gulserennn ve gulden2069 desteklerınız ve guzel sozlerınız için çok tesekkur ederım bırlıkten kuvvet doğar dıye bosuna dememışler
ben orucu bıraktım dershanem basladı cunku allah ızın verırse hafta sonları tutucam
oruc yaparken dıyet yapmak çok zor oluyo bı daha ıftara kadar bısey yemıycez dıye sahurda sağlam yiyoruz,iftarda da butun gun bısey yemedık dıye çoğunlukla ipin ucu kaçıyo
ramazan ayı boyunca dıyet yapmak ısteyenler ıcın bı lıste var kendım denemedım ama deneyenler ve memnun kalanlar çoğunlukta onu paylaşmak istiyorum,inşallah bırazcık fıkır verır
Hedef: İki haftada 5-10 kilo..
Günlük kalori: 1300 Kcal
Ramazan ayı boyunca uygulayabileceğini bu diyetle iki hafta içinde 5 – 10 kilo vermeniz mümkün. İftar menüsü için ilave edebilecekleriniz: 1 adet yağsız pastırma, 5 zeytin, yağsız peynir, çökelek ya da lor, 2 dilim pide.(sadece birini secebiliriz hepsını secersek sonumuzz harap
)
Bu diyetin günlük menüleri:
1.GÜN
Sahur : Bir porsiyon pilav (az yağlı) Kayısı komposto
İftar : Pastırmalı veya kıymalı yumurta (3 yumurta ile) 1 kase salata, ½ kilo meyva
2.GÜN
Sahur : Az yağlı pilav, kayısı komposto
İftar : Etli kuru fasulye (1 tabak) 1 tabak bulgur pilavı (az yağlı olacak) diyet güllaç
3.GÜN
Sahur : Peynir veya kıymalı az yağlı makarna, 1 bardak ayran
İftar : 4 adet biber, kabak, domates veya patlıcan dolma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva
4.GÜN
Sahur : 3 dilim börek, çay
İftar : 8 adet ızgara köfte yarım porsiyon, yağsız pilav, 1 kase cacık, 1 porsiyon diyet muhallebi
5.GÜN
Sahur : 3 dilim börek, çay
İftar : Kıymalı ıspanak, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva
6.GÜN
Sahur : Az yağlı pilav, kayısı komposto.
İftar : ½ tavuk (haşlama ya da ızgara olacak) 1 tabak haşlanmış patates, 1 porsiyon diyet sütlaç
7.GÜN
Sahur : Yumurtalı domatesli, biberli, az yağlı, patates salatası
İftar : 1 tabak lahana sarma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyve
sahurda eğer doymassanız ek olarak bolca salatalık ve marul yiyebilirsiniz
iftarda da onemlı olan hepsını bı anda değil yavas yavas yemek meyveyı yada tatlıyıda ıftardan 1-2 saat sonra mumkunse