• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vatandaşlık alabilir mi?

Gkyzu371

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2024
222
168
18
Hanımlar eşim Bulgaristan göçmeni soyağacı na da baktık tüm sülalesi Hezergrad lı. Bir ara vatandaslık alma haberleri vs çıkmıstı. Bunun bi yolu var mı sizce alabilir mi? Bunu kendimize dert edindik ileride iyi olur diye düsündük yardımcı olabilecek bilgisi olan var mı acaba?

avukata felan danisin ya da nufus mudurlugune sorun bilemedim.anne ve babasinin dogum yerleride onemli esinizde turkiyede dogmussa vatandaslik belki zor

Babası dedesi orda doğmuşsa vatandaşlık almaya onlar basliyor ordan aşağı soya doğru iniyor. Bi arkadaşımın babası o yaşında bayaa uğraşıp almıştı torunları çocukları için. Buna bakan avukatlar oluyor takip yapıyorlar.

Bulgaristan doğumlu olan ve şuan hayatta olan bir aile büyüğüne ihtiyacınız var. Öncelikle orda doğumlu olan kişi işlemlere başlıyor ama 5 sene gibi bir süreç sürecek o kişi olduktan sonra o kişinin çocukları oluyor sırayla çocukların çocukları oluyor filan

Yengem Bulgaristan dogumlu, o vatandaslik alabildi, zaten 90 oncesi gelenler kolay alıyor.

Benim ananem Bulgaristan dogumlu ama nufusu Turkiye'de çıkartıldıgi icin ananeme alamadik, orada hali hazirda yasayan akrabalarimiz var ama Bulgaristan soy bagi kurdurmadi bir turlu, cok ugrastik olmuyor.

Eşiniz Bulgaristan doğumlu ise alabilir.
İlla 90 öncesi gelme şartı yok.
Ben Bulgaristan doğumluyum,zaten hiç vatandaşlığımı kaybetmedim.
Geçen sene de cocuğuma çok kolay aldım.
Sağ Anne baba varsa da dedikleri gibi önce onların alması gerekiyor veya zaten vatandaşlar sa bir nebze daha kolay oluyor almak.
Ama gene en iyi ihtimalle 5 seneyi buluyor.
Bu işlerle uğraşan insanlar var takipçi deniyor,onlarla bir görüşün, yol yordam biliyor onlar.
Ama her ihtimale karşı anne babadan birinin yaşıyor olması gerekir,aksi halde olur diyenlere itibar etmeyin,dolandırılırsınız.

Soyagacina nerden baktiniz da gordunuz? E devletten baktiysaniz tum sulale Bulgarstandaysa Turkiyede nasil kayitlari oluyor ben de onu anlamadim.
Benim e devlet soy agacinda sulalem gorunmuyor bi tek annem babam var mesela cunku oncesinde kimse yok Turkiyede kayitli bi baglanti yok.

Soyagacina nerden baktiniz da gordunuz? E devletten baktiysaniz tum sulale Bulgarstandaysa Turkiyede nasil kayitlari oluyor ben de onu anlamadim.
Benim e devlet soy agacinda sulalem gorunmuyor bi tek annem babam var mesela cunku oncesinde kimse yok Turkiyede kayitli bi baglanti yok.
Evet sülalesi Bulgaristanda gözüküyor e devletten

Yani eşin disinda butun sulale Bulgaristanda mi suan? Anne baba dede? Onlar vatandassa alabilir 🙄
Herkesin bg sevdasi tuttu zaten su yila kadar umursamayanlar nerden kimi bulup alabiliriz diye ugrasiyo alanlar da var.
2007 de üyeliğe alındı, Aralık 2024 te schengene dahil oldu. Yani Bulgaristan vatandaşlığı değil AB vatandaşlığı söz konusu.
Konu sahibi, tek siz değilsinizdir başka araştıranlar da vardır. Ona buna sormaktansa resmi yollardan ilerleyin. Bu işte uzmanlaşmış avukatlık büroları vardır, onlara danışın. Zaman süre konmuş durumlar olabilir, geç kalmış olmayın. Kaz gelecek yerse tavuğu esirgemeyin, verin parasını avukat tutun.

Yani eşin disinda butun sulale Bulgaristanda mi suan? Anne baba dede? Onlar vatandassa alabilir 🙄
Herkesin bg sevdasi tuttu zaten su yila kadar umursamayanlar nerden kimi bulup alabiliriz diye ugrasiyo alanlar da var.
Bundan daha doğal ne var ki cirilla? Senin ab vatandasligin olmasa nasıl gidecektin kendi yeteneklerinle. Herkes de bu kolaylığı istiyor haliyle.

Benim eşim vatandaş. Ama direkt eşimin annesinin doğumu orada. Bu şekilde aldılar. E devleti resmi belge saymıyorlar kendi de diyor. Doğum belgesi bulmanız lazım.

Bundan daha doğal ne var ki cirilla? Senin ab vatandasligin olmasa nasıl gidecektin kendi yeteneklerinle. Herkes de bu kolaylığı istiyor haliyle.

