hazmedecek bakalim... Valla onu Veronika ikna eder ancak ucundan kıyısından.

Ali Kemal daha Cevdet'i hazmedememişti peder valide birader alayının yunan olmasını nasıl hazmedecek bakalim... Valla onu Veronika ikna eder ancak ucundan kıyısından.
Valla biz Turkler , acimasiz insanlar degiliz. Onu da yansitmak icin bence Ali Kemal yeni ailesini hemen Kabul etmesede mutlaka biseyler yapacsktir .

X