Sorun bende şu şekilde baş gösteriyor, ben türkçe matematik alanını seçtim büyük bir arzuyla tıp istememe rağmen bunu yaptım o zaman yapamam gibi gelmişti ve psikolojiden yanaydım, sayısalda doktorluk dışı bir şey olursa okumak istemem ama türkçe matematikte hepsi olur gibime geliyordu ancak keşke deneseydim, sayısaldan girip de türkçe matematik tutturan da çok. hayatımda ilk kez keşke diyorum sanırım. bunun için kendimi tıp alanında yurtdışında geliştirme şansım var mı acaba? türkiyede bunu tutturma şansım yok artık sayısalda çok fazla fen dersi kaçırdım.. bunun için..
Vatandaşlığımın olmadığı bir ülkede okumak için neler yapmalıyım? Bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirim.. :/
seçenek çok, bulgaristan istersen pek birşey yapmana gerek yok
bulgaristanda tıp eğitimi yaz google amcaya o sana fazlasıyla bilgi verir, başvuru için gerekli şeylere falan bak, Bölümler
Eğitim süresi
Eğitim ücreti
Tıp 6 yıl Bulgarca-5000/İngilizce-6000
Diş Hekimliği 5,5 yıl İngilizce/Bulgarca-4800(hazirlik)
Eczacılık 5 yıl Bulgarca-5000/ İngilizce-6000
Fizik tedavi ve Rehabilitasyon 4 yıl Bulgarca-3000
polonya için aynen durum şu; Polonya üniversitelerine kayıt için aranan ön şart lise mezunu olmanızdır. Üniversite sınavında başarılı olmanız ya da herhangi bir üniversteye kayıt yaptırmış olmanız şartı aranmamaktadır. Tıp fakültelerine kabul aşamasında lisede almış olduğunuz dersler ve başarı durumunuz değerlendirilmektedir. lisede tam zamanlı olarak fen dersleri ( Biyoloji ve Kimya) eğitimi almış olan öğrenciler kolaylıkla kabul edilmektedir. Eğitim dili birçok üniversitede İngilizcedir. İngilizce seviyeniz yeterli değilse o zaman polonya üniversiteleri bünyesinde ilk yıl dil hazırlık eğitimi alabilirsiniz. Alternatif olarak eğitiminiziyerel dil lehçe olarak da alabilirsiniz. Polonyada Lehçe eğitim almayı tercih ederseniz eğitim masraflarınız önemli derece düşmektedir. Polonyada tıp eğitimi için üniversitelerin yıllık harçları (İngilice bölümlerde ) 9000 Euro civarındadır.
(Tm mezunu olacağın için bu seni zorlayabilir)
ama dersenki maddi açıdan beni zora sokar, bulgaristan daha ucuz, veya diğer alternatif avusturya, üniversiteler devlet üniversitesi çünkü
avusturya olsun dersen ders çalış, burssuz özelde tıp yaz (ama bunun içinde yüksek bi puana ihtiyacın var), burada tıp kazandığını belgelemen avusturyada tıp okuman için yeterli, mat geo dan çok uzak olmaman lazım tm seçtiysen, onlara ağırlık ver avantajı ordan yakalayabilirsin, fenden de elinden geleni yap, fen1 ve bio2 çözsen mat iyiyse kurtarır gibi geliyor, sözelden de zaten yaparsn tm isen, sayısalcılar genelde sosyal yapamıyor pek, tmlerin fen yapamaması gibi, ama bi sene biraz sık kendini olmayacak şey değil
üç ülke arasında eğitim olarak değil de konaklama yeme içme gibi giderler açısından en ucuzu bulgaristan bu arada haberin olsun
kabul alma açısından da en kolayı bulgaristan ve ülkemize ulaşım kolaylığı var
(eğitim danışmanlığı bürosuna çeviri yapıyorum geniş bilgim var, aklına takılan bişey varsa veya aklından geçen başka bir ülke varsa seve seve yardımcı olurum)