Ab vatandaşligi olmadan gelen göçmenler özel yeteneklerle donanmiş insanlardan olusmuyor. Buraya gelmek icin özel yetenek sinavi da yok. Gelen geliyor.
Ve ben bir ülkeden 50 sene sonra işim düştü diye vatandaslik almaya calişmadim.
Türk vatandasligini da aile üyeleri üzerinden kolayca almadik (zaten yoktu) Trye geldikten 7 sene sonra verildi.

benim arkadaşlarimin çıktı hep nereden oldugu. hatta googleda neresi diye arayip bulamadığımız ilçeler oldu:)
sen evlendikten sonra mi Türk kimligi almistin? yurtidisinda yasiyordun diye biliyorum. 99la baslayan kimligin varsa ondan gorememis olabilirsin

benim arkadaşlarimin çıktı hep nereden oldugu. hatta googleda neresi diye arayip bulamadığımız ilçeler oldu:)
sen evlendikten sonra mi Türk kimligi almistin? yurtidisinda yasiyordun diye biliyorum. 99la baslayan kimligin varsa ondan gorememis olabilirsin

Hayir evlenmeden önce almistim ama yok zaten nasil olcak ki vatandaslik alinca diger ülke kayitlari yollamasi lazim baska turlu nasil olcak. 😀

Bazı ülkeler kan hakkıyla, bazı ülkeler de toprak hakkıyla vatandaşlık veriyor. ABD sınır çizgisinde bile doğunca otomatik vatandaşlık veriliyor. (Trump değiştirmeyi deneyecek) AB ülkeleri de kan hakkıyla otomatik veriyor, anne ya da babanın vatandaşlığı olmalı. Doğum belgesinin orjinali olmadan da işlem yapmıyorlar. Eşimle kızların da var AB vatandaşlığı, her pasaport yenilemede ilk sordukları belge doğum belgesi. Yani 3 kez pasaport vermişler ama yine de o doğum belgesini istiyorlar. Ben bu işlerin mutkaka yasal araştırılmasını tavsiye ediyorum. Göçmenlik konusunda uzman avukata danışın.

Ab vatandaşligi olmadan gelen göçmenler özel yeteneklerle donanmiş insanlardan olusmuyor. Buraya gelmek icin özel yetenek sinavi da yok. Gelen geliyor.
Türk vatandasligini da aile üyeleri üzerinden kolayca almadik (zaten yoktu) Trye geldikten 7 sene sonra verildi.
hayatinda hic shengen almamis biri olarak anlaman zor.
daha once shengenim olmasina ragmen, pasaportum giris cikis dolu olmasina rağmen 7-8 günlük bir erasmus plus projesi icin shengen istedim. davet mektubum vardi ab fonundan her masrafimin cikacagina dair. Başvurumu yaptim, hayallere daldım gitmisken cok yakininda iki ulke daha var merak ettigim, onlarda da ucer beser gun kalirim falan diye ne hayaller kurdum.
8 günlük shengen vermisler. egitim basladigi gün vardim, egitim bittigi gün ülkeden gittim :(
neyse ki vizesiz bir ulkeye trenleri varmis da tatilime devam edebildim.
ki ben yine de sansliyim çünkü isi gücü olan, devlette memur olan, ailesi cocugu olan arkadaslarima bile red geldi son zamanlarda.

Özel yetenek sınavı olmasa da doğru düzgün meslekleri kariyerleri olan insanlar sonuçta. Ben işe alım ve vize işleriyle uğraşıyorum emin ol kim ne şartlarda gelir gayet iyi biliyorum. Günde on tane de kendi şartlarında asla gelemeyecek insandan mail alıyorum. Bunların ab pasaportu olsa iki dkda öylesine bir iş bulup bir şekilde ilk adimi atarlar mesela.
Ailede ab bağı varsa neden almasın vatandaşlık yani neresi rahatsız etti hiç anlamadım.

Bunun üzerine umarım birkaç kişi ağzınıza kürekle vurmaz.

hayatinda hic shengen almamis biri olarak anlaman zor.
daha once shengenim olmasina ragmen, pasaportum giris cikis dolu olmasina rağmen 7-8 günlük bir erasmus plus projesi icin shengen istedim. davet mektubum vardi ab fonundan her masrafimin cikacagina dair. Başvurumu yaptim, hayallere daldım gitmisken cok yakininda iki ulke daha var merak ettigim, onlarda da ucer beser gun kalirim falan diye ne hayaller kurdum.
8 günlük shengen vermisler. egitim basladigi gün vardim, egitim bittigi gün ülkeden gittim :(
neyse ki vizesiz bir ulkeye trenleri varmis da tatilime devam edebildim.
ki ben yine de sansliyim çünkü isi gücü olan, devlette memur olan, ailesi cocugu olan arkadaslarima bile red geldi son zamanlarda.

Son zamanlarda herkese böyle vize işleri ama yetenekle alakasi yok. Kimseye yetenege göre vize verilmiyor şuan.
Bu olaylardan önce gidenler de oraya ozel yetenekle gelmediler. Sirf bana hakaret etmek icinde boş konusmanin alemi yok.
Ama normalde yüzüne bakmadigin ulkeyi gecis olarak kullanmak olayi da dogru yani. Yapar yapmaz ona ben karar vermiyorum zaten.

Back